DELEN
Volle maan van 29 augustus 2015
De volle maan van 29 augustus is één van de 3 supermanen van 2015, omdat ze dan heel dicht bij de aarde zal staan. De getijen zullen veel sterker zijn en emoties zullen hoog kunnen oplopen…

Volle maan

Elke Volle Maan biedt grote positieve mogelijkheden wanneer we ze begrijpen. Zowel de positieve als de negatieve emoties, die zich normaal in de schaduw bevinden, worden dan uitvergroot.

Omdat de Volle Maan een enorme hoeveelheid energie naar beneden straalt, is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven, zodat je rustig bent. Want dat wat je voelt zal,  vanaf 5 dagen voor, tijdens en na volle maan,  een extra versterking krijgen.

Vandaar dat tijdens die periode er meer ongevallen en misdaden zijn, psychiatrische patiënten dan nog onrustiger worden en zieltjes om in te dalen ook. Want het blijkt dat er dan meer bevallingen zijn. Positieve gevoelens en intenties zijn dan heel belangrijk om jezelf en het collectief te helpen ontlasten.

De maan van het weerlicht

De volle maan van 29 augustus zal ons laten stilstaan bij wie we zijn. We zullen getriggerd worden op ons innerlijk wezen, onze verbinding met het goddelijke, door die supermaan die op 6°06° in vissen zal staan. Dit zal voor sterke stromen zorgen zowel innerlijk als uiterlijk.

Een supermaan in Vissen zal een klik geven op een diep zielsniveau. Dat wat niet meer met je ziele energie klikt ga jij nu uit je leven verwijderen, zodat je beter op zielekoers zal komen en het zal zich afspelen op het gebied van emoties.

Deze maan zal je helpen om wrok, oordeel, en de controle los te laten ten voordele van aanvaarding van het hier en nu en wat is. Geen, had ik maar… of moest ik… Nee, een loslaten van je oordeel over wat er nu is, simpel door te aanvaarden dat alles wat is, juist en goed is. En dat alles op het juiste moment gebeurt. Erkennen wat je hebt in je leven, besluiten wat je wilt houden en wat niet, zonder het kind met het badwater te willen weggooien.

Velen zullen een soort van versnelt rouwproces doormaken zodat het fysieke systeem zal ontlast worden. Belangrijk zal zijn om je emoties te laten stromen en probeer ze eventueel te kanaliseren in klank en beeld.

Voor velen is het worstelen met de eigen emoties, wijs ze niet af want ze zijn jouw unieke kompas. Probeer je emoties niet te verstikken of te onderdrukken met medicatie of andere verdovende middelen. Geef ze ruimte door ja te zeggen tegen jezelf en deze incarnatie.

Een interessante combinatie

Deze maan wordt versterkt door een heel interessante combinatie van persoonlijke en transpersoonlijke energieën: de Maan maakt een conjunctie met Neptunus (nu Retrograde), terwijl de zon in het tegenovergestelde teken Maagd staat conjunct met Jupiter. Het opmerkelijke is dat Neptunus en Jupiter heersen over Vissen (dus over deze Volle Maan).

Neptunus staat voor het oplossen van grenzen en zal ons extra ondersteunen in ons mededogen naar de anderen toe, door het inzicht dat we allen door eenzelfde proces gaan. Hiervoor zullen we onze empathie, tolerantie en begrip nodig hebben, de basis van het Vissentijdperk/Neptunianse energie.

Vissen en Neptunus symboliseren het bewustzijn van Eenheid, en deze eenheid zal heel sterk in onze beleving gebracht worden nu. Het zal voor velen een opluchtende ontlading zijn, dat ze lucht zullen kunnen geven aan hun innerlijke drive om zichzelf eerst te voeden, zodat ze hun voeding zullen kunnen uitdelen aan hun medemens.

De Zon in Maagd samen met conjunctie met Jupiter zinspeelt op het wat reeds in je aanwezig is en wat wil ontsluiten. Je zal ruimte maken voor die dingen die je vreugde en energie bezorgen. Acceptatie en dankbaarheid zullen krachtige tools worden.

Jupiter is ook de planeet van het grote plaatje zien achter alles. Er zal collectief een cyclus eindigen en ruimte maken voor een hele nieuwe cyclus, aangestuurd door ons waardevolle gevoel. In plaats van verstand op nul en verbeten overleven op wilskracht, ga je leren om de knop van je gevoelens volledig open te draaien en dan je verstand te gebruiken om je gevoel vorm te geven.

Er komen boeiende dagen aan lieve mensen.

Isabelle Lambrecht

 

10 REACTIES

 1. Heel mooi en verhelderend geschreven. Ik geef straks een yogales op het strand met de volle maan als thema, dit verhaal helpt me het nog beter te begrijpen en daardoor over te brengen. Bedankt!

  Ps, wat een mooi clip!

 2. Een hele mooie maan… Dat is het zeker..
  Maar de vervelende bijwerkingen, zoals migraine (al vanaf woensdag) en gespannen schouders en nek… Ik word er eerlijk gezegd knettergek van…
  Weet iemand hoe ik hier het beste mee in kan gaan?
  Sinds een klein half jaar weet ik dat ik vrij heftig reageer op de volle maan met de hiervoor genoemde klachten… Maar met die supermanen het afgelopen jaar wordt dit alleen maar heftiger…
  Weet iemand raad? X

 3. Verbijsterend wat ik lees … Ik ben iemand met psychische problemen en inderdaad sinds paar dagen juist heel innerlijke problemen bekend geworden, daardoor door het lint gegaan … Maar ook ernstig behoefte om daar nu eindelijk aandacht aan te gaan schenken en alles anders te gaan aan pakken.
  Vannacht had ik dit nog niet gelezen, zat ik naar de maan te kijken en … nou ja … laat maar; die was inderdaad zo ongelofelijk mooi maar ook heftig , bijna kwaadaardig aanwezig … en toch gaf ie me de rust om mij nu bij mijn crisis neer te leggen. Iets dat nieuw voor me is.

  Stijn.

 4. Isabella, volgens mij zou het beter zijn als de blokkades via jouw lichaam uitgewerkt mogen worden dan in jouw lichaam.Het lijkt misschien gedoe om woorden maar het is voor de beleving van het lichaam echt heel anders. Het een kan ziek maken terwijl het andere aangeeft dat je een kanaal bent waardoor blokkades mogen wegvloeien en waardoor je jouw kanaal ook schoner kunt houden . Succes!

 5. Heeft deze maan ook een effect bij een zwangerschap? Ik vroeg me af of er dan misschien ook meer geboortes zijn. Een vriendin van mij is hoogzwanger, vandaar mijn nieuwsgierigheid.

   • Kun je verwijzen naar een onderzoek dat dit aantoont? Ik betwijfel het, volgens mij is het enige effect van de maan op de aarde dat ooit is aangetoond het effect van eb en vloed.

    • Dit heb ik ook gemerkt.
     Mijn zoon is geboren op 29-08-2015 (de avond van de supermaan dus) ik was precies 37 weken zwanger, dus hij was eigenlijk 3 weken te vroeg 😉
     De afdeling was overvol en het ziekenhuis personeel heeft me s'nachts na de bevalling naar huis moeten "sturen" omdat er zoveel bevallingen waren.

 6. Emoties, wat waren dat ook al weer, even opzoeken.
  .
  Een emotie wordt vaak omgeschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid, verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. Emoties gaan echter niet alleen met subjectieve gevoelens, maar ook met lichamelijke reacties en bepaalde expressies in het gedrag gepaard. In biologische zin kan men een emotie ook definiëren als een reactie van onze hersenen op een affectieve prikkel. Dit komt zowel bij mensen als dieren vrijwel automatisch tot uiting in een bepaald patroon van gedrag (bijvoorbeeld vluchten of toenadering) en fysiologische reacties. Het gevoel kan dan gezien worden als een speciale uiting of vorm van emoties die typisch is voor mensen, namelijk de bewuste beleving, of mentale reflectie van een emotie.
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=BIZ-fR1Y3xM
  .
  Ahhhhhh, hebbes, ik herken ze weer.
  .
  Nou dan geef ik mijn gevoel maar vorm na het lezen van de volle maan tekst.
  .
  The love runs out.
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=m-j-n-XJ-Tg
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=0OWj0CiM8WU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in