DELEN

Waarom was ik vaak onzeker? Waarom voel ik mij soms zo naar? Ik wil iets ondernemen maar weet niet hoe ik eraan moet beginnen. Ik voel mij anders, dan andere mensen… Ik ben een Nieuwetijdsvolwassene. Ik ben een Indigo!

Het begon allemaal te rollen in de zomer van 2011. Die vakantieperiode was de meest vreselijkste vakantie die ik ooit gehad had. Maar nu ik terug denk aan die oh zo bijzondere periode, besef ik dat het allemaal zo heeft moeten zijn. Dat ik de hulp kreeg en mijn bevestiging dat ik een nieuwetijdskind was… Dat was zo onwijs fijn, het was een opluchting om eindelijk naar 36 te weten waarom je bent zoals je bent.

 

Toen ik tien maanden geleden te horen kreeg dat ik een nieuwetijdsvolwassene ben, was ik op de eerste plaats verrast en verbaast. Maar dat verrassende gevoel maakte meteen plaats voor een trots en blij gevoel.

Wat voelde dat goed! Dat ik deze bevestiging kreeg.

Als nieuwetijdsvolwassene ben ik natuurlijk ook een nieuwetijdskind geweest.

Als kind was ik anders. Ja, dat was wel duidelijk. Ik leefde in mijn eigen wereldje.

Soms kreeg ik een gevoel van eenzaamheid, heimwee, iets intens missen, je hier niet op je gemak voelen. Waardoor je lusteloos werd. Dat duurde dan eventjes en meestal vloeide het langzaam weg.

Ik was vaak alleen en deed met veel liefde mijn ding. Ik was druk en soms duidelijk aanwezig.

Ik was heel creatief, en heb altijd het gevoel gehad dat ik iets moest doen, ik moest ergens aan beginnen, het was een soort van doel hebben.

Ik ben er als kind nooit uitgekomen wat mijn doel was, ik was wel overal in geïnteresseerd, vaak maar voor even, vaak ook voor een langere periode.

Als kind zijnde wist ik niets van het begrip nieuwetijdskind. Ook mijn ouders, familie en vrienden heb ik daar nooit over horen spreken.

Zo was het heel normaal dat mensen je snel beoordelen over het feit dat je een druk kind bent.

Naar maten ik ouder werd sloot ik mij vaker af, vind drukte om mij heen niet echt fijn. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn. Ik kan mij prima vermaken. Zeker ook met dieren.

Dieren, zijn nooit een probleem geweest, die mochten er altijd zijn. Katten, konijnen, vogels het is allemaal geen probleem. Dieren zijn stiekem een van mijn beste vrienden. Ik kan er heel erg goed mee.

Het is niet dat ik niet kan opschieten met mensen. Ik vind het soms heerlijk om ergens naar toe te gaan. Maar het moet niet te lang duren. Dan word ik vermoeid en wil ik graag mijn rust.

Mijn eigen ding doen.

Misschien dat vrienden of bekende dat raar vinden, maar zo ben ik nu eenmaal. Het is zeker niet dat ik het niet gezellig vind. Ik vind het leuk! Maar niet voor een langere tijd.

Als beginnend volwassene kwam ik er na een bloedtest achter dat mijn schildklier niet meer werkte. Doordat mijn schildklier geen hormonen meer aan maakt moest ik medicijnen gaan slikken.

Geloof mij, als je hormonen gaan schommelen, dan voel je je zeker niet oké. Je kunt je werkelijk beroerd voelen. Maar door de juiste medicatie voel je je herboren.

Maar waar ik nu dus achter ben… De eigenschappen van een nieuwetijdskind zijn, het hoog gevoelig zijn, en dingen kunnen aan voelen, dat heef veel al dezelfde eigenschappen als dat wanneer je schildklier niet werkt. (Door de ziekte van Hashimoto.)

Voornamelijk het oppikken van energie, vaak ook negatieve energie. De klachten en pijnen van mensen aan voelen, en vooral niet weten waarom je je op sommige momenten zo vreselijk naar voelt.

Ik heb zo ver ik mij kan herinneren altijd de symptomen van een nieuwetijdskind gehad. Alleen wist ik niets van deze benaming.

Daarom dacht ik voorheen altijd dat het mijn schildklier was waardoor ik mij soms erg naar voelde. Maar dat is het dus niet altijd geweest.

Deze combinaties maken het erg moeilijk wat er nu op dat moment precies aan de hand is.

Waar moet je beginnen? Waarom voel ik mij zo naar. Is het omdat ik een nieuwetijdsvolwassene ben, is het omdat ik hooggevoelig ben, of staan de waarden van mijn schildklier op het moment even niet binnen de juiste marge.

Dan valt het niet mee om daar een juist antwoord op te vinden. Soms wordt je er lusteloos van.

In het begin was het alleen maar mijn schildklier. (Dacht ik)

Nu ik daar al jaren de juiste medicatie voor heb, weet ik wanneer het goed of slecht is.

Maar tien maanden geleden kwamen er twee factoren bij. En vallen er bij mij zoveel puzzelstukjes ineen.

Het hooggevoelig zijn daar moet je ook mee leren omgaan. Doordat ik vaak dacht dat het mijn hormonen waren die schommelde en ik daarom zo naar in mijn vel zat. Was het juist  mijn hooggevoeligheid. Ik ben er achter gekomen dat ik veel meer oppak als dat ik zelf dacht. Het is dan ook erg prettig dat er over verschillende onderwerpen informatie te verkrijgen is.

Zodat ik kan gaan ervaren hoe hooggevoeligheid te herkennen is, en wat je er allemaal aan en mee kunt doen.

Al met al kan ik het redelijk goed uit elkaar houden. Weet ik waarom ik mij op dat moment zo voel. Weet ik wanneer ik eventjes mijn bloed moet laten checken.

Maar soms moet ik mij echt even afzonderen en mijn energie op pijl brengen. Door meditatie, Tai Chi en Reiki kan ik mijzelf de energie en de kracht geven die ik op dat moment nodig heb.

Deze twee nieuwe feiten geven mij ook nieuwe inzichten en hebben mij eindelijk mijn doel laten zien.

Het gevoel dat je anders bent, dat heb ik nog steeds. Natuurlijk heb ik geen drie handen en twaalf tenen. Ik zie er heel menselijk uit hoor?

Maar het gevoel, en je denkwijze zijn gewoon anders.

Dat merk ik vaak op de mannier hoe mensen mij benaderen. Op de manier hoe ze mij laten zien hoe ze over mij denken.

Doordat ik niet wist dat ik een nieuwetijdskind was, was ik vaak onzeker.

Daardoor creëerde ik eigenschappen die eigenlijk niet bij mij horen. Nu werk ik aan mijn echte eigenschappen die ik voorheen had, maar die ik niet durfde te laten zien.

Er waren zoveel dingen die ik als kind wegwuifde, weg duwden. Omdat ik er angstig voor was.

Nu alle eigenschappen mij omschrijven als een nieuwetijdskind / volwassene leef ik een heel stuk prettiger.

Ik weet nu wat ik hier op deze aarde kom doen. Ik ben erachter wat mijn doel is. En ik werk er met heel veel plezier aan.

Een nieuwetijdskind / volwassene is niet raar of eng. Vaak worden mensen doordat ze anders doen of zijn bestempeld met de meest onzinnige benamingen.

Oordeel daarom niet te snel… Wie weet is uw eigen kind een nieuwetijdsmens, je zus of misschien wel je beste vriendin. Een beetje respect is daarom wel op zijn plaats.

Een nieuwetijdskind / volwassene is heel kwetsbaar en kan erg gevoelig zijn.

Geloof mij, door een nare opmerking van buiten kun je compleet gefrustreerd raken.

Weet dat een nieuwetijdskind / volwassene in rust en vrede leeft. Ze houden niet van ruzie, strijd en oorlogen.

Ze willen geen narigheid om hun heen.

Een nieuwetijdskind / volwassene benadert ieder mens en dier gelijk en overspoeld je met liefde en kracht.

Dat is een van de mooie eigenschappen van een nieuwetijdsmens.

Dat je de kracht en liefde hebt gevonden en je het kunt en mag uitstralen.

Hoe moeilijk het soms ook kan zijn, SHINE!

Schijn en geniet van dit bijzondere bestaan. Kom erachter waarom jij bent zoals je bent. Durf jezelf te zijn.

 

Als je een nieuwetijdskind / volwassene bent. Ben daar dan trots op. Ga voor jezelf na hoe je er mee om moet gaan. Geef het een plekje. Het is zo bijzonder!

 

Namasté,

Liefs van een Nieuwetijdsvolwassene.

 

(Ik heb deze bijzondere ervaringen en ontdekkingen in een boek verwerkt. Genaamd: ‘Toeval bestaat niet’.)

Voor meer informatie zie onderstaande websites.

www.koopmijnboek.nl/SchrijvendeBuurvrouw

www.jamesdekater.nl

16 REACTIES

 1. Heel herkenbaar. Ik heb periodes dat ik heel goed ga met mensen en dan ineens weer het gevoel alsof ik anders ben, alleen. Voel me soms te gevoelig. En vaak ook heel sterk 🙂 En naar mijn idee hier op aarde om mensen op weg te helpen/ogen te openen. Niet altijd een makkelijke taak. Soms wil je er de brui aan geven, maar weet ook dat dat, niet kan

 2. Fijn om zoveel oprechte, zachte en warme energie te voelen.

  Heel herkenbaar voor mij ook als kristalvolwassene, 30 jaar en nog(soms) ‘zwoegend’ met aardse zaken en valkuilen. Nog steeds diep transformerend op alle niveau’s. Maar steeds dankbaarder voor zoveel wijsheid, herkenning en liefde.

  Medicatie heeft mij eent tijdje geholpen maar naarmate mijn ‘trilling’ hoger werd, schakelde ik over op alternatieve vormen zoals reiki, homeopathie, aurasoma en reconnective healing en the reconnection wat wel bijzonder krachtig werkt!

  Heel veel liefs

  Namasté

  Vincent

 3. Wat ontzettend leuk om jullie reacties te lezen.
  En dat iedereen het zo herkend.
  zo denken we allemaal we zijn zo anders, maar je ziet… Dat zijn we niet.
  Ik denk dat we allemaal worstelen met dit idee. Maar nu we erachter zijn en we het een plekje kunnen geven en van daaruit een nieuwe weg kunnen inslaan.
  Voelen we ons een stuk prettiger
  De een slaat sneller zijn weg in dan de andere, maar als je de herkenning vind en je hem accepteerd ben je op de goede weg.

  Fijn om te lezen dat er vele met mij zijn, die deze ervaring met mij delen.
  Dat voelt zo Goed!

  • @Melanie,
   Melanie, het voelt inderdaad goed dit te kunnen delen met elkaar. Het sterkt je en te weten dat je niet alleen in deze bent is fijn.
   Liefs

 4. Inderdaad heel herkenbaar 🙂 Ik ben 42 en ik begin me er eigenlijk ook steeds lekkerder in te voelen. En ik word ook blij van dit verhaal. Want het is door teksten als deze dat mensen “wakker” worden, aangeraakt, door de herkenning. Dit laat een heleboel lichtjes (weer) branden, en daar doen we het voor!

 5. Voor mij ook héél herkenbaar, ik ben 53 jaar en een nieuwetijdsmens. Een indigomens, Hsp en paranormaal. Ik sta als een healing medium in het leven, maar dan zonder werk, omdat ik het niet aandurf.
  Jouw verhaal is ook mijn verhaal.
  Ik heb 3 kinderen, 2 nieuwetijdskinderen en 1 indigo kind. Nu allemaal volwassen, alleen groot gebracht. En dat alles worstelend met eigen processen, hun processen.
  soms vraag ik me af: waarom toen, nu zou het makkelijker geweest zijn, nu komt veel aan de oppervlakte, nu worden meer mensen bewuster. Ikzelf heb nooit iets kunnen manifesteren. Ik vind het ontzettend moeilijk, terwijl ik veel kennis en wijsheid in me heb, een healer ben en ook veel geheald heb(ook mensen met een schildklier afwijking). Toch, ik kan nog niet zeggen dat ik een indigovolwassene ben, mijn weg begint zich nu voor mij te openenen, omdat ik het nú pas aandurf.

  Voor allen een warme groet,
  Yvonne

   • @Petra Rosealie,
    Dank je wel Petra, voor deze lieve woorden, zo zag ik het niet.
    geeft me andere visie op mijn leven.
    Lieve groet.

  • @Yvonne, neem jouw tijd yvonne… Mijn petje af. En als ik jouw verhaal zo lees, ben jij na mijn idee heel goed bezig.

   • @Melanie, Ja Melanie, ik neem nu inderdaad míjn tijd. En vind het belangrijk te doen waar ík blij van word en juist nu merk ik dat anderen daar ook een stukje van meekrijgen. Dat is mooi.
    Lieve groet.

 6. Dankje wel voor het mogen lezen van jou verhaal 🙂
  Ik herken er veel dingen in.
  En ik vind het mooi dat je een boek hebt geschreven.
  Ik wens je veel succes 🙂

  Liefs Anne

 7. Fijn om dit te lezen, zo herkenbaar. Ik had het zelf kunnen schrijven. Wie weet doe ik het nog wel eens. Dankjewel

 8. Dit is zóóó herkenbaar!?
  ik las dit verhaal vanmorgen.. en ik dacht huh??
  dit gaat over mij??
  dankjewel voor het delen van dit herkenbare levensverhaal 🙂
  ik blijf lezen en steeds meer leren.
  ben nu bijna 44 en eindelijk ben ik erkent als volwaardig mens.. (HSP)
  IK BEN EEN INDIGOvolwassenen en ben er trots op!

  Veel liefs en licht <3
  alexandra brockbernd

  • Hy Ik ben Juan,

   een van mijn grootste dromen is om in contact te komen met
   andere nieuwetijdsvolwassenen,ik kom zoooooo veeeeeeeeeeel
   onbegrip tegen bij te veel mensen die zich niet kunnen plaatsten in mijn hoog-gevoeligheid!!
   Ik geloof dat wij met een speciale taak gekomen zijn op deze aarde,dat wij veel wijzer zijn in allerlei opzichten ten opzichte van het gemiddelde ,maar lang niet altijd wetren hoe om te gaan met onze wijheid etc.

   Ik wil zoooooo graaaag in contact komen met andere ”’soortgenoten” om ervaringen uit te wisselen etc en hopelijk vriendschappen te maken,alsjebleift schroom niet om met mij contact op te nemen,mijn dank is groot!!!!!!!!!!!!!

   Juan

   , mijn facebook : Juan Kryszon mijn emailadres is NAMASTExxx@hotmail.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in