Munay-Ki inwijdingen: voor de wereld na 2012

Na een introductie in de vorige 3 artikelen is het nu tijd om wat dieper in het Inca-sjamanisme te duiken. Dat doen we deze keer met de Munay-Ki inwijdingen. Voor velen is de Munay-Ki een van de inwijdingswegen die ze de afgelopen jaren hebben ontvangen. Voor mij is het de poort waardoor ik mensen verwelkom die echt in het Inca-sjamanisme willen duiken of die zichzelf diepgaand willen transformeren.

De Munay-Ki, een kennismaking met Peru

De Munay-Ki bestaat uit een serie van in totaal 9 inwijdingen en was bedoeld om ons voor te bereiden op de grote omslag in energie die rond 2012 heeft plaatsgevonden. Volgens de overleveringen van de Peruaanse sjamanen was 2012 het moment dat onze wereld een andere frequentie binnenging. Dit zal als gevolg hebben dan alle vormen zullen veranderen. De reden hiervoor is dat de aarde, die we ook wel Pachamama noemen, “zwanger” is geraakt door het licht van de Plejaden. Hierdoor zijn er energetische zaden geplant in die aarde. Deze energetische zaden hebben een grote invloed op de zon en de aarde zelf en op alle organismen die er op aarde leven. Wij mensen vallen daar dus ook onder.

De Munay-Ki zorgt ervoor dat we door de energetische en psychologische processen gaan die nodig zijn om onze ballast van de oude wereld van ons af te schudden. Concreet kun je het zien als een rugzak met stenen die we met ons mee hebben genomen vanuit de wereld voor 2012. Hoe lichter die rugzak was toen we in 2013 aankwamen hoe eenvoudiger je nu om kunt gaan met deze nieuwe werkelijkheid.

road-18781_1920

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Veel mensen hebben echter een zware rugtas meegenomen van voor 2012. Deze rugtas is gevuld met trauma’s uit dit leven of een vorig, of zelfs met dat van voorouders. Deze trauma’s zijn er de oorzaak van dat mensen keer op keer in dezelfde situaties terechtkomen. Daarnaast zorgen deze trauma’s er ook voor dat er projecties naar de buitenwereld komen en dat de strijd zich daar gaat afspelen. Dit getuige de situatie waar de wereld zich op dit moment in bevindt. Daarin is duidelijk zichtbaar dat angsten op een wereldtoneel uitgespeeld worden. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt en zeker niet de laatste. Wat kun je daar dan zelf aan doen?

Zelf aan de slag met de Munay-Ki inwijdingen

De Munay-Ki nodigt je uit om aan jezelf te gaan werken. Om een reis naar binnen te maken en te ontdekken waarom je telkens dezelfde thema’s meemaakt. Het is een gewijde reis vanuit ego- bewustzijn naar uiteindelijk eenheidsbewustzijn. Dat klinkt heftig en dat is het ook. Als je serieus met de inwijdingen en de rituelen uit de Munay-Ki aan de slag gaat, zul je een transformatie doormaken. Je krijgt inzicht in wie je bent en waar je vandaan komt en vooral ook in wat er met de wereld aan de hand is. Je krijgt de middelen om krachtig en onafhankelijk te worden. Je kunt uit de angst stappen en de verantwoordelijkheid voor je eigen plekje hier op aarde opeisen. Want ook jij hebt het recht om hier te zijn.

Waar komen de Munay-Ki inwijdingen vandaan?

De oorsprong van de inwijdingen van de Munay-Ki ligt in Peru. Het is door een Amerikaan genaamd Alberto Villoldo tot een systeem gemaakt en verspreid over Amerika en Europa. Dit systeem bevat elementen die uit de jungle vandaan komen, zoals het archetype de poema. Daarnaast is het voor een groot deel gestoeld op de inwijdingsrituelen van de Q’ero sjamanen.

https://www.nieuwetijdskind.com/author/blue-kachina/

De Q’ero bevolking is een inheemse groep nomaden uit Peru die hoog in de bergen leeft. Het zijn bijzondere mensen die direct verwant zijn aan hun Inca-voorouders. Ze hebben een groot deel van de rituelen van hun voorouders gedurende honderden jaren in stand weten te houden, hoewel de laatste jaren de invloed van het christendom en onze westerse cultuur een steeds sterkere rol is gaan spelen. Q’ero kinderen trekken veel liever naar de stad dan dat ze in armoede blijven leven als sjamaan. Dat is jammer, maar helaas wel een feit.

Om deze reden zijn de Q’ero begonnen om hun mystieke kennis openbaar te maken. Een van die pogingen om vele mensen te bereiken is de Munay-Ki. De andere reden dat ze hun leringen openbaar maken is omdat ze onze drang naar vernietiging van deze aarde zien. Toen de gletsjers begonnen te smelten, wisten ze dat ze naar buiten moesten treden met hun eeuwenoude manier van leven in harmonie met onze moeder aarde, Pachamama.

Is de Munay-Ki nog wel actueel?

Zijn de Munay-Ki inwijdingen dan nog wel actueel hoor ik je denken. De Munay-Ki is geschikt als voorbereiding op de wereld na 2012. En aangezien het al 2017 is zijn we al lang die wereld binnengegaan en zouden we allemaal die zogenaamde “shift” al gemaakt moeten hebben. Dat klopt maar ten dele. Mijn ervaring is dat er veel mensen zijn die nog in de wereld van voor 2012 hangen. Ze noemen dit ook wel de 3D werkelijkheid. Die wereld na 2012 is veel meer een 5D werkelijkheid en velen voelen zich daardoor ook onwerkelijk. Ze kunnen niet meekomen lijkt het wel. Dat hangen in die 3D werkelijkheid brengt vele klachten met zich mee, van depressie tot gebrek aan energie.machu-pichu-540145_1920(1)

De Munay-Ki kan hierbij helpen. Door de inwijdingen te doorlopen kun je die lijntjes die je vasthouden doorsnijden. Dit doe je zelf door het verkrijgen van inzicht en door het ruimere bewustzijn dat het gevolg is van de inwijdingen.

Daarnaast zijn de Munay-Ki inwijdingen ook met mij meegegroeid. Doordat ik ben opgeleid door de Q’ero zelf heb ik veel meer inzicht gekregen in de rituelen. Dat betekent dat ik de Munay-Ki anders doorgeef dan de meeste mensen dat doen. Mijn kennis van en ervaring met het Inca-sjamanisme geeft me de mogelijkheid om veel dieper te gaan dan normaal is. Dat geeft de Munay-Ki veel meer kracht.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in