Wanneer stappen zetten spannend is: energetisch voorbereiden en hulp vragen

Heb je al veel innerlijk werk verzet en oude pijn geheeld? Heb je donkere stukken getransformeerd naar het licht en kom je steeds meer in verbinding met je hart?

Dan breekt er een periode aan, waarin je voelt dat je beslissingen mag nemen en stappen mag zetten die in lijn zijn met je hart. Je ziel vraagt je om trouw te zijn aan jezelf en jezelf niet meer te verlaten. Wat kan dit spannend zijn! Hoewel het pijnlijk was om te merken dat je jezelf opzij zette voor de ander en in je veilige comfortzone bleef, was dit ook vertrouwd. Bekende patronen en situaties zijn lastig om los te laten, ook al voel je dat ze niet meer passen.

Pas op de plaats

Wanneer je je bewuster wordt van je zielspad, komt daar je menselijke deel om de hoek kijken. Dit deel heeft het idee dat je dan ook de daad bij het woord moet voegen:

“Past deze baan niet meer bij me? Dan moet ik nu op zoek naar een andere baan.”
“Nu ik weet dat het contact met mijn familie destructief is, moet ik het contact verminderen.”
“Mijn partner en ik passen niet meer bij elkaar, ik moet mijn eigen weg gaan.” 

Maar lieve jij, maak eerst eens pas op de plaats. Misschien ben je je al bewust van je zielspad, maar moet je nog wennen aan het idee. Je hoeft geen overhaaste beslissingen te nemen. Gun jezelf tijd en ruimte om in gedachten te wennen aan een nieuwe situatie. Zo creëer je een veilige bedding. 

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Energetisch voorbereiden

Zie de nieuwe situatie voor je en laat steeds meer je gevoelens toe. Hoe zou het voelen als ik deze keuze maak? Welke emotie ervaar ik? Hoe voelt het in mijn lichaam? Mogelijk zal deze keuze in eerste instantie verdriet met zich meebrengen, omdat je afscheid moet nemen van een persoon of situatie. Misschien lukt het je ook al om een beetje voorbij dit pijnlijke punt te kijken en te voelen. Hoe zou het voelen wanneer de tijd verstrijkt in die nieuwe situatie? Wat zou je dan ervaren? Wellicht ervaar je ruimte of een vrijer gevoel. Misschien zelfs wel blijdschap. Voel in je lichaam hoe dit voelt. En wees je bewust van je emoties en je energie. Mogelijk voel je een warme gloed of voel je je energie stromen.

Misschien is de stap die je gaat maken juist heel positief: je kwaliteiten in de wereld zetten of iets nieuws ondernemen. Ook dit kan spannend zijn! Zie ook dan de nieuwe situatie voor je en wees je bewust van je gevoelens. Hoe zou het zijn als dit realiteit is? Voel de blijdschap, misschien ervaar je wel een warmte bij je hart of ervaar je een opgetogenheid. Door de verandering energetisch voor te bereiden, zal het minder spannend zijn om stappen te zetten.

De juiste timing

De turbulente gebeurtenissen in de wereld en de kosmische energieën kunnen ons vertrouwen doen wankelen. Het magnetisch veld van de aarde, de zonnevlammen en planetaire standen oefenen een sterke invloed uit op ons. Het is dan ook afhankelijk van de periode waarin we ons als collectief bevinden, wanneer het voor jou passend is om knopen door te hakken en stappen te zetten. Probeer op deze golven te surfen door in contact te blijven met je gevoelens. Laat je niet leiden door je hoofd dat denkt te weten wanneer het “tijd” is om veranderingen door te voeren. Divine timing bestaat!

wanneer stappen maken spannend is: energetisch voorbereiden en hulp vragen

Er is hulp!

Het is belangrijk om de impuls van binnenuit, vanuit je hart te voelen en te volgen. Wees je ervan bewust dat je ondersteund wordt door de energetische wereld. Een wijziging in je koers is spannend. Ik heb gemerkt dat het een wereld van verschil maakt als je je openstelt voor de hulp vanuit de goddelijke wereld. Deze is vaak subtiel, het is dan belangrijk om momenten van rust in je leven te creëren. Een drukke agenda maakt het lastiger om boodschappen te ontvangen. 

Tips

Dit helpt mij om contact met de goddelijke wereld te ervaren:

Buiten zijn!
In huis, met rechte lijnen en vierkante vormen, wordt mijn hoofd ook meer vierkant. Het is dan moeilijker om buiten patronen te denken of mogelijkheden te zien. Buiten ontstaat er letterlijk ruimte voor ingevingen en zit ik minder vast in gedachten. Met het sluiten van mijn voordeur, open ik de deur naar een grotere, energetische wereld.

Bewegen!
Lopen, fietsen of dansen brengt beweging. Wanneer ik over de dijk langs de Maas fiets, stromen ingevingen en mogelijkheden binnen. Het voelt alsof mijn innerlijke kracht en vertrouwen ‘aan’ worden gezet. Het contact met de natuur versterkt dit proces. Ik voel me gesteund, waardoor ik gemakkelijker stappen durf te zetten.

De juiste keuze

Het liefst willen we vooraf de garantie dat deze stap of beslissing de juiste is. Maar helaas, deze is er niet. Het helpt om hier anders naar te kijken: zijn er eigenlijk wel verkeerde keuzes?

Misschien brengt het maken van een keuze die minder goed uitpakt je wel dichter bij jezelf, omdat je duidelijker ervaart wat niet passend is. Juist door te ervaren wat níet fijn is, worden we ons nog bewuster van wat we wél willen. Op ons zielspad gaat het niet om goed of fout, maar wel om groei en bewustzijnsontwikkeling.

Keuzes maken vanuit je hart

Voel je dat je keuzes mag maken vanuit je hart? En wil je graag meer samenwerken met je energetische helpers?
In de online cursus ‘Van wilskracht naar zielskracht’ leer je contact te maken met je hart, communiceren met je hoger Zelf en hulp te vragen aan je helpers.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap