Leestijd: 4 minuten

ACADEMIE VOOR HOLISTISCH COACHEN logo
advertorial

Ontspannen, we willen het allemaal, het is zelfs één van de belangrijkste ingrediënten om gezond te leven. Maar vind jij het ook nog niet zo eenvoudig om écht te ontspannen? Dat is niet vreemd, want we krijgen de hele dag door zoveel prikkels binnen dat je steeds meer in je hoofd gaat leven waardoor je steeds minder kunt ontspannen. Doorbreek die cirkel, ontdek wat wel werkt voor jou en creëer deze zomer ruimte voor ontspanning!

Onze gezondheid

De 3 belangrijkste ingrediënten voor gezondheid zijn: gezonde voeding, voldoende beweging en voldoende ontspanning. Over voeding en beweging weten we al heel veel. En van jongs af aan wordt ons al verteld hoe en wat we hieraan kunnen doen.

Over voeding wordt zoveel geschreven dat je dagelijks nieuwe inzichten in wat goed voor ons is tot je kunt nemen. En met bewegen is het niet veel anders. We wandelen, rennen, fietsen, zwemmen als nooit tevoren en de abonnementen op de sportscholen zijn populairder dan ooit. Mooi! En goed om te zien dat de aandacht voor wat goed voor ons is alleen maar toeneemt.

Maar hoe zit het met de derde pijler van gezondheid: ontspanning?

Doorgaans hebben we niet op school of van onze ouders geleerd om te ontspannen. En toch is het een onmisbare schakel in onze gezondheid. Als we niet de tijd nemen om te ontspannen kunnen ons lichaam en onze geest niet voldoende herstellen. Waar we echter wel de tijd voor nemen is dat we regelmatig over drukte en stress praten, erover nadenken, dit ook bij de ander herkennen en dan zeggen: “ontspan toch eens een beetje”.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Neem jij voldoende tijd om te ontspannen?

Wat helpt ons om meer te ontspannen?

De beste manier van ontspannen is natuurlijk slapen. Dat doen we elke dag en hebben we nodig om de balans in ons lichaam te herstellen na alle inspanningen en ervaringen van de voorgaande dag. Alleen is de hoeveelheid prikkels en ervaringen die we dagelijks opdoen zo groot geworden, dat aanvullende ontspanning voor velen van ons nodig is. Daarom doen we ook aan meditatie, yoga en andere activiteiten waarbij we met onze aandacht bij onszelf naar binnen gaan. Voor sommigen bekend terrein. Voor anderen nog helemaal niet zo eenvoudig om langere tijd vol te houden. En juist herhaling is hierbij nodig voor blijvende ontspanning.

Waarom is ontspannen niet altijd makkelijk?

Naar mijn idee zorgt vooral de actieve rol van ons hoofd ervoor dat we steeds minder voelen hoe het echt met ons gaat. Omdat we minder bewust luisteren naar ons lichaam en ons gevoel vergeten we om aandacht te besteden aan ontspanning. En dat is jammer want ons gevoel kan ons juist vertellen dat we meer rust en ontspanning nodig hebben. Zodat we alle spanning, die ons belemmert om ons gezond te voelen, kunnen loslaten.
Ik hoor je nu denken: ‘ja, ik weet dat het zo werkt en toch lukt het me niet om voldoende tijd te nemen voor mezelf om te ontspannen’.

Ontspannen maar dan wel ‘easy’ graag!

Je kent het vast wel. Je zit thuis op de bank, en je hebt even 5 minuutjes voor jezelf. Of je bent op reis naar je vakantiebestemming, nog uren voor de boeg en je voelt je een beetje verveeld. Of je trekt je even terug op het werk, ontsnappend aan de stemmen, meningen en prikkels. Allemaal momenten waarop je wilt ontspannen. Helemaal tot rust komen. Even niet meer nadenken, alleen maar voelen hoe het met je gaat, even in het ‘hier en nu’ zijn. Toch? Alleen lukt het vaak niet om op dát moment de ontspanning te bereiken die je zo hard nodig hebt. Omdat je hoofd nu eenmaal bijna altijd ‘aan’ staat: de grootste belemmering om echt te kunnen ontspannen.

Wil je deze zomer ervaren hoe het ook anders kan? Wil je kunnen ontspannen wanneer jij dat nodig hebt? En dat op een zo ‘easy’ mogelijke manier? Dat kan!

Hoe? Met behulp van de Ontspansessies.

Een Ontspansessie is een door mij ingesproken afgestemd audiobestand die direct ontspanning oplevert. Door mijn woorden, de frequentie van mijn stemgeluid, jouw liefdevolle aandacht voor jezelf en je ademhaling word je als vanzelf meegenomen naar binnen toe. Je hoofd gaat uit en je gevoel gaat aan. Waardoor je lichaam en geest écht kunnen ontspannen. Het is zelfs zo ontspannend dat het regelmatig voorkomt dat luisteraars naar de Ontspansessies er korte tijd door in slaap vallen. Over ultieme ontspanning gesproken!
Of je nu kort, lang, op fysiek of spiritueel niveau wilt ontspannen, er is altijd wel een Ontspansessie die op dat moment bij jou past.

Gun jij jezelf meer ontspanning en gezondheid deze zomer? Natuurlijk doe je dat! Schrijf je daarom snel in via deze LINK en maak gebruik van de zomeraanbieding:

Vanaf de start van de zomer tot 1 oktober minimaal 50 Ontspansessies voor slechts € 18,- !

Officieel starten we op 21 juni maar als je nu inschrijft ontvang je jouw persoonlijke inlogcodes en kun je direct starten met een Ontspansessie.

Geniet en ontspan deze zomer!!

Liefdevolle groet,

Marieke Anne Kamp

PS.Vind je het leuk om je ervaringen met de Ontspansessies met mij en andere gelijkgestemden te delen? Wordt dan gratis lid van de besloten Facebookgroep. Als bonus geef ik in deze Facebookgroep elke 2 weken een live Ontspansessie.

www.liefdevolleven.nu

www.holistischcoachen.nl

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in