Naar binnen keren kan je leren

Voelt het voor jou ook weleens alsof je in twee werelden leeft?

Een nieuw tijdperk is aangebroken en jij bevindt je veelal al in de liefdesenergie van deze nieuwe wereld, maar als je om je heen kijkt zie je veel angst en verwarring

Ik ervaar de tweestrijd die het als twee werelden laat voelen op dit moment als heel intens. Wat ik er precies van vind, varieert nogal. Soms is het verwarrend, soms enorm uitdagend. Soms vind ik het zo heftig dat ik het liefst in mijn eigen schulp kruip en de andere keer vind ik het zo geweldig om in deze tijd op aarde te zijn dat ik het liefst anderen zo veel mogelijk inspireer om dit perspectief ook te omarmen. Op zulke momenten kan ik mij heel dankbaar voelen voor de keuzes die ik de afgelopen jaren gemaakt heb waardoor ik de energie van de nieuwe wereld begrijp.

Een wereld van zelfliefde

Ik zie de nieuwe wereld als een andere dimensie. Deze nieuwe wereld was er al, alleen zijn wij nu als mensheid steeds bewuster voor zelfliefde en de kracht in onszelf aan het kiezen, waardoor deze wereld zich nu meer voor ons opent. De weg naar een een diepe staat van onvoorwaardelijke zelfliefde zorgt ervoor dat je deze dimensie begint te begrijpen. Op momenten dat ik geen zelfliefde voel, dan zit ik vaak ook in dat zware gevoel waardoor ik liefst in mijn schulp kruip. Op momenten dat ik volledig in zelfliefde ben, durf ik te schijnen met het licht dat in de nieuwe wereld omarmd wordt. Het verschil tussen de 2 dimensies overzien, maakt het draaglijker en ook weer pijnlijk. Misschien denk je nu: Huh, hoe kan dat in één zin? Ik ga proberen het aan je uit te leggen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Liefde is geduldig

De nieuwe wereld waar we naartoe aan het bewegen zijn is volledig gebouwd op het geloof in liefde als sterkste intentie. Vroeger had mijn moeder een tegeltje waarop stond: liefde is geduldig, vriendelijk, nooit afgunstig, noch jaloers, schept niet op… De rest weet ik niet meer, maar dit heb ik zo vaak gelezen tijdens mijn toiletbezoekjes dat ik het na zo veel jaren zonder te veel na te denken nog kan opnoemen. Vroeger las ik het dus heel vaak, maar echt begrijpen deed ik het nog niet, dit is pas een paar jaar geleden heel duidelijk voor mij geworden.

Een missie

Toen begon namelijk iets in mij te roepen: ‘Je hebt iets anders in dit leven te doen!’. Ik voelde dat ik een bijdrage aan een hoger doel te leveren had. Hoe en wat, geen idee. Ineens vond ik op mijn werk geen voldoening meer, alles leek zo onbelangrijk. Alsof ik mijn tijd aan het verdoen was. Het was niet zozeer dat ik mijzelf belangrijker vond, maar alsof ik een andere taak te volbrengen had.

Neem tijd om naar jezelf te luisteren

Omdat het op een gegeven moment zo frustrerend begon te voelen, ging ik een dag minder werken om te ontdekken wat dit gevoel precies was. Deze dag in de week extra vrij leidde naar cursussen en retraites, die mij stapje voor stapje dichter bij mijzelf brachten. Ik ben heel dankbaar dat ik mijzelf deze ruimte gegund heb in die tijd. Als jij het gevoel wat ik hierboven heb omschreven herkent, gun jezelf deze ruimte alsjeblieft dan ook. Je wordt niet voor niks geroepen. Je ziel probeert je via jouw intuïtie in de juiste richting te brengen.

Mijn roeping

Tijdens mijn opleiding tot energetisch therapeute werd ik steeds uitgedaagd om heel dicht bij mijzelf, bij mijn intuïtie, te blijven. Energetisch werk kan je gewoonweg niet doen als je dat niet kunt. Ik leerde in mijn eigen energie te blijven en te herkennen wanneer ik energie van een ander voelde. De eerste keer dat ik iemand een energetische healing gaf, voelde ik dat ik mijn roeping had gevonden. Dit kon ik! Het was zo bijzonder wat er gebeurde, niet alleen bij mijn cliënt, maar ook in en met mijzelf. Het voelde alsof ik op een andere dimensie inprikte. Een dimensie waar liefde heerst, onvoorwaardelijke liefde. Engelen communiceerden met mij, mijn overleden moeder kon mij bereiken en tijdens sessies erna kwamen boodschappen van overleden familieleden van mijn cliënten door. Het voelde totaal niet eng, ik voelde alleen maar liefde.

Steeds meer kon ik mij hiermee verbinden. Tijdens natuurwandelingen of in meditatieve stand werd dit heel intens. Zo intens dat soms ‘terug naar de gewone wereld’ komen, zwaar voelde. Maar goed, ik leef hier op aarde. Ik kan niet altijd blijven ‘zweven’. Ik zocht een manier om deze veilige en fijne energie van onvoorwaardelijke liefde mee te nemen in de zwaarte van de dimensie die op aarde toch nog wel overheerst.

Eenzame stapjes naar het licht

Dit werd een uitdagend groeiproces. Ik kwam erachter dat iedere stap richting ‘het licht’, richting de nieuwe dimensie, gepaard gaat met emoties. Emoties durven voelen, ruimte durven geven en zelfs omarmen. Als je in de put zit en van daaruit stapjes naar het licht probeert te zetten, kom je emoties tegen die je laten twijfelen, maar ook als je al heel bewust en gelukkig in het leven staat en toch nóg meer uit je schulp wilt komen, komen dezelfde emoties op een diepere laag weer om de bocht: Wie denk ik dat ik ben dat ik zo gelukkig mag zijn? Om mij heen kreeg ik het gevoel alsof anderen niet konden vatten hoe en waarom ik zo gelukkig was. Het klinkt heel gek, maar onze maatschappij is niet ingericht op blij voor de ander zijn omdat het hem of haar goed gaat. Of ja, het mag wel goed met de ander gaan, maar niet beter dan met onszelf. Ik begon mij heel erg afgescheiden te voelen van iedereen op aarde. Ik kreeg het gevoel alsof niemand mij nog begreep of net zo enthousiast over de wonderen van het leven was als ik. Ik voelde me bijna schuldig om zo gelukkig te zijn terwijl mensen om mij heen het zwaar hadden. Mij aanpassen aan waar anderen zich mee bezighielden, dat kon ik echt niet meer. Ik zag geen andere optie dan mij terugtrekken en leren om heel dichtbij mezelf te komen.

Soms is stilstaan het beste

Dat terugtrekken was gewoon echt even stilstaan en dit was het beste wat ik ooit heb kunnen doen!

In deze periode leerde ik écht naar binnen te keren. Contact te maken met mijn lichaam. Ik leerde te luisteren naar mijn helderwetendheid. Het ging mij opvallen dat ingevingen die ik normaal niet serieus nam, heel serieus waren! En dat ze ‘echt’ waren, want ze klopten altijd. In deze periode leerde ik echt mijn eigen waarheid creëren en daar volledig in geloven, doordat emoties mij onbewust niet meer saboteerden. Het heeft me gebracht in het diepe vertrouwen wat ik in mijzelf en het leven heb! Het heeft mij laten ervaren wat het verschil is tussen de twee werelden waar wij op dit moment in leven.

Twee werelden

De wereld van de mensen die innerlijk al helemaal afgestemd zijn op die nieuwe wereld en de toekomst. En de wereld van de mensen die dit nog niet kunnen bereiken omdat ze bevangen zijn van angst, schuldgevoelens of het verleden. Beide groepen zijn even belangrijk, doordat we elkaar op deze manier in balans houden. We zijn in het tijdperk waar we nu zitten, precies waar we moeten zijn.

We zijn één

Ik begon mijn verhaal dat het overzicht van de twee dimensies draaglijk en pijnlijk is: draaglijk omdat ik begrijp wat er gebeurt en welke intentie de ander heeft. Pijnlijk omdat ik zo veel oordelen naar elkaar zie, dat het mij letterlijk pijn doet. Lieve mensen, verandering heeft tijd nodig en vooral heel veel wederzijds begrip. Jij weet in welke ‘dimensie-groep’ jij zit; probeer niet over iemand uit de andere groep te oordelen. Probeer lief te hebben. We hebben elkaar nodig en we zijn uiteindelijk allemaal één.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Hoi Sandy, bedankt voor je verhaal. Al sinds het begin van de corona crisis ben ik heel veel alleen. Ik werk niet, ik doe geen vrijwilligerswerk, ik ben veel thuis. Wel doe ik het een en ander aan klussen in huis. Ik ben hooggevoelig en heb een hele sterke wil en door die combinatie heb ik me gedurende mijn hele volwassen leven heel vaak heel onrustig gevoeld en nerveus en gespannen. Ik heb me altijd heel veel zorgen gemaakt over het milieu en over mijn moeder, omdat ze altijd veel pijn had. Ik probeer al jaren rustiger te worden, zoek ook regelmatig hulp. Er was daardoor ook wel verbetering en ik werd ook wel rustiger. Sinds ik zo veel alleen ben lukt het me voor het eerst om echt naar binnen te keren en te kijken hoe dit bij mij nu allemaal werkt. Dat levert vele inzichten op. Ik kon nooit goed alleen zijn, al wist ik wel dat ik het nodig heb om regelmatig alleen te zijn. Ik kan nu heel goed alleen zijn, naar binnen kijken en gewoon observeren en het begint me eindelijk ook te lukken om mezelf weer rustig te krijgen als ik gespannen enz. Ben. En ik ben al 50. Hoe het verder gaat, weet ik niet; ik wil voorlopig niet werken, niet veel aan anderen geven, maar vooral aan mezelf. Zorgen dat ik rustig blijf, doe wat ik wil en voor mezelf zorgen. Ik heb geen idee waar dit naar toe zal gaan, maar daar kan ik wel goed mee dealen, merk ik. Nou, dat wou ik even kwijt, ook ik wil gezien en gehoord worden. Groetjes Nicole

  • Wat een mooie innerlijke reis ben je aan het maken Nicole. Ik krijg kippenvel over mijn hele lichaam bij het lezen. Voor mij een teken dat ik je even mag zeggen dat je precies aan het doen bent wat op dit moment het ALLERBESTE voor jou is♡ Hoe mooi is dat, dat je jezelf dit gunt! Mag je heel trots op zijn.

   Ik ken dat gevoel, dat je even niks kunt geven. Maar ook dat je het gewoon even niet aan zou kunnen om gekwetst te worden. In je eigen energie is het dan veilig en kan je opladen. Juist doordat je zo gevoelig bent, voel je al heel snel of de intentie van een ander niet vanuit liefde komt en daardoor voel je je dan veel sneller gekwetst dan een ander wellicht bewust zou merken. Dat maakt het zo zwaar en laat het onveilig voelen om de wijde wereld in te gaan. Herken je dat ook?

   Ik ben nu weer veel meer naar buiten aan het treden en begin mijn weg erin te vinden zonder mijn energie weg te geven. Voelt heel fijn om overal echt mezelf te kunnen zijn omdat ik mezelf zoals ik ben super waardevol en mooi vind

   Dankjewel voor het delen van jouw verhaal en als je het fijn vind om wat meer te delen, ben ik er voor je

   Veel liefs Sandy xxx

  • mooi omschreven, en zo herkenbaar. zo voel ik mij ook op dit moment. ik wil even niks. beperk mijn contacten en kan niks meer geven. volledig uitgeput door te veel geven. nu ik jouw verhaal lees, weet ik dat het goed is. mooie reactie ook van jou, Sandy. in je eigen schulp kruipen want bang om weer gekwetst te worden, het even niet aan kunnen en hopelijk weer opladen.

 2. Mooi geschreven…paas exact in wat ik vannacht geschreven vanuit mijn ervaring..
  https://www.facebook.com/avigdor.beker/posts/10217256638431610
  ❤ tussen 3D & 5D ❤
  Ik kijk vandaag diep in de passiebloem, die gegroeid vanuit mijn buurman tuin naar mijne…
  Diep in de bloem kon ik ervaren de uniekheid & perfectie…
  Een vrouwelijke 5de dimensionaal groene entiteit die de mannelijke 3de dimensionaal parse entitle draagt…
  De 2 kleren van de spirituele energie…
  Met de verbondenheid creëren ze een bijzondere feest van kleur & vorm rondom …die straalt ver uit en trekt alles naar haar toe…
  Het is 2020…
  En er is een ” virus”
  Een spiritueel entiteit die ons kwam helpen
  In ontwaken…in helen…
  In transformatie
  En in transmuteren…
  Transformatie – van een staat van zijn tot een andere ( net als de vrienden veranderd vanuit de cocoon)
  Transmuteren- new staat van zijn , en de andere definitieve achter laten .( zoals de vlinder de cocoon loslaat en niet meer herinner )

  De spiritueel entente Corona…
  Ons kwam helpen aan de transformatie & transmutatie van de 3de dimensie naar de 5de.
  Maar onderweg…drukt het naar boven hallen wat bij ons nog niet afgewerkt…nog niet geheeld…
  Issues dat wij dragen in ons aardse bestaan vanuit conditioneren zoals inner-child issues , familie, maatschappij , religie ( onderdrukken ), politiek, macht ( gels, manipulatie).
  De spirituele entiteit roept ons te kiezen…
  Tussen Angst of Liefde..
  De 2 basis energieën op aarde…
  Maar de sleutel tot kiezen
  Tussen de 3D of de 5D
  Ligt in het her-inneren van wie wij zijn…
  Ons essentie als steren-kinderen
  Met pure divine love.

  Toch..in deze tijden
  Flippen wij tussen de 2 werelden.
  Voor sommigen die na tijd met de 5D energie verbonden te zijn
  Kom de entiteit te confronteren met de 3D wereld…
  Alsof je ben terug gezet
  En issues wat nog niet helemaal afgewerkt
  Of verborgen nog geweest..
  Naar boven haalt
  Om mee te werken
  Het gebeurt op persoonlijke level
  Maar ook op collectieve..

  En er is daar ook de bedoeling
  Voor de gene dat met de 5D verbonden zijn…
  Om terug ervaring te doen in de 3D wereld
  Om nog zuiveren te zijn
  Om de taak verder te kunnen dragen
  Om anderen te begeleiden naar de 5D .

  De weg naar het licht
  Loop altijd eerst door het donker…
  In de donker is de liefde te vinden
  En door verbinding met jezelf en een andere
  Ontstaan het licht…

  ❤ in love & light to all spirits ❤

  • Blijft bizar die synchroniciteit altijd! Deze energie hangt in de lucht. Jij verwoord het heel mooi met jouw woorden, ik met mijn woorden maar het gevoel en de intentie is gelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in