Niet jij ook je leven aan elkaar
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Gisteren lag ik heerlijk in de zon te genieten toen de volgende gelukzalige gedachte door mijn hoofd ging: “Dat is toch niet te doen, zo zalig dat dit hier is!”

Terwijl ik heerlijk aan het genieten was, voelde ik plots mijn gids/ziel, schuddend van het lachen. Oooh, dat beloofde weer wat en inderdaad, prompt kreeg ik volgend grappige beeld: een hand die op een reuzegrote nietjesmachine aan het kloppen was. Bam… bam… bam…

Ik snapte de vingerwijzing direct en genoot weer van de ontzettend liefdevolle humor van mijn gids/ziel. Het is namelijk één van mijn stokpaardjes om mezelf, familie en klanten bewust te maken van een positieve mindset en dit op een opbouwende wijze naar buiten te communiceren.

Belangrijk hierbij en één van mijn eerste tips is altijd: vermijd de woorden NIET en MOETEN.

Het tenietdoen van ons wezenlijke zelf

De laatste weken was het mijn oefening, om zo bewust mogelijk om te gaan met mijn woorden en om het woord niet, te vermijden. Wat niet evident blijkt te zijn :-0. Groot was mijn verrassing dan ook, toen ik tijdens mijn fijne genietende, momenten me ‘bezondigde’ aan het woord niet.

Hoe ingebakken zit dat wel niet in ons, dacht ik verder. En bam, daar was het weer; deze contradictorische of duale verwoording.

Wel en niet, het resultaat is nul dan, toch? Als ik deze lijn doortrek, denk ik te mogen stellen dat we een groot deel van de tijd onszelf neutraliseren.

Het toont heel scherp hoe wij en heel onze huidige beschaving ‘mismeesterd’ geweest zijn als kind. Hoe we als kind geleerd hebben om er niet te mogen zijn, niet onze gevoelens te mogen toelaten, om onszelf te neutraliseren en te vormen naar het model van buiten.

Niet, niet, niet, niet, brrr, en dit terwijl het leven zoveel te bieden heeft.

Maar je bent heel duidelijk aanwezig, je bestaat!

Hoezeer er ook gepoogd geweest is om je er niet te laten zijn en om je om te vormen tot iets anders, enkel je lichaamsbewustzijn (ego-mind) was beïnvloedbaar door de andere ego’s. Je onaantastbaar, unieke wezen is steeds zichzelf gebleven. Bijgevolg is ook je schepperskracht 100% intact gebleven.

Iets wat bestaat, is aanwezig. Dat te willen negeren is vechten tegen de bierkaai.

niet… is zonder macht en zonder impact.

Of zoals moeder Theresa zei: “Ik ben voor vrede” op de vraag of zij ook tegen oorlog was? 😉

De essentie of het zelfstandig naamwoord, is de spil van elke zin of bestaansvorm en het is dat wat zich tot expressie of tastbare manifestatie zal brengen. Vandaar het grote belang van je bewoording.

Voorbeeld: ik wil niet meer lijden = essentie of zelfstandig naamwoord is lijden dat wil zeggen dat jij de boodschap de ether instuurt om je meer lijden te bezorgen.

Voorbeeld: ik wil meer vreugde = essentie of zelfstandig naamwoord is vreugde dat wil zeggen dat jij de boodschap de ether instuurt om je meer vreugde te bezorgen.

REMINDER!!! ‘niet’ is zonder macht en zonder kracht!

Van tenietdoen naar genieten evolueren

De nietjesmachine staat ook symbool voor de levensstroom, die neutraal is en pas werkt als jij, mens, spil van je leven, je uit. Je uiting (in woord of beeld) is de symbolische hand die een klap geeft op de nietjesmachine. Telkens jij iets zegt of denkt, bam, is het vastgelegd in je leven en zal het iets zichtbaar maken. Vraag is natuurlijk of jij de energie van het tenietdoen gebruikt of de energie van het genieten.

Ik ging experimenteren met andere gedachten en voelen wat de energie met me deed.

  • Met de woorden: “Dat is toch niet te doen, hoe zalig dit is!” ervoer ik een soort van uit het nu vallen. Het zalige gevoel werd als het ware geneutraliseerd.
  • Met de woorden: “Wat een geluk, dit te mogen voelen!” bleef ik in die flow en kon ik verder genieten.

Hoe zit het in jouw leven? Neutraliseer jij ook je eigen leven door steeds weer het woord niet te gebruiken in de meeste van je zinnen? Wat wil jij echt en kan jij dit al positief verwoorden?

Probeer maar deze leuke oefening om het woord niet, zoveel mogelijk te weren uit je vocabulaire en om de essentie van wat je wel wil bewust te gebruiken.

Have fun !

vitaal water
vitaal water
vitaal water

10 REACTIES

  1. Ge-niet-en. Dit woord houdt dan zeer zeker genieten in. ook al zit het woord niet er in wat ons brein niet kent. Het geeft het aan door ge-en samen te voegen wordt het: geen niet.

  2. Voor Isabella,jij bent een van mijn favoriete auteurs op Niewetijdskind, mooi, goed en leuk artikel, ben het een poos geleden ook al eens tegengekomen, dat het universum het woord nee of niet, niet herkent, wees dus inderdaad voorzichtig hoe je iets formuleert of onder woorden brengt. Dank voor de hernieuwde bewustwording van het zijn.

  3. Ik ga helemaal mee met Carola, in genieten zit ook het woord niet, het maakt denk ik alle verschil, of je alleen niet gebruikt of vervoegd in een of andere combinatie.

  4. Zalig zijn de domme, verder zou je het woord zalig is moeten bestuderen, het is een uit het Kerkelijke vocabulaire voort gekomen duiding, veel vuldig gebruikt door vrouwen die iets mooi’s en fijn’s hebben ondergaan, wat ze een zalig gevoel geeft, wat je niet verhaal betreft leuk gevonden,
    ge-nie-ten, het zijn twee uitersten, niet -niks-nul, en zalig-alles-ook na de dood zalig zijn !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in