Manifesteer je visie

De Wet van de Aantrekkingskracht (WvA) is gebaseerd op het principe dat alle materie gemaakt is van pure energie die constant vibreert en beweegt. Volgens de WvA zijn ook gedachtes en emoties eigenlijk energie en heeft alles een unieke energetische frequentie. Iedere frequentie wordt continu aangetrokken en afgestoten door alle andere frequenties. Sinds de ontdekking van de kwantummechanica wordt dit idee ook bevestigd op het microniveau.

De Wet van de Aantrekkingskracht beschrijft eigenlijk het idee van ‘soort zoekt soort’ op universele schaal. We creëren op ieder moment onze eigen werkelijkheid via de energie die we uitstralen, in de vorm van gedachtes en emoties. We staan continu in contact met de structuur van de realiteit met onze gedachtes en emotionele energie. Het resultaat: als we ons ergens op focussen, wordt het waarschijnlijker dat het zich manifesteert. Wij creëren onze eigen realiteit en wat we uitstralen is wat we aantrekken.

Drie dingen die je eerst moet weten:

Een belangrijk element dat mist in de WvA is dat we niet alleen bewust, maar ook op een onbewust niveau creëren.

Dat verklaart de ‘tegenstelling’ tussen soort zoekt soort, het idee waar de WvA op gebaseerd is, en het feit dat tegenpolen elkaar aantrekken, zoals bij een magneet.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Een deel van het geheel zit versplinterd en onderdrukt in ons onderbewuste, maar ook met dat deel trekken we aan. Met andere woorden, de actief onderdrukte eigenschappen in ons innerlijk hebben nog steeds een energetische lading, en die verdrongen energie is ook een punt van aantrekking. Tot we ook dat deel kunnen erkennen en in ons op kunnen nemen, zal het een rol blijven spelen in de creatie van onze externe realiteit.

Manifesteer je visie

Onze overtuigingen beïnvloeden het manifestatieproces

Als je in een week €10.000 euro wilt manifesteren, maar je onderliggende overtuigingen juist gaan over je gebrek aan het geld, dan zal je alleen maar meer gebrek manifesteren.

Dat komt doordat de Wet van de Aantrekkingskracht werkt via je gedachtes én je emoties. Als je met denken iets probeert te bereiken waar je niet in gelooft, dan staat je emotionele reactie meer aan de kant van je onbewuste overtuigingen dan je bewuste gedachtes.

Dus ook al zeg je tegen jezelf ‘Ik zal genoeg hebben’, als je er niet echt in gelooft dan komt dat ongeloof naar buiten in een emotionele reactie die lijnrecht tegenover je gedachtes staat. Dan trap je dus keihard op de rem en geef je tegelijkertijd vol gas, en wordt manifestatie erg moeilijk.

Abraham Hicks heeft gelukkig een geweldige tip om aan dit probleem te ontsnappen: begin algemeen en wordt later pas specifiek. Begin je manifestatieproces met wat je kunt geloven en breid je verwachtingen uit als je meer bewijs ziet dat je manifestaties echt plaatsvinden. Zo breng je je gedachtes en emoties meer in harmonie, in plaats van disharmonie.visie manifesteren

We manifesteren altijd volgens onze hoogste waarden

De beroemde specialist in gedragsontwikkeling Dr. DeMartini (bekend uit bijvoorbeeld The Secret) ontdekte dat iedereen een inherente set waarden heeft die voor het grootste gedeelte ons gedrag bepaalt. “Al onze acties zijn strategieën die zo efficiënt mogelijk passen bij onze waarden,” vertelt DeMartini. “Al onze positieve en negatieve emoties zijn feedback over hoe goed of slecht we leven volgens onze hoogste waarden.” De dingen die we het belangrijkste vinden zijn dus een enorm sterk en onbewust filter voor hoe we de werkelijkheid zien. Die waarden bepalen hoe en waarom we bepaalde dingen laten manifesteren.

Dat verklaart bijvoorbeeld waarom iemand het goede voornemen kan hebben om af te vallen, maar nooit haar doel bereikt. Stel dat sociale verbinding je belangrijkste waarde is. Voor je onderbewuste lijkt alle tijd die je besteedt aan sporten en gezond eten dan pure verspilling, tijd die je niet kunt besteden aan sociale interactie met andere mensen. De truc is daarom om je perceptie te veranderen, door in te zien hoe sporten en een dieet juist goed kunnen zijn voor je hoge waarde van sociale verbinding. Je bent bijvoorbeeld zelfverzekerder wanneer je nieuwe mensen ontmoet als je je fit en sterk voelt. Of je draait het om en kijkt hoe je waarde je kan helpen bij je doel. Je kunt inspelen op je behoefte aan sociale verbinding door samen met je vrienden naar de sportschool te gaan of je te verdiepen in voeding.

Manifesteer je gezondheid met voeding

Dit moet je weten voor tijdens het manifesteren

Hieronder lees je wat handige tips voor als je mediteert over je visie of oefent met visualiseren.

Maak je geest leeg. Manifesteren gaat een stuk sneller als je aanwezig en gefocust bent. Is je aandacht verstrooid, dan is je manifestatie dat ook. Schrijf op papier op wat je dwarszit en beloof dat je het buiten je visualisatie laat. Dat helpt je om beter aanwezig te blijven.

Zet je hart open voor het proces. Begin door je te verbinden met een gevoel van dankbaarheid. Bijvoorbeeld door een kort dankbaarheidslijstje te maken of door in gedachten alle mensen en dingen langs te gaan waar je echt dankbaar voor bent.

Volgens het HeartMath Institute heeft ons hart “een elektromagnetisch veld dat ongeveer 60 keer sterker is dan dat van ons brein.” Dit veld van je hart kunnen we meten met een elektrocardiogram (ECG), en hersengolven meten we met een EEG. Een duidelijk bewijs dus: het hart is een belangrijk punt van aantrekking.

Wees helder. De Wet van de Aantrekkingskracht heet niet voor niets een wet. Het slaat op alles en kent geen uitzonderingen. Als je emoties of visie verward zijn, dan duurt het manifesteren veel langer. Hoe helderder en gedetailleerder je bent, hoe sneller je visie tot leven komt.

Gebruik je zintuigen. Wist je dat het brein het verschil niet snapt tussen een echte ervaring en een visualisatie? Daarom oefenen veel topatleten ook met visualisaties. Dit principe kunnen we rechtstreeks toepassen op de WvA. Wat zie je, wat hoor, ruik en voel je, wat raak je aan als je in je visie zit? Ga ieder zintuig een voor een langs en wees niet bang om een tijdje te zitten met een specifiek zintuig.

Gebruik je emoties. Zo geef je je visie een energetische lading. Emoties zijn de drijfveer achter manifestatie.

kind ruikt aan bloem

Stem je intentie en je waarden op elkaar af. Verbind wat je wilt manifesteren met je hoogste waarden. Of anders gezegd, zorg dat je weet hoe je doel je helpt met wat je het allerbelangrijkst vindt. Als je dat weet, dan kunnen je bewuste en onderbewuste samenwerken voor de manifestatie.

Wees niet wanhopig. Beeld je in dat je kalm en beleefd vraagt. Als je oneerlijk veel vraagt of wanhopig bent in je verzoek, dan spreek je vanuit een emotionele plek van gebrek. Het emotionele gevoel van gebrek werkt je gedachte-energie tegen, waardoor je makkelijker stagneert.

Wat doe je erna

Neem actie. Actie nemen zorgt voor momentum en creëert bewijs voor het vormen van je geloof dat je manifestatie onderweg is.

Handel alsof het al is gebeurd. “IK BEN” is een krachtige, creërende zin. Als je je gedraagt als de persoon die je al bent geworden, dan kom je energetisch al meer overeen met je doel.

Wees alert op je innerlijke monologen. Vergeet niet dat je continu aantrekt en afstoot wat je wilt bereiken. Je interne monoloog creëert op ieder moment een nieuw punt van aantrekking en beïnvloedt je emotionele reacties. Zorg voor eenheid in je innerlijk!

pad visie

Sta het toe! Je moet je visie volledig vrij naar buiten brengen voordat het zich kan manifesteren. Als je je er te veel aan vastklampt, dan beperkt je behoefte aan controle de voortgang van het proces. Vertrouwen en geloof in het proces zijn onmisbaar. Het kan helpen om het te zien alsof je in een restaurant zit. Zodra je een gerecht hebt besteld, moet je geduldig wachten terwijl het voor je wordt gekookt en tot je bord voor je neus staat!

We zijn allemaal scheppers en verdienen het allemaal om een betekenisvol leven te leiden. De Wet van de Aantrekkingskracht is een prachtig middel dat ons heel bewust onze scheppende, creërende krachten laat gebruiken! In de woorden van George Bernard Shaw: “Het leven gaat niet over jezelf vinden. Het gaat om jezelf te creëren.”

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in