DELEN
Totale maansverduistering

Totale maansverduistering 21 december 2010 om 9:13:27 Europese tijd.

De winterzonnewende is op 22 december 2010 om 00:38 Europese tijd.

Een maansverduistering werkt in op het onderbewuste. Deze totale verduistering heeft een duur van 1 uur en 14 minuten en zal dus 1 ¼ maand doorwerken. Deze verduistering van de Maan is alleen bij aanvang in Nederland waar te nemen. Hieronder heb ik het proces beschreven van de maansverduistering op 21 december 2010.Totale maansverduistering

Deze maansverduistering valt in de communicatie as van Tweelingen-Boogschutter, met de Boogschutter Zon op de ascendant (12de huis). Omdat de noordelijke maansknoop en Pluto in Steenbok erbij staan, worden we in deze periode (vanaf oktober) gedwongen om het concrete in de wereld waar te nemen. We mogen de wereld niet meer benaderen vanuit emotionaliteit (zuidelijke maansknoop in Kreeft), maar Pluto dwingt om het te zien zoals het is, zonder rollen, projecties, verlangens en aanname.

Als deze laatste zaken er wel zijn, dan kan er innerlijke verwarring, wanhoop en gevoelens van macht en onmacht ontstaan. Er wordt van ons gevraagd eerst in het niets te ZIJN, waardoor we authentiek worden, om van daaruit concreet te aanvaarden wat er is.

De energie van de noordelijke maansknoop stroomt naar Mars op de 11de graad van Steenbok. Volgens Dane Rudhyar (Sabian Symbols) toont deze ons ‘hoe wij kunnen samenwerken met de natuur, en schoonheid en bevalligheid kunnen scheppen door verworven kundigheid aan te wenden en van de gelegenheid gebruik te maken.’ Het symbolische beeld dat hoort bij deze 11de graad laat een koning op een troon zien, die een perkament rol overhandigd krijgt van een buigende boodschapper. Dit is volgens Jan Duz (Sabian Symbols); ‘een graad van ‘verantwoordelijkheid’’. De koning staat astrologisch gezien voor de Zon. Tijdens deze maansverduistering staat de zon op de ascendant bij de hierboven beschreven energieën. De ware identiteit (koning=zon), nu ontdaan van alle ideeën, verwachtingen en rollen (steenbok) neemt de boodschap aan en wordt gevraagd hier naar te handelen (Mars).

De instroom van kosmische energie (zwarte Maan in Vissen 2de huis) laat ons de universele basiswaarden ervaren, die vernieuwing en genezing vragen van het geheel (. Uranus conj. Jupiter en zw.Maan). Deze kosmische energie – waarin de basiswaarden van het universele besloten liggen – kan geaard worden in zuiverheid en dienstbaarheid, alsmede in een veelheid van losse aspecten verbonden in een grotere organisatie. (Zw.Maan in Vissen opp. Priapus in Maagd).

Als de universele basiswaarden niet de lijm kunnen zijn tussen de losse facetten/onderdelen van de gehele organisatie, dan laat het overlevingsmechanisme een veroordeling zien van de waarden van de ander. Dit is de spiegel van dat wat wij in onszelf wegstopt hebben en dus veroordelen. Door het universele te zien als je in verbinding bent met een ander (zwarte zon in het 7de huis), kan het proces van de vastgelopen transformatie vlot trekken tijdens deze maansverduistering. Dit betekent concreet dat deze maansverduistering ons bewust kan maken wat we afkeuren (en daarmee een plaats ontnemen in ons dagbewustzijn), waardoor deze kwaliteit verhuist naar ons onderbewuste. Vervolgens zal alles wat in ons onderbewuste zit zich weer aan ons opdringen via de buitenwereld, waar wij deze projectie opnieuw veroordelen om de universele cirkel weer rond te maken.

Kunnen we het proces vlottrekken, dan zullen de universele waarden zich uitkristalliseren in concrete handelingen (diamant conj. Mars in Steenbok). Anders blijven we steken in strijd, in gevoelens van macht en onmacht en de aangenomen rollen van de koning, onze identiteit.

Een belangrijk onderdeel van de Kernkwaliteit (de zwarte Maan) in het 2de huis in Vissen is het universele in het stoffelijke kunnen ervaren.

Waar kun je dit beter ervaren dan in een natuurlijke omgeving in samenwerking met kristallen ?

In deze horoscoop staat Cheiron nog steeds samen met Neptunus in Waterman in het 2de huis. (samenstand is al vanaf 2008 actief) We krijgen de mogelijkheid meesterschap te verwerven over gewonde universele waarden en eenheid, waardoor wij meesters kunnen worden in het concreet maken van het universele in de materie. Dit is een fundament waar wij werkelijk op kunnen bouwen.

—–

Zonsverduistering 4 januari 2010.

Dit is een gedeeltelijke ringvormige zonsverduistering, die in het begin niet in Nederland zichtbaar is. Een zonsverduistering werkt door in het dagbewustzijn van de mens en het collectief.

Deze zonsverduistering maakt dat het groepsgedrag en de concrete functie van de groep en groepen zichtbaar wordt (Noordelijke Maansknoop in het 11de huis is Steenbok in samenstand met Pluto). Het universele in het bestaan en het lichamelijke kan ervaren en neergezet worden en in een organisatie van losse facetten (Kernkwaliteit/Zwarte Maan in Vissen 1ste huis conj. Uranus en Jupiter). In de ‘Etherische Potentieel groepen’ in mijn praktijk bouwen we aan het eenheidsbewustzijn. (zie agenda www.inzichten.com) Ook laten we ieders kernkwaliteit ontvouwen als los facet van de groep. Deze ringvormige zonsverduistering laat ons de universele kwaliteit in de groep ervaren. Ieder doet zijn ding en alles kan dan in synchroniciteit ontvouwen (Zwarte Zon in het 6de huis). Oordelen en kritisch zijn naar de ander maakt dat de lijm van het universele verdwijnt en dat er alleen losse onderdelen overblijven (Priapus in Maagd 7de huis). Alles kristalliseert zich uiteindelijk uit in een nieuwe begin, ofwel de initiatie van een nieuw begrip van eenheid (zon en maan in Steenbok conj. Diamant in het 12de huis).

Het is geen totale verduistering, dus de werking duurt voort tot de volgende serie maans- en zonsverduisteringen in juni 2011.

Geschreven door Manuela van der Knaap – www.inzichten.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in