“Ik wil niet profiteren van andermans ellende.” Ik knipper een keer, maar het staat er echt. Mijn liefdevolle, ontzettend integere klant, die mensen zo goed kan helpen om hun emoties in balans te brengen, wil geen profiteur zijn. Zij die iets in kan zetten om de angst, de paniek, de gevoelens van eenzaamheid, het verdriet, te verzachten is bang om zich te laten zien. Juist nu het zo ontzettend nodig is. Mijn hart breekt, want ik kén haar. Ik weet hoe zij is, dat ze nooit of te nimmer iemand geld zou vragen als ze hem niet kon helpen. Dat ze zo’n enorm groot, warm hart heeft voor alles dat leeft. Ze is zo nodig nu. Niet eens alleen maar met haar dienst, maar ook gewoon met haar hele ZIJN. Alleen haar woorden, haar aanwezigheid, zijn al troostend, geruststellend. Dus al zou ze niets anders doen dan alleen maar een stukje schrijven, dan zou ze al mensen helpen.

Juist nu

Denk eens even aan jouw ideale klant. Hoe zou die erbij zitten nu? Gaat het goed met hem of haar? Of zou hij het even helemaal niet zien zitten? Als ik iets zie in deze periode, is het wel dat het thuis zitten, steeds bij elkaar, of juist helemaal alleen, een enorme versterker is van alles wat sluimert. Schaduwkanten komen boven. Verstoppen kan niet meer. Alles wordt uitvergroot en dan zitten we er ook nog eens met onze neus bovenop, omdat we geen kant op kunnen. Innerlijke processen grijpen je extra aan. Relatieproblemen komen des te duidelijker aan het licht. Zelfs de meest harmonieuze gezinnen hebben nu vaker onenigheid.

Hoe gaat het echt met jou?

Stel dat je aan jouw ideale klanten zou kunnen vragen: Hoe gaat het nu echt met jou? Wat zou hun antwoord zijn? Misschien werk je met kinderen die niet om kunnen gaan met hun emoties. Hoe zou het nu met hen zijn? Misschien weet je dat hun ouders hen niet zo goed snappen. Hoe zouden die het nu redden? Of je helpt mensen die niet lekker in hun relatie zitten. Hoeveel ruzie zouden die nu hebben? Misschien heeft jouw ideale klant een neiging tot depressie. Hoe zou het nu met hem gaan, nu hij ook nog eens alleen thuis zit? Of werk je met mensen die veel stress ervaren. Hebben zij nu meer rust? Of denk je dat het thuiswerken en de collectieve spanning hen juist extra aangrijpt. En wat dacht je van al die moeders die al moe waren en veel op hun bordje hadden. Hoe denk je dat zij er nu bij zitten? Kunnen ze alle ballen nog in de lucht houden? Of klettert alles tegelijk naar beneden?

Jij kunt helpen

Jij kunt ze nu juist helpen. Jij kunt de pleister zijn op hun wond. Jij kunt ze een hart onder de riem steken. Jij kunt ze weer net dat zetje geven in de goede richting. Jij kunt hét verschil maken. Jij kunt de verbinding zijn in een tijd dat alles hen lijkt te ontvallen. Maar dan moet jij er wel zijn. Dan moeten ze weten dat jij nog staat, stevig, gegrond, klaar om te helpen. Dus moet jij je laten zien. Hoe weten ze anders bij wie ze aan kunnen kloppen? Dan heb ik het nog niet eens over verkopen (hoewel daar ook zeker niets mis mee is, ook niet nu mits je kunt helpen), maar vooral over aanwezig zijn. Laten zien dat jij er bent. Wat als jouw woorden precies zijn wat iemand nodig heeft? Wat als jouw post een lichtpuntje brengt in hun donkere dag? Wat als ze zien dat het niet gek is als het ze even niet lukt? Wat als ze weten dat zij er mogen zijn, met alles dat zich nu aandient? Mijn klanten zeggen vaak: ‘Ja, maar wie ben ik om …?’ ‘Wat heb ik te bieden?’ Ik draai hem, zeker in deze tijd graag om: Wie ben jij om je nog te verschuilen? Want jij hebt álles te bieden!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wil jij je nu al tijden laten zien, maar weet je niet goed hoe? Wil je bloggen, of je laten zien op social media, maar doe je het niet? Laat jij je nog tegenhouden? 17 april geef ik een gratis online blogworkshop voor ondernemers, waarin ik je leer hoe je zo schrijft dat je klanten aan gaat trekken die echt bij je passen (en daarbij ook gelijk hoe je iemand nu een hart onder de riem steekt). Ik leer je dé vraag om altijd inspiratie op te roepen en ik leer je wat je absoluut niet moet doen. Ben jij erbij?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Beste Nadia,

    Ik vind jouw artikel mooi geschreven. Maar ik vind dat in Corona tijd, waarin iedereen met zijn eigen verdriet te maken krijgt, echt een prive kwestie is. Dat getrek en getroost, alsof je zelf al helemaal klaar bent met alles en vluchten in anderen (zeg niet dat jij dit doet), zal steeds minder gaan lukken. We hebben met zijn allen te veel zorg gegeven en mensen zwak en afhankelijk gemaakt. De zorg is Verslavingszorg geworden! Thuiszorg die langs moet komen omdat iemand ‘gewend’ is geraakt dat iemand eten in de magnetron zet. Ondernemers die blijken hun gelden en goederen niet op orde te hebben en als zelfstandige opeens overal gebruik van maken. Zorg, autonomie, zelfstandigheid. In alle zorgberoepen,zoals ook horeca vallen de klappen. We zijn teveel verwikkeld geraakt met elkaars ‘zorg’. Nu zouden ondernemers dus ook nog contact met hun ‘klanten’ moeten houden terwijl ze zelf financieel verdrinken? Ik heb een beetje het gevoel dat je niet helemaal snapt wat de echte kansen zijn van deze crisis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in