nieuwe-maan

(door Petra Stam)

Nieuwe maan, een nieuw (kalender)rondje om de Zon, een nieuwe start en dé tijd om nieuwe deuren te openen! De nieuwe maan is een tijd van inkeer. Kijk even terug en vraag je af wat je hebt geleerd van de afgelopen periode. Wat was bruikbaar en neem je mee? Wat kun je beter achterlaten omdat het jou niet (meer) dient? Wat moet je anders doen, voordat je met een schone lei verder kunt?nieuwe-maan

De Maan en de Zon staan in het aardeteken Steenbok. Dit maakt ernstig, prestatiegericht en geeft verantwoordelijkheidsgevoel. Als je nieuwe deuren wilt openen, kan het echter een valkuil zijn om té plichtsgetrouw te zijn of je heel erg op één ding te focussen. Steenbok wil zijn top bereiken en zal dat ook. Gevoelens tonen is lastiger en eigen behoeften kenbaar maken ook. Onderzoek waar jouw eventuele angst voor verandering vandaan komt. Stel je dan voor hoe het is als die verandering er al is – meestal valt het mee en overleef je het echt wel! Wat zijn je werkelijke diepe wensen voor de komende tijd? Stem je af op je hart en voel welke verlangens daar liggen. Vlucht er niet voor weg, omdat je nog iets moet doen of nu even geen tijd hebt…

Maan en Pluto staan dicht naast elkaar, wat zorgt voor intense gevoelservaringen. De krachten die diep in je ziel leven, vooral de onderdrukte, niet-geaccepteerde gevoelens, worden hierdoor naar boven gebracht. Emoties worden direct geuit, maar de gemoederen kunnen ook verhit raken. In combinatie met andere hemelse spanningsvelden maakt dit dat je kunt ervaren dat (een gebied in) je leven flink overhoop wordt gehaald, er iets in je wordt wakker geschud of onstabiel aanvoelt. Pak je kans om juist op het vlak waar je dit ervaart, iets te helen wat niet heel voelt. De kunst is om niet de nadruk te leggen op confrontatie of conflicten, maar op magie die je ervaart of wilt ervaren. Geheimen kunnen boven komen of worden ontsluierd.

Laat achter wat je wilt achterlaten, creëer een nieuw verhaal, een nieuwe kosmische dans, richt je op je toekomst. En… wees voorzichtig op Nieuwjaarsavond! Impulsen van buitenaf (vuurwerk, alcohol, drugs) kunnen ook een averechts effect hebben deze nacht!

 

Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. in ‘In het licht van de Maan’ van Petra Stam en Marja de Zeeuw.

maan-licht-stam
klik op het plaatje voor meer info (via Bol.com)

 

9 REACTIES

 1. Hoi lieve Jannie,

  Dank je voor je reactie :), en jeetje, jij hebt ook al veel achter de rug hè vrouwtje! Veel meegemaakt, met je ouders, je kinderen. Ik lees dat je niet echt een goede band had met je vader, had je die wel met je moeder?

  Jouw moeder van 12 januari, lees ik. Grappig, 1 van mijn exen ook! Ikzelf ben van 19 Januari.
  Ik geloof dat je je Ascedant kan opzoeken op internet. Moet je wel weten op welke tijd je geboren bent. Dan google je gewoon ‘ascedant’ in en dan vind je vanzelf pagina’s waarop dat dus te checken en uit te zoeken is.
  Misschien kan je inderdaad je geboortetijd opvragen bij het Gemeentehuis. Heb je anders nog het geboortekaartje, van toen je dus geboren was?

  Ik lees ook dat je veel voor anderen zorgt, Jannie, alsof je altijd klaar staat voor anderen. Ook een beetje aan Jannie zelf denken hè vrouw, je mag je eigen energie zijn en ook voor jezelf bewaren, zeg maar. ’t Is jouw energie. Van jou. 🙂 Is kostbaar. Je kostbaarste ‘bezit’ . 🙂

  Ja, en wat je schrijft over mijn biologische vader, zoals ik inderdaad in een ander schrijven ook had geschreven, daar heb ik geen contact mee. Ik wens hem het allerbeste, maar er is nogal veel kapot gegaan zeg maar, en dat ben ik nu zeg maar aan het helen. En ook bij mijn eigen energie blijven. Ik kon nogal de neiging hebben om het hele gezin te ‘fixen’, zeg maar. Me daar verantwoordelijk voor voelen. En ook angst hebben, want als hun niet groeien, kan ik het dan wel? Dat soort vragen, weet je wel. Gelukkig ben ik ergens in tijd gaan beseffen dat de pijn van mijn ouders hún pijn is, en dat ik voor mijzelf mág kiezen. 🙂 En daar ben ik mee bezig, beetje voor beetje. Net zoals jij en ook velen die hier op deze site komen in lijken te groeien. 🙂
  Ik zat me ook te bedenken wat een cadeau het eigenlijk is hè Jannie, dat we überhaupt contact hebben, weliswaar via schrift, met mensen die allemaal door hetzelfde proces gaan, weliswaar een ieder op zijn of haar eigen manier, en waarin we hier in onze eigen taal mogen en kunnen spreken! Ik zat me gisteravond, tijdens het lezen van een aantal artikelen en tijdens het schrijven van reacties, dat te bedenken, hoe ontzettend te gek ik het eigenlijk vind om deze site te hebben ontdekt, afgelopen mei of juni was dat. 🙂 🙂 En nu kon ik al enorm genieten van alle artikelen en ook de reacties, maar ik zat me gisteravond te bedenken wat voor een groot cadeau dit eigenlijk is! Voor het eerst volgens mij dat ik niet alleen in mijn eigen taal kan praten, maar de ander het nog begrijpt ook, en dezelfde taal spreekt! Hoe geweldig is dat! 🙂 🙂 Een soort van goudmijntje 🙂 .

  Als ik zo nieuwsgierig mag zijn, wat is eigenlijk het Sterrenbeeld van je man en je meiden? 🙂 Ben altijd nieuwsgierig naar mensen hun Sterrenbeelden 🙂 . Maar als het te persoonlijk wordt, of als ik te persoonlijk word, moet je het gewoon zeggen, hè Jannie 🙂 .

  Lieve Jannie, zorg goed voor jezelf, verwelkom je eigen energie met liefde, en als ik je zo lees, ben je een taaie! Mooi dat je al die engelen om je heen hebt, ook qua beeldjes enzo, kan me voorstellen dat dat rust geeft!

  🙂

  Warme groet, Susanne

  • @Susanne, Lieve Susanne , mijn zus heeft het huis van mijn ouders overgenomen en mijn geboorte tegel weggegooid , idioot gewoon , ze heeft de zolder opgeruimd en ik kreeg een kleindoosje met spullen , dat was het , ik kreeg geen kans om mijn vaders spullen te bekijken , niks , ik ben daar nog steeds boos over , hij had mooie boeken , en omdat ik hem niet lang gekend heb , hij ging dood toen ik jong was , ik had willen weten wat hij las en hoe hij was , mijn zus is ontspoord ze gooit echt alles weg alles , ik heb geen ruzie met haar , maar dat opkropen van gevoelens is ook niet zo goed voor mij , als ik nu na al die jaren nog wat zeg is alles stuk , dat wil ik niet , geen ruzie , dat ben ik weer . Ja ik denk zeker dat het een groot cadeau is wij hier allen contact met mensen , van alles wat het is net of je ze al jaren kan , denk je niet , en zulke mooie antwoorden , en byzondere tips uitwisselen , zelfs over vit b12. Van ne’le e Annemarie goede tips , heel byzonder , ik ben denk in nov begonnen te lezen , ik weet niet meer hoe ik hier terecht kwam , ik kreeg een mail opeens opeens , ik weet niet meer waarom , en toen kwam ik hier terecht , ik schrok wel eerst wat een moeilijke onderwerpen , jij Susanne heb al veel ervaring door je cursussen en therapieën , ik las dingen waar ik van dacht Huuh wat is dat vijfde defensie etc nog is het moeilijk hoor , ik kan niet tegen jou Robert en Lia op , het gaat boven mijn pet , ik heb levenservaring dat wel ,ooooh ja dochter1 ( vis 11.59 geboren) dochter2. (leeuw geboren 12.o1). Grappig hè voor 12.oo en na 12.00. Dochter 3( waterman geboren dacht 4.40 ) man geboren waterman heeft vaak ruzie gehad met dochter ook waterman , van mijn man weet ik ook geen geboorte uur , zou jij er wat uit kunnen halen ? Ik ben ook een beetje nieuwsgierig hoor wat andere mensen meemaken , en hoe ze in het leven staan , er is ontzettend veel leed , en verdriet , nou kijk Maar eens wat jij alleen al meegemaakt heb , laat je ouders het lekker zelf uitzoeken , jij ben te positief om met die lage energien bezig te houden , jij sta totaal anders in het leven , je bent ook zeer bewust van het leven en alles er om heen , totaal loslaten is de enige remedie , maar gelukkig doe je dat , zoals ik al zei je moet wel een oude ziel zijn , je weet meer dan menig mens van jou leeftijd , dat besef je zelf ook wel denk , zoals jij met Robert kan debatteren , ik doe het je niet na , ik vraag ook wel eens dingen aan hem , maar kan helaas niet zo veel over bepaalde onderwerpen praten , mijn bibliotheek is nog niet genoeg gevuld , ( hoofd) ik weet ook niet of ik daar het type voor ben , meer van recht voor zijn raap denk , oftewel recht uit het hart , jeetje wat een verhaal heb ik weer neergezet , als het teveel voor je is , sorry dan Susanne .

   Susanne nog even dit vertellen , mijn ouders samen was een ramp , maar mijn moeder was een enige grappige Amsterdamse vrouw met zoveel humor en mededogen voor andere mensen , mijn vader was ook lief hoor maar te oud toen hij ons kreeg snap je , hij was ziekelijk bronchitis dus , kon niet veel velen van kinderen . X x Jannie

 2. Hoi Susanne ja mijn moeder was van 12 januari en ze was koppig , echt bokkig hoor , als ze boos op mijn vader was dan zweeg ze drie dagen , echt niet fijn voor mij mijn zusje en broer , mijn vader de Schorpioen was een drift kop maar ook zeer gevoelig , het huwelijk is gestrand hoor , mijn moeders tweede huwelijk , ze was een pittige vrouw met zwart haar en roet zwarte ogen , maar voor ons wel lief hoor , alleen door het leven getekend , eigelijk net als ik nu ziekelijk , ze had weinig energie meer , wel keihard gewerkt , net als ik , niet goed voor mijzelf gezorgd , stom hè , ik wou dat ik mijn ascendant wist , ik weet niet hoe laat ik ben geboren , ik vraag mij af of ik dat bij de burgerlijke stand in A’dam kan op vragen daar ben ik geboren , mijn moeder is dood jammer genoeg , ze was oud toen ze ons drieën kreeg mijn vader bijna vijftig , veel te oud , hij deed nooit iets met ons . Maar mijn moeder was ook taai , sterk , ernstig , einzelgänger , later na de scheiding kwam er de humor weer terug , ooooh ik zie dat ik al verteld heb van moeder 3 dagen niet praten , dat zit mij denk nog dwars dat ik het weer vertel, ik zou die biologische vader van je maar in de kast zetten , nors en star , je heb niks aan zo een man , ik wist dat je daar al niks mee had hoor , jammer dat hij zich niet als een vader gedragen heeft , je moet toch intens blij zijn met je kinderen als cadeau , hij is het niet waard , vergeet hem maar gauw Susanne , het lijkt mij geen leuke man , ik snap er niks van hoor , hoe dat nou allemaal werkt , en hij heeft jou leven ook nog eens verziekt , maar ik denk dat jij beresterk ben , en heel veel aan je ontwikkeling gedaan heb , je weet zo veel voor een jong iemand , zou je ook een oude ziel kunnen zijn ? Dat moet haast wel , en je broer hoe is die met zijn ontwikkeling ? Ja jongens zijn vaak wel anders , Om nog een klein stukje over mijzelf toe te voegen , ik ben ontzettend makkelijk in de omgang , mijn kinderen mochten altijd alles , alleen hun vader was wel streng , dan zei ik ssssstt niks tegen papa zeggen , misschien wel niet correct , maar hij was zelf een doerak vroeger , hij heeft heel wat uitgehaald dat vergat hij even . Ik ben dus makkelijk probeer nooit ruzie te maken , dat is vreselijk voor mij , ik help iedereen van arm zeer arm ook junkie’s dat zijn ook mensen , mensen die zielig zijn trekt mij het meeste , laatst bij à & h een vrouwtje uit de villa wijk , ik kon haar niet , een heel verhaal over haar man , veel ellende dus , ze was doodongelukkig , met al haar geld , het antwoord wist ze zelf wel weggaan , maar ze moest even bevestiging van mij hebben . Ja dat komt ook op mijn pad , ze voelen dat ik , meeleef , maar een vis als ik kan door hele diepen dalen gaan hoor , hele diepen , ben vaak intens verdrietig , en heb toen ik jong was heel vaak gedacht was ik maar dood , en nog kan ik soms echt denken , was ik maar daar , wat moet ik hier , een vrouwtje van een vereniging (spirituele) zei een tijdje terug , jij wil hier niet zijn hè op aarden , je heb gelijk zei ik , ik sta met een been in de andere wereld , de indrukken die ik hier opdoe , zijn te veel voor mij , al weet ik heel goed dat ik mazzel heb dat ik hier mag wonen , maar dat intense gevoel heb ik gewoon , en ik als vis heb het vaak toch moeilijk met de harde wereld om mij heen, daarom heb ik al die elfen overal staan , ( droom wereld ) dan kan ik even weg zijn . Weet jij nog een andere manier om je ascendant op te sporen , ik wil zo graag helderheid daar over , ja en deuren worden echt voor je geopend Susanne echt waar , ik noem het zeker aan jou toe , jou leven gaat denk nu echt beginnen , sorry als ik er naast zit , maar mijn gevoel zegt yes , liefs Jannie

 3. @Jannie,

  Oh, en om nog even te reageren wat je schreef (was ik hierboven vergeten erbij te schrijven/typen).

  Je schreef: “en ik hoop voor jou dat er in 2014 alleen maar leuke dingen gaan gebeuren . P.S. deuren worden geopend . Liefs Jannie .”

  Nou, zie mijn reactie dus hierboven, maar wat ik er graag nog aan wilde toevoegen; Dank je voor je P.S. ! Dat je schrijft; “deuren worden geopend”. Ontzettend mooi dat je besloot om dat aan me te schrijven, Jannie, erg attent van je 🙂 🙂 . Ik neem aan dat je ergens op deze site had gelezen dat ik daar over schreef? Dus ik vind dat erg lief van jou dat je besloot dat aan mij te noemen. Dank vrouw! 🙂

  Liefs, Susie

  • @Susanne, Het is zo stoombaden ik weer niet op reageer hierop heb gedrukt , het is nog vroeg , laten wij het daar maar bij houden , dus ik hoop dat je mijn lange verhaal hieronder niet over het hoofd ziet , liefs Jannie .

 4. Lieve Susanne nee hoor dit is geen broodje aap verhaal , neem dat maar van mij aan , Het is wel een mooie boodschap dacht ik , mijn moeder was een steenbok , ze kon ook echt bokkig zijn hoor , als ze boos was tegen mijn vader , dan praten ze drie dagen niet , een vriendin is ook zo , grappig maar dat wil niet zeggen dat jij ook zo bent hoor , ik hoop dat alles goed gaat met je , en ik hoop voor jou dat er in 2014 alleen maar leuke dingen gaan gebeuren . P s deuren worden geopend . Liefs Jannie .

  • @Jannie,

   Hoi Jannie,

   Nee, dit verhaal noem ik ook geen broodje aap-verhaal, maar ik bedoelde meer of de energieën van deze maand (Steenbok) intenser zijn voor mensen die dus Steenbok zijn, of dát waar is of niet, dat bedoelde ik 🙂 .

   En ja, inderdaad, wat je zegt, de bokkigheid van Steenbokken (!), haha, die herken ik wel 😉 . Dan zeggen ‘ze’ dat Steenbokken eigenwijs zijn. Ik vind dat ik gewoon wijs van m’n eigen ben. 🙂

   Je Zonneteken (geloof ik dat dat zo heet) = je Innerlijk. Je Ascedant = je Poort / je Filter naar buiten toe en hoe je overkomt op anderen. Mijn Zonneteken is dus Steenbok. Taai, koppig, bokkig, sterk, einzelganger, ernstige types, worden ze ook wel genoemd. Maar mijn Ascedant is, gelukkig vind ik dan zelf, Boogschutter. En Boogschutters zijn juist enthousiast, warm, sociaal, all over the place!
   Je kan dan ook begrijpen de tegenstellingen in mij 🙂 ! Aan de ene kant de behoefte aan rust, aan de andere kant aan levendigheid. Aan de ene kant op mezelf, de andere kant sociaal. Aan de ene kant kan ik te streng zijn, aan de andere kant weer veels te amicaal. Zie hier de uitdaging ook 🙂 ! Maar ik ben blij dat ik die combi heb! Mijn biologische vader bijv. die is ook Steenbok, maar die heeft ook nog eens Ascedant in Steenbok! Nouou, pffff, hoe nors en star?!? Niet normaal meer. Kan ik niets mee. Hij overigens zelf ook niet, heb ik zo het idee. Dus ik heb het taaie en het eigenwijze van een Steenbok, maar de joy en de warmte van de Boogschutter. Pfoei 🙂 🙂 . Leeft prettiger, heb ik zo het idee. Had hij dat maar, denk ik soms wel eens. 🙂

   Ik las dat jij Vis als Zonneteken hebt, Jannie, die zijn vaak lief! Is mijn ervaring althans met mensen geboren in het Vissen-teken. Weet je ook wat je Ascedant is?

   🙂

   Liefs, Susanne

   P.S. Jij natuurlijk ook al het goeds en moois gewenst, Jannie, en niet alleen voor 2014, maar voor de rest van je vlinderreis! 🙂 Ook voor je 3 meiden en je (sport)man! xxx

 5. Ik ben zelf een Steenbok. Kan het zo zijn dat daardoor energieën van deze maand heftiger binnenkomen? Of is dat maar een broodje aap – verhaal

  Liefs, Susanne

 6. De nieuwe maan , nieuwe verlangens , een nieuwestart , ik weet wat ik verlang , en wat mijn diepste verlangens zijn voor dit nieuwe begin , de angst voor veranderingen hèb ik niet , ik heb alles achtermij gelaten , ik richt mij op de toekomst , een prachtig nieuwjaar , en god weet welke droom ik heb . Dank u wel Petra stam . En gelukkig nieuwjaar , ook voor alle lezers van deze site .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in