Familie
Een goed contact met familie staat hoog in het maatschappelijke vaandel. We zouden onze vader en moeder moeten eren. Maar wat als er niet zo veel te eren valt? Als jouw ouder vooral je tekortkomingen ziet en jou niet ziet zoals je bent? In hoeverre ‘mag’ je trouw zijn aan je eigen gevoel wanneer je tegen ieder contact met je broer of zus opziet?
In de sessies die ik begeleid blijkt dat het universum een breder perspectief heeft op familie(banden) dan het aardse.

Goddelijk wezen

Als mens vereenzelvigen we ons met onze omstandigheden. Daarbij vergeten we dat we een goddelijke kern hebben, een autonoom deel. We zijn gehecht aan onze omstandigheden, ervaringen en het gezin waar we deel van uitmaken. Dit is vanzelfsprekend, want het heeft bijgedragen aan hoe we ons nu voelen. Zowel pijn als vreugde, teleurstelling en hoop maken ons tot wie we nu zijn.
Met name pijnlijke ervaringen in de kindertijd laten hun sporen na. Het is van groot belang dat we onze trauma’s en gemis erkennen en toelaten, zodat we deze kunnen transformeren en helen. Dit helpt om ons meer en meer te verbinden met ons werkelijke Zijn: een goddelijk wezen dat in contact staat met de Eenheid.

Je werkelijke verlangen

Wanneer je je grootste pijn verwerkt hebt, is het belangrijk om het contact met je familie opnieuw te bezien. Mogelijk heeft jouw proces ruimte geschapen voor een andere verbinding. Bijvoorbeeld omdat je de ander ten diepste hebt vergeven. En niet alleen jij bent in ontwikkeling, misschien is er bij jouw dierbaren ook iets veranderd. Mogelijk is er mildheid ontstaan bij je ouders of wederzijds begrip met je broer of zus.
Wellicht hebben je inzichten juist geleid tot een ándere kijk op de familieverhoudingen en maak je dit bespreekbaar. Hierin stuiten we vaak op onbegrip. Vader of moeder houdt de deur spreekwoordelijk dicht of wordt zelfs boos.
Familie
Maak voor jezelf eens de balans op hoe jij invulling wil geven aan het contact. Luister hierbij naar je hart en niet naar je hoofd. In hoeverre ervaar je hieraan daadwerkelijk nog een behoefte? En in welke vorm? Soms komen we tot de conclusie dat er meer afstand mag zijn of zelfs een minimaal contact. Mogelijk speelt er dan een schuldgevoel op. Hierover lees je meer in dit artikel.

Disbalans

Dit schuldgevoel ervaart Annemarie ook. Ze is de jongste van 3 zussen en heeft zich in het verleden negatief jegens hen uitgelaten. Dit was in een uiterst donkere rouwperiode en later heeft ze haar excuses aangeboden. Ze kon op weinig begrip rekenen van haar middelste zus. Na talloze pogingen tot verzoening, houdt deze zus nog steeds de boot af. Annemarie voelt zich schuldig en blijft zoeken naar een opening. Dit kost haar steeds meer moeite. Door haar pogingen ontstaat er steeds weer disbalans in Annemarie, waardoor ze haar eigen weg niet kan gaan.
Het universum laat haar een beeld van een weegschaal zien. De boodschap: er is balans en ze mag het laten rusten. Zij heeft haar bereidheid getoond en nu is het aan haar zus om zich wel of niet open te stellen.

Energetisch loslaten

Veel (schoon)familierelaties zijn moeizaam, maar niet zodanig slecht dat het de aanleiding is om de band te verbreken. Dan helpt het om de energetische verbinding met de ander los te laten, zodat je emotioneel minder verbonden bent. Zo kan er toch een contact bestaan, al is het alleen al bijvoorbeeld vanwege de kinderen. Soms leidt dit niet tot verbetering en is een breuk onvermijdelijk. Zeker wanneer de ander steeds over je grens gaat en er alleen afkeuring is.

Jouw belang

Wanneer het bestaande contact voelt als een zwaarte, is het tijd om je hierop te bezinnen. In sessies is er een consistente boodschap vanuit het universum: “Maak je eigen belang niet ondergeschikt aan dat van de ander”. In deze turbulente periode op aarde is het collectief belang van minstens net zo veel waarde als het belang van je naasten. Als je vibratie steeds zakt wanneer je met de ander bent, is dit een rode vlag.
Ook Fiene kreeg dit inzicht in een sessie rondom de strubbelingen met haar moeder. Er is nooit een emotionele verbinding geweest. Moeder is, vanuit haar onverwerkte pijn, gericht op zichzelf en ziet zichzelf als slachtoffer van anderen en haar omstandigheden. Wat Fiene ook doet, het is nooit goed genoeg. De energie van moeder is donker en negatief. Ze kiest voor de aanval voordat ze zelf aangevallen wordt.
Als kind heeft Fiene zich ongezien gevoeld. Fiene ervaart het contact met haar als zeer zwaar, maar ze heeft het gevoel dat het onmogelijk is om geen contact te hebben zolang moeder leeft.
Ze ontdekt dat ze in de baarmoeder al wist dat het altijd eenzaam zou blijven met deze moeder. “Dit is geen liefhebbende mama. Het is alleen maar mijn doorgang om te incarneren. Ik moest ervaren dat ik los van de moeder-kind band mezelf kan ervaren en zijn. Ik had niet zoveel belang hoeven hechten aan deze band. Als die er niet is, is niet ons hele leven getekend. Ik heb dat een te grote plaats gegeven.”
Fiene constateert dat ze hiermee zelf ook in de slachtofferrol is gekropen.
Wanneer ze aan haar Hoger Zelf vraagt waarom haar ziel voor deze moeder heeft gekozen, is het antwoord: “Omdat je mocht leren dat je, ook al is je moeder het kanaal geweest, je ook Fiene bent. Ongeacht in welk gezin je opgroeit, is het de bedoeling dat je beseft dat je kern er allang is. Vanuit deze kern mag je leren jezelf te blijven”.
Fiene realiseert zich dan dat ze al compleet was zonder haar ouders. Ze hebben er roet en pek overheen gegooid, maar haar kern is er nog. Ze voelt dat ze geen enkele band met deze mensen heeft en dat ze zich allang van hen had mogen bevrijden zonder schuldgevoel.
Fiene: “Ze hebben niets toegevoegd. Ze hebben niet de omgeving geschapen om in mijn kindertijd tot bloei te kunnen komen”.
Ook mag ze haar broer, met wie ze al lang een conflict heeft, loslaten zonder te hoeven sterven. Ze mag zeggen:”Het is klaar met elkaar”, omdat hun contact niet op liefde is gebaseerd.

Zielenfamilie

Contacten gebaseerd op liefde zullen steeds belangrijker worden in de toekomst. Naarmate we naar een hogere dimensie evolueren, is er steeds minder ruimte voor relaties waar negativiteit overheerst.
De biologische, aardse band heeft tot op heden een belangrijke plek gehad. Deze zal steeds minder vanzelfsprekend zijn. Er zal een verschuiving plaatsvinden van familiebanden naar connecties op zielsniveau. Door moeizame contacten los te laten, schep je ruimte voor je zielenfamilie.
Steeds meer mensen ontmoeten mensen met wie ze vanaf het eerste moment op dezelfde golflengte zitten.
Dit artikel heb ik vooral geschreven voor de mensen die een moeilijk contact met familie ervaren. Mocht je je hierin niet herkennen, dan mag je het fijne contact met je familie koesteren en jezelf gelukkig prijzen. Een warme connectie met je biologische familie is een geschenk!
Merk je dat je een verdriet met je mee draagt dat jou belemmert om verder te groeien?
Wellicht uit uit je kindertijd?
Op 7 oktober is er weer een online zoom groepssessie waarin ik je stap voor stap begeleid om dit energetisch en emotioneel los te laten.
Mijn energetisch veld werkt als een versterker en zal jou helpen om je verdriet aan de oppervlakte te brengen. Het gedeelde energetische veld van de groep en het universum bieden jou veiligheid en ondersteuning. Meer info op: https://degnostischeweg.nl/Online-Groepsessies/
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in