Make love, not war

Het onverklaarbare bestaat niet en de realiteit is iets volstrekt anders dan energie. Cijfers en statistieken geven echte informatie, intuïtie en innerlijk weten niet. Beeldschermen vertellen de waarheid en eigen waarneming is irrationeel. Dat is de staat van de wereld: de ziel is eruit. Hoe kom je terug bij de liefde? Hoe herstel je de lijn met je ziel? Hoe maak je weer contact met de magie van het leven? En ook: hoe zeker niet?

Mensen zijn multidimensionale wezens. Er is een immens energetisch spectrum waarbinnen je jezelf en de wereld kan ervaren. Er zijn duizenden frequenties waarneembaar met je innerlijke ogen, oren en gevoel. Liefde, waarheid, vreugde, dankbaarheid: het zijn frequenties. Net zoals woede, onmacht en jaloezie.

Niet iedereen leeft in dezelfde bandbreedte, noch in hetzelfde deel van de gehele brandbreedte. Maar hoe ruimer het energetische spectrum waarmee je contact kan maken, hoe meer kanalen je kan ontvangen en hoe beter je kan afstemmen op de frequenties die je interessant of mooi vindt. Verruiming van je bandbreedte geeft je bijvoorbeeld toegang tot de ongrijpbare dimensies van het grote mysterie. Je kan de liefde blijven voelen, ook als omstandigheden negatief lijken. De ruis op de lijn met je ziel vermindert, waardoor je er beter naar kan luisteren. En: in de ruime bandbreedte is alles mogelijk wat in de krappe ruimte van je dagelijks bewustzijn niet kan bestaan, zoals wonderen, heling en manifestatie van dromen.

Behalve interesse in de onzichtbare gebieden van het spectrum, vraagt een uitbreiding van bandbreedte toewijding, tijd, verbeeldingskracht, nieuwsgierigheid en veel beoefening. Je komt er in deze tijd wel eenvoudiger dan eerder. Verschuivingen in de kosmos zorgen voor veranderingen op aarde; energie wordt steeds voelbaarder en daarmee echter.

De ratio als rem

balansEen dominant mentaal bewustzijn vormt een rem op de ontwikkeling van energetisch bewustzijn. Twijfels en kritisch denken verstoren de connectie met de dimensies die je niet met je ogen ziet. Rationalisaties ondermijnen intuïtie, openheid naar dingen die je (nog) niet gelooft en het besef dat het leven magisch of betekenisvol is. Natuurlijk: niet iedereen wil zichzelf daarin leren kennen, maar als je het spirituele verlangen wel hebt, begin dan met te onderkennen dat je eigen verstand en kritische blik je weghouden van het ‘Wonderveld’. Geef je ratio minder macht en maak je hart kapitein op je schip.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Die vrijheid heb je overigens niet zonder meer. Je zal hem moeten veroveren. We maken deel uit van een krachtig, mentaal, collectief energieveld. Die kaders bepalen wat algemeen voor waar wordt aangenomen. Het voelt tegennatuurlijk en ongemakkelijk om níet op die frequenties af te stemmen en ernaar te luisteren. Ze zitten in je weefsel. Je lichaam is ermee gevormd.

Laat je hoofd los

Wil je de connectie met je ziel, hart of essentie versterken en wil je gebruikmaken van de kracht van bewustzijn, dan wordt vooral overgave gevraagd. Voor de ratio is dat heel moeilijk. Die zoekt voortdurend naar nóg meer bewijs van echtheid. ‘Er zijn altijd heel saaie verklaringen voor fenomenen die zogenaamd bijzonder zijn,’ zei iemand laatst tegen me. En dat is ook zo. Een rationeel mens zal wonderen niet opmerken, licht en liefde onrealistisch noemen, spirituele waarnemingen als ‘fantasie’ van de hand wijzen, en bijzondere situaties of ontmoetingen toeschrijven aan toeval. Laat het maar aan je mind over om opvallende en intuïtieve ervaringen te verstoren of degraderen; en om het gevecht aan te gaan met het gevoel vanbinnen of dat van anderen. Alleen: die strijd vindt plaats op basis van wetten die misschien gelden in de zichtbare 3D wereld, maar níet in de onzichtbare, spirituele dimensies.

‘Eerst zien, dan geloven’ is er zo een die in dat gebied niet opgaat. Je zal het moeten doen met ‘eerst geloven, dan zien’. Je ziel gaat geen harde bewijzen leveren. Elk signaal van die kant is subtiel of poëtisch van aard. En ook de vraag of iets waar is of niet, is hier irrelevant: de dingen krijgen pas betekenis als je die er zelf aan geeft. Verstandelijk begrip is niet het hoogst haalbare.

Wat wil je geloven?

uit balansAls je eenmaal frequenties uit andere dimensies begint te ervaren, wordt het makkelijker: je kan zelf voelen dat je mentale ‘voorprogrammering’ niet je natuur is. Het wordt steeds vanzelfsprekender om de zachte en harde tonen, of de authenticiteit en de in-authenticiteit, van elkaar te onderscheiden, en te bepalen welke je de regie geeft over je leven. Zodra je bereid bent om je eigen schaduw en licht te voelen (dus het totale frequentiegebied, vanbinnen, in jezelf), kan je ook het onbevattelijke toestaan als realiteit. En precies dat getuigt van realiteitszin (waarvan zo vaak gezegd wordt dat mensen als ik die ontberen).

Een spirituele verruiming vindt namelijk alleen plaats als je je ego (met zijn overtuigingen, mythes en onbekende angsten) onderzoekt en zo nodig laat sterven. En dat is helemaal geen pretje; het ego zal zich met hand en tand verzetten. Het kost flink wat moed en radicale eerlijkheid om mentale structuren los te laten of te doorbreken. Je moet verantwoordelijkheid nemen voor de oorlog vanbinnen: de oordelen, verhalen en projecties van je hoofd die van alle liefde zijn ontdaan.

Maar hoelang wil je geloven dat de wereld een betekenisloze en nare plek is waarin externe autoriteiten de macht over je hebben en de economie je voornaamste reden is van bestaan? (Of een variant daarop?) Zelf ben ik klaar met dat narratief. Doe mij maar liefde, bedoeling en wonderen; in dat deel van het spectrum voel ik me thuis. En weet je wat: daar is afscheiding een illusie, daar zijn we allemaal één en verbonden.

Doe mee met de Lente Downloads!

De snelste en fijnste manier om je verstand te overstijgen en dieper contact te maken met de verfijndere energieën van ziel, bron, God, spirit (geef er een naam aan), is via de directe ervaring van frequenties (energie, licht, liefde, helderheid) in je lichaam en veld. Als je het voelt, dan bestaat het. Dat kan onder meer gebeuren tijdens diepe ontspanning, meditaties, healing, yoga, luisteren van muziek of bezoeken van heilige plaatsen. Op 12 april vindt de bijzondere en krachtige conjunctie plaats tussen Jupiter en Neptunus in Vissen, die de energie van het Wonderveld flink versterkt. In aanloop daar naartoe kan je meedoen met onze Lente Downloads en je dieper openen naar dromen, liefde en mysterie. We komen op 13 maart om 11 uur samen. Meld je snel aan! Hier vind je het programma:https://bit.ly/lentedownloads

Leestip:

Soluma, innerlijke vrede – Manon Romijn

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in