Nieuwe maan 1 september 2016
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Een nieuwe maan staat altijd voor een nieuw begin. Dat wil zeggen dat je elke maand een extra ondersteuning krijgt om dingen opnieuw te herbekijken of om je te helpen bij bestaande problemen nieuwe zichtpunten te ontwikkelen.

De nieuwe Maan van het Hemelvuur met haar thema ‘inzicht en waarheid’ (net als de afgelopen volle maan) zal gezien de vele spanningsaspecten een langere tijd voelbaar blijven en doorwerken. Niks die belangrijker is dan inzicht te verkrijgen in het waar jij mee bezig bent en het zo verfijnen van je eigen unieke waarheid. Gebruik deze periode om je bewust te worden van op hoeveel verschillende manieren je van je eigen waarheid afgehouden wordt. Dankzij de media en je omgeving, heb je het idee te moeten voldoen aan stereotype beelden. Hierdoor denk jij, dat dat wat jij voelt fout is en je verdringt/onderdrukt je gevoel. Dan start het proces van het je in het foute schoentje te proberen wringen. Net als de zusters van assepoester, lijkt het alsof de schoen ondanks al je proberen altijd blijft knellen. Hoe klein je je ook maakt, zelfs al hak je je tenen af en en de helft van je voet, het lijkt alsof de schoen zich pijlsnel aanpast.

Er zijn geen hiaten, er is een actie en reactie. Dus als jij jezelf klein maakt omdat jij je eigen wijsheid afwijst dan neemt de buitenwereld gewoon meer plaats in. Volg jij je gevoel en neem jij je volle ruimte in, dan wijkt de buitenwereld. Is het zo eenvoudig? JA !

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Deze nieuwe maan manifesteert zich in het sterrenbeeld Maagd. De maagd zal je helpen om nuchter en praktisch de zaken te evalueren. Ze houdt van orde, regelmaat en is een pietje precies. Ze bezondigd zich ook gemakkelijk aan kritiek en is ijverig en zeer hulpvaardig. Het is goed om de kracht van de maagd te benutten wanneer je contact maakt met je innerlijke structuren en wijsheid maar pas op dat je niet vervalt in zelfkritiek en in pietluttigheden. Wees ook niet te overijverig en cijfer jezelf niet weg. Want minder is soms meer. Alles in het leven draait rond balans. Zet alles met deze nieuwe maan nuchter op en rijtje en bekijk dan hoe je praktisch je inzichten kan aftoetsen aan je gevoel en hoe je deze nieuwe richting kan vormgeven in je leven. De maagd verstikt soms met haar behoefte aan controle.

Nieuwe maan in maagd, fysiek voelbaar in de dunne darm

Het emotionele thema van de dunne darm, is kwetsbaarheid. Je kent het wel: je wil iets goed doen en het zet hem op je darmen of een nieuwe sollicitatie en je rent het liefst naar het toilet. Je darmen geven je vaak een goed excuus om te ontsnappen ;-).

valkuil hier is een te kleingeestige en kritische denkwijze die je wereld verengt. Weet dat niemand je kan dwingen, jij bent de enige die de keuzes maakt in jouw leven. Enkel je gedachten beperken jou. Het is zinloos boos te worden op de ander, te vitten of kritiek te hebben. Ontdek de zin van de weerstand en je zal het geschenk nl jouw pad van vreugde ontdekken.

Bekijk de dingen rustig en voel dan in waar de grootste blokkade zit. Analyseer wat er juist de weerstand bij jezelf oproept en gebruik je wijsheid om de juiste keuzes te maken. De juiste keuze is de keus van je ziel en deze heeft als leidraad vreugde.

Er is op 1 september ook een zonsverduistering dus het contact met jezelf, met je innerlijke kracht kan verstoord lijken. Dit helpt je om nuchter naar jezelf te kijken.

Er zijn een paar aspecten die je extra zullen testen.

Man/zon t.o.v. saturnus laat je te rigide naar jezelf kijken. Probeer spontaan te zijn, niks forceren.

Maan/zon t.o.v. neptunus kan zorgen voor illusies die je je maakt over jezelf maar het kan ook je voorgevoelens en intuïtieve vermogens versterken als je spontaan en open blijft.

De samenstand van mars/saturnus zal je helpen je daadkracht gericht in te zetten. Maar Neptunus zal je testen op je doelgerichtheid en als je al twijfelt zal je het gevoel hebben dat je helemaal niet meer weet wat je nu echt wil. Je zal je eerder slachtoffer voelen van de omstandigheden dan een krachtig schepper.

Maar mercurius met jupiter zal licht brengen omdat je makkelijker contact zal maken met je hogere zelf en dus ook de hogere inzichten.

Isabelle Lambrecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in