Dat de uitspraak van Sri Aurobindo U moge helpen op Uw pad:

“The Grace of the Divine Mother is the sanction of the Supreme… Its touch can turn difficulties into opportunities, failure into success and weakness into unfaltering strength.”

DE EERSTE STAPPEN:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Om verder te gaan met inzicht te verwerven in de Integrale yoga is het nuttig om eerst stil te staan bij onderstaande tekst van the Mother

Mirra Alfassa 1919
Mirra Alfassa 1919

Er bestaan twee krachten die enkel in samenwerking de grote en moeilijke zaak tot stand kunnen brengen, welke het doel is van ons eindstreven, een doelgerichte en niet falende aspiratie die roept van beneden en een sublieme Gratie van boven die antwoord. De Goddelijke Gratie acteert enkel in de conditie van licht en waarheid; Het acteert niet in de door het onbewuste opgelegde valsheid en onwetendheid. Als het de Leugens zou voeden dan zou het zichzelf vernietigen.

De twee krachten zijn de conditie van Licht en waarheid, en geen andere, waaronder de hoogste Kracht neerdaalt; en het is enkel de Hoogste supramentale Kracht van boven uit die opent van bovenuit, die de fysieke natuur en zijn inherente moeilijkheden kan overwinnen.
Er moet een TOTALE en onvoorwaardelijke overgave zijn; en er moet een individuele of exclusieve opening zijn naar de Goddelijke kracht. Er moet een constante integrale keuze naar de Waarheid zijn en een constante terugstoting van de leugens van het mentaaal, vitaal en fysiek lichaam, alsook de Krachten en verschijnselen (gebeurtenissen) die nog altijd de aarde Natuur regeren. De overgave moet volledig zijn in alle wezensdelen.

storm 480x384 Benjamin

Het is niet genoeg dat het fysieke reageert en dat het hoger mentale accepteert, of zelfs het innerlijke vitale onderwerpt en het innerlijk psychische de invloed voelt. Er mag in geen enkel deel van de persoon, zelfs niet in het meest buitenste deel iets zijn dat een kleine reserve achterhoud, alles dat zich verbergt achter twijfels verwarring, alles dat revolteert of weigert.
Als delen van de persoon zich overgeven maar andere delen een deel voor zichzelf behoudens, hun eigen weg volgen hun eigen condities bepalen, dan telkemale als dit gebeurd, duw je de godelijke gratie van jezelf weg. Als er achter je devoties en overgave verlangens, egoistische verlangens en vitale neigingen schuilgaan en je stelt deze zaken in de plaats van de ene waarheid, of je mixt het met Goddelijke liefde dan is het ijdel, om de Goddelijke gratie te vragen, die jouw transformeert. Als je een kant van je opent voor de Goddelijke indaling en aan de andere kant er gaten zijn waar je de vitale krachten toestaat binnen te komen dan kan er geen totaal opgaan zijn in het Goddelijke, of het Goddelijke kan niet volledig neder dalen in jou.

Je moet je Tempel schoonhouden als je daar de Goddelijke vertegenwoordiging geïnstalleerd wilt zien. Als de Kracht telkenmale een interventie maakt door het brengen van de Waarheid dan draai je je om en roept weer de Leugen die even het veld heeft moeten ruimen, maar het is niet de Goddelijkheid die je voor je falen de schuld kunt geven, doch de valsheid van je eigen onwillige niet perfect zijn in de overgave. Als je de waarheid ter hulp roept en er is toch iets in jou dat vals is, onbewust en niet goddelijk, of zelfs onwillig is het te weerstaan dan zal de goddelijke kracht zich terug trekken. Ontdek dus eerst wat de leugen is in jou en verwijder deze onwaarheid, daarna kun je de Goddelijkheid aanroepen, om je te transformeren.

Sri aurobindo
Sri_Aurobindo

Verbeeld je niet dat Leugen en waarheid licht en duisternis overgave en zelfzucht beide naast elkaar kunnen bestaan in het huis van God in je hart. De transformatie moet integraal zijn en integreer daarom alles wat dit in jouw tegenhoud. Verwerp de leugen die zegt dat de Goddelijke kracht alles oplost voor en in jouw en verplicht is dit te doen op jouw vraag en commando en zelfs de gedachte dat je niet tevreden bent met de condities die door de allerhoogste in jou zijn binnen gekomen. Maak je overgave waar en compleet, dan pas zal alles voor jouw gedaan worden. Verwerp zelfs de leugen en de verwachting dat de Allerhoogste de overgave voor jouw ook zal doen. De Allerhoogste vraagt jouw overgave naar haar, maar er is niets dat jij moet, het is vrijwillig en zuiver van jouw uit om dit te doen, je bent op alle momenten vrij want er bestaat niets dat jouw zou verplichten je totaal over te geven, dit totdat de onvoorwaardelijke transformatie tot stand komt, als je dan de transformatie ontkent en het goddelijke verwerpt dan, dan komt er een spiritueel lijden gezien als de consequentie van je eigen onwilligheid. Uw overgave moet helemaal van je zelf komen, compleet en vrijwillig, dit als een levend wezen en niet als een inerte zombie die automatisch, mechanisch leeft en reageert.
Een inerte passiviteit wordt constant verward met de echte overgave, het is ‘t levendig meebeleven van de indalende energieën, waardoor oude neigingen gekend en geëlimineerd worden, maar juist door innerlijke passiviteit kan de waarheid en kracht komen en zijn werk doen. Het is de innerlijke passiviteit van de fysieke natuur die overgeleverd is aan de genade van de obscure en niet goddelijke invloeden. Een vreugdevolle en sterke medewerking is noodzakelijk, wordt gevraagd, naar de werking van de Goddelijke krachten, de gehoorzaamheid van de verlichte discipel der waarheid, van de innerlijke Vechter die vecht tegen het obscure, de leugen, als een echte ridder en dienaar van het Goddelijke. Dit is de ware houding en alleen zij die het nemen en kunnen houden, bouwen aan een onvoorwaardelijk vertrouwen om de teleurstellingen en moeilijkheden te overwinnen, waardoor de Waarheid en of de genade zich definitief zal vestigen waardoor de transmutatie volledig zal plaatsvinden.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. “Ontdek dus eerst wat de leugen is in jou en verwijder deze onwaarheid, daarna kun je de Goddelijkheid aanroepen, om je te transformeren.”

  Hoe ontdek je nou dat je een leugen in je hebt?

  Oh ik moet gaan ontdekken hoe ik kan ontdekken dat ik een leugen in mij heb.

  Maar die mind dan, die mind kan me van alles laten geloven.

  Die mind zegt dat ik God ben.

  Okay, God in een menselijk lichaam.

  En dat bij dat menselijk lichaam nu eenmaal pijn en ellende horen.

  Heeft niets met mijn Godzijn van doen maar met de menselijke vorm hier, dat kan nu eenmaal niet anders.

  Kijk maar naar de mensheid, pijn en ellende.

  Hoort er gewoon allemaal bij.

  Wat ben ik toch een leugenaar.

  Maar hoe lastig dat zijn kan te ontdekken.

  1 hulpmiddel, heb ik wrijving met het leven dan ben ik een leugenaar.

  Lastig ook om woorden te vatten vanuit de leugen maar herkennen vanuit het goddelijke is een makkie.

  Al zegt die mind natuurlijk; makkie.

  • Ging het enkel maar om het ontdekken.
   Er zijn genoeg voorbeelden dat de mens heel goed beseft wat een leugen is, maar dat hij/zij er lak aan heeft.

   Naast ontdekken moet men er dus ook nog van af willen, en daadwerkelijk streven naar waarheid en werkelijkheid.

   Meest simpele voorbeeld waardoor wij ons maar al te graag laten bedotten zijn de welhaast goddelijke reclames op TV. Makkie en we smullen ervan.

   http://frankgbosman.wordpress.com/2010/12/26/661/

 2. Ha Gordon,bedankt voor je plaatsing en stilering.

  Een korte aanvullende toelichting:

  Sri Aurobindo en The Mother waren de eerste die bewust werden dat het Hoger Bewustzijn,(zij noemden dat het Supramentale) wilde indalen in de fysieke wereld.Zij werkten aan zichzelf als eersten om deze in- daling van het Supramentale in het fysieke lichaam mogelijk te maken. Met een geselecteerde groep discipelen werkten zij deze tranformaties verder uit. De vorige yoga”s,in het verleden, waren gericht op de verlichting van de innerlijke mens en de ontkenning van het fysieke lichaam/wereld.Die werd afgedaan als illusie en zondig. Zij hebben beiden een enorm werk verricht om het Supramentale naar het het fysieke te brengen om daar de transformatie te doen plaats vinden.Zij zijn de pioniers en grondleggers van wat men tegenwoordig (veelal mis begrepen) de in daling van het licht lichaam noemt.Want uiteindelijk zal het Allerhoogste Bewustzijn het Allerlaagste(onwetendheid/illusie ) omvatten!

  Het is een gigantische taak om een integraal leven te leiden,die veelal aan het zicht van de wereld ontrokken word,doch paradoxaal een enorme impact zal hebben op de gehele evolutie.(dat is een van de reden van het incarneren. Dit om betere lichamen te creëren die plastischer worden en meer bewustzijn kunnen genereren)Het Spuramentale kan alleen indalen als de vorige verlichting/transformaties zijn gerealiseerd.Anders zou iemand door branden of gek worden.Met het Kosmisch Vuur valt niet te spelen!

  Hartegroet Diana

 3. Keuze voor de waarheid.
  Het is een elimineren van alle leugen.
  Daaronder vallen alle verdichtsels, fabels, misleiding, illusie en begoocheling.

  Illusie is mentaal van aard. Het is een verkeerd begrijpen van de eigen gedachtewereld. Onze gedachtebeelden en denkbeelden zijn enkel beelden en projecties.
  Zij zijn niet de werkelijkheid.

  Zo ook het ego of ik-beeld dat wij van onszelf hebben.
  Wij zijn geen beeld, maar het Leven zelf.

  Begoocheling verwijst meer naar de onwaarheden van onze emoties, waardoor de meeste mensen zich helaas laten leiden: angst, onzekerheid, haat, etc.
  Emoties kleuren het lege schildersdoek in. Laag over laag. Als hoog opzwepende golven verbergen zij de transparantie van het Leven dat wij Zijn.

  Dank je wel Gordon, voor dit heldere artikel van sri Aurobindo. 🙂

  We kunnen de leugen wel opvatten als een van de grote wereldproblemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in