Doorbreek de ‘Circle of Life’ en blijf continu verliefd

Crisis of geen crisis, we blijven gewoon onze spullen kopen. Zelfs als we zien, zoals nu, dat onze economie eigenlijk alleen bloeit wanneer mensen dingen kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. We worden misleid door marketing die ons wil doen geloven dat onze aankopen de sleutel tot geluk zijn, terwijl het in werkelijkheid begint bij ons zelf. En toch zijn het vooral spullen waaraan mensen hun status en identiteit ontlenen.

Gelukkig komt minimaliseren de laatste tijd steeds meer in trek, aangezien meer mensen zich realiseren dat het geen nut meer heeft om maar schaamteloos te consumeren. Minimaliseren is trouwens niet alleen vermindering van fysieke spullen. Het gaat in wezen om een wereldwijde revolutie, een uitbreiding van bewustzijn.

5 levensveranderende dingen die gebeuren als je gaat minimaliseren:

1. Je hebt veel minder om je zorgen over te maken

Als je afstand doet van het eindeloze, niet bevredigende patroon, van in de schulden komen door dingen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt , dan zul je een erg aangename realiteit ontdekken aan de andere kant– één van vrede! Uiteindelijk bezit je dingen die je koopt niet werkelijk ; het eindigt in plaats daarvan met dat het jou bezit. Dus als jij al de wildgroei aan spullen in je huis reduceert en je meer de focus legt op duurzame bronnen van geluk in jezelf, dan zul je een enorme hoeveelheid stress en angst uit je leven bannen.

Veel mensen melden dat de financiën de belangrijkst bron van stress is in hun leven, dus door drastisch te bezuinigen op je consumpties, voel je een enorm gewicht van je schouders getild worden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Floaten

2. Minimaliseren bevrijdt je van de verwachtingen van anderen

Veel mensen kopen nieuwe dingen boven hun budget om eenvoudigweg indruk te maken op anderen. Ze willen dat anderen ze opmerken en complimenteren. Echter zal die tijdelijke bevrediging die je krijgt van andermans erkenning snel vervagen en je zult meer moeten kopen en je meer moeten schikken om hun aandacht te behouden.

Wanneer je gaat minimaliseren, zul je gaan herinneren wat er werkelijk toe doet in je leven. Dan zie je dat je geen indruk hoeft te maken op anderen; het enige wat je hoeft te doen, is je tevreden te voelen met jezelf en dat komt van je eigen hart. Zolang je van jezelf houdt en trouw blijft aan je eigen karakter, kan niemands mening er echt toe doen. Je kunt één outfit hebben om te dragen en één matras om op te slapen, maar zolang jij je vervuld voelt aan het einde van de dag, kan geen geldbedrag of bezit dat gevoel vervangen.

3. Je zult meer geld te besteden hebben voor leuke ervaringen

Een extra bonus als je een simpelere levensstijl er op nahoudt, is dat je een hernieuwde interesse zult vinden, door je geld uit te geven aan het creëren van herinneringen in plaats van aan dingen. Studies wijzen ook uit dat mensen die hun geld uitgeven aan ervaringen in plaats van aan dingen, uiteindelijk veel gelukkiger zijn. Minimalisten waarderen een reis rond de wereld meer dan de aankoop van een nieuw maatpak en het is wel duidelijk om te zien waarom.

We willen allemaal gewoon wat voelen en ware betekenis vinden in het leven; nieuwe mensen ontmoeten, niet in kaart gebrachte gebieden ontdekken en groeien als iemand ons een kans aanbied om ons levendig te voelen. Maar kun je datzelfde zeggen over nieuwe kleding, een huis en andere materialistisch voorwerpen?leraar

4. Je zult je veel beter op je passies kunnen focussen

Door minder tijd te besteden aan het zorgen maken over wat voor nieuws je nu weer moet kopen om oude dingen te vervangen die niet meer ‘’trending” of hip zijn, kun je je aandacht beter richten op de dingen waar je echt gepassioneerd door raakt. Misschien wacht je maar steeds op het moment om te trainen voor een marathon of om op verkenning uit te gaan in jouw leefgebied, of misschien wil je wel heel graag schilderles nemen bij het locale museum. De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je weg streept wat jou bezwaart en jij jouw energie kunt richten op jouw ware persoonlijke wensen en verlangens.

5. Minimaliseren creëert meer fysieke ruimte en ook mentale ruimte

entiteiten-winterdipMinimaliseren gaat veel verder dan ruimte opruimen in huis; het reinigt je ziel en het revitaliseert je hart. Het bekrachtigt en bevrijdt je, en helpt je alle idealen die tot teleurstelling en stress lijden in de ‘rat race’achter je te laten. Het geeft helderheid en de mogelijkheid om opnieuw te beginnen met frisse ideeën en ingevingen over wat je wilt bereiken. Het bied je een bron van inspiratie over wat je wilt bereiken en het bied je mogelijkheden om te ontdekken hoe je de ware essentie van het leven kunt vangen.

Minimaliseren gaat niet alleen om vermindering van fysieke spullen; het gaat in wezen om een wereldwijde revolutie, een uitbreiding van bewustzijn dat de mensheid wil helpen bloeien, niet alleen overleven. Onthechting van bezittingen betekend dat je voorbij de oppervlakkige werkelijkheid kunt kijken , een werkelijkheid gecreëerd door mensen die alleen maar geïnteresseerd zijn in verdienen, welleenswaar binnen je creatie van je eigen ziel.

Deze reis zal je helpen los te breken van de moderne manier van leven, je zult een nieuw leven binnen gaan, een opwindende wereld dat zich zal laten zien vanuit jouw hoogste verlangens – en niemand kan jou dat afnemen.

Geld en bezittingen zijn tijdelijk, maar herinneringen en ervaringen maken een onuitwisbare indruk op jouw ziel!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

 1. Hoi An,

  Dank je voor de feedback. Ik heb mijn uiterste best gedaan de d' en t's zo goed mogelijk te plaatsen, maar blijkbaar is dat toch niet gelukt 🙁

  De regeltjes zijn mij bekend en ik probeer er ook extra aandacht aan te besteden, omdat ik weet dat ik als beelddenker te veel op ga in de tekst. Maar blijkbaar heb ik toch nog wat fouten gemaakt.

  Hier lees je meer over beelddenkers: https://www.nieuwetijdskind.com/ben-ik-een-beelddenker/

  Hartegroet,

  Natasja

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in