bloedmaan

Toen de onnatuurlijke hittegolf die de wereld de laatste weken teisterde even plaats maakte voor een koele nacht, werd ik op de ochtend na de Bloedmaan wakker met een artikel in mijn systeem dat ik per se naar buiten wilde brengen – nog voor mijn eerste kop koffie. Wellicht was het de invloed van de Bloedmaan en Mars – in zijn verhoogde staat is Mars de spirituele krijger. Deze tekst is een onderdeel van mijn spirituele missie – want ondergetekende is een spirituele krijger.

Ontmenselijking

Wij leven in een tijd waarin, beetje bij beetje, mensen steeds meer worden gezien en gebruikt als objecten, en objecten belangrijker zijn geworden dan mensen. Je kunt het overal in onze maatschappij waarnemen: in de wetenschappen, in de gezondheidszorg, in het onderwijs. De krachten die aan de macht zijn worden steeds onmenselijker en ontmenselijken steeds verder: macht, ego, status en geld zijn de sturende factoren geworden in ALLE delen van de maatschappij.

bloedmaan

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Onderwijs

Het onderwijs is niet gericht op het leren kinderen hun potentieel te ontwikkelen en zelf na te denken, maar om ze in hersenloze werkmachines te veranderen.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is niet bezig met het genezen van mensen, maar met geld verdienen aan ziekten en mensen aan de medicijnen te houden.

Voedingsindustrie

De voedselindustrie houdt zich niet bezig met het verschaffen van gezonde voeding, maar met het produceren van en markten creëren voor de schijn van voedsel vol verslavende additieven om winst te maken.

Landbouw

De landbouw is niet bezig met respectvol verbouwen van voedsel, maar met het vergiftigen en verschalen van de aarde.

Arbeid

Werk is niet het verdienen van een eerlijk salaris waarmee je je gezin kunt onderhouden en je persoonlijk potentieel kunt ontwikkelen, maar net genoeg verdienen om te overleven tot de volgende maand.

Financiële instituten

Banken zijn niet bezig de stroom van overvloed in stand te houden en beschikbaar te maken voor iedereen, maar met het beperken van de stroom van overvloed om er geld aan te verdienen en mensen door schulden aan zich te binden.

Wetenschap

De wetenschappen zijn niet bezig met waarheidsvinding, maar worden aangestuurd door ego en macht, en onderdrukken de werkelijk wetenschappelijke geest, die nieuwsgierig is, en de waarheid wil weten ongeacht of dat een nieuwe Mercedes oplevert.

Openlucht slavenkamp

Langzaam maar zeker dreigt onze wereld te worden getransformeerd in een enorm vrijwillig openlucht slavenkamp door de machten achter de schermen, bestuurd door subtiele mind control – maar die wereld wordt steeds minder open, en gaat steeds benauwender op een échte gevangenis lijken. De hittegolf van 2018, een effect van de klimaatverandering waaraan bijna niemand aan kon ontsnappen, maakte me hier des te bewuster van.

Atlantis

Het proces waarbij ego en macht de boventoon gaan voeren, de mensheid haar rechten wordt ontnomen en ze tot slavernij wordt gebracht is net een sinusgolf: deze golf komt en gaat, en dat is al zo sinds mensenheugenis. Atlantis was een van de bekendste grote beschavingen die eraan ten onder ging. Maar met de grote vlucht van nieuwe technologieën van de laatste tien jaar worden de gevolgen veel vérstrekkender en de gevaren van échte slavernij steeds waarschijnlijker.

bloedmaan

Wetten

In het verleden, na perioden waarin deze duistere tendens tijdelijk de overhand kreeg, zoals vlak na de Tweede Wereldoorlog, waren de gruwelen van dit proces zo overduidelijk te zien dat er wetten werden gecreëerd om te voorkomen dat dit ooit nog zou gebeuren.
Op deze wijze is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in 1948 tot stand gekomen. Maar de laatste jaren staan deze rechten onder vuur – meestal niet openlijk, niet doordat ze zichtbaar gebroken worden, maar op een naargeestig slimme, verborgen wijze.

Mishandeling

Het is een langzaam proces en je moet er een tijd lang getuige van zijn om het te kunnen waarnemen. Het drong opeens tot me door dat er precies dezelfde dynamiek bij betrokken is als bij ongezonde relaties waarin je geestelijk en/of fysiek mishandeld wordt: het begint met kleine vernederingen, kleine beperkingen, misleiding, manipulatie en stap voor stap wordt langzaam maar zeker je zelfvertrouwen ondermijnd, je vrijheid ingeperkt, je kracht afgetapt.

Hypnose

Tussendoor krijg je kleine cadeautjes en liefdesverklaringen waardoor je blijft denken dat het niet zo erg is, hij of zij kan veranderen, ze houden toch van me – nee dat doen ze niet. Het is een strategie om je mak te houden. Om ervoor te zorgen dat je blijft. Zodat je jezelf blijft laten gebruiken. Je wordt gehypnotiseerd. Daarom hebben mensen in een foute relatie vaak niet door dat ze gebruikt en mishandeld worden, soms jarenlang. Ze worden verleid en misleid. Vaak moet het heel, heel erg worden voor het kwartje valt, ze wakker worden en de realiteit van hun situatie tot hen doordringt.

Pas als de laatste boom is omgehakt, de laatste rivier is vergiftigd en de laatste vis is gevangen, zullen we beseffen dat je geld niet kunt eten. Cree Indianen

Giftige relatie met Big everything

Ik geloof dat deze maatschappij als geheel een ongezonde, giftige relatie heeft  – met degenen die de macht hebben of achter de schermen aan hun touwtjes trekken. Big pharma, Big entertainment, Big science, Big corporations. Deze malen er niet om dat de aarde wordt vernietigd – zolang ze zelf maar hoog en droog zitten met airconditioning. En net als bij mensen die een persoonlijke giftige relatie hebben, moet het soms eerst heel erg worden voordat mensen zich realiseren wat er aan de hand is, wakker worden en hun vrijheid weer gaan opeisen.

Teren op je licht

Net als in een giftige relatie is degene die hongerig is naar macht over je, eigenlijk degene die zwak is. Hij of zij wil teren op jouw kracht en licht omdat ze zelf in werkelijkheid leeg zijn. Hetzelfde geldt voor big business en de overheid. Ze zijn niets zonder ons, de mensen. Vanwege de wetten die door onze voorouders in werking zijn gesteld kunnen we nog steeds voor onszelf opkomen, ondersteund door de wet. Maar er is moeite en doorzettingsvermogen voor nodig.

Stappen voor bewustwording

 1. De eerste stap is om wakker te worden uit de lethargie, onszelf wakker te schudden uit de hypnotische werking van technologie als tv en tablet, van allerhande drugs of medicijnen en te zien wat er werkelijk aan de hand is.
 2. De tweede stap is om te erkennen waar in je leven je vrijheid wordt ingeperkt, beknot, afgekalfd of zelfs afgenomen – of van dat van je kinderen.
 3. De derde stap is om geïnspireerde actie te ondernemen. En nee, we hoeven de barricaden niet op om voor onszelf op te komen. We kunnen onze macht en vrijheid terugnemen op een beschaafde manier.

Voorbeelden

Door ons niet te laten dwingen onze kinderen drugs te geven voor ‘‘stemmingsstoornissen’’ of zogenaamde ADHD of ADD bijvoorbeeld. Door erop te staan dat we op een natuurlijke wijze willen bevallen, rechtop in een baarstoel of bad in plaats van weerloos op onze rug, volgepropt met drugs die onze baby’s van aanvang af drogeren. Door zoveel mogelijk biologische producten te kopen of onze eigen groenten te verbouwen. Door ons ware potentieel te realiseren, en onze eigen bedrijfjes op te zetten in plaats van onszelf aan een PC en bureau te laten vastketenen (of laptop, want zelfs een bureau krijgt men tegenwoordig niet meer). Door keuzes te maken die het leven ondersteunen en versterken, in plaats het te vergiftigen en in te perken. Gebruik bijvoorbeeld alleen technologie die het menselijk leven ondersteunt, niet wanneer het menselijkheid vervangt. Maak eens een praatje met de man of vrouw achter de kassa en laat de zelfscanner hangen.

Bevrijding

Er zijn zoveel manieren waarop we onszelf langzaam maar zeker emotioneel, psychologisch, financieel, en fysiek kunnen bevrijden. Er zijn zoveel manieren om de ontmenselijking te stoppen. Gewoon stap voor stap – en soms met grote sprongen tegelijk. Ik ben van mening dat als genoeg mensen dit doen, we het tij kunnen keren. Deze Bloedmaan kan daarvoor het startpunt zijn.

bloedmaan

Transformatie

We kunnen de wereld weer transformeren in een plaats die het menselijk leven ondersteunt. Er is moeite voor nodig – geïnspireerde actie – maar de beloning is navenant groot!  We kunnen dan leven op een prachtige, levende planeet die ons leven ondersteunt. We kunnen dan gelukkig, gezond en vol vreugde ons potentieel ontplooien. We kunnen vrij zijn! Dat is wat het echt betekent om een menselijk wezen te zijn op deze wereld.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

26 REACTIES

 1. Laat de mensen hard werken dan hebben ze geen tijd om zelf na te denken. En of dat nu op school is of in een baan, dat is de gedachte achter gedwongen arbeid waar wij allemaal slaaf van zijn.
  Zoals je al zegt Wendy, we verdienen net genoeg om van rond te komen en het einde van de maand te halen. Ik ben een groot voorstander van een basisinkomen voor iedereen. Ik heb het hier niet over een toeslag van €750,- per maand maar een inkomen anno 2018 van tenminste €1500,- per maand. Dat inkomen moet voldoende zijn om in de basisbehoeftes te kunnen voldoen. Zodat je vrij bent je leven te leven naar eigen goeddunken. Wil je naast het basisinkomen toch nog werken omdat je niet weet wat je met je eigen tijd aan moet dan kun je er vrij voor kiezen er een baan naast te vinden. Vind je dat je anders niet zinvol genoeg bezig kunt zijn dan alleen wanneer je arbeid verricht dan zoek je er naast het basisinkomen een baan(tje) bij.

 2. Ik ben het er mee eens dat er door de levens heen, ja vele levens veel negativiteit is gecreëerd en overgedragen is van generatie naar generatie.
  Zowel door gebeurtenissen (bv. oorlogen) maar ook vooroordelen (wijzen naar anderen terwijl men de feiten niet eens weet), afgunst/misgunnen ( zelf alles willen hebben en kunnen doen en o wee als een ander het heeft/kan), angst/twijfels ( neem ik wel de juiste keuzes, wat verlies ik ermee). Paar voorbeelden van de negatieve gedachten/emoties die men naar elkaar en naar het universum creëert.
  Dan nog niet te spreken over de vervloekingen die men onbewust of bewust naar elkaar uitspreekt. Alles is energie en als men te licht denkt over oh het zijn maar uitspraken of gedachten dan is men zeer naïef bezig. Al deze troep maakt negatieve verbindingen naar elkaar en die personen geven het weer heerlijk door aan anderen.
  Zeker als die personen door geestelijke of fysieke mishandelingen en vervloekingen al beschadigd zijn, zijn zij een open deur voor negativiteit van anderen en geven dit ook weer door aan hun nazaten, directe omgeving (familie, vrienden, collega’s etc).
  We wijzen allemaal zo makkelijk naar de buitenwereld en het is idd een ongeregeld, uit de hand gelopen onmenselijk gebeuren geworden maar met blijven wijzen, oordelen, “zeiken” hoe slecht het allemaal is en zelf geen positieve bijdrage leveren is net zo goed duister creëren.
  Gooi positieve gedachten, woorden het universum in, visualiseer licht en kleuren en hou je minder bezig met hoe verrot anderen zijn. Beginnen bij je zelf is al een grote bijdrage aan een
  betere wereld. En verlaag je niet tot waar je zo gefrustreerd over bent, dan blijven we idd in een cirkel ronddraaien die maar moeilijk doorbroken word…

 3. Ik heb nu niet direct de idee dat de zelfscan het punt is; de caissière heeft immers ook geen tijd voor of zin in een praatje. De rij wachtenden moet snel verwerkt moet immers om gemopper in de rij wachtenden te voorkomen. En voor the money natuurlijk.
  Het gaat wat mij betreft over het ontmoeten.
  En verder, de machthebbers, degenen die aan de touwtjes trekken… de Neurenbergarresten hebben ons een les geleerd. Misschien in de jaren ‘60 helder verwoord door Donovan in het lied The universal soldier: wij hebben allemaal onze eigen verantwoordelijkheid.

  • Wat fijn te lezen in hele makkelijk taal dank je wel
   Zelf studeer ik al een paar jaar over alles wat je zegt.
   Het begon met het lezen van het boek van Tijn Touber Heimwee naar het Paradijs
   De pyramides Atlantis maakte mij super nieuwsgierig. Tot op een dag ik de ‘voorstelling’ van Bram Vermeulen zag In den Beginne. Prachtig gedaan door Bram een meester verteller.
   Vanaf hier kwam alles in een stroomversnelling bij mij. Het stroom maar door………..En eigenlijk kwam ik er achter dat het zo duidelijk is wat er gebeurd maar ik was nog niet in staat het zo mooi te vertalen.
   Ik heb een aantal kernwoorden Tooth Enoch Bijbel Kabal Ceo Enginering NASA Flat Earth
   We worden totaal gebrainwashed om heel bang van te worden.
   Gelukkig door Dit artikel is er Hoop die ik ook ervaar in alle mooie positieve mensen op deze prachtige Aarde.
   Dank je wel
   Liefs Lidian.

 4. Zekers de spijker op zijn kop. Heb die inzichten ook al een tijdje en zet zo mijn stappen. Ik weiger mee te werken aan machtsspelletjes, blijf weg uit hiërarchie en heb een gedachtegoed ontwikkeld wat steunt op de pijlers Vertrouwen, Gelijkwaardigheid en Diversiteit. (Noem het 21ste eeuws leven en 21ste eeuws organiseren. Ik ben minder somber dat het maar doorgaat omdat er volgens mij al een kentering plaats vindt. steeds meer mensen ontwaken spiritueel en vergroten hun liefde en licht en daarmee die waarden op aarde. Dat hebben de huidige machthebbers inmiddels ook in de gaten en ik zie hun stuiptrekkingen om die macht te behouden. Maar stel je eens voor dat vanuit gelijkwaardigheid samenleeft. Ieders waarheid dus waar is we niet meer discussiëren over wie er gelijk heeft. Dan wordt het interessant om die verschillende waarheden bij elkaar te brengen en met elkaar stil te staan bij het grotere overzicht en inzicht wat hierdoor ontstaat. Verder merk ik dat we ook steeds beter door krijgen dat echt geluk en liefde niet uit spullen en luxe komt, het komt uit de betekenisvolle relatie tussen mensen. Dus vooral liefde delen, waardoor het vermenigvuldigd en door gaan met onze transformatie. Er is geen waardig alternatief voor een liefdevolle, eerlijke wereld waarin we dankbaar zijn voor wat de aarde ons biedt. Ik ben heel dankbaar dat ik nu dit leven leef.

  liefs Bastiaan

 5. Mooi en duidelijk herkenbaar artikel Wendy. En Cederik een mooie aanvulling. Dat is wat er uiteindelijk gebeurd. Doordat er een steeds grotere groep het bewustzijn krijgt en licht op de wereld kan werpen, hoe meer duisternis er ‘verlicht’ wordt.
  De meest positieve boodschap is denk ik wel dat er maar 4% van de bevolking nodig is om de draai te maken.
  Ik voel me gezegend dat ik oma geworden ben van een kleinzoon geboren tijdens de bloedmaan. We hebben meteen astrologisch gekeken en gezien dat het een kind is met een missie.

 6. Dank je wel hiervoor, ik ben zo blij dat ik nu eens ook van een ander lees dat die er zo over denkt, ik wordt in mijn omegeving als paranoïde en gestoord beschouwd als ik dit soort dingen durf te opperen. Krijg opmerkingen als ja hoor, jij weet het weer beter,
  Ik moet vertrouwen dat het wetenschappelijk bewezen is, dus dat ik ongelijk heb, en als ik dan zeg dat ze eens goed moeten kijken door wie die wetenschapper gesponsord wordt ben ik helemaal achterdochtig bezig.

  • Klopt Lia,
   Ik zit in hetzelfde schuitje. Ik ben een conspiracy denker en moet terug op aarde komen. Probleem is dat ik al teveel heb gezien in de maatschappij, op alle vlakken. Ik heb alles zien afkalven. Maar ik ben nu de ‘zwever’.

    • Jullie zeggen precies wat ik ook al wilde schrijven.

     Mensen om me heen worden mijn gedachten en mijn conclusies zo ontzettend zat. Maar het “vervelende” is dat ze me vaak na een paar jaar gelijk geven. Het is tevens ook heel erg beangstigend om je te realiseren dat mensen ondanks die waarschuwingen op hetzelfde pad blijven doorrennen onder het mom van: “we kunnen er toch niks aan veranderen”. Dat kunnen we juist WEL!

     Dat zeg ik ook vaak tegen de vriendelijke mensen die bij een callcenter werken en je moeten afschepen met “ik begrijp dat het heel vervelend voor u is, MAAR…” Het systeem laat het niet toe dat zij een eigen geluid laten horen en werkelijk een oplossing aandragen terwijl ze dat persoonlijk wel willen. Als ze uiteindelijk van hun opgedragen teksten afwijken en me meer persoonlijk te woord sta, omdat ik ze zelf ook met begrip en respect behandel, krijg je vaak te horen dat ze je wel willen helpen maar dat het systeem het niet toestaat en dat zij daar niks aan kunnen doen. Dan zeg ik altijd: wat zou er gebeuren als jij en al je collega’s naar je baas stappen om daarover te klagen? Wedden dat er dan wat veranderd?

     Maar als we onszelf met dit credo blijven verlammen, zal er het alleen maar verslechteren.

     Ik voel mezelf al heel lang een soort “ziener”. Mijn vader is precies zo en werd ook altijd als “moeilijke man” ervaren.

     Het is fijn om hier zielsverwanten te vinden. Peace 😉

 7. Wat een verademing je artikel tegen te komen! Net nu ik op zoek ben naar een soort van escape aan de stress van tegenwoordig. Het is net of je er niet meer aan kan ontkomen…. Dank voor de tips. Ik ga vaker je artikels lezen. Heel inspirerend!

 8. Mensen worden steeds oppervlakkiger. Loze beloftes, ” IK cultuur” . Vreselijk.
  Zelfscanner kost banen, is ordinair een geldkwestie. Doe ik niet aan mee.
  Ik kweek mijn eigen groenten, b.v. bloemkolen, sla, tomaten, komkommers, kruiden enz. Veel lekkerder en ik vind het heerlijk met mijn handen in de grond. Back to basic. Zalig.
  Ik kan ook gelukkig worden van alles wat bloeit en groeit.
  Eerst heette het ik was zoetsappig maar ik zie steeds meer kweekkasjes. Mensen hebben daar weer behoefte aan.
  De wereld wordt te leeg, te oppervlakkig, te veel stress, te veel ” moet”. Veel mensen trekken dat niet.
  Laat mensen weer mensen zijn i.p.v machines.
  Laten we weer lief zijn voor elkaar.

 9. Helemaal mee eens wat betreft de zelfscanner, ik gebruik hem ook nooit….straks komt er ook nog de mogelijk om zelf te kijken of er nog een artikel op voorraad is : ( waar blijft de gezelligheid het contact. Ook met de smartphone……iedereen is maar met dat ding bezig en is er verslaafd aan, het ding mag blijkbaar nooit uit staan, ook niet als er iemand bij je op visite is moet er tijdens het praten nog weer even op het ding gekeken worden, wat een gekte……..en tegenwoordig begint dat al op erg jonge leeftijd, zo jammer…….

 10. Dankjewel voor je zeer heldere uiteenzetting van wat er plaatsgevonden heeft en heden plaats vindt. Ik kan het alleen maar met je eens zijn. Met dit artikel kan ik verder in die zin dat ik het als voorbeeld kan gebruiken in gesprekken die ik heb met vrienden, die overigens ook behoorlijk wakker zijn, en overigen die soms bij onze gesprekken aanwezig zijn zoals buurtjes, familieleden etc. Je verwoordt dus wat ik ook zie en ervaar. We kunnen niet alert genoeg zijn, we moeten. We zijn het aan onszelf en medemensen verplicht zeer waakzaam te zijn en tegengas te geven. “Het juiste doen en het juiste niet doen”: uit TAO. Nogmaals dankjewel.

 11. Beste Wendy,

  ´Het enige dat telt zijn regels en geld´ roep ik de laatste tijd. Waar blijft de mens? Ik herken je verhaal….
  Maar waar ik me steeds meer over verbaas is dat we ons dat zo laten welgevallen. Of is het zo dat we door onze overheid en omgeving (school, werk) steeds als individu benaderd worden en daarom niet gezamenlijk kunnen optreden? ( Juridisch slim, menselijk gezien niet). Wie is onze overheid, zorg, school etc? Dat zijn we toch eigenlijk zelf?
  En wat is onze eigen rol daarin? Was ´ik eerst´ en dan ´wij´ niet (te) lange tijd normaal? We hebben er bij gestaan en het laten gebeuren……Gelukkig zie ik steeds meer wel die verbondenheid en dat geeft mij moed! Al heb je nog zo veel sociale media zonder echt contact ben je eenzaam, ook al ben je niet alleen. Dat merken jong en oud.
  We leven soms in een ´democratische dictatuur´ vind ik met veel plichten en weinig rechten. Waarbij het lijkt alsof we niets daar tegen kunnen doen. Maar hoe krachtiger we vanuit onszelf in de wereld gaan staan en hoe meer we `hoe het hoort´ als automatisme los laten en zoeken naar authenticiteit hoe meer we de ander gaan zien. Ook in haar of zijn eigenheid. Misschien moesten we eerst diep in onszelf kijken om van daaruit opnieuw te kunnen verbinden. Groeistuipen? Evolutie?
  Als we klein gaan beginnen kan dat een groot effect hebben!
  Tenslotte zijn we allemaal een radartje van het geheel……..
  Ik doe graag mijn deel(tje)!

  Warme groet,
  Emmy

 12. En laten we ons vandaag,door de leeuwenpoort heen gaan en verbinden met de codes van atlantisc…
  Dank je wel Wendy voor dit artikel. Het resoneert volledig in mij.

 13. Wendy,
  Het doet me pijn als ik lees hoe jij over onderwijs denkt en schrijft . Ik kan alleen maar vertellen dat ik als leerkracht net het tegenovergestelde van wat jij benoemt als doelstelling heb .

  Griet

  • Beste Griet,
   Ook ik werk in het onderwijs en je hebt gelijk dat alle leerkrachten persoonlijk en emotioneel geweldig bezig zijn om alle kinderen zo goed mogelijk te helpen om hun potentieel te ontwikkelen. Ook ik draag hieraan met veel liefde bij. Maar ons werk is allemaal op individu(eel) vlak bijgedragen. Echter, waar Wendy het over heeft én gelijk heeft, is dat het totaalsysteem erop is gericht allemaal eenheidsworsten te creëeren. Alle leerlingen worden op eenzelfde wijze vermalen en door een trechter gehaald om als hersenloze werkmachines de maatschappij in te worden gestuurd.
   Alle leerlingen die buitenbeentjes blijken of misschien in een ander scholingsconcept wèl geweldig zouden kunnen floreren worcen beknot door het systeem. En de torenhoge werkdruk van het docentencorps helpt daar natuurlijk ook niet aan mee.

   Ons WIJ-gevoel dat wij 40-50-60’ers ooit ervoeren wordt ons langzaam afgepakt door de elite en de overheid…door ons in banen te leiden, door ons als werkslaven te binden aan huis en hypotheek, door onze gezamenlijke identiteit te kraken en “verrijkende ideologiën” te importeren. Ik kan mij 100% vereenzelvigen met Wendy’s schrijven.
   En wil blijven geloven in ons spreekwoord: Hoop doet leven…

   • Ik heb zelf begin jaren 90 een lerarenopleiding gevolgt en tijdens mijn stages gingen mijn ogen pas goed open toen ik te maken kreeg met de regelgeving waar je je als docent aan moet houden. We kregen van de studiebegeleiders bij de stageschool te horen: ‘als je idealistische ideeën hebt moet je niet het onderwijs in gaan, daar is geen ruimte voor.’ En dan ben je beginnend kunstdocent. Dat, samen met mijn eigen schoolervaringen waar ik me van kinds af aan ingeklemd heb gevoeld, heeft mij doen besluiten nooit het onderwijs in te gaan. Op dit moment werk in als receptioniste op een hogeschool en zie dus vanaf de zijlijn hoe er geworsteld wordt met iedere keer weer een nieuwe aanpak/vorm van hoe studenten moeten worden voorbereid om goed onderwijs te kunnen gegeven. In de tijd dat ik mijn opleiding deed zei ik al dat er meer gekeken moest worden naar de persoonlijke kwaliteiten en capaciteiten van elk individueel kind en dat daar de inhoud op gericht moest zijn. Het antwoord was dat kan niet dat wordt te duur. Nog steeds ben ik die mening toegedaan en overtuigd dat daar een keer een geschikte vorm voor wordt gevonden. Ik kan me dan ook helemaal vinden in de quote van jou Wendy mbt wat je zegt over het onderwijs.
    Warme groet, Ingeborg

 14. Ik ben het met je eens Wendy, eindelijk iemand die niet de werkelijkheid verbloemd met geconditioneerde positiviteit. Zeggen zoals het is doet niets af van de positieve mentaliteit. Het erkennen is juist nodig om in actie te komen!

 15. Ik denk dat de hittegolf juist helpt om de bloedmaan nog meer kracht te geven en ons helpt te ontwikkelen. Voor mij voelt t als een zege dat ik nog bewuster kan worden. Overal om me heen zijn er leeftijdsgenoten die zichzelf vrij maken door keuzes te maken volgens hun gevoel en dat heeft weer effect op anderen. Juist nu gaat het voor mijn gevoel beter met de wereld. Ik kan niet zien wat er gebeurd in andere plaatsen in de wereld en in Nederland, maar dit is mijn waarheid en ik denk dat ik iedereen zelf moet voelen wat die waarheid is. Iedereen kan hier een verschil in maken.
  In ieder geval bedankt voor het delen van jouw waarheid.
  Namaste

  • Denk dat eerder dat de hittegolf het gevolg is van het eclipse seizoen/bloedmaan en geen bijkomstigheid. Als je er op let is het weer vaker extremer rond de volle maan. En Wendy haar kijk is 1 kant van het verhaal, de zwarte langs de andere kant is de omgekeerde beweging ingezet en licht maakt het duister gewoon duidelijker zichtbaar. Volgens mij niets abnormaal aan de gang in een transformatieve periode. De weg naar binnen is ook heel duister tot het licht meer overneemt. Voor mij voelt het inderdaad ook zo dat ik meer uit gevoel leef door de intense periode. Maar mensen die leven uit ego zullen inderdaad het lastiger krijgen en zwarter gaan zien. Flow or go down under.

   Namasté
   Cederic

 16. Is de wereld waarop we nu leven dan zo slecht; we hebben computers, smartphones e.d. maar ”t hangt grotendeels af van de gebruiker hoe die er mee omgaat! (hier spreek ik niet over de beroepsmatige gebruiker!)
  Verder ben ik’ ‘t met je eens dat we die zelfscanner beter wat meer laten hangen en beter eens een praatje maken met diegene die achter de kassa zit!
  Zelf gebruikte ik bv.de zelfscanner nog nooit.
  Natuurlijk kan technologie nog veel milieuvriendelijker dan nu reeds het geval is!
  Verder wat mensen betreft: ik kom toch veel menselijke mensen tegen!
  Natuurlijk is :’t goed dat mensen als u en de mensheid in’ ‘t algemeen waakzaam blijven tegen die vele negatieve dingen die u opnoemt en eventueel tegen slechte tendensen in opstand komen!
  Maar ik ben de laatste tijd, de wereld, de mensen en mijzelf van een veeel positievere kant gaan bekijken en kom positieve resultaten en aangename mensen tegen!
  Toch wens ik u een degelijk krijgerschap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in