Home Spiritualiteit Hoe kunnen de meesters van de levende energie jou helpen?

Hoe kunnen de meesters van de levende energie jou helpen?

Meesters van levende energie (dromen)

Volgens sjamanen is de wereld om ons heen levend en kun je hier contact mee maken. Zij vertellen ons dat hun kennis van de geneeskrachtig werking van planten aan hen is toevertrouwd door de “geesten” die er om ons heen aanwezig zijn. Doordat wij die wereld van de geesten niet zien, een enkeling daargelaten, zijn de sjamanen lange tijd voor als geestelijk gestoord beschreven in de literatuur. Omdat ik zelf in de leer ben geweest bij paqo’s, de Zuid-Amerikaanse variant van de sjamaan, weet ik dat ze alles behalve gek zijn. Zij worden tegenwoordig niet voor niets “meesters van de levende energie” genoemd.

De wereld is een droom en wij dromen elke dag die wereld

 

Onze realiteit bestaat bij de gratie van hoe wij hem zien. Dat betekent dat een concrete werkelijkheid niet bestaat, het is altijd je eigen interpretatie. Deze werkelijkheid zie je met een gekleurde bril die geladen is met jouw kennis en ervaringen. Dat betekent ook dat als jij leert om ‘anders te kijken’, je nieuwe verbanden kunt leren zien. Nog een stap verder: als je leert om anders te dromen, dat je je wereld kunt veranderen. Dit maakt dat je een grote verantwoordelijkheid draagt en oneindig veel mogelijkheden hebt. Dat is de samenvatting van het speelveld van de sjamaan, of in dit geval de paqo. Een paqo is zich bewust van dit speelveld en kan er bewust gebruik van maken.

Bevalt je leven je niet? Dan kun je dat veranderen volgens de meesters van de levende energie. Dat kun je doen door te leren om verbinding te maken met een andere realiteit. Die realiteit is de wereld die veel kinderen als natuurlijk beschouwen. Veel volwassenen zijn die verbinding kwijtgeraakt en dat is jammer, want door de verbinding met die andere werkelijkheid, krijgen we direct toegang tot de geheimen van het leven. Wij als mensen zijn namelijk een onderdeel van een groter geheel en we zijn de plaats in dat geheel uit het oog verloren. Wij denken dat we het middelpunt van het universum zijn. Maar dat zijn we niet. We zijn slechts mensen en we zijn opgebouwd uit dezelfde bouwstenen als de rest van de schepping.

DNA kan communiceren

DNA

Mensen zijn opgebouwd uit DNA. In het DNA zitten alle instructies die ervoor zorgen dat we mens zijn. DNA bestaat uit vier letters (ATCG) en deze vier letters kunnen in lange strengen en verschillende samenstellingen worden gebruikt. Want ook dieren, planten, bomen, alle levende wezens om ons heen zijn opgebouwd uit DNA. Dat betekent dat we in de kern opgebouwd zijn uit dezelfde materialen en daarom zien de sjamanen ons als één. Zij vertellen ons dat alle levende wezens via het DNA informatie uitzenden via een netwerk. Mensen zijn onderdeel van dit netwerk en kunnen deze informatie ontvangen.

Jammer genoeg hebben we geleerd om niet meer naar deze informatie te luisteren. Dat wordt veroorzaakt door het feit dat we de informatie van dat netwerk overstemmen met allerlei andere informatie. Een goed voorbeeld is de televisie en natuurlijk de smartphone.

Dat zorgt ervoor dat de verbinding met de wereld om ons heen hebben verloren. Daarmee is de magie van die wereld verloren gegaan en voelen wij ons afgescheiden van de schepping.

Geluid kan portalen naar de wereld van de levende energie openen

Meesters van de levende energie (geluiden)

Door gebruik te maken van geluiden (zoals een sjamanendrum) kun je verbinding maken met die andere wereld. Dat komt doordat het geluid van die drum iets met onze hersenen doet. De drum zorgt ervoor dat de afstemming die we hebben met deze fysiek wereld, verslapt. We zappen op dat moment naar een ander kanaal. Dat kanaal is de wereld van de levende energie. Door ons op die wereld af te stemmen kunnen we weer in contact treden met de “geesten” om ons heen. Zij die er altijd al zijn geweest en zij die ons helpen als we medicijnwerk doen.

Als geluiden portalen kunnen openen, wat doen andere trillingen dan met ons? Dat is een vraag die we ons als mensheid weleens mogen gaan stellen, aangezien de opgedrongen uitrol van het 5g netwerk voor de deur staat. Want elektromagnetisme is ook een vorm van trillingen en trillingen beïnvloeden de werking van onze hersenengolven.

Veel mensen die starten met het sjamanisme hebben geen idee hoe intens de uitwerking op hun leven zal zijn. Als je anders leert kijken verandert alles. Je komt er namelijk achter dat wij als westerlingen een erg nauwe blik op de wereld hebben. Een blik die wordt bepaald door wat we zien. En wij zien niet zo erg veel. De rest van de werkelijkheid speelt zich namelijk af buiten ons zichtveld en wordt opgevangen door andere zintuigen.

Als je een gebouw van tien verdiepingen neemt, dan is dat wat wij zien enkel de onderste steen

Als je los wilt komen uit deze nauwe wereld kun je beginnen met je te verbinden met de vier elementen (vuur, water, aarde en lucht). Deze zijn weer verbonden met de vier windrichtingen en die zijn weer verbonden met de vier letters van het DNA. Dus door je te verbinden met deze krachten om ons heen, kun je toegang krijgen tot de wereld van de levende energie en het DNA.

In een volgend artikel zal ik dieper ingaan op de methoden die de meesters van de levende energie gebruiken. Wij kennen de geheimen om deze wereld te openen zonder dat je er Ayahuasca of een ander plantmedicijn voor nodig hebt.

9 REACTIES

  1. Dat volgt begin volgend jaar. Als er weer voldoende inspiratie is om te schrijven. De decembermaand gebruiken we om naar binnen te keren.

  2. Dank je wel. Er zijn inderdaad veel gelijkenissen.
    Binnenkort (einde februari) organiseren we een workshop met een sjamaan die een tijd in Hawaii heeft gewoond. Hij is verbonden met de Inca lineage, maar weet ook veel over het sjamanisme in Hawaii. Daarover komt snel meer op de website bluekachina.nl te staan.

  3. Dank je wel voor het delen. Ik zie zoveel gelijkenissen met de kahuna’s, de Hawaïaanse sjamanen van wie ik veel leerde toen ik bij hen vertoefde. Benieuwd naar je vervolgverhalen. Misschien kom ik een keer langs als jullie weer een workshop geven. Ik woon op de Veluwe, vlakbij 😉

Mobiele versie afsluiten