DELEN
https://www.flickr.com/photos/philprice/2469351714/

Voor velen is dit een turbulente tijd waarin de roep naar betekenis en zingeving voorop staat en men meer en meer verlangt naar leven en werken vanuit bezieling.

Het leven, dat voortdurend onderhevig is aan veranderingen.

Werk, vriendschappen en relaties zijn blijvend in beweging.

Je gevoel van loyaliteit aan de oude manier van leven met al zijn plichten is groot. Zo groot dat het voelt alsof je verraad pleegt, anderen teleurstelt en in de steek laat. Je oude patroon van doen en voldoen speelt je parten.

Van binnen uit voel je de drang tot veranderen en te leven volgens je natuur, maar welke gevolgen heeft dat?

Channeling via gids Manuel:

55836-fire-and-waterJe zit in een overgangstijd. Onzekerheden vliegen je om de oren.

Kom terug bij jezelf en bij dat wat ware richting geeft: je bezieling, je bevlogenheid.

Voel de pijn van het niet bij jezelf zijn.

Zijn wie je bent. Dat is wat je verlangt.

Gun jezelf hierin de weg van leren, de weg van vallen en opstaan.

Wees niet bang om verkeerde keuzes te maken…ook dit is een manier die je naar je bestemming kan leiden.

Laat gepieker en rondtollende gedachten los. Je gedachten en ideeën zorgen ervoor dat je aan de buitenkant van je wezen leeft en functioneert. Het houdt je in de greep, terwijl het niet de waarheid spreekt. Een innerlijke criticaster die opjaagt, oordeelt en manipuleert. Die verweven zit in een zogenaamd objectieve, fatsoenlijke blik, maar afbreuk doet aan je spirituele wijsheid.

Blijf telkens als je verdwaalt in je hoofd, teruggaan naar je ziel en zie de wijsheid die daar ligt. Keer terug naar binnen en laat je gehechtheid aan het drama los.

Laat je overmatig zorgen om de ander waar het werkelijk hoort.

Iedereen heeft zijn weg te gaan. Jij de jouwe…

Laat het idee los dat je aan nog zoveel zaken om je heen moet beantwoorden. Ga van jezelf uit. Doet het jou recht? Helpt het jou? Doet het de ander altijd goed? Word jij er blij en vreugdevoller van? Want dan wordt de ander dat ook…

Heb jezelf lief. Kies voor jezelf en probeer dit van binnenuit te begrijpen. Voel dan dat het niet om egoïsme gaat, maar om een gezond gevoel van eigenwaarde, zelfwaardering. Wacht niet op bevestiging of goedkeuring van anderen.

Leef je leven met vernieuwde energie. Laat een frisse wind waaien en kies ervoor het oude los te laten. En plaats te maken voor het nieuwe…

Vertrouw erop dat het leven jou dient. Voel dit vanuit de nieuwe jij.

En als je angstige kleine ik protesteert tegen zoveel overgave en zo graag de regie in handen wil houden, vertel het dan dat het goed is. Dat er een weg voor je ligt. Een natuurlijke weg die zich als vanzelf ontvouwt. Een weg naar leven in vrijheid op een natuurlijke manier.

Blijf het trouw en voel je drijfveer: leven zoals het voor jou bedoeld is. Gewoon zijn wie je bent. Loskomen van maatschappelijke structuren, hokjesdenken, het keurslijf…het idee te moeten voldoen.

adrenachromedreams-twin flames

Voel de roep om vernieuwing vanuit je ziel en als je je hierop afstemt, voel dan je verlangen en blijdschap. Je beweegt je dan meer naar je ziel, de zon in je bestaan. Hoe meer je die zon laat doorschemeren, hoe scherper en krachtiger dit licht schijnt op alles in en om je heen. Het biedt nieuwe perspectieven.

Vriendschappen, relaties, werk…alles wordt vanuit een andere invalshoek belicht. Blinde vlekken vervagen en je ziet de ander, de buitenwereld op een nieuwe manier.

Ook je ware aard wordt meer zichtbaar. Dit uit zich via je ogen, je uitstraling, je manier van spreken, je blik, je reactie op de wereld en het leven in en om je heen. Die aard kan een stuk minder tolerant en aangepast zijn, dan je tot dan toe gewend was. Ook de buitenwereld reageert hierop. “Waar is de oude jij??”

Wees gerust. Ware vriendschappen en verwantschappen blijven overeind. En sommige anderen in je bestaan hebben mogelijk iets meer tijd nodig om te wennen aan die nieuwe jij, die hoekiger, meer zichtbaar en grilliger is dan de engel die je leek te zijn.

Je geeft je ware aard de ruimte en dat is goed.

Kies onomwonden voor wie je bent. En al is die persoonlijkheid een stuk minder meegaand en lief: het is wel oprecht. Je durft nee te zeggen en kwetsbaar te zijn.

Zie de huidige veranderingen vanuit beschreven perspectief en zie het zeker als vooruitgang, ook al voelt het niet altijd zo.

Maak gebruik van het podium van jouw leven. Jij hebt de hoofdrol!

Als jij dat doet zet je ongemerkt anderen aan hetzelfde te doen.

Zie alles wat in het verleden ligt als vruchtbare grond voor degene die je nu bent.

En laat het dan in liefde los.

Loslaten van het eeuwige dienen, loslaten van het bewaren van de lieve vrede, loslaten van het gevoel om afgewezen te worden. Het zorgt dat je je kleiner maakt, geen confrontaties meer aandurft en in de comfortzône blijft. Waar alles overzichtelijk, helder en volgens afspraken verloopt.

Het geeft echter geen zekerheid, enkel spanning en stress. Het is schijnzekerheid en creëert schijnharmonie.

Jouw ziel weet wel beter en zal niet rusten voordat ze zich via jou mag uitdrukken. Je zult de grootste verrukking vinden als je mag zijn wie je bent. En daarvoor hoef je niet perfect te zijn. Perfectionisme schaadt. Het is geboren uit angst en bepaalt de waan van jouw dag.

Durf fouten te maken, durf te kiezen voor je droom.

En vaar mee op je intuïtie.

Varen op intuïtie vraagt om overgave en vertrouwen op de stroom van je leven. Het vraagt om geloof in eigen kracht en wijsheid. Om jouw unieke plaats in te nemen, los van het oordeel van jezelf of dat van anderen.

Laat je intuïtie het kompas zijn op je weg naar verlichting en vrijheid.

Laat de energie van licht en liefde een weg naar de aarde vinden.

Je ziel wil gevoed worden…

Probeer geen bergen te verzetten of rivieren te duwen. Het leven doet dat voor jou.

Laat dit een bemoediging zijn om los te laten en te leven in overgave. Het zal je een nieuw gevoel van vrijheid en autonomie geven.

Geef je over aan je nieuwe leven. En besteed gerust aandacht aan wat in je leeft. Aan gevoelens van pijn, spijt, liefde voor het oude maar ook het innerlijk weten dat het tijd is voor afscheid.

Zwaai naar je oude landschap. Dank alles in dit land om de groei die je daar hebt mogen ervaren. Zwaai naar alles wat je dierbaar was en is. Ga het avontuur aan in het nieuwe landschap vol ongekende mogelijkheden.

Het sterven van het oude maakt plaats voor het nieuwe. Vol potentie, vol draagkracht. Weet je gedragen, vertrouw en begin vol goede moed aan het nieuwe wat zich aandient.

16 REACTIES

 1. Dit is precies wat ik even nodig heb. Was even teruggevallen maar zie nu weer dat ik weer op mijn bewandelde pad moet stappen. Alleen hoe laat je sommige ‘vriendschappen’ los. Zijn al lang geen vriendschap meer maar tis nog vasthouden aan. Vertel je dat het over is en waarom of laat je de tijd z’n werk doen en laat je het wel los op social media? Lastige worsteling voor mij maar ik kom er wel

 2. Dit raakt me, want alles wat ik lees dat wil ik graag, ik wil het graag mogen van mezelf… Maar ik heb geen idee hoe daar te komen, waar te beginnen, wat te doen.
  Het lijkt zo dichtbij maar zo ongrijpbaar…. Er wordt gesproken om vernieuwing vanuit je ziel, wat nu als ik het gevoel heb dat ik mijn ziel ergens heb achtergelaten….

  • Ha Soon,
   Wie is die ik die het graag wil?
   Wie is die ik en wie/wat is die ziel?

   Probeer dat ik-gevoel eens los te laten.
   Die ik-beleving verbergt namelijk je diepere wezen. Dat wat je werkelijk Bent.
   Vandaar zó dichtbij en toch zó ongrijpbaar.
   🙂

  • @Soon, Hallo Soon,

   Zoals je zelf al schrijft, waar heb je je ziel achtergelaten is de kern. Welke gebeurtenis in je leven heeft je uit jezelf, je kracht gegooid, wanneer ben je het vertrouwen verloren? Als je dat weet kan je vanuit het Nu -als volwassen- dat stuk van je leven voelen, verwerken en dan loslaten. Van daar uit ga je verder door gedachten waar te nemen die niet van jouw maar (maatschappelijke of geërfde) overtuigingen zijn en die gaan vervangen met positieve zonnige affirmaties en bewust zijn. Een tijd lang je gedachten waarnemen en je gevoel waarnemen. Het is mogelijk hoor, dat het niet ongrijpbaar meer voelt en echt de vernieuwing vanuit je ziel voelt.Het allerbelangrijkste is wel het vertrouwen dat het kan, het geloof in jezelf. En als het niet direct lukt, blijf vertrouwen en in liefde leven met jezelf 🙂 !

   Veel liefs Angel

  • @Soon, lieve Soon, je hebt het! Geloof hierin en weet het ook. Wat mij helpt is “het moment” voelen. Soms zo simpel als bewust aandacht hebben bij je handen, voeten etc. Dat is het moment van NU. Hoe meer je dat bewust voelt, hoe meer je er bent. In je ziel en uit je ego. Alle liefs!

  • Hey lieve Soon,

   Ik kan me natuurlijk vergissen, omdat ik je niet ken. Maar je reactie laat me vermoeden dat je het contact met jezelf kwijt bent. Wat ik daarmee bedoel is dat iemand zich vast voelt zitten in een leven dat niet bij hem/haar hoort en niet weet wat of waar die naartoe wil. Dit kan voortkomen uit bvb het feit dat je als hooggevoelige persoon geleerd hebt je eigen vreugde en behoeften op zij te zetten om in anderen hun behoeften te voldoen. Je eigen liefde weg zetten uit liefde voor de andere. 🙂
   Indien je je hierin herkent zou het misschien kunnen helpen om klein te beginnen. Bv door elke dag iets te proberen, waarvan je denkt of weet of voelt dat jij er je goed van gaat voelen. Moeilijkheid: het moet echt voor jezelf zijn. Voelt mss wat egoistisch aan in het begin. Maar daar in slagen. Is eigen liefde toelaten en van daaruit groeit vertrouwen in je eigen kracht en ga je mogelijkheden zien. Weet je bvb nog wat je als kind graag deed? Waar je blij van werd wat je energie liet stromen? Die dingen zouden je nu stap voor stap kunnen helpen de relatie met je ziel te herstellen.
   Past wat ik schrijf niet bij jou, doe je dit al maar blijft het gevoel, dan kan je mss aan healing denken?
   Liefs Nele

   • @nele,
    Dank jullie wel voor de warme reacties.

    @Lia, ik moest je reactie even tot mij door laten dringen, en nog kan ik hem niet geheel doorgronden. Wie weet dat ik later dat inzicht krijg.

    @ Angel, het is niet 1 gebeurtenis geweest maar een opeenstapeling van meerdere ervaringen en gebeurtenissen. Ik heb ze ooit ver weg gestopt, en nu inderdaad bezig met verwerken en voelen en dan hopelijk loslaten. Hopelijk komt het geloven in mezelf dan stukje voor stukje terug.

    @ Jeroen bedankt voor je kracht en je boodschap. Ik ga sinds kort naar een haptonoom, de eerste stap. Om weer in contact te komen met mijn lijf, het voelde of ik er letterlijk naast liep. Ik vind het nog lastig, maar soms lukt het me zowaar om mijn lijf weer te invoelen.

    @ Nele, lieve Nele je slaat de spijker op z’n kop. Het is precies zo.
    Als kind zag ik mensen, dingen die andere mensen niet zagen, ik hoorde stemmen, geluiden, dacht na over dingen wat anderen raar vonden, had heftige realistisch soms voorspellende dromen, was zeer geïnteresseerd in de dood en alles wat daarna komt. Mijn omgeving wist zich geen raad met mij, er moest vooral niet over gesproken worden, ik moest mij niet aanstellen en vooral normaal doen.
    De schooltijd was heftig, eenzaam, vol bijles en angst. Ik weet nog precies het moment waarop ik mezelf opzij gezet heb, ik heb letterlijk afscheid genomen. Om maar te kunnen voldoen aan de verwachtingen van mijn omgeving en de maatschappij. Hard voor mezelf, gevend naar anderen.
    Jaren heb ik zo doorgesukkeld, van binnen gillend wetend dat ik eigenlijk niet zo ‘ben’. En nu is het op, leeg, moe. Ik kan niet meer, het is tijd voor mij, wie ik werkelijk ben.

    De haptonoom vroeg aan het begin ‘wat doe jij graag, waar word je blij van’. Toen was het stil, ik wist het niet meer. Kon alleen maar dingen zeggen die eigenlijk voor anderen waren.
    Ik ben nu weer begonnen met tekenen, dat was in ergens verloren. En ga weer alleen naar het bos of het strand, daar voel ik me vrij.
    Ik durf steeds meer te voelen wat ik voel. Het voelt alleen soms zo ongrijpbaar, waar te beginnen, welke weg te nemen. Het zal een lange weg gaan worden, maar ik hoop dat ik stapje voor stapje mezelf weer een maak. De haptonoom is een eerste stap, maar ik voel dat dat niet genoeg gaat zijn, ik heb wellicht iets meer verdieping nodig.
    Bedankt voor je begrip.

    • Hey lieve Soon,

     Wat goed om te horen dat je al de eerste stap hebt gezet om je innerlijke wereld, die van je gedachten en gevoel om te vormen. 🙂 Denk dat velen hier zich in jouw verhaal zullen kunnen herkennen ook ikzelf.

     Misschien is het een troost om je nog te vertellen dat het geen lang proces moet worden vooraleer je je beter voelt. Of dat je je bvb niet moet herrinneren wat je leuk vond als kind om je innerlijke beleving te veranderen.

     Zoals Jeroen en Angel ook schrijven. Je hebt al de mogelijkheid om de ervaring, je beleving van de wereld rondom jou te veranderen. Wat ik bedoel is dat wij vaak zo hard geconditioneerd zijn in onszelf te kort doen en daar ook naar te denken en leven dat het een automatisme is geworden. Ken je het boekje van Eckhart Tolle: De kracht van het Nu? Daarin legt hij uit hoe ons denken er voor zorgt dat we in het heden of de toekomst leven en hierdoor vastzitten in onze overtuigingen. Dagelijkse affirmaties, bewust de tijd nemen om je gedachtestroom te doorbreken. Nagaan of er een reden is die gebaseerd is op het nu, waardoor je je vast voelt zitten of depressief voelt waar je niets aan kan veranderen. Je zal zien dat je vaak tot de conclusie komt dat die reden uit het verleden komt en je je daardoor te kort doet. Niet naar waarde schat. Het klopt dat het even kan duren voor je je uiterlijke leefwereld hierdoor hebt kunnen veranderen, maar het leuke is dat het proces om je innerlijke leefwereld te veranderen onmiddellijk kan beginnen. En dat hoeft echt niet lang te duren. Het wordt wel een bezigheid om het te doen, maar ik vind het wel een heel leuk proces. Het positieve er aan is dat je innerlijke wereld positief verandert, dat je het gevoel zal krijgen aan het roer te staan. Je zal geleidelijk aan in oplossingen gaan denken ipv in problemen. Het wordt een proces naar jezelf, en daarvoor heb je uiterlijk niets nodig. 🙂 Het leuke is wel dat het uiterlijke mee zal veranderen. Dus lieve Soon, geloof maar in je eigen kracht. Eerst je op je innerlijke wereld concentreren, die ben jijzelf helemaal meester. Daar kan jij echt grip op krijgen zonder de buitenwereld te moeten veranderen. Misschien geeft dit je meer perspectief, en maakt het je minder wanhopig of twijfelachtig over de weg die je denkt uit te moeten. 🙂

     Mindfulness, yoga of bvb meditatie zijn zaken die je kunnen helpen om in het nu te beleven. Maar het hoeft dus niet. Ook oefeningen om je chakras te voelen te openen, de energie weer te voelen stromen kunnen helpen. Je zal wel zien dat je vanzelf bij bepaalde zaken zal uitkomen. Maar geloof echt maar dat je zelf de kennis en mogelijkheden hebt om er uit te komen, en natuurlijk is er niets mis mee om je te laten bijstaan, maar laat je niet in de waan brengen dat je er alleen niet zou kunnen komen.

     Hoop dat ik niet te belerend over kom, want dat is niet mijn bedoeling. Wel probeer ik een stukje van mijn eigen pad hier wat begrijpbaar toe te lichten. En krijg je hierdoor wat meer vertrouwen en hopelijk ook handvaten om je eigen pad te lopen met wat meer vertrouwen. Heel veel plezier op je reis. Je komt er echt wel en het hoeft geen lang eindeloos en eenzaam pad te zijn.

     Dikke zoen,
     Nele

 3. Hartelijk dank voor het delen! Het is mij een steun in de rug, een bevestiging van wat ik voel en het geeft er woorden aan. Dankbaar!

 4. Wat een perfect moment….dank je wel! Ik voelde mij al dagen wandelend in een bos, vlakbij mijn bron maar ook zo verward en onrustig. Nu weet ik waarom.

 5. Bedankt voor het doorgeven van deze mooie tekst! Vanmorgen dacht ik; het voelt alsof ik 40 jaar in bewolking, zware buien en af toe zon heb geleefd en de laatste 3 jaren alsof de zon altijd schijnt! Toen ik pc opstarte las ik dit,
  Onderstaande stuk tekst, voel ik elke ochtend!Dus het is erg leuk om dat zo mooi verwoord te lezen, dank je!

  Voel de roep om vernieuwing vanuit je ziel en als je je hierop afstemt, voel dan je verlangen en blijdschap. Je beweegt je dan meer naar je ziel, de zon in je bestaan. Hoe meer je die zon laat doorschemeren, hoe scherper en krachtiger dit licht schijnt op alles in en om je heen. Het biedt nieuwe perspectieven.

  hartelijke groet

 6. heel goed stukje tekst! dit is wat ik al wist maar precies zo ervaar momenteel. heerlijk helder hoopvol.

  liefs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in