Petra Maartense
Petra Maartense

Het nieuwe jaar komt er weer aan. Tijd om 2013 na te beschouwen en nieuwe voornemens te maken? Voor de meesten zal 2013 een enerverend jaar zijn geweest, alleen al omdat de intensiteit van het licht, de energieën die de aarde optillen naar een hogere frequentie, steeds sterker is geworden. Dat betekent dat alles aan het licht is gekomen dat vast zat, dat in beweging wilde komen en gezien wilde worden. Dat gaat door tot het is opgeruimd en we er vrij van zijn. Steeds diepere lagen worden ontgonnen. Maar het gaat snel. Alles gaat snel. Zodra iets opkomt, kan het even heel heftig zijn, maar ook snel oplossen. In ons persoonlijk leven zijn of worden we geconfronteerd met alles wat we opgeslagen hebben aan pijn, verdriet, boosheid, frustraties, maar ook aan wensen en dromen.

Als je de hogere frequentie in jezelf toelaat, gaat het steeds meer vanzelf. Makkelijk. Stel je voor hoe je hele aura gevuld wordt met meer licht, sprankelende energie. Laat het lekker volstromen. Evenals je huis, je omgeving, je lichaam, alles… Alles wil naar een hogere frequentie toebewegen, geef het de tijd en de kans om dat te doen en probeer je er niet tegen te verzetten. Zodra je ergens weerstand bespeurt, kijk er naar. Waar gaat het over? Waar verzet je je tegen? Wat is dat voor een stukje oud zeer? En probeer het je voor te stellen als een deel van jouzelf, een kind, een wond, dat je liefdevol verzorgt. Als jouw liefdevolle aandacht daar naartoe gaat, kan het lichter worden en ook opgenomen worden in de hogere frequentie die je omgeeft. Troost het kind, verzorg de wond liefdevol.de zuiverste frequenties van God Licht;

Sommige jasjes zijn te krap geworden om het nieuwe jaar mee in te gaan. Trek ze lekker uit. Bepaalde houdingen  en overtuigingen, ideeën over jezelf of over anderen, laat ze varen. Geef jezelf wat meer ruimte. Je hoeft niet overal wat van te vinden. Je hoeft helemaal niks te beoordelen. Het oordelen is oud. Het is een vorm van in de hand willen houden, het idee dat we het kunnen beheersen, we denken (of dachten) dat we met een oordeel grip hadden ergens op. Dat is niet zo. Integendeel. We blokkeren er iets mee en beperken ons zicht op waar het werkelijk over gaat. Met een oordeel plaats je iets opzij, je wilt het niet werkelijk zien en meestal vergeet je daarbij naar goed jezelf te kijken. Alles is terug te vertalen naar jezelf, je eigen beleving. Je hoeft dat niet af te wijzen of te beoordelen, het wil alleen maar gezien en ervaren worden. Om jou verder te kunnen laten groeien.

We hebben een nieuwe manier van kijken nodig. Kijken met compassie en liefde. De manier waarop je ergens naar kijkt, maakt heel veel uit. Jouw blik op de wereld verandert je wereld. Wees mild en begripvol, blijf aanwezig in je hart. Zelfs als iemand tegen je tekeer gaat of als je een groot probleem hebt met iets of iemand. Je lost het niet op door stelling te nemen, iets of iemand af te wijzen, te vermijden of zwart te maken. Het beste dat je kunt doen is die ander overspoelen met licht en dat deel in jouzelf dat hierdoor wordt getriggerd ook. Omgeef het in gedachten met een roze wolk, liefde, zachtheid. Stuur alle negatieve energie die je bespeurt naar het licht. Dat kan, dat kan je ook voor anderen doen. Bedenk dat de ware zelf van iedereen liefde en licht is. Sommige mensen zijn omgeven door negatieve energieën, soms hebben ze zelfs entiteiten om zich heen hangen, wees er vooral niet bang voor. Stuur ze weg. Dat kan. Ze overleven het Goddelijke licht niet. Want vergeet niet dat dat het is: het goddelijke licht is ons licht en zodra je je aandacht ergens op vestigt, wordt dat beïnvloed. Kijk met de ogen van het Goddelijke licht, de liefde. Begrip en compassie. Dat hebben we nodig.

liefde is een werk woord
liefde is een werk woord

Wie de komende dagen tijd uittrekt om de balans op te maken van het oude jaar kan dit met terugwerkende kracht toepassen op alles wat voorbij komt. Vergeef jezelf en anderen voor wat pijn heeft gedaan, wat moeilijk was, hul het in het licht, stuur met terugwerkende kracht liefde naar al die situaties die je moeilijk vond en probeer alles naar het level te brengen van de onvoorwaardelijke liefde. Het kan, omdat jij het wenst. Omdat jouw intentie die kracht heeft. En ja, ook voor de wereld kan je dat doen. Maar alles in de wereld heeft z’n equivalent in jouw wereld. Los je iets ogenschijnlijk kleins op, lukt het je om een innerlijke shift te maken in hoe je ergens naar kijkt, dan zal dat een groot effect hebben op de hele wereld. We kunnen tegenstellingen verscherpen of we kunnen ze beslechten. Bij dat laatste krijgen we alle mogelijke hulp. We worden goed begeleid!

Ik wens jullie een opgeruimd einde van het jaar en een schoon en fris nieuw begin!

Petra Maartense

www.happyview.info

Voor wie wat extra hulp wil bij het uitrekken van jasjes (gratis afstandssessie elke laatste zondag van de maand om 11 uur): www.jassentechniek.nl/

 

En wie op een hele makkelijke manier wil werken aan een grondige reset in zijn of haar eigen systeem, kan ik de MIR-methode aanraden:

www.mirmethode.nl/
7 REACTIES

 1. Ontzettend bedankt voor deze tekst, Petra! 🙂 Zat vandáág nog te denken; ‘goh, ik zou die jas weleens uit willen doen… maar hoe doe ik dat??’ Lees ik prompt een paar uur later dit artikel! Haha, hoe te gek! 🙂 Dank je Petra, voor de tips, en je artikel, en ik wens jou ook al het moois toe voor 2014!

  Warme groet, Susanne

 2. Dankje Petra 🙂 heel erg mooi geschreven ik kan alles al voelen wat je beschrijft terwijl ik je tekst lees.
  Het doet me goed 🙂

  Liefs Anne

 3. Dank je Petra wat een goede tips , als iemand boos op je is , je je dan moet omgeven met een roze wolk , liefde en zachtheid , En dan alle negatieve energie naar het licht sturen . Prima , Ik kan mij er helemaal in vinden , We beginnen gewoon weer opnieuw , met goede intenties en een flinke dosis liefde , dan komt het allemaal goed . Liefs Jannie .

 4. Oh wat een toepasselijk artikel, heel erg bedankt! Ik ben helaas net een uurtje of wat te laat voor de jassentechniek op afstand maar ik ga het zeker proberen. Heel veel moois in het nieuwe jaar toegewenst!

 5. Hoi Petra, Dank je voor je artikel, mooi! De jassentechniek ken ik nog niet (ga ik zo bekijken). Op dit moment ben ik met de MIR methode bezig – voor de tweede keer trouwens – en ben bijna klaar. Een echte aanrader! Je kunt je – via de site van Mireille Mettes – ook opgegeven voor de extra tips. Je krijgt dan elke dag een tip in je mailbox, als extra begeleiding! Op dit moment ben ik ook “onder behandeling” bij een homeopathisch arts, dit werkt bij mij ook zeer opruimend, wellicht ook iets om aan te denken! 🙂 Liefs, Anne Marie

 6. hartelijk dank voor het mooie inspirerende artikel…

  was nou net wat ik ‘nodig’had… danke daarvoor 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in