DELEN
volle maan van 5 maart 2015

Meester Morya,

Meester Morya-volle maan van 5 maart 2015Wanneer je naar je ziel toe gaat, naar het Goddelijke in jezelf, kom je eerst en vooral in een bepaalde groep terecht, waarvan je het gevoel krijgt dat die bij je past. Dan kan het zijn dat je voelt: ‘met die ene mens kan ik zo makkelijk praten en kan ik mij zo goed openstellen en met die andere veel moeilijker of bijna niet.’ Wees daar niet ongelukkig over, durf het te aanvaarden. (…)

Wie je ook bent, er zijn altijd mensen die tot dezelfde groep behoren. En of ze nu uit Amerika of uit Australië of welk land of werelddeel ook komen, er zijn mensen die bij elkaar passen en het heeft niets te maken met grenzen, met landen, met cultuur, met wat dan ook, het heeft te maken met een zielengroep.

Er zijn dus mensen verspreid over deze aarde die behoren tot jouw groep, waar je een heel goed gevoel bij hebt. Je vindt een boek, je leest het en je zegt: “Prachtig, zo denk ik het ook.” Dan heb je een contact met de schrijver of de schrijfster op datzelfde niveau, omdat je tot hetzelfde behoort. Zo zijn er mensen die met elkaar in contact komen op heel toevallige manieren, en ze krijgen de indruk: ‘hé, dat is iets wat bij me past.’ Ga daarmee om als met iets heel kostbaars, durf te geloven in deze contacten. Het zijn deze contacten die je verder kunnen brengen in je zoektocht en die maken dat je ook weer moed krijgt om verder te gaan.

Dit is een tijd van groepsvorming, dat betekent dat het de tijd is van mensen die elkaar ontmoeten. De mogelijkheden daartoe zullen dan ook nog toenemen, computer, telefoon, krant, boeken, noem maar op. Het zijn zoveel mogelijkheden om contact te hebben over de grenzen heen.

Vandaar, mensen moeten alert worden, moeten open komen en moeten weten dat er contacten mogelijk zijn en dat afstand en tijd daar geen rol in hoeven te spelen. Wanneer je in je ziel terechtkomt, ga je buiten de tijd. Dat betekent dat je dan ineens diepe verwantschappen hebt van levens ver en dat je dat kan ervaren als heel wezenlijk. Durf je daarvoor open te stellen en weet dat dat iets heel belangrijks is in het leven. Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org
Fragmenten uit Morya Kracht 3 ‘Mens en maatschappij’, blz. 167-169.

4 REACTIES

 1. "Eenheid Is, die ontvouwt zich niet per definitie in je fysiek aansluiten bij een groep."

  "Voor mij Is de ware weg, de weg naar binnen en in verbinding met jeZelf treden."

  Meesteres Joyce, zo IS het (uiteindelijk).

  Maar het gros der mens leeft nog in een andere bewustzijnstrilling en zijn nog niet toe aan 'een verbinding met jeZelf'.

  Zij moeten eerst der herkenning, erkenning, veiligheid, vertrouwdheid van een groep nog hebben om zo tot een 'verbinding met jeZelf' te kunnen maken.

  Is er eenmaal die verbinding dan ben je verbonden met alles.

  Dat is niet vanuit het ego/grens een verbinding met een ander ego/grens maar vanuit grenzeloosheid, 1 met alles zijn omdat er geen eigen grens/beschermingsgrens meer is.

  Het is dus niet een verbinding maar inderdaad Eenheid Is.

  M.a.w. als v.b. niet een jij en ik hebben een verbinding maar jij en ik zijn 1/gelijk.

  Gelijkgestemden is eigenlijk enkel herkenning van jeZelf.

  Oei, ik hoop maar dat dat goed overkomt.

  Was ingekleurd

  Meester Aart.

 2. Een ieder heeft zijn of haar eigen blauwdruk meegebracht de Ziel.
  Ik merk dat het me steeds meer raakt dat er teksten geschreven worden die per definitie voor iedereen zou moeten gelden.
  Gods creatie is voor iedereen anders, wanneer je zegt dit Is hoe het voor iedereen moet zijn (want het woordje moet zie ik veel in deze tekst) dan sluit je daarmee degene buiten voor wie dit misschien niet zo voelt en ervaart.

  Ik ben absoluut een mens die graag verbinding maakt, maar steeds meer ook zoek ik de stilte, de ruimte en tijd in het ALLEEN Zijn.
  Teveel samenZijn met andere ervaar ik ook vaak als ruis waardoor ik mijn innerlijke stem niet goed hoor, over me laat overschreeuwen door de grote spirituele EGO's die er in deze tijd heel erg veel rondlopen!

  Iedereen draagt zijn of haar eigen waarheid met zich mee, dus hoe kan er gezegd worden je moet je aansluiten bij een groep want dat Is de weg.
  Eenheid Is, die ontvouwt zich niet per definitie in je fysiek aansluiten bij een groep.

  Ja, zeker gelijkgestemden op je pad ontmoetten is een geweldige ervaring.
  Maar er zijn er genoeg die weer een vlucht in de vorm maken, weer iets buiten zichzelf zoeken.
  Voor mij Is de ware weg, de weg naar binnen en in verbinding met jeZelf treden.

  • Ha Joyce,

   <blockquote> Iedereen draagt zijn of haar eigen waarheid met zich mee, dus hoe kan er gezegd worden je moet je aansluiten bij een groep want dat Is de weg. </blockquote>

   Lees je het wel goed?
   Er staat nergens dat je je MOET aansluiten bij een groep.

   Moeten komt enkel voor in de laatste zin en dan nog dat die contacten tot de mogelijkheid behoren.
   Maar OK 3 x moeten is hier wellicht te veel van het goede.

   <blockquote> Vandaar, mensen moeten alert worden, moeten open komen en moeten weten dat er contacten mogelijk zijn en dat afstand en tijd daar geen rol in hoeven te spelen </blockquote>

 3. Het Engels kent het spreekwoord: birds of the same feather flocks together.

  Je behoort tot een zelfde groep.
  Dat kan uiteraard een groep mensen zijn.

  Het besef van dezelfde vibratie en gelijke afstemming impliceert, dat het op dieper niveau om zielscontacten en verwantschap handelt. Een groep zielen dus op esoterisch niveau.

  Het is ook op dit niveau dat tijd en afstand geen rol spelen. Contacten met mensen/zielen over de hele wereld behoren dan tot de mogelijkheden. Evenals contacten met groepszielen die aan gene zijde leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in