“Ik zeg altijd tegen mensen:

‘Ga traag.’

Daarmee heb Ik de bedoeling dat ze kijken wat ze eigenlijk willen, wat ze van plan zijn in het leven te doen, welke verantwoordelijkheden ze op zich willen nemen en hoe ze vooruit willen gaan.

Er zijn altijd redenen om stil te staan bij je leven en te kijken van:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

‘waar ben ik eigenlijk mee bezig en wil ik dat werkelijk?’

Als je nu in een bepaald leven zit, is dat omdat je het ergens gewild hebt, omdat je het ergens verlangd en gevraagd hebt. Het kan zijn dat je je dat niet meer herinnert, maar toch gaat het op die manier. Je verlangen schept je eigen werkelijkheid. Door in je eigen werkelijkheid te komen, krijg je de dingen die je verlangd hebt en daar moet je dan mee durven leven.

Dikwijls zijn er mensen in een leven geplaatst dat ze helemaal niet aangenaam vinden, dat ze niet goed en niet mooi vinden en dan kan het zijn dat ze in het gevecht gaan met hun eigen leven. Op de eerste plaats moeten ze daaruit leren dat ze moeten beseffen: ‘wat heb ik verlangd van het leven en hoe sta ik nu in dat leven?’ Als je daarna bijvoorbeeld ziet dat je in het verkeerde leven staat, moet je opnieuw je verlangen bekijken en moet je kunnen kijken welke ideeën je verlangen dragen. Dan zal je je leven herscheppen, maar het is belangrijk dat je heel nauwkeurig, traag en duidelijk in jezelf te werk gaat.

Je moet dus niet alles opnemen en ook niet met alles willen leven. Zelfs niet alles wat in je leven is moet je willen opnemen; dat is veel te veel. Kijk wat goed is voor je. En als je fouten maakt, word er niet treurig om, want je kan leren uit je fouten, maar durf te kijken naar wat goed is voor je eigen leven. Durf goedheid te beleven, streef naar goedheid, naar goede dingen in je leven en probeer de dingen op de juiste manier te doen.

Als je juist bezig bent, dat wil zeggen: als je traag gaat, dan komt er zoiets als een verlangen dat gesterkt wordt, dat dan in zekere zin de kracht kan dragen die daarop geladen wordt. Het verlangen schept dus een bepaalde kracht en die bepaalde kracht laat je met dat verlangen samengaan. Denk bijvoorbeeld dat je liefdevol wil zijn, dan wordt die kracht ‘liefde’ naar jouw verlangen toegestuurd. Op deze manier kan je dat ‘meer’ aan en dan zal je zien dat je een gelukkig iemand wordt, en dat is ook de bedoeling.

Je moet gelukkig durven zijn in het leven en dat kan je alleen als je traag gaat. Loop niet eer je kan gaan. Durf eerst te gaan met de dingen die in je zijn, om stap voor stap in dat geluk te durven komen want dan ben je solidair met andere mensen die eveneens dat geluk zoeken. Als je solidair durft te zijn in het leven, zal je zien dat je door traag te gaan heel veel bereikt, want je zet de stapjes die nodig zijn.”

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com

uit “Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis,
fragment uit hoofdstuk 4: ‘Verantwoordelijkheid

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in