Moe of leeg? Zo geef je energie niet weg maar door

“Ik loop leeg”
“Ik lek”
“Ik ben zo moe als ik heb gewerkt”

Dit zijn uitspraken die ik in mijn praktijk vaak voorbij hoor komen. Is dit herkenbaar voor jou? Het probleem is niet dat je energie, tijd en aandacht aan mensen geeft. Het probleem is dat je je eigen energie wéggeeft, terwijl het de bedoeling is dat je kosmische energie vanuit de Bron dóórgeeft.

Vraag je het volgende af:

“Leef ik vanuit mijn hart?”
“Ben ik bewust in het contact met anderen?”
“Zet ik mezelf op de eerste plaats?”

Energie verliezen

Hoewel we weten dat het belangrijk is om ons bewust te zijn van ons energetisch veld, dragen we er meestal te weinig zorg voor. Zeker wanneer je hooggevoelig bent, kun je het gevoel hebben dat je energie wegsijpelt in de aanwezigheid van anderen. Naderhand voel je je vermoeid en is je energetische trilling aanzienlijk gezakt.

Vraag jezelf eens af of je in verbinding staat met je hart. Via je hart sta je in verbinding met het goddelijke veld waar energie in overvloed is. Hoe fijn is het om hiermee verbonden te zijn en zo je energie op peil te houden!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe weet je of je verbonden bent met je hart?

Stel jezelf de vraag of je voldoende plezier en voldoening aan je dagelijkse bezigheden beleeft. Slaat de balans tussen ‘moeten’ en ‘mogen’ uit naar de positieve kant? In hoeverre geef je gehoor aan de wensen en behoeften van je hart? Of ben je er vooral op gericht om de ander tevreden te houden of gelukkig te maken?

Bewustwording begint met eerlijk zijn naar jezelf. Mocht je tot de conclusie komen dat je de belangen van de ander boven je eigen belangen plaatst, dan hoef je daar geen oordeel over te hebben. Constateer het en zet stapjes om hier verandering in te brengen.

Oefening om in je eigen hartenergie te zijn

Ik reik je graag een oefening aan die jou kan helpen om in de aanwezigheid van anderen in je eigen hartenergie te zijn. Door een ontmoeting op deze manier voor te bereiden, is het gemakkelijker om in contact met jezelf te blijven. Bovendien helpt deze hoog frequente energie zelfs de ander. Onze aardse manier van helpen mag meer in een energetische vorm veranderen.

Wellicht vraagt deze oefening tijd om je dit eigen te maken. Wanneer je het lastig vindt om jezelf op de eerste plaats te zetten, pas je deze oefening eerst toe op een ontmoeting of situatie die niet te ingewikkeld is. Leg de lat niet te hoog.

Zo doe je deze oefening:

Ontspan je lichaam. Adem een aantal keren diep in en uit. Vervolgens ontspan je de verschillende delen van je lichaam, vanaf je kruin tot aan je voeten.
Ga met je aandacht naar je hart en voel fysiek hoe je lichaam voelt in je hartgebied. Als je hier een spanning ervaart, mag je diep in- en uitademen en deze spanning loslaten.
Vervolgens vraag je aan je hart om jou haar aanwezigheid te laten ervaren. Wellicht voel je een warme gloed, het kloppen van je hart of een rust. Weet dat het hart vele manieren heeft om zich te laten voelen. Laat verwachtingen hierover los.

Dan wend je je hoofd richting je hart en kijk je energetisch (met je ogen dicht) naar je hart. Kun je de energie zien die zich daar bevindt? Wellicht zie je een kleur of vorm. Je hoeft hier geen betekenis aan te geven. Mocht je het niet kunnen zien, dan is het voelen van de energie voldoende.
Laat de hartenergie in je lichaam stromen en vervolgens in je energetisch veld.

Zie dan voor je hoe de komende ontmoeting of het samenzijn idealiter verloopt. Geef er invulling aan en focus je hierbij op je eigen inbreng: wat doe je of wat doe je juist niet? Zie je dat je je eigen ruimte inneemt? Zie dat je bij jezelf blijft, in contact met je hart. Misschien zie je dat je de ander aanhoort zonder hem of haar te ‘redden’.
Word je ervan bewust hoe jij je in de ideale situatie voelt. Wees je bewust van je kracht en innerlijk licht. Voel de verbinding met de ander, de blijdschap, de voldoening. Voel de innerlijke kracht in je hart.

Leef vanuit je hart

Wanneer je verbonden bent met je hart, sta je in verbinding met de energie vanuit de Bron. Het is belangrijk dat je je bestaan zoveel mogelijk afstemt op de behoeften van je hart. Wanneer je dit doet, zul je ervaren dat bezigheden weinig energie kosten en vooral energie ópleveren.

De situatie van Paula is illustratief. In haar projectmatige werk voor een grote overheidsinstantie ervaart ze een vermoeidheid na elk overleg. Dit hangt ermee samen dat ze steeds minder verbinding met haar werk voelt. Een werkdag geeft niet meer de voldoening die ze voorheen ervoer.

In haar vrijwilligerswerk, waarin ze mensen verbindt door moestuinprojecten op te zetten, ervaart ze juist een stroom van energie. Deze activiteiten liggen dicht bij haar essentie en missie: mensen verbinden met elkaar en met de natuur. De verbinding met de natuur is in haar zielenbestaan een rode draad geweest. In veel levens was ze een heler of heks en maakte ze via kruiden gebruik van de genezende kracht van de natuur. Dat moestuinieren nu via het vrijwilligerswerk op haar pad is gekomen, is geen toevalligheid. Bovendien helpt ze mensen op deze manier bewust te worden van gezonde voeding, zodat ze zichzelf kunnen helen.

Het is opvallend hoe ze hier bergen werk in verzet, haast bovenmenselijk, naast haar drukke baan. Toch ervaart ze nauwelijks vermoeidheid. Via haar eigen kern en haar hart staat Paula in verbinding met het goddelijke veld. Zo stroomt de oneindige stroom kosmische energie door haar heen. Ze is, zoals wij allemaal, een kosmisch kanaal.

Soms voelt werk niet als werk

“Het lijkt wel of je altijd aan het werk bent”, merkte Mieke op die de social media posts van mijn praktijk volgt. Ik begreep waarom ze dat zei. Regelmatig deel ik inzichten, tips en ervaringen. Toch voelt het voor mij niet als werk. In plaats van dat het me energie kost, gééft het me juist energie. Omdat ik in verbinding sta met de Bron, en van daar uit handel en creëer, stroomt de inspiratie als vanzelf. Het voelt fijn en vervullend om dit te kunnen delen met anderen.

Zou je meer in verbinding willen zijn met je hart? In de online training ‘Van wilskracht naar zielskracht’ leer ik jou hoe je contact maakt je hart. Ook leer je communiceren met je Hoger Zelf en contact maken met je energetische helpers. Nieuwsgierig? Kijk voor meer info op De Gnostische weg.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in