Boodschap aan jou

Je zou zeggen dat als je een spirituele website maakt zoals Nieuwetijdskind dat dit mijn zielsmissie is, maar daar geloof ik persoonlijk niks van. Want wie is de ik precies die een zielsmissie heeft? Als je er vanuit gaat dat je bezield bent, dan ben je per definitie een multidimensionaal wezen, toch? Want je ziel , die kosmische energie, dat ben jij immers. Je ziel komt hier om te ervaren, niet per se om te doen. Je komt hier om te ZIJN. Want jij BENT!

Niet dat ik niet af en toe aan het universum vraag wat ik nou kom doen, maar dat is alleen in tijden dat ik het te druk heb in mijn hoofd en niet genoeg ruimte maak om in mijn hart te voelen. Ik weet best wel dat ik mezelf daarmee voor het lapje houdt en terug mag naar het ZIJN. I.p.v. zielsmissie heb ik het dan ook liever over je energetische potentieel, je blauwdruk. Of anders gezegd hoe je op aarde jezelf wordt. Want jij BENT!

De meeste mensen kennen de drie-eenheid body mind en soul wel, maar er is er één die daar aan vooraf gaat: Body, Soul en Spirit. Omdat Spirit allesomvattend bewustzijn is, heeft het geen ervaringen. Die heeft je ziel met je lichaam als aards voertuig. Toen ik in 2020, geholpen door ´lockdowns´, actief bezig ging om oude onopgeloste pijn op te ruimen, via mijn lichaam, realiseerde ik me pas hoe zeer ik me met oude pijn  had geidentificeerd. Alsof ik nu die oude pijn was, ook al was het nu jaren en jaren later, en had ik ondertussen al veel bijgeleerd. En terwijl ik voor het eerst kon voelen dat mijn pijn een zelf gecreerde illusie was van afgescheidenheid hoorde ik de volgende woorden: “Je hebt een leugen geleefd!. Er zit niks (geen emoties, geen pijn)  in je. Want jij BENT!.”

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Weet je waar je uitkomt als je helemaal door je pijn zakt en deze toestaat zonder oordeel? In het midden van je hart waar dualiteit (licht en donker, vreugde en verdriet) overstegen wordt omdat daar alleen neutraliteit bestaat. Toegegeven , het is soms lastig, want identificatie met wie je denkt te zijn en wat je denkt allemaal te hebben meegemaakt aan pijn, daar heb je jaren aan gewerkt en enorm veel energie aan besteedt. Je hebt inmiddels hele oude patronen gevormd die je zo bekend voorkomen dat je denkt dat je dat bent. Maar dat is niet zo vanuit het perspectief van je ziel. Want jij BENT!

Misschien denk dat als je geen andere missie hebt dan te zijn, dat je dan geen doelen hebt, maar vraag maar aan je hart, dat is ook weer niet waar. Het is wel zo dat alleen jij je doelen kent. Die komen niet tot je door ze te zoeken maar door te zijn. Want jij BENT!

Gordon Volckmer
Oprichter Nieuwetijdskind Magazine

Volg me hier op Instagram, of Linkedin

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Beste Rob naar mijn gevoel heb jij een zeer beperkt beeld van wat spirituele ontwikkeling inhoud. Iedereen bewandeld zijn eigen pad; de essentie van deze ontwikkeling is de volledige overgave en een onvoorwaardelijk vertrouwen in het Universum. In al wat is. Jouw ziel nodigt je uit om in de spiegel te kijken zonder verwachtingen en of oordeel en oude pijnpunten in de ogen te kijken en te voelen welk innerlijk kind/emotie gehoord, gezien en ERKEND wil worden. Spiritueel ontwaken vergt moed, doorzettingsvermogen en bovenal het loslaten van verwachtingen. Je begint met een blanco lei en je voelt in en met je hart wanneer te handelen en wanneer stil te zijn. Een liefdevolle knuffel

 2. Ik heb nooit iets begrepen van pijn loslaten. Behalve dan dat je er niet meer bezig bent het misschien wat meer van je afglijdt. Hoe meer ik bewust pijn wil los laten des te hardnekkiger het wordt.

  Mijn grootste les is dat spiritueel ontwikkelen en dingen willen oplossen de grootste misleiding is in spiritualiteit.

  • Ik vind het wel eens lastig dat mensen hun eigen ervaringen plakken op Spiritualiteit in het algemeen.

   spiritueel ontwikkelen en dingen willen oplossen is de grootste misleiding

   Voor jou misschien, maar het is mi geen gegeven. En als dat je grootste les is dan ben je snel klaar toch, want je mag zelf kiezen immmers.

   • De paradox zit hem in het willen oplossen. Zoals je zelf aan geeft in het stuk.

    “Door de pijn heen zakken in de neutraliteit.”

    Dat is niet iets wat je doet. Je laat het zijn. Zodra je wil erachter zit ben je bezig en zak je er niet doorheen. Althans zo zie ik het. Spiritualiteit is eigenlijk simpel maar wordt moeilijk gemaakt. Omdat we vaak van van alles af willen en niet kunnen accepteren. Middeltje voor dit, healing voor dat, spray voor de aura, steentje voor het hart etc. Daarmee indirect zeggend dat je niet goed bent zoals je bent door het willen oplossen/ervan af willen. En ook ik trap hier steeds weer in.

    Het begrip spiritualiteit is zo breed als het autisme spectrum. Iedereen houdt zijn/haar opvatting aan over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in