Wat je als fijn en als pijnlijk hebt ervaren.

Lief Mens, geloof jij in je eigen magie? Geloof je dat jij een instrument van liefde bent, geleid door de Bron?

Magie en wonderen ontvouwen zich op het moment dat je de controle durft los te laten en je overgeeft aan de goddelijke leiding die jouw goddelijke kracht aanwakkert. Zo ga je als co-creator van het Universum je eigen wereld vanuit liefde scheppen.

Wanneer je je innerlijke leiding gaat volgen, kom je in de stroom die je brengt waar je bedoeld bent te zijn, in een vorm die helemaal bij jouw authentieke zelf past. Maar hoe doe je dat?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Crisis als startpunt

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik een tijdlang mijn geloof in mijzelf even kwijt was. Hoe dat kwam? Ik liet mij te veel afleiden door de stemmen van de buitenwereld en raakte zo van mijn eigen koers. Later besefte ik ook dat ik mij onbewust liet tegenhouden door een diepgewortelde angst. Een angst die mij ontkrachtte en de magie van de liefde doodde. Door deze angst te omarmen maakte ik de weg vrij voor de liefde en spirituele overgave.

De weg naar spirituele overgave begon met een crisis. Ik had een workshopreeks opgezet en wilde heel veel deelnemers, maar ondanks dat ik er veel PR voor had gedaan, bleven de aanmeldingen minimaal. De clou zit ‘m in het woord “willen”. Ik wilde zoveel deelnemers hebben, want dan pas was de workshop een succes.

Door de lage respons begon ik aan mijzelf te twijfelen en zadelde mijzelf op met negatieve overtuigingen en plaatste mijn gevoel van geluk buiten mij en maakte dat afhankelijk van het aantal deelnemers. Ik was dus niet afgestemd op een hoger belang, maar puur op mijn willen. Dit blokkeerde mij. Misschien herken je dit?

Het loslaten van de controle

Uit wanhoop begon ik te bidden om hulp en kreeg toen het idee om een e-mail te gaan lezen van iemand die ik volgde, die had het over een zekere Gaby Bernstein. Deze email had ik over het hoofd gezien. Had ik die over het hoofd gezien omdat ik hem later pas moest lezen? Ik heb het gevoel dat het zo moest zijn.

In de mail stonden 5 stappen tot spirituele overgave beschreven. Toen ik deze las en ook beoefende, besefte ik dat ik volledig de controle vasthield en het tijd was deze los te laten.

Nadat ik had gebeden, ben ik dezelfde avond naar een yogales gegaan en na afloop trok ik een inzichtkaartje uit een kaartenbak. Op het kaartje stond: Geloof in je eigen magie. Toen ik dat las, wist ik: oké, het is allemaal goed en ik ga gewoon mijn workshop doen, ongeacht het aantal, want dit is wat ik heel graag wil delen en het klopt. In de tussentijd, kwamen er nieuwe aanmeldingen binnen.

Ik ben dus van start gegaan met mijn workshopreeks en heb mij niet laten ontmoedigen door het lage aantal. Het mooie hiervan is dat er juist heel veel verbinding is in een kleine setting en dat ik besef dat het niet groots hoeft te zijn en dat dat ook niet bij mij past.

Had ik niet gebeden, was ik in een negatieve spiraal terecht gekomen en was de workshop gecanceld en had ik wellicht het vertrouwen verloren. Maar juist doordat ik het losliet en mij liet leiden en trouw was aan het stemmetje in mezelf dat ik moest doorgaan en de bevestiging door het kaartje, ontstond er een prachtige workshopreeks en groeit de belangstelling omdat ik blij ben mijzelf zo te kunnen uitdrukken. Blijheid werkt aanstekelijk en brengt een positieve stroom op gang!

De 5 Stappen van Spirituele Overgave

Hieronder beschrijf ik de 5 stappen tot Spirituele Overgave. Ik heb deze stappen vrij vertaald naar aanleiding van een video van Gaby Bernstein die je via deze link kunt bekijken: https://youtu.be/7yiCMxp8Kw4

Deze 5 stappen hebben mij enorm geholpen om de magie van het vertrouwen terug te vinden. Een magie die alleen maar ontstaat als jij je wil loslaat en je opnieuw verbindt met de stroom van je ziel die gegrond is in liefde.

De 5 stappen tot Spirituele Overgave zijn:

 1. Bid ervoor dat wat jij wil in het hoogste belang is voor iedereen. Dus eigenlijk in het belang van de liefde. Hiermee koppel jij het Ego los. Laat de controle los en laat je leiden door de Bron.
 2. Richt je op wat stroomt in je leven. Wees dankbaar voor alle dingen die wel aanwezig zijn. Zo creëer je een stroom van positieve energie. In plaats van je te richten op wat je niet hebt (in tekorten denken).
 3. Zie dat elke omweg een deel van je proces is om je nog meer met de liefde in jou en met de Bron te verbinden.
 4. Vraag om een teken dat je op de goede weg bent, als bevestiging van je verlangen.
 5. En als je denkt dat je alles hebt losgelaten, laat dan nog meer los.

Het belang van het gebed

In de 5 stappen van Spirituele Overgave benadrukt Gaby de noodzaak van het loslaten van controle en het belang van het gebed. Het gebed brengt je namelijk in een andere staat van Zijn en in verbinding met de Bron. Met het bidden maak je ruimte voor het Grote Willen dat verbonden is met de Bron en zet jij de wil van je kleine ik aan de kant.
‘Uw wil geschiede’ is een zin van overgave aan de Bron. Je bidt er ook voor dat alles in het hoogste belang is van iedereen en zo ben je niet met je eigen wil bezig, maar stem je je af op de hogere orde van de Liefde.

Wees dankbaar

Stap 2 is het uiten van dankbaarheid voor wat er wel is in je leven en wat stroomt. Zo kun je op overvloed richten en uit het tekortdenken gaan. Stap 3 is heel belangrijk: alles is met elkaar verbonden in liefde en bedoeld om je terug naar de liefde te brengen. Elke omweg brengt je naar een diepere verbinding in jezelf. En deze omweg kan de vorm krijgen van een ziekte, een burn-out, werkeloosheid, verlies van een relatie etc. Dus richt je op de boodschap die in de omweg verstopt ligt en klaag vooral niet!

Geloof en laat los

Stap 4 gaat over het vragen om een teken en voor mij was het teken het kaartje met de boodschap ‘geloof in je eigen magie’. En als laatste stap 5: laat nog meer los, want de kracht van de wil is sterk en kan heel snel de verbinding met je Ziel saboteren.

Een instrument van liefde zijn door het gebed

Binnen het proces van spirituele overgave staat het gebed centraal. Want het gebed is de enige manier om je vrij te maken van je ego en je als kanaal van liefde open te stellen. In de video vertelt Gaby over 2 soorten gebeden, die van de Cursus in Wonderen en het gebed van Assisi. Ik pas deze gebeden zelf ook toe maar ik denk dat het heel persoonlijk is welk gebed jij wilt gebruiken en dat het niet zozeer uitmaakt, als het gebed maar vanuit je hart komt.

Het gebed zelf, het wenden naar de Bron, brengt al een gevoel van rust in je en maakt je hart vrij. Ik zelf vind het gebed van Assisi enorm krachtig en pas het toe als ik merk dat ik te veel vanuit mijn wil aan het leven ben. Ik schakel zo een gang terug, ga terug naar mijn kern, naar mijn gevoel, naar mijn hart en maak contact met de Liefde. Ik voel dan hoe ik een kanaal van liefde word en van hieruit kan ik weer gaan stromen en mijn innerlijke leiding beter waarnemen.

We zitten zo vaak de Liefde in de weg doordat wij aan een bepaalde vorm willen vasthouden en ervan overtuigd zijn dat dit het juiste voor ons is. Terwijl er misschien iets veel beters voor ons is, maar we, door het hechten aan onze wil, dit niet kunnen zien en dus ook niet kunnen ontvangen. Door te bidden, controle los te laten en vertrouwen te hebben, creëer je ruimte voor magie en wonderen. Echt waar! Probeer het maar eens uit en zie wat er gebeurt.

Spirituele overgave brengt ons in de beweging van het loslaten van het kleine ik en laat ons opnieuw verbinden met het grotere willen vanuit onze Ziel. Doordat wij aan bepaalde vorm vast willen houden of aan een overtuiging, blokkeren wij de magie van het wonder  en dus de stroom van de Liefde.  Spirituele Overgave creëert ruimte voor inzichten, en inspiratie die op het niveau van het Ego nooit tot stand hadden kunnen komen. Door de weg van spirituele overgave te bewandelen, voel je meer verbonden met jezelf en met de Bron en maak je de weg vrij om iets nieuws te laten ontstaan zonder te forceren. Om dit te kunnen doen, moet je moedig genoeg zijn om je open te willen stellen voor leiding en vertrouwen te blijven houden dat je gesteund wordt.

et gebed uit de Cursus in Wonderen en het gebed van  Franciscus van Assisi die ik hieronder vermeld heb, helpen jou om je te kunnen open stellen voor de liefde en maken de weg vrij naar meer innerlijke  vrede. Zo ga je scheppen vanuit liefde en niet meer vanuit angst en verlangens manifesteren die afgestemd zijn op je Authentieke Ik. Vertrouwen neemt de plaats in van controle  en  liefde de plaats van angst. De keuze is aan jou of je wilt vastblijven in de angst en controle of meer gaat loslaten maar ik kan je verzekeren dat de weg van de liefde veel fijner is en ik hoop dat jij deze weg mag ontdekken op jouw manier in jouw eigen tempo.

Hieronder zijn de de 2 gebeden beschreven:

Gebed uit de Cursus van Wonderen

Wat wilt u dat ik doe?
Waar wilt u dat ik ga
Wat wilt u dat ik zeg?
en tegen wie?

Gebed van Franciscus van Assisi

Heer,
maak van mij een instrument van uw vrede.
Laat mij waar haat is, liefde inbrengen;
waar wonden zijn, vergeving;
waar verdeeldheid is, eenheid;
waar dwaling is, waarheid;
waar twijfel is, vertrouwen;
waar wanhoop is, hoop;
waar duisternis is, uw licht;
waar verdriet is, vreugde.

O Meester,
laat mij niet zozeer zoeken
getroost te wórden, als wel te troosten;
begrepen te wórden, als wel te begrijpen;
bemind te wórden, als wel te beminnen.

Want het is in geven dat wij ontvangen;
het is in onszelf vergeten dat wij vinden;
het is in vergeven dat wij vergeven worden:
het is in sterven dat wij herboren worden in het eeuwige

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Bedankt dit heeft mij enorm vooruit geholpen op juiste moment.
  En de gebeden super en mooi
  U inzet om dit artikel te schrijven heeft een grote impact op andere hun pad naar …bedankt
  Ik zat beetje vast en dit heeft mij een goede boost gegeven naar volgende stap

  Grtz.dave

 2. “Wanneer je je innerlijke leiding gaat volgen, kom je in de stroom die je brengt waar je bedoeld bent te zijn, in een vorm die helemaal bij jouw authentieke zelf past”.

  Een uitspraak als deze doet mij veel. In die zin dat het lijkt alsof daarmee wordt gesuggereerd dat niemand ooit al enige innerlijke leiding volgde, en dat niemand ooit al daarmee bezig was (bewust of onbewust).
  Misschien zijn er wel al mensen die al best authentiek zijn, en heel bewust juist probrren deze flow vast te houden in plaats van los te laten? Ik denk dat zij, als zij er zijn, de dingen die er om hen heen gebeuren met anderen, best moeilijk zullen vinden. Iedereen heeft zijn eigen pad, de ene nog spectaculairder en anders dan de ander.
  Waarom doet dit allemaal zo’n pijn?

 3. “En als je denkt dat je alles hebt losgelaten, laat dan nog meer los.”

  Hieruit maak ik op dat loslaten iets is wat je doet??

  Dit staat volledig haaks op waar het artikel over gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in