Menstrueren kan ook bewust

Win Actie & Korting

Femfulness

Door: Nalaya Chakana – Femfulness

Wist je dat iedere vrouw gemiddeld 11.400 tampons en andere wegwerpproducten gebruikt in haar leven?! Dat is allemaal onnodig afval wat in de natuur terecht komt. Menstrueren is een natuurlijk onderdeel van vrouw-zijn. Als vrouw kun je er nu voor kiezen jouw tijd van de maand anders te benaderen. Je kunt nu een bewuste keuze maken die niet alleen de verspilling tegen gaat, maar ook nog eens veel beter is voor jouw lichaam. De oplossing zit in een klein cupje: het ecologisch verantwoorde menstruatie cupje genaamd Eve Cup.

Hoezo de Eve Cup?

Het verhaal van mijn eigen productie begon jaren geleden terwijl ik in India woonde. Mijn initiatief werd aangemoedigd door al het overtollige afval wat ik daar in de natuur tegenkwam. Nooit had ik gedacht dat mijn bedrijf zo groot zou worden, laat staan dat ik überhaupt mijn eigen bedrijf zou hebben. Mijn intenties kwamen vanuit mijn hart en het enige dat ik wilde was dat meer vrouwen een menstruatie cup gingen gebruiken en mede daardoor een nieuwe band met hun vrouwelijkheid aan durfden te gaan.

De menstruatie cup is een uitvinding uit de jaren ’30. Helaas was dit een veel te preutse tijd om deze een succes te laten worden. Vrouwen werden des tijds niet geacht zichzelf daar beneden aan te raken. Gelukkig weten we ondertussen wel beter. Steeds meer vrouwen wereldwijd maken de bewuste keuzen om deze ecologische cup te gebruiken.EveCup_display1

Hormonale klachten door tampongebruik

In 2010 stopte mijn lichaam met menstrueren. Ik had een enorme hormonale onbalans die zich langzaam had opgebouwd en plotseling tot uiting kwam. Ik had bijnier-uitputting, oestrogeen dominantie, depressieve neigingen, chronische vermoeidheid en acne op mijn borst en rug. Verschillende factoren hebben hier een rol in gespeeld, en tampon-gebruik was daar één van.

Gezondheid was (en is nog steeds) hét kernwoord van mijn levensstijl. Ik was vegetariër, at geen suiker of gluten, en zelfs mijn shampoo en schoonmaakmiddelen waren gifvrij. En toch had ik tampons en maandverband over het hoofd gezien. Toen ik onderzoek deed naar de productie en inhoud van tampons schrok ik me rot. Het is een hele lijst aan chemische stoffen, bleekmiddelen en plastics. Iedere maand weer gebruiken wij een doosje of twee aan tampons of maandverband. En iedere maand weer werken wij dus ook een hele slok chemische soep naar binnen.

Tampons: levensgevaarlijk

De huid in en om de vagina is het meest gevoelige gebied van ons lichaam. Door de sensitiviteit van die huid worden de chemische stoffen van tampons dus direct in de bloedstroom geabsorbeerd. Daarbij is de structuur van de tampon een uitstekende plek voor bacteriën en schimmels om te groeien. De chemische stoffen in tampons en maandverband worden met zeer ernstige aandoeningen in verband gebracht: baarmoederhalskanker, epileptische aanvallen, hormonale verstoringen en zelfs onvruchtbaarheid. Dit is geen verzinsel, dit is wetenschappelijk aangetoond bewijs.

Waarom weten zo weinig vrouwen dit nog? Waarom staan er geen ingrediënten op de verpakking van deze producten? Hoe is het mogelijk dat fabrikanten dit zomaar op de markt mogen brengen? Gelukkig is er een oplossing die niet alleen 100% veilig is voor je lijf, maar waarmee je ook geld en een berg afval bespaard: de Eve Cup.

De Eve Cup gaat wel 10 jaar mee!

Voor mij is het duidelijk: vrouwen moeten weten wat hun opties zijn en deze keuze tegen een lage prijs kunnen maken. De Eve Cup is gemaakt van 100% medische kwaliteit siliconen en is dus hypoallergeen en ontzettend duurzaam – je kunt jouw cup dus zeker meer dan 10 jaar gebruiken. Voor meer informatie over gebruiksaanwijzing en andere belangrijke informatie raad ik je aan op deze link te klikken. Het principe is heel simpel: je vouwt de cup dubbel, brengt hem in en leegt hem zo’n 2 a 3 keer op een dag. Op de lichtere dagen hoeft dit zelfs minder vaak. Vanwege het veilige materiaal is het absoluut veilig om de Eve Cup 12 uur lang in te houden. Het verstoort je pH waarde niet en laat je lijf het natuurlijke process aangaan zonder interference.

EVE CUP – KORTING

De Eve Cup is veilig, comfortabel en simpel in gebruik. Ben jij klaar voor deze bewuste keuze? Met de code “nieuwetijdskind” krijg je nu €5 korting (en de verzending is altijd gratis). Klik hier om direct naar de Femfulness shop te gaan.

WIN ACTIE

Wil jij kans maken op een van de 3 Eve Cups die ik zal verloten? Dat gaat heel simpel: deel dit artikel op Facebook met hashtag #femfulness. De winnaressen worden zeer binnenkort publiekelijk bekend gemaakt.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je zomaar iets met mij delen? Dat mag altijd. Je kunt mij bereiken via nalaya@femfulness.com – Ik kijk er naar uit iets van jou te horen.

Aangenaam. Leuk jou te ontmoeten!

Nalaya ChakanaNalaya Chakana is een holistische gezondheidscoach, energie healer, voedingsdeskundige en oprichter van de Eve Cup (menstruatie cup) en Femfulness. Ze organiseert retraites, workshops, vrouwen cirkels en privésessies over de hele wereld. Haar missie is om vrouwen dichterbij hun intuïtie en innerlijke wijsheid te brengen. Haar missie is om vrouwen kracht en selfempowerment te laten ervaren door kwetsbaarheid en schaamteloosheid – “vindt de moed om je ware zelf werkelijk te laten zien”.

Vanwege Nalaya’s internationale opvoeding heeft ze een multi-cultureel perspectief en een wijde visie van leven. Deze implementeert ze in alle aspecten van haar werk, wat haar methodes uniek maken. In totaal heeft ze tien thuis-landen waarvandaan ze kennis en middelen heeft verzameld die ze integreert in haar werk en expressie. Van 2010 tot 2015 woonde Nalaya in India en Azië, waar haar spirituele reis sterk verdiept is. Momenteel woont ze in Zuid-Amerika.

With love,

Nalaya

Klik hier om direct naar de Femfulness shop te gaan.

 

1 REACTIE

  1. De menstruatiecup van Eve cup heeft mij op verschillende vlakken geholpen. De Eve cup heeft me zeker selfempowerment gegeven doordat mijn relatie met mijn ongesteldheidsbloed is veranderd. In het begin was het even ongemakkelijk om zo in direct contact te zijn met mijn bloed, maar na een paar keer was het al heel normaal. Nu ben ik er de diepere betekenis van in gaan zien. Hierover heb ik een blog geschreven "De geheime kracht van je ongesteldheid" en benoem ik ook de Eve cup, zodat meer vrouwen hun vrouwelijk kracht kunnen ontdekken. http://www.viaklank.nl/devine-feminine/de-geheime-kracht-van-je-ongesteldheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in