Medicijnwielnumerologie getallen

Begin dit jaar startte ik met een cursus Magisch Manifesteren bij Loes en Frank Ruesink. In deze cursus laten ze het medicijnwiel zien als een creatiewiel en als hulpmiddel om je verlangens te verwezenlijken. Ook leren we over de medicijnwiel numerologie en hoe je aan de hand van je geboortedatum inzicht krijgt in je missie en gave. Deze kennis hebben zij weer van Maarten Oversier. Tot zover de bronnen.

Medicijnwiel: wat is het, en wat kun je ermee?

Van het medicijnwiel heb je vast wel eens gehoord. Het komt van de Indianen en werkt met de vier windrichtingen en elementen. Het Noorden vertegenwoordigt het element lucht en staat voor het denken. Hier krijgen we onze ingevingen, verlangens en intenties.

In het Oosten, het element vuur, gaan we actie ondernemen om onze ingeving uit te voeren. Dan komen we in het Zuiden, het element water, allerlei gevoelens en emoties tegen. Sensaties in ons lichaam, als energie die in beweging wordt gebracht door onze intentie of acties.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als we hier doorheen bewegen, komen we in het Westen, het element aarde. Dan heeft onze intentie vorm gekregen.

medicijnwiel numerologie

Het is heel belangrijk om te beseffen dat we eerst in het Zuiden door het water heen moeten bewegen om in de nieuwe realiteit in het Westen uit te komen. Als we niet voelen welke sensaties onze acties oproepen, en liever in het Noorden een nieuw idee bedenken, zullen we nooit onze verlangens kunnen realiseren.

We leven in een cultuur die veelal Denkt en Doet, de mannelijke kanten van het wiel, en waar Voelen en Zijn ondergewaardeerd blijven, de vrouwelijke kanten van het wiel. Half-kunde, in plaats van Heelkunde, zou je kunnen zeggen.

Je begrijpt misschien al dat je het hele wiel moet inzetten om Magisch te kunnen Manifesteren! Dat is niet makkelijk. Want er valt in het Zuiden nogal wat te voelen en dat is echt niet altijd een pretje.

Wat is medicijnwiel numerologie?

Nu komen we bij de numerologie van het medicijnwiel. Je kunt aan de hand van je geboortedatum vijf getallen uitrekenen die je in het wiel kunt plaatsen. Bij elke windrichting een getal, en het vijfde getal in het midden van het wiel.

In het Noorden staat je levensmissie, ook wel je purpose of waarom je hier bent. Als je eerder artikelen van mij hebt gelezen, weet je dat missie een favoriet thema van mij is.

Medicijnwielnumerologie missie

Bij mij staat in het Noorden een 6. In de medicijnwiel numerologie het getal van helderheid en begrip. Mijn levensmissie is het brengen van helderheid en dat doe ik onder andere door te schrijven.

In het Oosten staat je gave. Dat wat je kunt, waar je goed in bent. Je talent. Bij mij is dat een 11, het getal van meesterschap over het leven.

In het Zuiden vind je je karma. Het is je moeilijke thema, of je uitdaging. Bij mij is dat een 12, getal van afronden en afrondende communicatie. Je kunt moeite hebben ergens aan te beginnen of dingen juist willen afraffelen. Beide polen herken ik! Je moeilijke thema kan te maken hebben met pijnlijke situaties uit je jeugd, van je voorouders of uit vorige levens. Je karma dus, dat vraagt om doorvoeld en verwerkt te worden.

In het Westen staat je levenspad, dat is hoe je bent. In mijn geval is dat een 3, getal van communicatie en je positie ten opzichte van de groep.

In het middel van het wiel vind je je ziele-essentie of hartskwaliteit. Bij mij staat daar een 9, getal van dienstbaarheid. Met mijn artikelen leef ik al mijn getallen: ik communiceer, breng helderheid en deel mijn kennis en wijsheid over het leven en zo ben ik dienstbaar. Soms duurt het even voordat ik weer aan een artikel voor deze website begin, het laatste was van eind augustus! Zie daar mijn uitdaging.

Reken de getallen uit aan de hand van je geboortedatum

Hoe kun je nou jouw getallen uitrekenen? Ik zal je dat laten zien en neem mijn geboortedatum even als voorbeeld: 27 december 1965.

Medicijnwielnumerologie

In deze vorm van numerologie werken we met 12 getallen, deze corresponderen met de 12 maanden van het jaar. Ik ben in december geboren en daarom staat bij mij in het Zuiden een 12. Je kunt dus zelf heel makkelijk jouw karma getal uitrekenen: het is de maand waarin je jarig bent.

Je geboortedag vormt het getal van je ziele-essentie. Bij mij is dat 27, een getal hoger dan 12 en dat brengen we daarom terug tot een lager getal. Door de 2 en de 7 bij elkaar op te tellen krijg je een 9.

Het getal in het Oosten, je talent, krijg je door de laatste twee cijfers van je geboortejaar te nemen, bij mij 65. De 6 en de 5 tel je bij elkaar op en dan krijg je 11.

Het getal in het Westen wordt gevormd door je hele geboortejaar: 1965 in mijn geval. Je telt ze zo op: 1 + 9 + 6 + 5 = 21. De 2 en de 1 tel je bij elkaar op en zo kom ik tot 3.

Het getal in het Noorden tenslotte vorm je door alle getallen van je hele geboortedatum op te tellen: 2 + 7 + 1 + 2 + 1 + 9 + 6 + 5 = 33. En dat breng je terug naar 3 + 3 = 6.

Wat de getallen betekenen

Je bent nu vast heel benieuwd naar jouw missie en gave en vooral naar de betekenis van alle getallen. In Wat de getallen in je medicijnwiel je vertellen over je missie vertel ik daar meer over.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

  1. Maar als je ‘iets mist’ komt dit ook door de presentatie met beloftes van fase 1 en fase 2. En dan blijkt een artikel een inluiduiting te zijn tot iets anders. Ik snap dat jij dit doet Gordon, als vertegenwoordiger van dit prachtige platform. Maar niet ‘alles is luiheid’ van jouw lezers.

  2. Maar als je ‘iets mist’ komt dit ook door de presentatie met beloftes van fase 1 en fase 2. En dan blijkt een artikel een inluiduiting te zijn tot iets anders. Ik snap dat jij dit doet Goron, als vertegenwoordiger van dit prachtige platform. Maar niet ‘alles is luiheid’ van jouw lezers.

  3. Mijn getal van het Oosten is hoger dan 12. Ik neem aan dat ik dan de laatste 2 cijfers van mijn geboortejaar moet tellen en dan van dat resultaat die twee cijfers bij elkaar op moet tellen? Bijvoorbeeld 1987. 8+7 is dan 15. Dan nog 1+5 doen?

  4. Komt er ook een replay van de gratis online workshop medicijnwiel numerologie? Want ik ben helaas beide tijdstippen verhinderd en zou er graag meer over willen weten.

  5. Jammer dat de betekenis getallen op zich laat wachten en we enkel lezen hoe dit bij u ‘zit’. Bovendien wordt het Zuiden niet genoemd hoe dit te berekenen met via geboortedatum/dag/maand.

    • Zelf vind ik het wel eens jammer dat sommige lezers soms alleen weten te benoemen wat ze missen!

      In dit geval krijg je niet het hele boek als samenvatting op een presenteerbladje. Als je meer wilt weten kan je meedoen aan een gratis workshop op twee data. Vette overvloed zie ik daarin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in