vibratie
Regelmatig spreek ik mensen die in de veronderstelling zijn dat ze in een hogere vibratie ‘moeten’ zijn. Met name in spirituele kringen worden we vaak aangespoord te leven in blijheid en tevredenheid. Mensen interpreteren dit alsof verdriet en onmacht er niet mogen zijn. Dit leidt tot een interne worsteling, omdat ze wel last hebben van de turbulentie in hun privéleven en de onzekere periode waarin de wereld verkeert. Het is tijd om het ‘hoog houden van je vibratie’ te nuanceren.
Ook ik ervaar deze tijd als zeer intens, zeker met wat er wereldwijd gaande is. Bovendien komen oude pijn en patronen, ook van het collectief, bovendrijven om losgelaten te worden: angst voor het uitspreken van de waarheid en het mogen laten schijnen van je licht. Het verraden en doden van medemensen is in het collectief maar mondjesmaat doorvoeld en getransformeerd. Mensen waren, zeker in vroeger tijden, genoodzaakt om over te gaan tot de orde van de dag.
Deze onverwerkte trauma’s en patronen zijn voelbaar. Dit mag erkend, gevoeld en doorleefd worden. Sterker nog, het is noodzákelijk. De mensheid heeft nu pas de mogelijkheid om deze oude ballast en thema’s op grote schaal te transformeren.

Door toe te laten laat je los

In een transformerende fase waarin oude pijn aan de oppervlakte komt of in de ‘donkere nacht van de ziel’, hoef je jezelf geen geweld aan te doen door krampachtig naar een hogere vibratie te streven. Alleen op wilskracht hou je dit lang vol, omdat de angst om te voelen groter is dan het vertrouwen dat je het aankunt.
Wanneer het je lukt om je over te geven aan dat wat IS en dit loslaat, zul je merken dat je vibratie daarna stijgt. Blijf dicht bij jezelf en wees je bewust van wat er nodig is. Tips vind je in dit artikel.

Liefde en angst

Ook word je in de spirituele wereld gemaand om in liefde te blijven in plaats van angst. Angst heeft vele vormen, we mogen daar genuanceerder naar kijken. Het kan de vorm hebben van een onbestemd gevoel, een intuïtief signaal om ons te alarmeren dat er iets niet pluis is. Omdat er nog niets verontrustends heeft plaatsgevonden, zijn deze gevoelens moeilijk te plaatsen voor ons verstand waardoor we geneigd zijn dit onderbuikgevoel te negeren.
Onze intuïtie is de wijsheid van het hart en kent geen tijd. Het kan als het ware in de toekomst kijken. Juist nu is het belangrijk onze intuïtie serieus nemen en er gehoor aan geven.
Als je het gevoel hebt dat er zaken niet kloppen rondom het coronabeleid, dan helpt het te onderzoeken wat de grotere agenda is van wereldwijde organisaties. Daardoor kun je je onderbuikgevoelens plaatsen.
Je zult ontdekken dat er in onze wereld meer duisternis is dan je had kunnen vermoeden. Maar we hoeven hier niet meer voor weg te lopen. Juist door hier ons licht er op te schijnen, neemt het duister in kracht af.
Mochten deze ontdekkingen je angstig, boos of verdrietig maken, dan is dit een uitnodiging tot innerlijk werk. We staan voor de uitdaging om deze gevoelens te transformeren en niet in onmacht te belanden. Ik geef toe, het is niet makkelijk, het is een soort levenskunst voor gevorderden. Maar ik weet zeker dat we hier als mensheid nu aan toe zijn, anders zou dit nu niet plaatsvinden. We krijgen alleen wat we aankunnen. De huidige tijd helpt ons om eerdere collectieve trauma’s, die soms teruggaan tot Atlantis, te transformeren.
Probeer het te zien als een alchemistisch proces, waarbij we als een Feniks, een vuurvogel, uit onze as verrijzen. Weet dat het duister in de wereld, het onlicht, de functie heeft om ons bewuster te maken en ons bij ons werkelijke potentieel te brengen.

Beide kanten van de realiteit

Bewust zijn van zowel donker als licht, is de stap die we nu als mensheid maken.
In mijn werk is er voor beide ruimte. Wanneer mensen contact maken met een blokkade, blijken dit soms duistere energieën of entiteiten die zijn aangehaakt tijdens ziekte, een ongeluk of een traumatische periode. Meestal al op jonge leeftijd.
De mensen die dit betreft, hebben buitengewone gaven. Sommigen zijn in staat om te reizen in de tijd, anderen zijn uitgerust met een bovengemiddeld helend vermogen. Allen hebben een uitzonderlijk hoog bewustzijn. Ze hebben de potentie om een intens licht in de wereld te laten schijnen. Omdat het duister het licht niet verdraagt, zal het op alle mogelijke manieren zijn best doen om dit te dempen. Bijvoorbeeld door als zware ballast aan iemands voeten te hangen of een cocon van laagfrequente energie om iemand heen te vormen.
Dit laatste was het geval bij Maartje, wiens situatie veel gelijkenissen had met anderen. Ze was het contact verloren met de levensstroom en het ene onheil na het andere overkwam haar: extreme vormen van ziekte en vreemde rampen met familie of huisdieren. Ze had het gevoel dat het leven zinloos was. Hoewel er geen sprake was van suïcidaliteit, was er een stil verlangen naar de dood. Het idee om niet meer op aarde te hoeven zijn, voelde voor Maartje, net als voor sommige anderen, als een bevrijding.
Omdat Maartje geen idee had van de aanwezigheid van een duistere energie, kon deze zijn parasitaire invloed uitoefenen. Maar door het te zien en haar licht er op te laten schijnen, verdween het.
Bewustwording maakt dat het duister aan het licht komt en dat de invloed ervan aan kracht afneemt. Dit geldt zowel voor ons als individu als het collectief.

Tot slot

Transformatie gebeurt in golven: fijne periodes wisselen af met moeilijkere tijden. Wees je bewust van je vibratie van het moment. Op moeilijke dagen nodigt je Hoger Zelf je uit tot (zelf)onderzoek. Op een ‘goede’ dag, zo eentje waarop je monter uit bed stapt, is het belangrijk om deze vibratie te behouden. Het zetten van intenties, dankbaar zijn voor fijne momenten en bewuste keuzes maken, helpen hierbij. Je zult merken dat je gemakkelijker inspiratie opdoet en dat het je minder moeite kost deze om te zetten in daden. Door nóg bewuster je licht de wereld in te laten schijnen als je je fijn voelt, lever je je bijdrage aan de vibratie van het collectief.
Ben je benieuwd hoe ik mij door deze tijd beweeg? In deze video deel ik ervaringen van mijn eigen proces.
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Dank je wel voor het delen van deze krachtige en prachtige boodschap. Hij komt (uiteraard 😉 precies op het goede moment. Zojuist een vergadering op school gehad met de ouderraad. Ongevaccineerde kinderen mogen niet mee op schoolreis… Ik voel nu zoveel onmacht, onrecht en boosheid dat ik bijna ontplof. Voor het eerst weet ik gewoon even niet hoe dit te verwerken. Ik ben super positief en denk altijd in oplossingen. Maar vanavond liep ik keihard tegen een muur. Gelukkig heb ik, door naar jouw ervaringen te luisteren, weer een aanknopingspunt. Echt voelen… en onderzoeken wat er achter mijn gevoel zit. Ik voel ‘m 😉
    Liefs Marcella

  2. Ik moet het bovenste nog lezen zelfs , maar ik ben daar ook mee bezig je vibratie hoog houden terwijl er zoveel verdriet eraan komt , bij mij is het al aangeland, dus ik was daar mee aan het vechten tot ik net een mailtje van Gordon kreeg met de titel vergeten , en het ging over bovenstaande artikel . dus dankjewel Gordon…
    hoezo zijn wij verbonden.
    groetjes Hilbert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in