oude patronen
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Behoefte om los te breken

Ken jij het gevoel alsof er een gespannen band rond je borstkas zit? Ter hoogte van je hart en je derde chakra (bovenin je buik, net onder je ribben)? Het gevoel dat je ergens uit wilt losbreken, jezelf wil bevrijden, maar je weet niet precies waaruit? Er zijn zoveel regels, normen en manieren van leven die je naleeft zonder dat jij je dit helemaal bewust bent. Je voelt je steeds benauwder worden in alle oude patronen, structuren, dagindelingen, relatievormen en ogenschijnlijke verplichtingen. Het past niet meer bij je.

Als je je benauwd of onvrij voelt, betekent dat dat de ruimte die je voor jezelf inneemt te klein is. Je hebt jouw energie ingeperkt en laat deze niet vrij naar buiten stromen. Je spreekt jezelf bijvoorbeeld niet vrij uit of durft je leven niet zo vorm te geven zoals diep van binnen bij jou aansluit.

Wat zou er gebeuren als jij vertrouwde structuren zou loslaten? Hoe ziet jouw leven eruit als je helemaal vanuit jezelf, vanuit jouw hart en ziel, zou leven? Wanneer sta je op? Hoe deel jij je dag in? Met wie ga je om? Wat wil je doen? Hoeveel rust heb jij nodig? In welk tempo leef jij?

Oude angsten

De tijd om je klein te houden, aan te passen en concessies te doen is voorbij. Dit is niet meer nodig. Angsten en beperkingen waar je last van hebt, hebben meestal niks meer te maken met wie jij nu bent. Je hebt ze meegenomen uit vorige levens, overgenomen uit familielijnen en het gezin waarin je bent opgegroeid. Maar ze zijn niet echt van jou! Ze dienen je niet en houden je klein.
Je bent inmiddels volwassen, niet meer afhankelijk van de goedkeuring en liefde van je ouders.
Oud karma dat je meedraagt vanuit je familie is er om doorbroken en losgelaten te worden. Je hoeft dit niet meer in stand te houden.familieopstelling
De angst uit vorige levens, waarin het soms letterlijk niet veilig was om jezelf te zijn, toen je kon worden verstoten, gevangen gezet, gemarteld of vermoord als jij vernieuwend was en buiten de gebaande paden liep, is in dit leven niet reëel meer.
Toch kunnen deze angsten zo diep in jou geworteld zijn, dat je jezelf tegenhoudt in het laten zien van wie jij werkelijk bent.

Leven vanuit jezelf

Als je je (regelmatig) onvrij voelt mag je dit zien als een uitnodiging om meer ruimte in te nemen.
Durf! Wees moedig!
We leven in een tijd om meer en meer vanuit jezelf te leven. Om jouw unieke energie op aarde te laten zien en jouw ruimte steeds meer in te nemen. Het is tijd om jouw licht zo vaak en helder mogelijk te laten stralen. JIJ bent het uitgangspunt in jouw leven. De wereld wacht op jouw talenten en kwaliteiten, jouw ideeën en zienswijzen, jouw manier, jouw gevoel, jouw authentieke zelf.

“You’ve got the words to change a nation, but you’re biting your tongue.
You’ve spent a lifetime stuck in silence afraid you’ll say something wrong.
If no one ever hears it, how we gonna learn your song?
You’ve got a heart as loud as lions so why let your voice be tamed?
Maybe we’re a little different, there’s no need to be ashamed.
You’ve got the light to fight the shadows so stop hiding it away.”

Emeli Sande – Read all about it.

Alles wat niet vanuit jou komt en niet bij jou hoort, voelt als te krap, als letterlijk niet meer passend. Dat wat niet-jij is, mag in jouw bewustzijn komen, om vervolgens liefdevol te worden losgelaten.

Dan komt er ruimte om vanuit jouw innerlijk vorm te geven wat wel bij jou past. Je mag dit proces van helemaal vanuit jezelf gaan leven op een steeds dieper niveau toepassen. Dit is de enige weg die vervulling geef. De weg die jou het gevoel geeft dat je leeft, straalt en groeit.Losmaken uit oude patronen- Leven vanuit jezelf

Groeispurt

Je mag er vanuit gaan dat als jij dit leest je bij de groep mensen hoort bij wie innerlijke groei en ontwikkeling heel snel gaat de laatste tijd. We zijn als kinderen die een groeispurt doormaken. Net als de nieuwe garderobe weer op orde lijkt te zijn, zijn de kleren alweer te klein, te krap en te kort geworden. Je hebt nieuwe kleren nodig.

Zo is het ook met de energetische ruimte die je inneemt: als jij gegroeid bent heb je meer ruimte nodig om je lekker te voelen, om jezelf te kunnen zijn en om weer verder te kunnen groeien.

Jouw gevoelens zijn je richtingaanwijzers

Bij het wegvallen van oude structuren en (schijn)zekerheden buiten je, sta je voor een open veld. Je mag zelf gaan ontdekken waar jouw weg loopt. Dit pad moet nog aangelegd worden, door jou. Niemand kan jou vertellen hoe je dit precies moet doen, want het is nieuw, het bestaat nog niet. Dit kan heel onzeker en zelfs onveilig voelen.
Het is oké, dit hoort erbij.

Voor het terugvinden van jezelf, en daarmee jouw pad, zijn jouw gevoelens je richtingaanwijzers.
Gevoelens van onvrijheid, druk, gebrek, angst en spanning zijn niet-jij en wijzen je niet de goede kant op. Gevoelens van vrijheid, ruimte, liefde en vertrouwen zijn wie jij in wezen bent en wijzen je de weg.

“When you are standing at a crossroads,
invite your inner wisdom
to show you which direction
leads to the rainbow.

Selacia

Zorg ondertussen goed voor jezelf. Groeien kost energie. Neem de rust en “downtime” die jij nodig hebt. Volg jouw tempo en jouw behoeften. Wees zo lief voor jezelf als je maar zijn kan op dit uitdagende, maar betekenisvolle pad dat jij bewandelt.

Liefs Lea

14 REACTIES

 1. Mijn vriend heeft longembolie en na het lezen van dit artikel is het wat mij betreft weer duidelijk, lichaam en geest zijn één. Oftewel, het fysieke lichaam is de stoffelijke neerslag van het denken.
  Hij wil zo graag uitbreken uit oude beperkende structuren maar heeft de moed er nog niet voor om de oude zekerheden op te geven.
  En aan alle reacties te zien zijn er meerdere die hiermee worstelen.
  Ook ik, ik zit al vele jaren vast in een mantelzorgtaak waardoor ik mij loyaliteit boven mijn eigen behoeften stel. Als emphatisch hooggevoelig wezen niet makkelijk om voor mezelf te kiezen.

  Wat moet een lichtwerker doen, het ego opgeven en jezelf in dienst stellen van een andere ziel ? En wat dan te doen met je eigen behoefte,s zoals je eigen pad willen gaan
  Ik vind het ingewikkeld…l

 2. Wat ben ik zo blij dat ik jou Nieuwetijdskind in mijn mailbox ontvangen heb, al de artikelen die 'k nodig heb, en zoo herkenbaar, worstel al jaren om uit mezelf te breken, maar hoe, voel mij enorm gevangen en 't wordt dringend tijd om oude angsten los te laten, weet alleen niet hoe??

  Dank je wel Lea, voor mij spijtig dit zoo ver in Nederland , deze mail weg moet ook werken, enkel door het reeds te lezen en reacties van andere mensen 🙂 thxxx's

 3. Lieve mensen,
  Dank jullie wel voor alle mooie en lieve reacties…
  Ieder mens maakt zijn eigen reis. Alleen, maar ook wij allemaal samen….
  Liefs Lea

 4. heel mooi ,en ik herkende bepaalde punten .vond leerzaam en ga zeker dingen los laten uit verleden thank

 5. Al een paar jaar zit ik helemaal klem en overleef. Heel goed ben ik daarin geworden maar ook verlept. Ik weet diep van binnen heel goed welke kant mijn pad opgaat maar ik heb een jonge zoon waarvoor ik de verantwoording alleen draag. Mijn pad volgen en mijn zekerheden opgeven betekent voor hem opnieuw beginnen.

 6. Beste Colinda ,

  Ik lees net jouw reactie en ik vind je enorm dapper.
  Heel veel wijsheid en liefde gewenst.
  Goede reis 11 april en alvast hartelijk welkom terug in Nederland.

  Lieve groet, Patricia

 7. Mooi! Ik sta op het punt mijn hele oude leven letterlijk achter me te laten en helemaal opnieuw te beginnen. Na bijna 6 jaar in Noorwegen te hebben gewoond, heb ik ervoor gekozen weer terug te gaan naar Nederland. Ik ben anderhalf jaar geleden bij mijn man weggegaan, mijn kids zijn 18 en 21 jaar en gaan nu zachtjes aan hun eigen weg. Voor mijn gevoel is er geen toekomst voor mij in Noorwegen, maar wel in Nederland. Nu ben ik bezig bijna al mijn bezittingen te verkopen of weg te geven. 11 april vertrek ik, met mijn 2 katten en mijn autootje volgepropt met persoonlijke spullen, die niet te vervangen zijn. Heel spannend en ook een beetje eng.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in