Lotus-bloem

Het pad van wording is een microkosmos van onze levensreis, want we zijn in het proces van wording, als reactie op elk moment, op bepaalde aspecten van onze energie. Het grootste deel van deze reis is gebaseerd op onbewuste keuzes, en we gebruiken onze emoties om zowel de keuzes die we maken te beoordelen, als de resultaten die we bekomen.

Maar door onze emoties te laten meespelen, gaan we alles dat ons ‘slecht’ doet voelen vermijden, en alles wat ons goed laat voelen verwelkomen. De beste keuzes echter, die keuzes die te maken hebben met het kiezen voor een hogere energetische vibratie, doen ons niet beter voelen. In feite kunnen ze ons nogal ongemakkelijk doen voelen, tot we aflijnen op de nieuwe energie. En het feit dat we ons goed voelen, geeft aan dat we ons bevinden op het ‘al geweest’ -pad, en dat we dingen doen die we al gedaan hebben, dat we aflijnen op energie waarop we al afgelijnd zijn, en waar we vertrouwd mee zijn.

Wanneer we onze gevoelens en emoties gebruiken om te oordelen waar we zijn op onze spiritueel pad, oordelen we gewoonlijk gebaseerd op oude energie, en op wat we al ervaren hebben.

Een verschuiving in energie brengt niet automatisch direct vreugde en vrijheid, verre van. Elke verschuiving in energie begint met gevoelens van afscheiding en pijn, gevolgd door een keuze om naar een ander niveau te gaan of niet, waarna we dan ofwel terug zijn waar we begonnen zijn als een ‘al geweest’, ofwel zijn we op een nieuw energieniveau, dat niet vertrouwd en ongemakkelijk aanvoelt. Bij elke energieverschuiving moeten we bereid zijn om enig ongemak te ondergaan, voor we ons comfortabel kunnen voelen bij de veranderingen die we creëren.

Wat doen we dus? We kunnen in onze ‘al geweest’- energie blijven zitten, en doen wat we altijd hebben gedaan, en ons comfortabel voelen bij wat vertrouwd is, of we kunnen het pad van wording proberen, met het besef dat er emotioneel en energetisch ongemak zal zijn. Indien we dat kunnen, tot we ons comfortabel voelen bij de energie, dan kunnen we de nieuwere energie integreren en toestaan dat onze werkelijkheid zich ontvouwt vanaf dit punt van wording. Indien we dat niet kunnen, stappen we terug in het comfort van wat we al kennen en zijn we tevreden met ‘al geweest’.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe meer we in dezelfde emoties of gevoelens proberen te blijven, nu in deze transformatiecycli, en proberen te veranderen, op manieren die onszelf of anderen niet overhoop halen, of op manieren die ons ervan verzekeren dat we altijd gelukkig, comfortabel en nooit vertwijfeld zijn, hoe moeilijker het voor ons wordt om de verschuiving in onze energetische frequentie bij te houden.

Het pad van wording is een pad zonder inspanning, maar dat betekent niet dat het makkelijk is. Het vraagt moed om naar ons leven te kijken, te beslissen om los te laten wat ons niet meer dient, intenties te plaatsen voor nieuwe energieën, en dan de toestemming te geven dat alles wat daar niet meer bij past, uit ons leven weggaat.

Soms moeten we dingen loslaten die we leuk vinden en willen behouden. Een andere keer laten die dingen ons zelf los en voelen we ons afgewezen. Maar altijd hebben we twee keuzes in dit proces, ofwel blijven we ter plaatse als een ‘has been’, en doen we alsof we keuzes maken, terwijl we dat niet doen.

Ofwel halen we eens diep adem, verzamelen we al onze moed, plaatsen we onze intentie om een nieuwe en hogere vibratie te worden en geven we het Universum de toestemming om ons dit te helpen bereiken, op manieren die ons vreugde, vrede en overvloed brengen, en weten dat wat voor ongemak we ook voelen, dat tijdelijk is, tot we de nieuwe energie integreren en erop aflijnen, en we de werkelijkheid een nieuwe uitdrukking van ons potentieel laten worden.

Copyright 2012 Jennifer Hoffman
vertaling: Fran Tielemans

alle artikelen  van Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap