Je gidsen

Je gidsen kunnen meer voor je doen dan je denkt. Ze helpen je graag en je hoeft het ze niet eens speciaal te vragen. Het scheelt wel als je weet waarmee ze je kunnen bijstaan en op welke manier. Het idee dat ze pas wat voor je kunnen doen als je er expliciet om vraagt, is een misverstand. Gelukkig maar, want slechts heel weinig mensen weten dat ze gidsen hebben, of geloven erin. En nog minder mensen communiceren op bewust niveau met hun gidsen.

Jouw gidsen hebben als taak je te helpen jouw zielsplan te vervullen hier op aarde, en daar doen ze van alles voor. Ze arrangeren ontmoetingen, brengen informatie op je pad, sturen je handelingen zonder dat je dat in de gaten hebt. Jij beschouwt het als toevalligheden, maar het zijn je gidsen die achter de schermen aan het werk zijn, of je je daar nu bewust van bent of niet. Je kunt het ook over je innerlijke leiding hebben als je dat meer aanspreekt. Eigenlijk zijn je gidsen bemiddelaars tussen je hoger zelf/je ziel en jouw aardse persoonlijkheid. Ze maken gebruik van je onderbewuste en je hoger bewustzijn. Als je luistert naar je intuïtie en de stem van je hart ben je vanzelf in contact met je innerlijke leiding (zie ook het artikel: Hoe onze spirituele gidsen ons begeleiden).

Over het algemeen waken je gidsen ervoor te veel in te grijpen in je leven. Je blijft zelf verantwoordelijk voor jouw eigen bestaan. Pas als je iets dreigt te doen wat echt niet de bedoeling is in het kader van jouw zielsplan, kunnen ze soms ingrijpen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Bloed doneren

Dat overkwam me toen ik jaren geleden bedacht dat ik wel bloeddonor kon worden. Ik meldde me aan en doorliep de intakeprocedure probleemloos. Ik was geschikt als donor en kreeg een paar weken later mijn eerste oproep. Toen ik van te voren nog even getest werd, kreeg ik een verontrustende mededeling: ik kon geen bloed geven want mijn bloeddruk was veel te laag! Ik ging naar huis en vroeg aan mijn man, die zo’n apparaat heeft, om mijn bloeddruk te meten. Die was inderdaad aan de lage kant. Een uur later vroeg ik nogmaals om een meting. Toen was mijn bloeddruk weer volkomen normaal. Ik begreep dat hier iets anders aan de hand was en vroeg mijn gidsen of zij hier de hand in hadden. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Hun antwoord was: het is voor jou niet goed om bloed te doneren, je geeft daarmee je energie weg en dat kun jij je niet permitteren!

Had ik het niet van te voren met ze moeten overleggen? Nee, want meestal krijg ik in zo’n geval te horen dat ik dat helemaal zelf moet beslissen. Dit was ook een manier om iets duidelijk te maken en tevens een goed voorbeeld voor mij van hoe gidsen je kunnen behoeden voor iets wat niet goed voor je is.

Je gidsen

Vaccinatie, wat doe je ermee?

Het is goed om dit te weten, want je kunt het gebruiken nu we opgeroepen worden om ons te laten vaccineren. Velen van ons willen niet gevaccineerd worden, om verschillende redenen die heel legitiem zijn. Wat kun je doen nu het erop lijkt dat we zonder vaccinatie beperkt zullen worden in ons doen en laten? Je kunt natuurlijk principieel weigeren en de consequenties dragen, maar er is ook een andere mogelijkheid.

Je kunt je gidsen hierbij inschakelen. Vraag ze, als ze het al niet uit zichzelf van plan zijn, om de eventuele schadelijkheid van de vaccinatie ongedaan te maken. De mijne hebben me gezegd dat ik me er geen zorgen over hoef te maken; ze doen wat nodig is. Hoe, dat weet ik niet en hoef ik ook niet te weten. Ter ondersteuning willen ze dat ik mijn energie zo hoog mogelijk houd, door me geen zorgen te maken, er relaxed en vol vertrouwen in te staan en liefst van te voren te mediteren en de intentie uit te spreken of te visualiseren, dat de injectie geen negatief effect op mijn lichaam zal hebben.

En natuurlijk kun je ook zelf stoffen die niet goed voor je zijn uit je lichaam verwijderen als je geleerd hebt hoe je dat energetisch moet doen. Je gidsen zullen je daarbij helpen.

Bewust ontspannen en mediteren

Juist als je erg negatief, bezorgd en angstig bent over alles waar je nu in deze tijd mee geconfronteerd wordt, zullen je gidsen meer moeite hebben om je te bereiken. Het blokkeert de energiestroom doordat je verkrampt en je daarmee energetisch afsluit. In het algemeen geldt dat negatieve gedachten, vooral als ze voortdurend aanwezig zijn, het moeilijker voor je gidsen maken om je te helpen. Bewust ontspannen, bijvoorbeeld door je te concentreren op je ademhaling is een manier om uit die kramp te komen. Dat is vaak niet makkelijk als je gestrest bent, dus wees geduldig met jezelf.

Je zou elke dag kunnen gaan zitten om te mediteren en je gidsen uitnodigen om je daarbij te helpen. Stel je gewoon voor dat je gids zijn of haar handen op je schouders of je hoofd legt, of visualiseer licht of kosmische energie die door je kruinchakra naar binnen stroomt en je lichaam en energieveld opvult. Je gidsen zullen je vanzelf ook stevig gronden en je een healing geven als dat nodig is. Zo ben je beter beschermd tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Een healing van je gidsen

In mijn boek Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan geef ik veel informatie over gidsen.
Hetzelfde doe ik in Vederlicht – leven en werken met spirituele gidsen, waarin ik beschrijf ik hoe mijn gidsen me een keer verrasten met een healing, toen ik pijn in mijn been had. Ik kreeg een innerlijk beeld van een kring lichtwezens om me heen die me enorm veel liefde en energie stuurden. Later reageerde mijn gids op mijn vragen daarover:

“Wat we je wilden laten voelen is de immense hoeveelheid energie en liefde die wij jou ter beschikking stellen. Je kunt daar maar een fractie van ontvangen, omdat je nog niet open genoeg bent. Maar zelfs die fractie is al heel weldadig. De meeste mensen zijn echter helemaal niet bewust van die mogelijkheid en dat willen we graag veranderen. Wij vinden het jammer dat we onze gift niet voldoende met jullie kunnen delen! Wij houden erg van uitdelen en we hebben zoveel te geven. Wij zouden steeds willen roepen: Maak gebruik van ons, daar zijn we voor!”

Als je geïnteresseerd bent in meer samenwerking met je gids(en), kun je bij mij een sessie Contact met je gids afspreken. Daarin begeleid ik je bij het contact maken met je gids en adviseer ik je omtrent de manier waarop jij in het vervolg het beste kunt communiceren met je gids(en).

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Marcel Messing: hecht geen waarde aan illusie, de werkelijkheid is je geest. Deze fase is een overgang: waar sta je? wie ben je? De vaccines komen op je af!
  terreur! overal ter wereld wordt de angst opgeklopt! om je in twijfel te brengen”wie ben ik werklijk? Jezus zei” mijn wet staat niet op stenen geschreven……
  waar je hart is..is de wijsheid, gebruik hem ook lieve mensen. Wat Ellen ons probeert uit te leggen is dat ons hogere zelf zeker ons kan ontgiften van alles wat toxisch is, geloof in de krachten die ons lichaam heeft…ik lees nergens dat ze zegt dat je het vaccine moet nemen.. stel dat je geen andere keuze hebt wees dankbaar en vraag je hogere zelf hem op te ruimen die kracht heb je… zelfs kanker kan je zelf genezen door je leefstijl te veranderen, mediteren en met voeding kom je een heel eind … een gezegende dag wees verstandig en blijf dicht bij jezelf

 2. helemaal eens met Egelina en met Erna,
  Te kort door de bocht….

  We leefden altijd in een vrij land met vrijheid over je lichamelijke integriteit, dit gaat veeeeel te ver.
  ik doe daar niet aan mee, blijf verbinden , niet oordelen.

 3. Hallo Ellen, Ik ben het met Engelina eens. Ook vind ik het onverantwoord om te schrijven dat onze begeleiders het gevaarlijke vaccin onschadelijk zullen maken. Het is onze eigen verantwoordelijkheid en dat je schrijft dat wij zelf de schadelijke stoffen uit ons lichaam kunnen verwijderen vind ik ongeloofwaardig. Misschien zou je je eerst iets beter kunnen informeren wat er in het vaccin zit en wat het doet.De natuurlijke programmering zoals God die heeft geschapen wil de Elite herprogrammeren en daarmee de vrije keuze van de mens permanent lam leggen. Ik wens allen wijsheid en inzicht toe bij deze levensbelangrijke keuze.

 4. Hallo Ellen, je kunt je ook niet laten vaccineren en vragen aan de gidsen of willen helpen om hulp om wel de dingen te doen die je graag wil doen. En dat je er mensen op je pad komen die hetzelfde visie hebben. Het kan toch niet zijn dat we onder druk beperkt mogen worden, juist in vrijheid mogen kiezen wat goed voor ons is. Het wordt tijd voor preventief en echt liefdevol voor ons zelf leren zorgen ivp puinruimen. Dat doen we nu al heel lang. Het is juist de tijd om dit om te draaien. Een liefdevolle dag gewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in