nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
VVNT_logo
Advertorial

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse technieken en is gebaseerd op principes uit onder andere acupunctuur[1], Integra[2], neurowetenschappen[3], bio-kinesiologie[4], NLP[5], Touch For Health[6], NAC[7] en reguliere psychotherapie. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisatie en ademhaling.

NEI is begin jaren tachtig door een Amerikaanse chiropractor Scott Walker ontwikkeld. De eerste opleiding Neuro Emotionele Integratie in Nederland werd in 1995 gegeven door Roy Martina, tevens acupuncturist, homeopaat en vitaliteitscoach. Inmiddels zijn er al veel NEI-coaches en NEI-therapeuten actief aan het werk. Er zijn Hogere Beroeps Opleidingen in Nederland om NEI-therapeut te worden. NEI bestaat in zijn huidige vorm ruim 20 jaar in Nederland.

Onbewust wordt bewust

NEI is een therapie en werkwijze dat zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. Dus niet symptomen genezen en onderdrukken. NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorzaak heeft. Dit wordt via het onbewuste opgespoord. Van jong tot oud, ongeboren, HSP, gediagnostiseerd…

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Op deze manier oefenen ze invloed uit op de cellen en je celgeheugen en zorgen voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten. 

Sam is een jongen van 12 jaar en wil van z’n allergie af. Hij niest de hele dag, jeuk in z’n neus en ogen irriteren hem dagelijks. Bij het testen stuitten we op de emotie ‘verlies van vertrouwen’ en ‘wantrouwen naar de toekomst’. Over twee maanden gaat hij naar de middelbare school. In z’n huidige klas, wordt hij met zijn hooggevoeligheid geaccepteerd. De onzekere gevoelens ten opzichte van de nieuwe school zijn heel logisch. Op onbewust niveau was hij aan het stoeien met de gedachten ‘wat als ze me niet accepteren?’ en ‘hoor ik er straks wel bij?’. Door dit aan het licht te brengen, werd hij het zich bewust. Ter versterking was een affirmatie nodig: “Ik ben altijd geaard en sta stevig, ik ben goed zoals ik ben”. Een paar dagen later kreeg ik een mail, waarin moeder vertelde dat de allergie helemaal weg was en dat haar zoon relaxed de vakantie in ging. Sam maakte zich geen zorgen meer. De affirmatie sprak hij dagelijks trouw hardop uit. De woorden kon hij steeds beter voelen en hij vindt het fijn de woorden hardop uit te spreken.

De NEI-methode biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades op te lossen. ​Door middel van vragen stellen aan het onderbewuste geheugen wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waarvan je nu, in het heden last hebt. NEI helpt je deze emotionele blokkades op te ruimen, waardoor je de weg vrij hebt gemaakt voor genezing en ontwikkeling door een simpele techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer communiceren met elkaar. Dit activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk.

Doordat onbewuste delen bewust worden, kunnen onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten definitief opgelost worden. Daar zijn geen lange praatsessies voor nodig het is ook niet nodig oud zeer opnieuw te voelen. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren  mensen NEI- therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkades en problemen een mooie methode.

Bio-energetisch meetinstrument

De NEI-therapeut werkt met een biotensor dat is een bio-energetisch testapparaat en komt voort uit de wichelroede en de pendel. Het is een uiterst gevoelig en nauwkeurig meetinstrument. Bij het testen van een cliënt, worden energetische trillingen en functies waargenomen en vertaald naar ‘zwak’ of ‘sterk’. Meer mogelijkheden met biotensor: allergieën testen, vaccinatieschade opsporen, testen welk edelsteen of remedie geschikt is voor een bepaald doel, geopathische straling en elektrosmog meten en beïnvloeden, het elektromagnetische veld (aura) testen of schoonmaken en nog veel meer.

Hans is een jonge man van 25 jaar bezoekt een NEI-therapeut met hartritmestoornissen als klacht. De klachten zijn twee jaar geleden begonnen, toen zijn zoontje werd geboren. Hij is sceptisch, maar hoopt wel geholpen te kunnen worden. Al snel wordt duidelijk dat Hans een lastige jeugd heeft gehad. Hij heeft nooit zichzelf kunnen zijn, omdat zijn broer van kleins af aan alle aandacht opeiste met z’n agressieve gedrag. Zijn ouders vinden het moeilijk hiermee om te gaan, vader grijpt naar de fles en moeder raakt depressief. Zo groeit hij jarenlang op in een liefdeloos gezin. Hij heeft zichzelf van jongs af aan al onzichtbaar en onbelangrijk gemaakt, hij wilde niet tot last zijn. Alle emoties die te maken hebben met zijn hartklachten, zitten op zijn hart en Hans legt direct verbanden met vroeger. Door geen liefde te hebben ontvangen, weet Hans niet hoe hij liefde kan geven. Tijdens de NEI-sessie kon hij allerlei belastende emoties loslaten en zichzelf vergeven. Daarna heeft hij nog een aantal sessies gedaan, waarna ik een mail ontvang van hem dat de hartklachten helemaal over zijn en hij voor het eerst liefde voor zijn zoontje heeft gevoeld, zoals hij het nog nooit eerder had ervaren.

Uit bovenstaand voorbeeld wordt duidelijk dat je je niet bewust bent van de oorzaak van je klacht, maar dat door het bewust worden, direct verbanden gelegd konden worden.

NEI spoort dus de oorzaak van emoties op, waarna er een communicatie tussen de linker- en rechter hersenhelft wordt geactiveerd. De cliënt laat de emoties daarmee los.

Gezegden zoals ‘je gal spuwen’, ‘wat heb je op je lever’ of ‘je hart luchten’ kennen we allemaal. Zoals wij in ons taalgebruik de relaties aangeven tussen organen en emoties, zo zet de NEI-coach deze kennis en theorie in om te onderzoeken waar de balans wordt verstoord.

Soms zijn oorzaak (de onbewuste emotie) en gevolg (het ongewenste gedrag, pijn, het probleem) heel duidelijk met elkaar verbonden. Het kan ook zijn dat de oorzaak (de allereerste keer dat je de emotie hebt ervaren, waarvan je je niet bewust bent) wat dieper ligt. In zo’n geval zijn meerdere sessies nodig. 

Een vrouw komt in de praktijk. Ze heet Henriëtte en is 43 jaar. Ze staat op het punt belangrijke keuzes te maken, maar het lukt maar niet de knoop door te hakken. Ze is erg benieuwd, wat haar onbewuste voor een rol speelt hierin. Tijdens het testen valt Henriëtte van de ene verbazing in de andere. Alles wat ze hoorde, wist ze eigenlijk al. Maar het was zo ver weggestopt, dat ze er geen toegang meer toe had. En de belemmerende overtuigingen speelden hier een grote rol in. Een aantal van die overtuigingen waren niet eens van haarzelf. Na de sessie waren de knelpunten helder geworden en drie weken later heeft ze de knoop doorgehakt.

De kracht van NEI

 • Met NEI kom je snel tot de kern van het probleem
 • Het is effectief
 • NEI werkt snel; soms zijn 1 tot 3 sessies al voldoende om een blokkade op te ruimen
 • Er wordt niet eindeloos gepraat over de problemen
 • NEI- sessies zijn zelden sterk emotioneel
 • NEI wordt als een prettige therapie- of coaching vorm ervaren
 • Klachten verminderen of verdwijnen
 • NEI geeft inzichten

Met NEI kom je snel tot de kern

Wat je ook hebt, wat je ook dwars zit, met de manier van werken die de NEI kenmerkt hoef je niet eerst door allerlei lagen van je geest heen om er achter te komen wat er aan de hand is. De kern van het probleem wordt snel gevonden en er wordt iets mee gedaan om het op te lossen.  Het gaat dus om snelheid en tegelijk om effectiviteit.

Alles kan

Veel ziektes worden veroorzaakt door mensen zichzelf in de weg gaan zitten met allerlei gedachten, verdrongen emoties en dus gedrag waar ze ook al niet beter van worden. Alles kan is een krachtige positieve gedachte van waaruit elke NEI-therapeut werkt. Het gaat om de bewustwording, om de mogelijkheid van mensen zichzelf te zien. 

Van klacht naar kracht

Zie de klacht als kans, loop er niet (meer) voor weg, maar kijk ernaar. Wat heeft de klacht jou te vertellen? Wat mag je je bewust worden? Geef vorm aan je eigen leven. Wees de baas over je eigen emoties en je eigen leven. 

VVNT

De vereniging van NEI-therapeuten, VVNT is opgericht op 13 mei 2016. Met als doel de kennis over NEI therapie bekend maken bij een breed publiek. Verder stelt de vereniging zich ten doel om kwaliteit te bewaken, de kwaliteit van aangesloten therapeuten te waarborgen én zoveel mogelijk kennis te delen en een aanspraakpunt de zijn voor allerlei verwijzende instanties. De VVNT is er voor NEI therapeuten, (potentiële) cliënten, collega’s en doorverwijzers.

Vind een NEI-therapeut bij jou in de buurt

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je op zoek naar een NEI-therapeut bij jou in de buurt? Kijk op de site van de beroepsvereniging voor NEI-therapeuten, www.vvnt.nl voor meer informatie.

 

Referenties.

[1] In NEI wordt gebruik gemaakt van Chinese geneeswijze acupunctuur en maakt gebruik van de meridianen (energiebanen) en werkt met de subtiele energie van de chakra’s in relatie tot de organen en emoties

[2] Integratie van Natuurlijke Geneeswijzen en Therapieën, is een systeem om lichamelijke diagnoses te stellen en hiervoor therapie te vinden

[3] Neurowetenschappen verklaren gedrag in termen van de activiteiten van de hersenen. Hoe bestuurt het brein de miljoenen zenuwcellen om gedrag te produceren, en hoe worden deze zenuwcellen door de omgeving beïnvloed

[4] Bio-kinesiologie, met behulp van spiertesten op zoek naar de disbalans in het lichaam

[5] Neuro Linguïstisch Programmeren, een methode die analyseert hoe mensen tot specifiek gedrag komen

[6] Touch For Health activeer je het zelfhelende vermogen en dus de gezondheid van je lichaam.

[7] Neuro Associatief Coachen

vitaal water
vitaal water
vitaal water

19 REACTIES

 1. Ik ben dankbaar dat NEI op mijn pad kwam. Eerst heb ik het als cliënt mogen ervaren en was daar zo mee geholpen, dat ik enthousiast geworden ook anderen met deze methode wilde helpen. In mijn praktijk zet ik het bij iedere cliënt in en het helpt ook heel goed bij hooggevoelige volwassenen, jongeren en kinderen. Naast het spiertesten werk ik ook met de pendel. Soms zijn ze te moe om goed te kunnen spiertesten en soms kunnen ze de controle niet loslaten. Dan vind ik het fijn dat ik de pendel kan inzetten.

 2. Hoi Jacqueline.

  Heeft NEI ook een sterk positief effect op de gesteldheid van een aanhoudende psychiatrische aandoening, zoals psychotische verschijnselen en schizofrenie?

  • Beste Louk, NEI heeft inderdaad ook effect bij psychische problemen. Wellicht zijn er meerdere sessies nodig, maar onderliggende onbewuste emoties en saboteurs kunnen opgespoord worden. Oorzaak kan van alles zijn. Met behulp van testen kom je bij de bron. Ook als die oorspronkelijk vanuit generaties is meegekregen of vanuit een vorig leven. Tijdens een sessie wordt dat duidelijk.

 3. Een duidelijk artikel over wat NEI is en kan betekenen. Ik vind het vooral prettig dat je niet enorme praatsessies hoeft te hebben. Praten kan afleiden van wat nu belangrijk is. Dat geldt voor mij zo, ik kan het allemaal verklaren maar wat prioriteit heeft en welk verhaal nu écht achter de emotie of klacht zit weet je lichaam en je onbewuste. Ik heb er veel aan gehad en kan deze vorm aanbevelen. Natuurlijk wel bij een erkende therapeut.

 4. NEI has been helping me incredibly to peel all those layers of inherited stigmas of emotional burdens that show themselves in various modifications from nightmares, mental unease to physical pains, allergies of my own or my children. What I find most amazing about NEI is the manifestation of its impact indirectly on my children. Single NEI session of mine was able to solve (among many other issues) horrific endless nightmares of my little daughter. I would recommend to anyone this simple, straightforward and still profound and everlasting treatment. Why wasting time? Im very grateful to NEI that helped me enormously with quality of my life❤️

 5. Blij met NEI!
  Regelmatig consulteer ik een NEI-er, en daar bedoel ik een NEI therapeut mee. Met interne strubbelingen, fysieke ongemakken maar ook in relatie tot anderen en hoe ik me daarmee verhoud, lees: waar ik op vastloop. Sinds ik NEI heb ontdekt worstel ik niet langer in mijn eentje rond en bel snel een NEI-er. Zo simpel is het! Maak het leven niet moeilijker dan het kan zijn. Loop niet weken, maanden of jaren rond met gedoe en/of vage dan wel indringende klachten. Grijp in! NEI leent zich voor veel klachten, maar beter nog, voor veel oplossingen! De methode/werkwijze is verbluffend eenvoudig, het verkregen inzicht is altijd bijzonder verhelderend. Plus? Met met het resultaat ben ik altijd blij. Vandaar: blij met NEI.

 6. Het is zo fijn om te weten waar klachten vandaan komen. Met NEI kom je snel bij de kern.
  De nadruk wordt gelegd op wat op dat moment de hoogste prioriteit heeft. Je voelt diep van binnen dat het wat in je los maakt. Ik gun het iedereen.

 7. Mooi artikel en zeker herkenbaar! Ik werk al 22 jaar met NEI en zou niet zonder willen 🙂
  Ter aanvulling, er zijn ook veel NEI therapeuten die werken met de spiertest (vanuit de toegepaste kinesiologie) in plaats van met een biotensor. Een hele fijne manier van werken met een direct contact tussen cliënt en therapeut.

  • De NEI therapeut werkt inderdaad met de spiertest of de biotensor. De werkwijze is verder precies hetzelfde. En de resultaten even mooi! Dit detail hoort eigenlijk in het artikel. Sorry Nicole. Maar dank je voor deze toevoeging!

 8. Wat een ontzettend mooi helder stuk over NEI. Als NEI therapeut werk ik niet met bioresonatie maar met spierkracht, deze methode wordt helaas niet genoemd wat ik eigenlijk wel heel jammer vindt want ook de o-ring test is een betrouwbare manier om te meten.

  Zoals jullie het aanpakken van de klacht beschrijven, helemaal super en is ook mijn ervaring.

  P.s. mag ik dit stuk op mijn website plaatsen bij mijn blogs?

  • Beste Ditte, dank je voor je belangrijke toevoeging! Je hebt helemaal gelijk! De NEI therapeuten werken met de o-ring ofwel spiertest òf biotensor. En dat is ook weer iets anders dan bioresonantie. Uiteraard mag je dit delen! Iedereen zou eigenlijk moeten weten wat NEI is en dat het zo fantastische resultaten teweeg brengt!

 9. Claudia Wolfs
  Ook ik heb ervaren wat NEI kan doen, en in mijn praktijk werk ik steeds meer met NEI omdat het zo’n doeltreffende methode is.
  Geschikt voor een heel scala aan klachten. Je onbewuste weet precies wat jij nodig hebt, om weer gezond te worden, en lekker in je vel te zitten.
  Ik kan het iedereen aanraden.
  NEI is trouwens ook heel geschikt voor dieren.

 10. Duidelijk en helder omschreven! Ook mijn ervaringen als cliënt en later als NEI coach/therapeut zijn ongelofelijk mooi en treffend. Het heeft me héél erg veel gebracht en dat blijft het doen, dag in, dag uit. Een prachtige ontdekkingstocht met heel erg veel inzichten en doelen die worden behaald.

 11. Ook mijn ervaringen met NEI zijn bijzonder en overweldigend. Ongelooflijk wat voor informatie je krijgt door de onbalans te meten met de vijf elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout). Het werkt in zoveel verschillende lagen en je energie mag en kan weer stromen. Daarnaast wordt gemeten wat prioriteit heeft, dus ‘first things first’, ook al denkt je hoofd daar anders over, je onderbewustzijn heeft het antwoord wat jij op dit moment nodig hebt en waar aandacht voor moet zijn.

 12. Een duidelijk verhaal over NEI en als NEI therapeut herken ik het helemaal! Echt alle klachten kunnen aangepakt worden met deze methode. En voor mensen die nog twijfelen, geef het een kans, geef jezelf een kans. Zet alle deuren open op weg naar bewustwording en heling! Ik gun het iedereen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in