Neem verantwoordelijkheid over jouw leven en luister naar je innerlijk kind

Door Janine van der Wel – www.praktijkzielskind.nl

Waarom zijn we als mens zo geneigd om alles buiten onszelf te zetten? We geven liever de ander de schuld dan dat we zelf verantwoordelijkheid willen nemen voor iets. Het gras bij de buren is altijd groener dan bij onszelf. Als ouder vinden we het nog steeds belangrijk dat ons kind goed presteert op school. We schreeuwen constant om aandacht om gezien te worden door de ander. En we zoeken uitvluchten in verslavingen.

Spiegels van onze omgeving

Wat is het in ons dat we constant weg blijven lopen voor onze waarheid? Als we de spiegels van onze omgeving al opmerken, dan wil dat niet perse zeggen dat we er ook direct wat mee doen. Er zit vaak zo’n diepe onderliggende angst in ons die het liefst stiekem al deze spiegels afwijst. We wijzen zelfs onze eigen kinderen continu af, omdat ze ons veel te veel confronteren met onszelf.

Nu hoor ik je al zeggen: ‘Ik kijk altijd naar mijn spiegels en ik probeer er zo goed mogelijk op in te spelen’. Maar als dat zo is, hoe komt het dan dat je nog steeds in het dualisme leeft? En dat je nog niet volledig in liefde bent? Omdat je toch nog geen volledige verantwoordelijkheid hebt genomen voor jouw innerlijk kind. Heb jij werkelijk alles al gehoord wat dit kleine meisje of jongetje in jou je wil vertellen? Heb je haar of hem al helemaal omarmt en welkom geheten, ondanks waar hij of zij mee zit?

Ons innerlijk kind

Ons verwonde, innerlijk kind is bang om naar de echte kernstukken in onszelf te kijken. Hij of zij verwerpt het liefst alles wat niet veilig lijkt en wat hem of haar mogelijk kan kwetsen. Het is dus aan ons volwassen IK om moedig te zijn en constant met dit innerlijk kind contact te maken om te voelen wat hij of zij nodig heeft.

Het verwonde, innerlijk kind werkt samen met ons magische kind. Des te meer we durven te luisteren naar wat het verwonde kind ons te vertellen heeft, des te meer ruimte ons magische kind in zal gaan nemen. Het leven zal daardoor steeds magischer worden. We krijgen meer ruimte om verwonderd te zijn over het leven en om te genieten.

Des te meer ons verwonde kind geheeld is, des te meer ons magische kind weer de kans krijgt om te spelen en ontdekken. We nemen het leven dan veel minder serieus en we zien ons leven als een uitdagend spel dat we graag aangaan! We gaan daardoor steeds meer doen wat bij ons past.

Kiezen voor verbinding met het leven

Vandaag zei mijn innerlijk kind tegen mij dat het tijd is geworden om helemaal uit mijn slachtofferrol te stappen en te kiezen voor de volledige verbinding met het leven. En dat ik hier zelf verantwoordelijk voor ben om deze keuze te maken.

Ik mag van mezelf, oftewel mijn innerlijk kind, weer kiezen voor een geweldig leven in overvloed. Ik ben het waard om spelenderwijs mijn levensmissie verder neer te zetten, zodat ik doe waarvoor ik hier op aarde ben gekomen en ik me een rijk en liefdevol mens voel.

Wat zegt jouw innerlijk kind tegen jou?

Durf jij ook de stap te nemen om volledig te kiezen voor de liefde in jouzelf en de liefde totaal te verwelkomen in jouw leven?

 

4 REACTIES

 1. Ik zie een kind in mijzelf dat verdwaald is. Helemaal alleen. Hoe help ik mijzelf? Hoe herstel je die verbinding?

 2. Het innerlijk kind is een perfecte kopie van het goddelijke.. En kan dus niet verwond zijn.. Herstel je eonen-oude verbinding met je innerlijk kind en zorg voor die zeer belangrijke indaling. Pas dan kan je alles voorleggen aan het allerhoogste en verdwijnt dat wat mag als sneeuw voor de zon.. Je bewerkstelligt aldus een pure connectie.. De rest gaat allemaal vanzelf. Sorry maar ik kon 'niet-niet' hierop reageren… Probeer het simpel te houden en duidelijk. <3

  • Hai DD,
   Ik vind het mooi hoe jij uit gaat van het 'goddelijke', daar ga ik helemaal in mee. Je geeft wel aan om iets te mogen 'herstellen' en dat bedoel ik met het 'verwonde' kind. Als we die verbinding weer helemaal kunnen krijgen met ons innerlijk kind, is dat geweldig en magisch, en gaat inderdaad alles vanzelf. Hartegroet Janine

  • Hai DD,
   Jij gaat uit van het 'Goddelijke' en dat vind ik mooi en waar. Je hebt hebt het over het 'herstellen' van de verbinding, en dat is wat ik bedoel met het 'verwonde' kind. Als we deze verbinding met ons innerlijke kind weer kunnen herstellen, is dat geweldig en magisch en gaat inderdaad alles vanzelf. Hartegroet, Janine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in