DELEN

Vertragen en de Herinneringen opsnuiven 

Mercurius gaat retrograde op 15 jul 2012 12Leo32
Mercurius draait direct op 08 augustus 2012 op 01Leo25

Terwijl de vibraties van Mercurius ons omhullen, reizen we naar het land van niets. In dit land van de vele knopen (niets)*(nots = niets, vert.) wordt je gevraagd om te kijken naar wat jou nog steeds in lichaam, hart en ziel bindt. Mercurius retrograde vraagt je te kijken naar hetgeen dat je niet wilt aanpakken, wat je niet wilt opruimen, wat je niet wilt helen. De gevleugelde boodschapper Mercurius hinkt op dit moment ee

n beetje, terwijl hij op een steen zit en het het heilige water van de helende bron naar zich toe schept om door zijn stress-lijnen te laten lopen. Hij zit daar na te denken over wat hij zou moeten doen, wat hij zou kunnen doen, wat hij moest doen. De spanning in zijn gevleugelde voeten vraagt hem om wat energie terug te nemen in handel en gedachten.Mercurius retrograde is een magische tijd om te vertragen of tot stilstand gebracht te worden, om aan de bloemen van je leven te ruiken. Het vraagt je om speciale aandacht te besteden aan detail en de kleine dingen. Word als een muis en kijk goed naar wat er aangepakt moet worden.

Mercurius Retro vraagt je ook om alles aan te pakken waar je bang voor bent om je weer aan te herinneren of te worden of te doen. Mercurius rust op dit punt van energie en geschiedenis. Tijdensdeze rust zegt hij niet verder te gaan, maar te stoppen en te pauzeren, je aardse leven op orde te brengen en voor de details en de kleine lettertjes te zorgen.

Bel degenen die je maanden, jaren of decennia niet meer hebt gesproken. Spreek met degenen die zijn overgegaan en praat met ze van ziel tot ziel, van hart tot hart. Kijk terug in de tijd maar lik geen wonden. Maak je klaar om nieuwe zaadjes in de oude bodem van je ziel te planten.

De Tijd nodigt je uit om aan haar kant te gaan staan, terwijl ze door het verleden loopt, beeld na beeld, herinnering na herinnering, dacht na gedachte. De geest van Tijd voert je langs de fijne lijnen van diepteonderzoek. Geen onzin over wie je was, wat je was of wat je gedaan hebt.

Elke draad van jouw is verweven in het prachtige wandtapijt dat je nu bent en zelfs al zie je de schoonheid niet terug in je eigen ogen, het komt echt als een spiegel van de Bron. Laat de mensen om je heen je deze schoonheid weerspiegelen met hun vriendelijkheid.

Je bent een kind van God. Je bent een kind van het Universum. Eer jezelf als zodanig. Eer de mensen om je heen in al hun keuzes. Mensen zijn verstrikt en ondergedompeld in het drijfzand van hun gedachten. Ze luisteren niet en horen jouw getreur niet, omdat dat van hen een innerlijk geluid is in Dolby Digital surround.

Sta deze Mercurius retrograde toe om je weer jeugdig te maken, om je weer mee te nemen naar de tijd toen je een kind van verwondering was, een kind van genade. Herwin je jeugd via je herinneringen, en verschuif en zift ze in elfenstof. De jeugd is eerst een geestestoestand, dan een toestand van het hart en daarna een van het lichaam. Laat je lichaam de tijd om jeugdige gedachten in te halen. Zie het kind in iedereen om je heen en speel alsof je leven ervan afhangt – want dat is ook zo.
Weer jeugdig worden geeft  je leven, lachen geeft je nog meer leven en liefde geeft je al het leven.

© 2012 Gillian MacBeth-Louthan
Nederlandse vertaling © Ulla Mertens  –   The Golden Age

Dit artikel mag alleen in z’n geheel en ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid met inbegrip van alle copyright-vermeldingen. 

1 REACTIE

  1. Vertragen en de herinneringen opsnuiven, zo heet de blog. En wat herken ik er veel van. Alleen is het probleem bij mij dat ik niet zomaar alles kan vergeten. Ik weet heel eerlijk gezegd niet wat het is om kind te zijn. Dat heb ik nooit geleerd. Maar er komt wel enorm veel naar boven, ook dingen die ik idd liever niet aanpak maar wel zal moeten aanpakken om van de pijn af te komen. Het rare is dit, er staat heel duidelijk contact op te nemen met mensen die ik al jaren of maanden niet gesproken heb, dat is al gebeurd voordat ik dit las en dat heeft wel veel opgelost en mij veel lucht gegeven. Dingen die kennelijk al jaren op me drukten maar ik besefte dat weer eens niet tot ik het aanpakte. Dus dit raakt me zoveel meer dan dat ik kan uitdrukken. Eerst zal ik moeten accepteren dat ik chronisch ziek ben maar dan moet ik echt bezig met de zaken die ik de afgelopen jaren niet kon aanpakken. Het is erg heftig om dit te lezen en het compleet te herkennen. Maakt nog meer los maar het zal nodig zijn!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in