Verbinden in kracht

De lichtwerkers die de afgelopen jaren hun tijd hebben gewijd aan het ontwikkelen van bewustzijn, hebben een aantal fasen doorlopen. De fasen van het begin van bewustwording, het doormaken van intense processen, chaos, eenzaamheid, jezelf klein houden, slachtofferschap en onmacht. Maar ook van het toenemen van vertrouwen op jezelf, jouw intuïtie en het leven.
Deze fasen volgen elkaar niet stapsgewijs op, maar lopen door elkaar heen en kunnen zelfs tegelijkertijd plaatsvinden.
Na al die intense processen van de afgelopen jaren begint zich iets nieuws aan te dienen: het innemen van jouw plek, jezelf laten zien en je verbinden met andere lichtwerkers.

Fasen in bewustwording

Onbewust

In deze fase heb je nog geen of weinig besef van je grote gevoeligheid en lichtwerker zijn. Je wordt getriggerd door tegen dingen aan te lopen in het leven zoals je dat tot dan toe leidde. Deze triggers zijn de start van ‘wakker worden’. Bijvoorbeeld:

 • Intense gevoelens die je niet begrijpt of kan verklaren.
 • Conflicten met de mensen die dicht bij je staan.
 • Het gevoel niet te weten wie je nou echt bent of wat je echt wil met je leven.
 • Geen vervulling meer vinden in de dingen die je altijd hebt gedaan.
 • Onzekerheid over of je het allemaal wel goed doet en angst dat je misschien gek of raar bent.
 • Meer behoefte aan rust en tijd alleen.
 • Je niet begrepen voelen door de mensen om je heen.
 • Het gevoel hebben anders te zijn dan andere mensen en ook andere dingen te willen met je leven.

Groei van bewustzijn

In deze fase ontwikkel je bewustzijn over je gevoeligheid. Je praat hierover met andere mensen, leest boeken of artikelen en volgt misschien workshops. Je gaat in therapie of zoekt andere vormen van begeleiding. Je krijgt meer begrip over je gevoelens en contact met wie je bent. Je bewustzijn over het leven op aarde groeit, je leert over de lessen van je ziel en vorige levens.

Contact met gevoel

Tijdens deze fase word je in je gevoel gebracht. Je maakt intense processen door en ervaart gevoelens van angst, pijn, verdriet, onmacht en boosheid. (Lees hier meer over in het artikel: “Het leven van een Lichtwerker”.) Steeds ga jij een laag dieper in jezelf, zodat er diepere gevoelens naar boven, in jouw bewustzijn, kunnen komen. Je doorleeft, ruimt op, transformeert en groeit.

Het doormaken van deze gevoelens brengt je bij jezelf. Al die gevoelens zijn als uienschillen om je ware zelf heen. Het doorleven brengt je telkens een laagje dieper in jouw kern.

Chaos

Tijdens je proces van bewustwording word je regelmatig flink door elkaar geschud en kan het een flinke warboel in jezelf lijken. Net zoals bij een grote schoonmaak of renovatie van je huis, zit je eerst een tijd in de rommel en chaos. Al het oude komt tevoorschijn, en dient bekeken te worden: bewaren of wegdoen? Zoals het vaak is als je gaat opruimen blijk je vaak meer oude rommel te hebben, dan je dacht. Steeds meer komt er naar boven.
Zo is het ook in jezelf. Ook daar ligt vaak meer oude rommel opgeslagen dan je je bewust was. Regelmatig kan je door al die rommel het licht even niet meer zien of voelen.
Het is een hele klus om door al die oude spullen, energieën, gevoelens, gedachten, overtuigingen heen te gaan en op te schonen. Dit hoort er allemaal bij.

Eenzaamheid

Veel lichtwerkers hebben de afgelopen jaren veel alleen moeten doen. De processen dienden in meer of mindere mate in eenzaamheid doorgemaakt te worden. Dit was aan de ene kant omdat het bewustzijn over lichtwerker zijn nog in de kinderschoenen stond. In elke groep of kring mensen, was één lichtwerker, oftewel pionier. Zo kon er op heel veel plekken tenminste één lichtpunt zijn, die het licht kon verspreiden.
Aan de andere kant was dit onderdeel van je lesprogramma. Eenzaamheid is een thema dat de meeste lichtwerkers met zich meedragen om te doorleven en uit te werken. Dit om ook de tegenpool van het grote een-zijn te kunnen ervaren. We zijn hier nou eenmaal op aarde om alle uitersten van de dualiteit te kunnen ervaren.

De eenzaamheid diende ook nog een ander doel: verbinding met jezelf te kunnen maken. Als je opgaat in eenheid, heb je niet de mogelijkheid om jezelf als individu te ervaren. Je kan dan niet ontdekken wie jij bent en wat jou speciaal maakt. Gedurende alle gevoelens van afgescheidenheid, eenzaamheid en tijd alleen de afgelopen jaren, heb je de mogelijkheid gekregen om je steeds dieper met jezelf te kunnen verbinden. Zo kon jij jezelf goed leren kennen.

Jezelf klein houden

Als gevoelig mens en lichtwerker ben je geneigd om jezelf klein te houden en jezelf niet op waarde te schatten. Er is veel angst in ons systeem geprogrammeerd om met ons ware zelf naar buiten te komen. Dit heeft te maken met ervaringen die we in onze jeugd hebben opgedaan, maar de wortels van deze angst liggen in vorige levens. Meer hierover kan je lezen in het artikel “Helen van angst meegenomen uit vorige levens”. 

Slachtofferrol

Jezelf klein houden hangt samen met de slachtofferrol. De rol die ons zo vertrouwd was in vorige levens. Het buiten de maatschappij staan. Het alleen moeten doen. De angst voor en pijn rondom vervolging, verbanning, verbranding, enz. Al die ervaringen zitten heel diep in ons opgeslagen.

Het is belangrijk om dit gevoel van slachtoffer zijn en de bijbehorende onmacht helemaal te doorleven. Als dat is gebeurd, kan ook het slachtoffer zijn worden geplaatst in het grotere perspectief van het doorleven van alle uitersten/dualiteiten op aarde.

Gevoelens van slachtoffer zijn en onmacht worden regelmatig getriggerd tijdens het doormaken van alle lichtwerker-processen. Gevoelens als ‘ik kan niet meer’, ‘wat is het moeilijk, zwaar en vermoeiend’ en ‘waarom moet ik het allemaal alleen doen?’ komen regelmatig voorbij.

Toenemen vertrouwen

Door het doorlopen van alle processen, het doorleven van gevoelens, het opschonen en transformeren, groeit je bewustzijn. Steeds verder ruim je oude energie, gedachten en patronen op.

Je wordt bewust van alle groei die je doormaakt en kan zien welke stappen je al hebt genomen. Daardoor groeit je vertrouwen nog meer.

Je voelt dat je niet alleen bent. Je merkt dat je wordt ondersteund en geholpen. Je ontvangt bijvoorbeeld mooie boodschappen, heldere inzichten, ervaart synchroniciteit, ziet veel dubbele getallen, hebt bijzondere ontmoetingen en krijgt contact met gidsen, engelen of een hoger bewustzijn.

Je kan het grotere geheel zien en begrijpt meer van jouw leven op aarde en de lessen die je als ziel opdoet. Je ervaart meer de zin van jouw leven. Je krijgt meer zicht op wie je echt bent en wat jij te brengen hebt.

Ik herinner je er nog maar even aan dat de fases die ik beschrijf elkaar niet stapsgewijs opvolgen. Het ene moment kan je bijvoorbeeld veel vertrouwen voelen en het andere kan je weer overspoeld worden door een gevoel van onzekerheid en onmacht. Dit is onderdeel van het proces.

Uitstralingsveld

De lichtwerkers die de afgelopen jaren bewust door deze stappen zijn gegaan (en nog gaan), zijn ontvangers en ankerpunten voor de energie met een hogere trillingsfrequentie. Hun uitstralingsveld is gegroeid. De energie die zij ankeren kan steeds meer mensen bereiken. Steeds meer lichtwerkers kunnen daardoor ‘wakker’ worden en zich herinneren wie ze zijn.

Nieuwe fase: Lichtwerkers verbinden in kracht

Waar de afgelopen jaren de nadruk heeft gelegen op het erkennen van je gevoelens, de moeilijkheid van het doormaken van alle processen, het je klein, onzeker en eenzaam voelen, breekt nu de volgende fase aan. Voorzichtig begint deze door te schemeren en laat zich in meer of mindere mate al zien en voelen.

Ook de overgang naar deze fase is niet lineair en vloeiend. Dat deze volgende fase zich aandient, wil niet zeggen dat de andere er niet meer zijn. Dit nieuwe kan zich soms even aandienen en vervolgens kan je je zomaar weer in angst en chaos bevinden. En toch groei je.

In deze nieuwe fase stap je uit de onmacht en slachtofferrol. Je hoeft jezelf niet meer klein te houden. Steeds meer kan je jezelf zijn, met al je gevoelens van kwetsbaarheid, kracht en licht. Steeds meer neem jij jouw plek in. Steeds meer kan jouw licht hier aarden en geef je met wie jij bent jouw bijdrage aan de groei van licht, liefde en bewustzijn op aarde.

Hoe groot of hoe klein jouw bijdrage ook is, hoeveel of hoe weinig mensen je ook bereikt, jouw bijdrage is waardevol. Precies zoals jij het doet. Jouw waarde is velen malen groter dan jij op dit moment kan zien. In deze nieuwe fase krijg je hier steeds meer besef van.

Je krijgt meer bewustzijn van de reis die jij hebt afgelegd. Voor al die honderden, duizenden stapjes die jij hebt gezet. Voor alle groei die jij hebt doorgemaakt. Je gaat jezelf eren voor wie jij bent en voor al jouw moed, kracht en doorzettingsvermogen.

Je beseft dat het een moeilijke reis is die je maakt, maar dat je het wel kán.

Doordat de verbinding met jezelf steviger is geworden en je aarding dieper, komt er nu ruimte om verbinding met andere lichtwerkers aan te gaan. Velen van jullie hebben dit de afgelopen tijd al kunnen ervaren. Door alle groei is er steeds meer contact tussen lichtwerkers mogelijk, vanuit de verbinding met jezelf. Deze is de basis van al jouw verdere groei.

Je hoeft niet meer terug te deinzen of je te verstoppen. Je mag er ZIJN, jouw ruimte innemen en weten dat je het kan. Bewust van je kracht, moed en doorzettingsvermogen. Niet meer alleen, maar vanaf je eigen plek, in verbinding, samen.

28 REACTIES

 1. Wat een herkenning!
  Blij word ik ervan. Een aantal kennissen en vrienden hebben mijn transformatie meegemaakt. Ik ben voor gek verklaard, psychotisch en nog meer maar nu kan ik lachen. Ik heb mijn oude wereld achter mij gelaten en ben ook mijn relatie ontgroeit. Het verschil tussen mijn partner en mij is steeds meer zichtbaar. Hij is stil blijven staan maar is niet bereid een stap vooruit te nemen.
  Nu combineer ik mijn kunstenaarschap met mijn Lichtwerken. Ik geef Zen schilderlessen op mensen op weg te helpen om bewuster naar zichzelf te luisteren. Dank je wel voor dit artikel Lea!

  • Hallo Mila, zo tof om te lezen dat je je eigen ding doet. Vooral Zen schilderlessen geven: jij bent de eerste die ik ontmoet die dit ook doet. Prachtig! Graag zou ik horen, lezen hoe je daarbij gekomen bent enzovoorts.. want blijkbaar ben je een gelijkgestemde ziel.
   Hartegroet, Tina
   (www.straal.biz)

 2. Prachtig artikel en punt voor punt herken ik mijn moeder hierin. Zij heeft dit allemaal meegemaakt en het lijkt net alsof je het over haar schrijft. Zij is helaas recentelijk overleden dus heeft de volgende fase niet mee kunnen maken. Ik bewonderde haar al en nu nog meer!!

 3. Wat mij in dit proces heel erg heeft geholpen zijn de boeken van Monique Timmers. Vooral het boek Regeer je eigen koninkrijk. In de boeken vond ik herkenning in datgene wat ik ook in andere boeken tegen ben gekomen. Evenals de eigen ervaringen en bewustwording. (Daarbij denkend aan De Schepper en de “door velen” ongeziene wereld die zeer veel liefde (d.m.v. warmte) hebben gegeven op mijn meest intense momenten van het ervaren van alleen zijn en niet begrepen worden).
  Het heeft bij mij wakker gemaakt dat ik er wil zijn voor die mensen die niet gekend en gehoord worden in de maatschappij. Ik wil hen een luisterend oor bieden, zonder een oordeel te geven of gelijk met een advies klaar te staan. Om zo de gelegenheid te geven aan de ander om zich te uiten en misschien een bewustwording te mogen geven, waardoor de ander ziet en ervaart: “Ik word gehoord en ik mag er zijn. Ik doe er toe. Mijn kwaliteiten zijn… en deze wil ik uitdragen en delen met de anderen in de maatschappij”.
  Dank je wel voor dit op een rijtje zetten d.m.v. dit artikel.
  Hartelijke groet,
  Carla Beij

 4. Wat een mooi artikel, zo herkenbaar alle fases en zoveel mensen die hier ook in zitten. Dat geeft al steun. Dat je er niet alleen voor staat. Dat was voor mij ook erg moeilijk. Het met niemand kunnen delen, waardoor ik soms het gevoel had dat ik gek aan het worden was. Heel fijn. Ik wens iedereen een liefdevolle reis toe in dit proces.

  Hartegroet aan iedereen
  Anita

 5. Het doet me goed,dankjewel! De wond als ingang van het licht!, een uitgebreide stuk herkenning! Ik zou graag meer weten over hoe we „het“ in de praktijk kunnen brengen. Hoe en wann kunnen we elkaar allemaal ontmoeten en onz met elkaar verbinden ? Liefs Karin

 6. Jeetje wat grappig al die reacties.. Had de mijne kunnen zijn…. Heel erg bedankt voor die uitgebreide stuk herkenning…

 7. Wat een herkenning!
  Precies op mijn lijf geschreven.
  Met name de eenzaamheid die ik steeds voel is zo zwaar om de moed erin te houden.
  Steeds weer vertrouwen hebben dat het goed zal komen.
  Eindelijk mijn ware ik aan het vinden.
  Dank voor het mooie artikel.

 8. Wat een ontzettend goed stuk, 100% herkenbaar, en in de laatste fase aanbelandt! Veel dank Lea; dit zo helder omschrijven kunnen er niet veel… X

 9. Ontroerend, ben er stil van. Prachtig omschreven. Hier in een burnout die mij eindelijk de kans geeft tot bloei te komen en te zijn wie en waarvoor ik er ben en er gewoon zo mag zijn. Met behulp van een ontzettend lieve en goede coach die levelt met mijn eigen ik en mij de handvatten geeft in mijn bewustwording. Subtiele signalen om mij heen die aangeven dat ik op de goede weg ben. Mooi om dit dan als bevestiging te lezen 😀

 10. Dank je wel Lea voor dit heerlijke artikel. Het was precies wat ik nodig had op dit moment … het geeft me weer moed om met zachtheid naar mezelf te kijken. Warme groet, Marie-Rose

 11. War fijn om dit lezen. Een.en al herkenning. Geeft steun.
  Zo duidelijk het proces verwoord. Fijn te lezen dar dit proces moed, kracht, doorzettingsvermogen vraagd. Ik.legde dit negatief uit als falen.

 12. Ik ben ervan overtuigd dat ik een lichtwerker ben. Fijn om dit artikel te mogen lezen, wat een herkenning! Ik hoop echt dat ik eindelijk mijn plek mag innemen want ik ben zo ontzettend moe. Hoop op contact met andere lichtwerker zodat ik er niet meer alleen voor sta. Veel liefs!

 13. Ik was eerst inderdaad bang voor mijn kracht en ik ken mijn kracht nog niet helemaal. Ik heb veel last van pijngevoelens; zielepijn of pijn van anderen. Die pijn heeft te maken met verlatenheid en reddeloosheid en radeloosheid, eenzaamheid en het gevoel opgesloten te zijn. Ik kruip wel eens terug in mijn eigen wereld ter bescherming.
  Ik doe energiewerk en ruim nu karma op uit dit leven en vorige levens. Heel heftig en confronterend soms, maar ook heel leerzaam. Steeds meer zie ik het verband tussen de dingen die gebeurd zijn en die gebeuren. Een bewustwordingsproces.

  • War fijn om dit lezen. Een.en al herkenning. Geeft steun.
   Zo duidelijk het proces verwoord. Fijn te lezen dar dit proces moed, kracht, doorzettingsvermogen vraagd. Ik.legde dit negatief uit als falen.

 14. Ik heb zelfs een seksuele identiteitscrisis gehad. Van hetero werd ik ineens lesbisch/biseksueel zo leek het. Heel erg verwarrend. Mijn seksuele drive was ook ineens veel sterker, terwijl deze juist al jaren heel erg laag was (rouwde nog om het verlies van mijn man). Ikzelf denk dat die seksuele identiteitscrisis ook iets te maken kan hebben met het verlies van mijn moeder vorig jaar. Het kind in mij verlangde een paar moederarmen.

 15. Dit lijkt voor mij geschreven. Het is ook wat ik zelf al had bedacht!
  Het is een feit dat je in al je eenzaamheid pas je zelf echt leert kennen en je kunt ontwikkelen in wie jij bent en niet wat in, bijvoorbeeld , een relatie.
  Ik hoop wel dat het snel wat lichter wordt 😉

 16. Een en al herkenning! Dankjewel!
  Soms voelt het inderdaad heel zwaar, maar tegelijk voel ik dat het nodig is.
  Warme groet, Bianca

 17. Het is fijn voor mij dit allemaal te lezen. Ook ik ben door alle punten heen gegaan en nog steeds is het niet helemaal afgelopen.
  Ik heb wel het gevoel dat de ui bijna helemaal is afgepeld.
  Dank je wel.

  Lieve groet,
  Jannette

 18. Heel veel dank voor dit artikel , het heeft me veel duidelijk gemaakt . Ik dacht al er was iets behoorlijk mis met mij maar nu ben ik een stuk rustiger.

 19. Wat een herkenning, dan weer iets meer vertrouwen en dan weer die verwarring en chaos……erg mooi beschreven…..

 20. Al een paar dagen niet goed in mijn vel. Dan lees ik je artikel, tranen spontaan omhoog. Spanning verdwijnt en de hoofdpijn verdwijnt. Dank je wel, Lea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in