keeper_of_the_light_by_elestrial
Brenda Hoffman

keeper_of_the_light_by_elestrial
keeper_of_the_light_by_elestrial

Dierbaren,
Dit is inderdaad één van DEZE weken. De energieën stromen in ieder deel van jouw wezen.
Sommigen van jullie zullen claimen dat dergelijke commentaren jullie in de maling nemen. Dat jouw leven, gedachten, sensaties en emoties niet anders zijn dan die van vorig jaar.
Misschien wens je op het Lichtwerkers podium te staan maar voel jij je niet waardig of dat iemand/iets jou tegenhoudt. Geen van beide overtuigingen is juist. Jij bent een Lichtwerker.Toegegeven, niet iedereen heeft dezelfde vaardigheden of wil die zelfs hebben in deze overgang naar de Nieuwe Aarde. Maar als je doorgaat met de energieën die jou omringen te ontkennen – en deze week, slaan ze je bijna bont en blauw – dan ben je niet klaar om voorwaarts te gaan.

Where_Do_We_Go_From_Here__by_shadows_fang
Where_Do_We_Go_From_Here__by_shadows_fang

Alhoewel je volledig in staat bent om op het Lichtwerkerspodium te staan erop wachtend dat het spotlicht jou vindt, hebben sommigen van jullie besloten dat het podium te beangstigend is en zijn achter het gordijn gegaan. Dat is jouw keus – geen keuze die door de Universums gecreëerd is – maar door jou. Want jij bent een Lichtwerker.
Lichtwerkers die bewijs nodig zijn zullen het waarschijnlijk nooit ontvangen. Zelfwaarde wordt van binnenuit gegenereerd. Wij kunnen het jou niet geven, noch kan iemand anders dat.
Wij hebben bij verschillende gelegenheden verklaard dat jij jouw meest moeilijke delen zou moeten opruimen voordat je overgaat in/naar de 4de en daaraan voorbije dimensies. En zo is het. Spiritueel, fysiek en intellectueel mag je opgewonden zijn om naar andere dimensies te gaan – doch jouw angsten beperken jouw opties.
Je zou niet geïnteresseerd zijn in het verkennen van de Nieuwe Aardse materialen als je niet een Lichtwerker/Wegwijzer/Sterrenzaad zou zijn, of hoe je diegenen van jullie maar wenst te labelen die de Aarde introduceren tot een tijdperk van vreugde en liefde.

Het is jouw behoefte je waardeloos of onwaardig te voelen dat jou weg dwingt van het podium van Lichtwerkersroem.

warm_embrace_by_hemalitanna
warm_embrace_by_hemalitanna

Vele van jullie verklaren dat je helemaal niets voelt of dat jouw leven nog gewoon hetzelfde is. Klinkt dat niet als een kind tijdens de zomervakantie zanikend dat het leven saai is? En als een ouder lach je niet om dergelijke verklaringen en stel je diverse activiteiten voor welke jouw kind leuk zou kunnen vinden? Jij bent nu de volwassene.
Dan zijn daar diegenen van jullie die beweren dat jij gewoon nog niet voldoende gereinigd bent, sterk genoeg bent of goed genoeg bent om een spirituele leider te zijn. Dat op de één of andere manier iedereen “daarbuiten” groter, beter en sterker is. Schaduwen van Oude Tijdperk vergelijkingen die geen validiteit in dit Nieuwe Tijdperk bezitten.
Jij bent niet als iemand anders – anders dan dat je overgaat in/naar liefde en vreugde. Jouw pad is uniek. Om jezelf met een andere Lichtwerker en hun vaardigheden of sensaties te vergelijken is als het vergelijken van appels met sinaasappels. Jij bent met een reden anders. Als alle Lichtwerkers hetzelfde waren, hoe zou deze overgang dan uit kunnen breiden voorbij een kleine groep van gelijk-gestemde, gelijk-handelende, gelijk-bekwaamde individuen?

Er is geen tijd voor bescheidenheid, angst voor jouw macht of een tegenzin om een Lichtwerker te zijn – als dat het is waar jouw hart jou naartoe trekt, zou jij je aan het spelplan kunnen onttrekken wat door jou gecreëerd werd voordat je de Aarde betrad wetende dat je die verplichting aan jezelf op een later tijdstip kon vervullen.
Iets dergelijks is niet het geval met deze overgang. Een ieder van jullie is een belangrijke draad in dit overgangstapijtwerk.
Je kunt je voelen alsof je niets bij te dragen hebt. Om eerlijk te zijn, als jij dat geloof toestaat jouw wezen te penetreren – doe je dat niet. En als dat het is wat je wenst om mee door te gaan te geloven, is het inderdaad tijd voor jou om achter het gordijn te gaan en iemand anders toe te staan die in zichzelf geloofd om op het midden van het podium te gaan staan.
Niemand gaat jou in jouw rol vleien. Niemand gaat jou babysitten als je kreunt en steunt over hoe je wenst deel te nemen, maar dat je dat niet kunt vanwege dit of dat. Niemand heeft tijd om jouw hand vast te houden als jij jammert over hoe ongekwalificeerd jij bent.

Dit is de tijd om jouw volledige kracht/macht te accepteren. Dat betekend niet noodzakelijkerwijs dat je een mediaster zult zijn. Slechts dat jij jouw kracht/macht opeist in welke vorm dan ook dat jou vreugde geeft. En de eerste stap van het opeisen van jouw kracht/macht is geloven met iedere vezel van jouw wezen dat je een Lichtwerker bent. Dat is de energie die wij deze week sturen.
Voor sommigen betekend dat een fysieke manifestatie van iets waar je naar verlangd hebt. Voor anderen is het het weten diep binnenin jouw wezen dat je een Lichtwerker bent met een rol te spelen in deze wonderbaarlijke overgang – een rol die je voorafgaand aan jouw entree op de Aarde creëerde.

Misschien ben je van de groep die het Nieuwe Tijdperk naar de Aarde bracht. Je bent sindsdien van rol verwisseld in het uitstralen van de vreugde van deze overgang naar anderen. Dit betekend dat je niet alleen moet accepteren dat je een Lichtwerker bent, je moet aantonen dat je op wat voor manier dan ook bent wat jouw innerlijke wezen dicteert – wat het dan ook is dat jou vreugde schenkt van het kweken van groenten tot het worden van een mediaster.
Jij bent wie je bent – zoals jij jezelf creëerde voordat je de Aarde betrad in dit leven. Misschien ben je verlegen. Dat is volledig acceptabel en precies wat je wenste te zijn. Maar in jouw verlegenheid zal je nog steeds het Licht van een Lichtwerker uitstralen – als jij jouw waardigheid accepteert. Dit is niet het Tijdperk om je onder een mand in angst en pijn te verschuilen. Maar in plaats daarvan om jouw Licht uit te stralen op welke manier dat dan ook het meest vreugdevol aanvoelt. Je hoeft nooit op het midden van het podium te zijn – maar je moet wel accepteren dat je een plaats op het podium hebt voordat je een echte Lichtwerker kunt zijn.

Connection_Established____by_CrimsonKanji
Connection_Established____by_CrimsonKanji

Je hoeft niet te channelen, de zieken te genezen, boeken te schrijven, presentaties te maken, de wereld te veranderen, jezelf naar andere delen van het Universum te transporteren of een nieuw gereedschap te creëren om een Lichtwerker te zijn. Je hoeft slechts te accepteren dat je een Lichtwerker bent en dat jij in jouw rol zult gaan – wat voor rol dat dan ook is – wanneer het jouw tijd is om dat te doen.
Stop met dat gezeur. Stop met jezelf met anderen te vergelijken. Stop met het maken van excuses voor waarom je geen Lichtwerker kunt zijn. Stop met het in afschuw omhoog gooien van jouw handen omdat dit alles een voor de gek houderij  is – en ga naar jouw plaats op het podium. Jouw mede-lichtwerkers bewegen zich in de richting van hun vreugde en hebben geen behoefte om voor jou te zorgen. Net zo min als jij een behoefte hebt om voor anderen te zorgen.

Jij bent een Lichtwerker van de grootste magnitude er slechts op wachtend dat jouw rol begint. Zo zij het. Amen.

Copyright © 2009-2013, Brenda Hoffman. All rights reserved. www.LifeTapestryCreations.com. Feel free to share this content with others, post on your blog, add to your newsletter, etc. But please keep the integrity of this article by including the author: Brenda Hoffman & source website link: www.LifeTapestryCreations.com Vertaling: Cobie de Haan – http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

10 REACTIES

 1. Wat verkwikkend om te lezen dat we gewoon in onze kracht mogen gaan staan als lichtwerker. Maar dan is iedereen die ik om me heen zie een lichtwerker want er wordt hier zo goed voor elkaar gezorgd in Alkmaar. Nee niemand vleit je het podium op. Ondertussen sta ik wel in de spotlights en dat is een onwennig gevoel. Van jongs af aan ben ik afkeuring gewend maar dat hoort allemaal bij een achterhaald verleden. Als ik overal om me heen mijn naam hoor vallen hoeft dat helemaal niet negatief te zijn. Wel heb ik nog restgevoelens van mijn verleden als outcast los te laten. Pas dan kan ik de liefde terug geven aan mijn omgeving die ik mag ontvangen en kan ik mezelf afschermen voor de pijn die andere mensen onbewust en ongewild om zich heen dragen en die mijn aura binnenkomt. Mijn verantwoordelijkheid om mezelf te beschermen want ik zie alleen maar goede mensen om me heen.

 2. Ik denk dat de tekst goed de innerlijke strijd van veel lichtwerkers weergeeft in deze tijd. Het stuk heeft wel enigzins een boze ondertoon. als je hooggevoelig bent zoals vele lichtwerkers dat zijn dan ben je dat zowel voor hoge als lage vibraties. in deze tijd merk je dat er veel onrust is in de wereld, mensen zijn toe aan veranderingen maar het is nog niet duidelijk hoe dat vorm gaat krijgen. De lage vibraties die hier en daar los komen pik je als lichtwerker makkelijk op, en dan is het wel een uitdaging om je in je eigen centrum, of rustpunt te blijven, en je niet verliezen in emoties van je ego.

 3. dag lieve Chris
  Het is het woord ‘behoefte’ wat het zorgen vanuit een ander perspectief laat zien.
  Als je zorgt vanuit een behoefte vervulling voor jezelf bij het zorgen voor een ander maak je het jezelf just moeilijk, zeker als er niet om gevraagd word. Zorg goed voor jezelf en als een ander je hulp nodig heeft zullen ze daarom vragen.
  In het engels is er de uitdrukking I care, but I dont care
  In oud hollands was er Vleien doet schreien

  De ‘ behoefte is de slachtofferrol hetzij van jou of van de ander. Daar krijgt niemand energie van daar raak je energie mee kwijt.

  Als je zorgt uit liefde met goedkeuring van de ander of met de vraag van de ander wordt het een totaal ander verhaal
  Heb bovenstaand verhaal niet geschreven, dit is mijninzicht en antwoord op je twijfel

  De wereld is al zo kil schrijf je, je kunt niet voor de hele wereld zorgen maar wel voor je zelf en dat straal je uit naar de ander…je buurman bijvoorbeeld en dat is een goed voorbeeld van lichtwerker zijn. Medeleven geen medelijden in de laatste zit de behoefte
  Een vriendelijk woord, een goedemorgen, een lach doet wonderen..het zorgt dat zowel jij als de ander zich goed voelt. Al vinden sommige van niet dat is hun probleem i dont care, it is my nature. Heb het goed Chris met het mooie mens dat je bent in eenheid

 4. Je word niet verlegen geboren. Het ego creeert verlegenheid als overlevingsstrategie aangezien je voelt als kind dat niemand je begrijpt of niet wil begrijpen, je omgeving ziet niet wat jij ziet. Het is een aangeleerd onderdeel van het afwijzingscomplex waar vele van ons last van hebben of hadden. Het accepteren van jezelf, je kracht terugnemen is een deel van het proces, loslaten is het toppunt van liefde. Door los te laten kun je liefde zijn. Te zijn wie je werkelijk bent
  Liefde is. En jij, jij bent mooi zoals je bent in al je eenvoud kind van het licht een schakel van het geheel. Je bent niet meer of minder
  En zeker geen tweedehands burger of marionet. Neem de touwtjes in eigen handen, wees de kapitein van jou schip. Ervaar de golven, ga door de wilde zeeen om kalm en vredevol het Lighthouse te bereiken. Waar je met open armen ontvangen word in liefde en harmonie. Stapje voor stapje ga je begrijpen door los te laten wat was en stralen wie je werkelijk bent. Je bent je eigen leraar..waar een woord je kan brengen, verlegenheid. Het woord is het woord het woord is. Het woord, dat ene woord werd een heel verhaal. Ja, ik ben een verhalenverteller…ik ben niet het verhaal. Ik ben Margie, child of Light.
  Vanuit het Oosten stuur ik jullie liefde en licht
  p.s. Schrijf hoofdzakelijk in Engels… Hoofdzakelijk? Ja, dat is nodig daar waar ik ben. Ben het nederlands niet vergeten moet we wel concentreren op het taalgebruik, nee ik moet niet ik wil op dit moment. The gift of today is the present

  Dankbaar voor al wat is
  Be love, do joy, have peace

 5. vind de laatste zinnen een beetje vreemd. waarom zou je niet voor een ander mogen zorgen en jij niet voor een ander?
  de wereld is al zo koud en kil doordat niemand naar elkaar omkijkt….of mis ik iets ,lees ik het verkeerd, zou ook zomaar kunnen….dat ik het niet begrijp

 6. Dank voor deze 'timely message'. Heb je svp de engelse titel of link naar de engelse blog voor me? Ik kan 'm bij Brenda niet terugvinden. Alvast bedankt!
  Danielle Brouwer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in