DELEN
Mystiek uit Indonesie

door Tamara Patrick

Dit schilderij is een portret van mezelf en de spirits van m’n voorouders.

Het laat de verbinding tussen het oude en het nieuwe zien.
Ik voel de mystiek in mij, dezelfde energie die mijn voorouders ook hebben gekend. Het stroomt mijn kant op en het stroomt in mij. Het is als de wind, ongrijpbaar, het bepaalt zijn eigen koers maar toch altijd zo sterk aanwezig.

Uit dankbaarheid is dit schilderij gemaakt, ter afsluiting van een mooi jaar met groei & mooie ervaringen.

Mystiek uit Indonesie
klik voor vergroting

En uit overvloed aan deze verbinding met de mystiek is dit gedicht ontstaan, die mooi aansluit bij dit schilderij:

Als een warme wind
En een diepe zoete geur
Stroomt zij mijn richting op
Het is de geur van mystiek
En oeroude kennis 

Vanuit het diepe verleden
Stroomt zij mijn leven binnen
Het is dezelfde kracht
Die mijn voorouders hebben gekend
 

Nog steeds brengt zij nieuw leven
Ze raakt en verbind
Het oude met het nieuwe

7 REACTIES

 1. Tamara (of lezers),

  weet jij hoe iemand kan worden ingewijd/bekend gemaakt met de Indische mystiek?

  Ik ben zelf Indo en altijd droom ik van de Indische fluisterwind die afdaalt om mij te zoeken,maar ik ben bang.
  Mijn Indische familie is al overgegaan naar de andere wereld. Soms is er contact, maar ook daar heb ik slecht grip op. Ik heb een leraar nodig die me leert om te gaan met datgene wat in me leeft en gezien wil worden.

 2. De schiderijen die ik heb gezien doen mij denken aan het boven natuurlijke,van horen zien voelen en de liefde volle kracht van onze bron,des levens wwar wij uit voort zijn gekomen,het zijn prachtige schikdeijen

 3. Prachtig schilderij tamara
  Je ziet daar exact wat jij vertel.
  Die energie die om jou heen te zien Is
  geeft levensecht waar wat jij bedoel.
  Zo bijzonder.
  Ik zou er wel een snuifje van willen nemen
  Dat geur van dat mystieke waar jij het over heb.
  Het lijkt mij geweldig dit te kunnen ervaren
  Die verbinding en de kracht van jou voorouders.

  Liefs Jannie.

  • Dankjewel zeg lieve @Jannie,
   Het goddelijke manifesteert zich in vele vormen, binnen elke cultuur weer op een andere manier. Ik voel dit goddelijke (verwoord als ‘mystiek’ in deze tekst) echt naar me toestromen en krijg daarmee ook beelden bij van hoe mijn voorouders deze goddelijke energie hebben beleefd. En nu mag ik het beleven in de generatie van NU.
   En dat is inderdaad prachtig om te mogen voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in