DELEN
Meditatie ter gelegenheid van de volle maan

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 2 juli 2015

 

Meester Morya,

Als je tot stilte kan komen in jezelf, als je die vreugde kan voelen in je hart omdat je in je eigen leven stappen hebt gezet die eerlijk zijn, zal je geleid worden. Want je zal zien, die vreugde zal je leiden. Het zal zijn dat je het kompas in handen krijgt en dat je weet: ‘als ik dit doe, ben ik blij. Als ik het andere doe, ben ik niet blij.’ Dat moet je een tijdje kunnen volgen totdat je ziet hoe zuiver je bezig bent, hoe eerlijk je bezig bent en waar jouw vreugde ligt. Als je dat kan ontdekken in je leven, weet je de grens van je bereiken en weet je hoe het is om over die grens heen te gaan naar een grotere vreugde. Zorg dus, iedere keer dat je iets in je leven beslist, dat je daar blij mee kan zijn. Probeer naar de diepte van je eigen leven te gaan, dan kan je altijd in die vreugde komen en steeds meer. Dit is wat je zal leiden en op een bepaald moment zal je zien waar die vreugde vandaan komt. Want wanneer je naar je hart gaat, wanneer je naar je eigen innerlijk gaat, krijg je aansluiting op wezens die met jou begaan zijn.

Je bent niet alleen. Als je in de vreugde van je eigen leven staat, weet dan dat je geleid wordt door je eigen innerlijk, maar dat daarbij nog eens factoren zijn die dat innerlijke van jou versterken. Er zijn wezens aanwezig die je daarin begeleiden. Als je zoekt naar het beste in je bestaan, mag je je nog zo alleen voelen, maar je wordt geleid. Op dat moment ben je krachtiger en je zal achteraf bedenken: ‘hoe heb ik dat klaargespeeld om die en die stap te zetten in mijn leven?’ Achteraf zal je beseffen: ‘ik was gesteund want ik was sterk en ik heb nooit gedacht dat ik dit en dat zou kunnen.’ Dus als je door moeilijkheden gaat in je leven, weet dan dat je gesteund wordt als je oprecht bent. Als je in moeilijkheden staat, weet dan dat er oplossingen zijn en dat je daar ook naar kan vragen. Als je bidt, zal je antwoorden krijgen. Als je in jezelf staat, zal je weten dat je geleid wordt. Als je getroost wil worden, weet dan dat er zoiets is als een vreugde die je zal troosten.

Er zijn altijd momenten in het leven die heel belangrijk zijn en bij iedere moeilijkheid die je overwint in het leven, heb je een belangrijk moment want dat is iets wat blijft. Het is iets wat je sterker maakt en waardoor je gevormd wordt op een manier dat je misschien een duidelijker en een groter licht in je draagt door de moeilijkheid dan wanneer je alleen maar rimpelloos in dit bestaan aanwezig geweest zou zijn.

De grootste mensen hebben de grootste moeilijkheden aanvaard en zijn er doorheen gegaan. Er zijn zelfs mensen die hier op deze aarde zijn, niet om hun eigen moeilijkheden te dragen, maar om de moeilijkheden van anderen te dragen. Kan je je dan voorstellen hoe groot hun licht en hun vreugde is wanneer ze dit doen? Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Uit Morya Wijsheid 9: Het overvloedige leven, einde van hoofdstuk 8

 

2 REACTIES

 1. "Er zijn altijd momenten in het leven die heel belangrijk zijn en bij iedere moeilijkheid die je overwint in het leven, heb je een belangrijk moment want dat is iets wat blijft."
  .
  Ik ken die momenten.
  .
  Ze verschijnen bij mij zo om de 5 seconden.
  .
  Voel ik de uitademing en denk ik; oohjee dat komt niet goed ik moet wat doen.
  .
  Maar de gedachte is nog niet voorbij of de inademing heeft al weer plaats gevonden.
  .
  Ja, ik heb het er nog steeds moeilijk mee.
  .
  Controle dingetje waarschijnlijk.
  .
  Gelukkig gaat het leven verder als vanzelf en is er niet iets wat blijft.
  .
  Behalve dan dat mediteren, zolang die maan blijft, blijf ik mediteren.
  .
  Al moet ik wel alert zijn op de lunatic.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in