DELEN
muren-insluiten

 De wereld is klaar voor je nuDoor Dana Mrkich
Ik kan me niet herinneren wat de laatste keer was dat de collectieve energie zo zwaar aanvoelde. Een week geleden kreeg ik een analogie door, dat we uitgeperst worden, om sap te verkrijgen, en de suggestie was om te focussen op het sap, wanneer je je emotioneel en energetisch uitgeperst voelt. Wel, vandaag geldt die suggestie honderdvoudig!

Het kan aanvoelen alsof muren jou en de wereld insluiten. Sommigen kunnen zich voelen alsof de ‘duisternis’ aan het winnen is, of dat alle healingwerk voor niets is geweest. Toch is het net zo dat de ‘duisternis’ duidelijker zichtbaar wordt, zowel in als buiten ons, ‘duisternis’ is in deze context dat waarvan we ons niet bewust zijn.muren-insluiten

Velen onder ons worden zich bewust van de veelvuldige manieren waarop we als mensheid onszelf en ook ons zelf persoonlijk hebben beperkt. Het voelt als *@!#, omdat het leven niet bedoeld is om beperkt te zijn. We zijn hier om ons onze waarheid, onze kracht en ons creatief vermogen te herinneren. We zijn hier om te belichamen wie we echt zijn zodat we onze overtuigingen, invloeden en systemen die ons krachteloos hielden kunnen loslaten.

Vandaag is een goede dag om jezelf eraan te herinneren hoever je al gekomen bent, wie je geworden bent, in vergelijking met jaren geleden. Het is een goede dag om jezelf eraan te herinneren hoever de wereld al gekomen is, en hoeveel mensen er echt aan het ontwaken zijn. Het is zo makkelijk om je handen in de lucht te gooien en te zeggen dat we het opgeven, maar wat zijn we daarmee?

Al dit nieuwe bewustzijn kan ironisch genoeg veel depressie triggeren, omdat we ons verloren voelen in wat we kunnen doen om te helpen bij zoveel situaties. Wanneer je je dus bewust wordt van iets, vraag dan om de ‘oplossing’ te tonen. Later die dag zal je jezelf iets zien doen dat zo simpel en onbetekenend is als bv. een hilarische videoclip bekijken, maar dat is voldoende om je uit je sleur te krijgen en je opnieuw te verbinden met je flow, en je zal je plots beter voelen over het probleem dat je die morgen had, of misschien meer gemotiveerd of helder in verband met het aanpakken van een groter, of zelfs globaal probleem. Het is een goede dag om te kijken, lezen of iets prettigs, positiefs, versterkend of verkwikkends te doen, dat je opnieuw verbindt met het ‘sap’ van je leven.

Hoe gaat het met je?

Dana Mrkich

www.danamrkich.com

vert. Fran Tielemans

14 REACTIES

 1. Creëer een schild?
  Zit ik daarmee in een cocon?
  Volgens mij werkt dit niet zo.
  Ik Ben.
  En in die openheid wordt er losgelaten.

  • @Lia, “Ik Ben.
   En in die openheid wordt er losgelaten.”

   NEEN, in die openheid is er niets wat iets kan vasthouden.

   M.a.w. als er geen angst voor muizen meer is dan triggert het zien van muizen die niet aanwezig zijnde angst niet meer.

   DUS; geen negativiteit meer in jezelf en/of ten opzichte van jezelf (je zelfbeeld) dan doet alle negativiteit in die buitenwereld je niets meer.

   M.a.w. er gaat niets meeresoneren in jezelf met die negativiteit van buiten.

   Inderdaad, een schild kan helpen maar het is in eerste instantie een hulpmiddel om niet verward te raken door die buitenwereld en daardoor de mogelijkheid hebbende om in de binnenwereld te kijken wat meeresoneert met die buitenwereld.

   Maar een ieder zo zijn/haar fase en de volgende dient zich vanzelf wel weer aan.

 2. Hoor en zie de “negative” dingen aan maar ga er niet in mee.
  Creëer een schild.
  Laat ze voor wat ze zijn. Ze zijn niet echt, slechts een spiegel ,trigger, uitdaging…. uit liefde gegeven.
  Ik zie vooral heel veel mooie dingen ontstaan waarvan ik een aantal jaren geleden alleen maar van kon dromen.
  Echt, we zijn op de goede weg.
  Wonderen gebeuren iedere dag!
  Geloof en…. zie!

 3. Ik wil wat kwijt over de reactie s. Je kan ook positief reageren ipv iemand aan te vallen op negativiteit . Want wat lees en voel jij als je dat leest ?- wat iemand zijn ervaringen en vragen zijn -Het is een spiegelreactie en jouw gevoel wat je bij een ander neerlegt iedereen mag reageren/vragen betreft de geschreven tekst. En mocht iemand echt iets negatiefs neerzetten, laten we daar positief op reageren 😉

 4. Hallo Jannette hoe is het gegaan ben je verfrist terug gekomen van je middagje met vrienden , ik hoop ook dat jij je beter voelt, heeft ook Met de tijd te maken van de donkere dagen voor Kerstmis . Liefs. Jannie

 5. wat een lieve reacties.
  @ jannie, ik laat me ook niet meesleuren in de negatieve flow hoor, het zijn constateringen die ik doe. vroeg me af ik ik alleen hier mee worstel.
  ook ik WEIGER om me neer te leggen bij de kilte die er heerst en blijf proberen.
  @ Petra, ik zie niet alleen maar negatieve dingen hoor, ik zie ook echt de mooie kanten van lieve mensen maar dat waren de mensen die al lief waren haha.
  de rest blijft doorgaan met hoe het was of wordt nog negatiever etc.
  ik ben blij met jullie reacties!
  en Jannette, ik hoop dat je lekker opgefrist bent vanmiddag.
  liefs allemaal

 6. Fijn om te lezen. Ik voelde me vanmorgen best wel depressief. Maar ik ga nu naar mijn ‘spirituele vrienden’ voor een middagje ‘leren’. Ben benieuwd hoe ik daar van terug kom

  Lieve groet,
  Jannette

 7. Arme Chris,
  Het spijt mij dat je alleen de negatieve dingen ziet.
  Het is waar, in nieuws wordt alleen daar naar naar gewezen, en toch…
  Ik zie steeds vaker mensen een praatje maken met elkaar.
  Reageren op elkaar.
  Ik voel wel degelijk dat er iets aan het gebeuren is.
  Het is nog klein, het flakkert, als een kaars in de wind.
  Om die kaars waaien flinke stormen.
  Maar laat die kaars niet uitdoven.
  Wij zijn net een badeendje in de woeste zee.
  Hoeveel golven ons ook proberen onder te krijgen.
  We komen altijd weer boven, treken onze snavel open en brullen de wereld toe.
  KWAK!
  We laten ons niet lek schieten!
  We laten ons niet depressief maken.
  Blij zijn!
  Blij zijn dat je leeft en vooral je blijdschap doorgeven, dat is mijn boodschap.

 8. Hoi Chris. Ik snap wat je bedoeld , wat men bedoelden vorige jaar , dat alles beter zou worden , ja ik denk met hele kleine stapjes , ik kan mij er ook in vinden in het egoïsme van de mens , mijn zus is deze zomer overleden , kom je een bekende tegen , hoe gaat het , nou zeg ik mijn zus is overleden , ze vroeg er niks over , en ik dacht huh , heel apart , haar vader is erg ziek ik vraag dan wel hoe het gaat allemaal , ik zorg dat ik niet zo ben , dat kan ik niet , ik blijf toch in de goedheid van de mens geloven , maar laat mij niet meesleuren in de negatieve flow , ik blijf doorgaan met interesse naar andere mensen , ik stoot geregeld mijn kop , So be it , ik ben ook van in andere wereld zijn en daar duik ik af en toe in om mij weer af te sluiten voor de af en toe wrede wereld , maar kruip er dan weer uit om met frisse moed de mooie dingen te omarmen , want die zie ik wel ( gelukkig) . Fijne dag Chris , het komt…….. Opeens …….waneer je het niet meer verwacht … . .

 9. helemaal mee eens, t voelt zwaar en heftig, vroeg me al af waarom ik me de laatste tijd zo voelde.
  snap alleen een ding niet. vorig jaar om deze tijd werd er overal beweerd dat het allemaal zo mooi zou gaan worden, alles werd beter, eerlijker , etc etc.
  helaas ervaar ik het tegendeel. mensen worden alleen maar hypocrieter, oneerlijker, beloven van alles en doen niks, laten andere mensen aan hun lot over.
  schiet mij maar lek,,,,,ik ben van een andere wereld en ben blij wanneer ik daar weer heen kan cq mag.
  klinkt depressief maar dat is het niet hoor ‘-)

  • Hallo Chris,

   In de bijna alle gevallen is de oorzaak van die gevoelens gewoon in jezelf te vinden. De sleutel ligt dan ook in jezelf.

   Als je zoiets zegt van dat je van een andere wereld bent waar je liever wil zijn, dan lijk je weerstand te hebben tegen je aanwezigheid hier. Waar die weerstand / vluchtgedrag vandaan komt, ligt wederom in jouzelf.

   Die beweringen dat het allemaal mooi gaat worden. Ik denk : als iedereen daar op gaat wachten gaat dat niet gebeuren. Het gebeurt alleen als iedereen met zichzelf aan de slag gaat.

   En de wereld is niet slecht of fout, de wereld is in transformatie, en wij maken daar onderdeel van uit.

   Hartelijke groet, Robert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in