nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Na de stevige inzet in januari en de kosmische met-de-deur-in-huis-energie denk je misschien dat het rustiger zal zijn in februari. Niks is minder waar. Met deze nieuwe maan en haar zonsverduistering komt een zeer krachtige verfijning van het jaarthema: eigenliefde en stralen van liefde.

De zonsverduistering legt je luidruchtige ego eventjes het zwijgen op zodat jij zacht en teder naar een diep en fragiel collectief stuk mag gaan, namelijk: de ware liefde. Voor 95% van mensheid staat liefde gelijk aan pijn en het is deze wonde die de kosmos nu in de genezingsfase probeert te brengen.

Het eerste wat me opviel, was het kwartet Mercurius, Juno, maan en zon, in het 5de huis in Waterman. Direct kwam er muziek bij mij op, meer bepaald: welke melodie of welk spelletje de kosmos ons aanreikt om de liefde weer in zijn schittering en ware pracht te herstellen.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Het getal 4 verwijst naar materie en naar jouw levensstructuur, dus mocht je ‘toevallig’ op zoek zijn naar de ware liefde, dan reikt de kosmos je volgend pad aan. Mercurius opent de weg en verwijst naar wat jij communiceert of een stem geeft.

Ga jij zingend door het leven of klinkt bij jou de klaagzang: “Oh arme ik, ik ben voor het ongeluk geboren, die narcist loopt over me heen, mijn portemonnee is veel te klein, ik voel me verstikt en geremd in mijn lichaam, alles doet pijn, ik snap er geen bal van, ik ben overspannen…”? Met als crescendo: ik haat dit aardse gedoe en wil hier weg”? Héhé, en nu ben je als een leeggelopen ballon? Bah voel me nu zelf wat mottig na deze drie zinnen. Laat ik eerst maar eens diep inademen, weer intunen en hup, ik ben weer mee met de levendigheid van Mercurius.

Is er een uitweg?

Jazeker, snel de kosmische partituur erbij nemen (ja, ik heb een zeer actieve Mercurius). Het juiste ritme mogen jullie zelf uitzoeken, maar Mercurius zet in elk geval in met een snel en levendig ritme. Wist je dat hij vleugels heeft aan zijn voeten? Nog nooit geen vleugels gehad aan je voeten, oeps, dan wens ik je dat van harte toe, hoor. Wie leeft vanuit zijn/haar passie, weet wat het is om vleugels aan je voeten te hebben.

Hij staat ook voor je geest, manier van denken en analyseren, je vermogen om te leren, je sociale contacten, humor, expressie en plezier en dat alles is gekoppeld aan het materiële luik financiën & handel. Verder is hij naar persoonlijkheid toe eerder een jongeling in de bloei van zijn leven met die heerlijke allesoverweldigende bravoure van de jeugd. Dat wil zeggen, als jij jouw Mercurius niet begrijpt, dat  jij dan inderdaad in klaagzangen vervalt. Kies jij voor zekerheid en voor je vertrouwde comfort zone dan ontneem jij jouw Mercurius alle nodige zuurstof en speelruimte. Jouw zielemelodie zal snel stilvallen.

Wil je mee op de rijke invloed van 2018, wees dan bereid om vleugels aan je voeten te sjorren en te ontdekken in plaats van te proberen stand te houden. Durf vandaag “ja” en morgen “nee” te zeggen; heb je een omgeving die snerend zegt “Zeg, weet je nu nog niet wat je wil?”, vlieg dan vrolijk verder en laat je niet van de wijs brengen door een oude mopperaar. Iedereen heeft een vrije wil! Toen ik een paar maanden geleden mijn vader wat wou uitleggen zei hij me vlakaf: “Isabelle, ik ben van de oude stempel, jij van de nieuwe.” Tja en klaar was Kees, dus lieve mensen: elk heeft de vrije wil om te leven of om te overleven. Kies voor jezelf en laat de keus van de ander BIJ de ander. Mercurius is snel en levendig, proeft en stuurt direct bij, stagnatie is niet aan hem besteed.

Een gekortwiekte innerlijke Mercurius herken je aan achteloosheid, oppervlakkigheid, gebrek aan wilskracht, ongevoeligheid, instabiliteit en nervositeit.

OEFENING: vraag jouw innerlijke Mercurius om tevoorschijn te komen en kijk welk beeld of idee jij hierbij krijgt. Is hij de koning der ketenen, draagt hij loden schoenen, de mond gesnoerd… dan mag jij nu jouw innerlijke Mercurius weer bevrijden met de opdracht: “Innerlijke Mercurius ik geef je hierbij de toestemming je te ontketenen en weer je vrije en levendig zelf zijn.”

Ware liefde vanuit een vrije zelfexpressie

Nu je weer levendig en vrij bent, kan Juno, ja, de planeet die staat voor ware liefde/huwelijk/ soulmates/het recht om jezelf te zijn, tot volle expressie komen. Als je vrij bent, kan je samen plezier maken en ben je creatief en vindingrijk genoeg om je relatie levendig en boeiend te houden. Het is een ideale tijd om een nieuwe liefde, meer bepaald de ware liefde aan te trekken, zowel voor alleenstaanden als voor mensen in een ‘foute’ relatie.

Eén van de geneugten van het leven op aarde is juist de fysieke uitwisseling met de partner van je dromen. Nu verzandt een contact tussen man en vrouw direct in sex, game over en zo saai want het fundament ontbreekt. Mijn grootvader zei altijd: “Eerst de liefde en dan de sex, die fungeert als lijm als de liefde wat minder roze wordt.” En groot gelijk had ie. Dus waar is de ontdekking, het voorspel, de speelsheid, de vrijheid, de uitwisseling van je eigen invulling? Een vrije spirit is vervuld van leven en deelt dat leven, een gekooide of lege spirit denkt de ander nodig te hebben om te voelen dat zij/hij leeft.

Dames, leer weer spelen en uitdagen zodat de man weer man kan worden en genieten van de jacht. Soms denk ik, maar man wees geen idioot, vrouwen zijn meer dan loslopend wild hoor! Maar waarom zou je als man niet de vrouw gebruiken als ze zich als een idioot gedraagt? Ik sta verstomd van het hedendaags gedrag van de alleenstaande vrouwen, het zijn meer prostituees dan iets anders. Als opmerking krijg ik dan:”We zijn toch volwassen waarom wachten?” Ewel, om de poepsimpele reden dat als je iets duurzaams wil, je eerst eraan dient te werken en een natuurlijk fundament opbouwen. Wat maken die 3 of 4 maanden uit als je hiermee 30 jaar relatie of huwelijk kan realiseren? Wil hij niet op je wachten dan is hij simpelweg de ware niet voor je. Verlangen en dat dan op het juiste moment invullen, ooh zalig en een blijvende impact. Toch logisch, of ben ik gewoon ouderwets op dat punt?

Herstel van de dynamiek, vrouw-man

Vrouwen, willen we de vrouwelijke kracht, het huwelijk en relaties weer in eer herstellen, dan is er voor ons werk aan de winkel. Te gewillig zijn kweekt zwakke mannen, die niet weten wat liefde is. Waarom zou hij voor je ‘vechten’ als jij je bij het minste of geringste al WEGgeeft? Waarom zou hij bij jou blijven? Onbewust denkt die man: “Hmm, dat ging veel te gemakkelijk, dus er moet iets beters zijn.” Dus hij wipt je een paar maal en neemt dan een sprong verder, want een ander konijntje, met wikkelend kontje kwam in zijn blikveld. Resultaat, jij, vrouw, gekwetst en jij, man, onrustig en hongerig.

Vrouwen, ben je in een relatie, weet dan dat mannen altijd primitief blijven in hun hart, waardoor hun ogen vanzelf getrokken worden, hoe goed hun relatie ook mag zijn, naar elke mooie vrouw, elk decolleté of elk schoon kontje of elk rank been. Zorg er dan voor, dat als ze terug naar jou kijken, ze kunnen waarderen wat ze hebben, geen zuurpruim, geen klaagmuur of jaloers kreng. Maar een vrouw die zich bewust is van haar pluspunten en die ook ten gepaste tijde inzet. Laat hem gerust honger krijgen, zolang hij maar bij jou ‘eet’. ;P

Juno zegt dat je vanzelf de juiste balans bereikt als jij levendig en speels bent (Mercurius), want dan ben je ingevuld door het leven en weet en voel je wat juist is. Dan kunnen vrouw (maan) en man (zon) in balans bij elkaar zijn en kan je gevoel je daadkracht versterken zodat jij een compleet authentiek (Waterman) mens wordt. Want elke mens dient eerst het heilige huwelijk in zichzelf te voltrekken voordat dit zich kan manifesteren in de buitenwereld. Als jij leeg bent, kan jij toch onmogelijk een magneet voor liefde zijn?

Het kwartet in Waterman in vijfde huis.

De nieuwe maan die verwijst naar je innerlijke essentie laat zien dat je innerlijk ernaar hunkert om je vindingrijkheid te testen, je onafhankelijk en sterk te maken en je vrij te weten om alles te mogen wat je wil. Uniek, origineel en authentiek, dat is de stof waaruit alles in het universum bestaat. Met Mercurius naast de Maan zegt de kosmos: “Laat je gevoel spreken en verbind je vanuit liefde (Juno) met de ander.” Velen denken dan direct dat ze medelijden moeten hebben maar niks is minder waar. De levensessentie is liefde, dus liefde (sterk, zelf invullend) en medelijden (zwak; laat invullen) hebben niks met elkaar te maken.

De grote behoefte aan mystieke éénwording.

Er is al veel over geschreven, maar hoe meer mensen dichter bij zichzelf willen komen, hoe groter de wens naar vervulling en het vinden van je tweelingziel wordt. Ja, je kan dat zoeken in de buitenwereld maar het mystieke huwelijk is de integratie van elk facet van jezelf, de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Het terug androgyn of heel worden. Maar maak je geen zorgen, zolang we op aarde zijn, leren we één worden via man-vrouw relaties. Gebruik je relaties wijs, want ze zijn je beste leermeester.

Op het gebied van relaties is er al een tijdje een zuivering bezig en ook nu weer met het vierkant Jupiter/Maan/Juno zal je merken dat Jupiter de relatie zal uitvergroten. Dat wil zeggen dat, als je niet op dezelfde frequentie of golflengte zit, dit zal uitvergroot worden om te resulteren in een verwijdering tussen jullie. Een communicatie of uitwisseling op basis van gelijkheid, vrijheid en respect is de borstel die Waterman zal gebruiken om de oude rolpatronen de deur uit te vegen om zowel de vrouwelijke als mannelijke kracht herstellen. Want als de ene uit balans is, is de andere automatisch ook uit balans. Dit zullen we goed voelen in 2018.

Informatie zal doorsijpelen en ingang vinden in je systemen

Heel belangrijk is de wenk die Uranus, de heerser van Waterman, meegeeft. Hij maakt een positief of ondersteunend aspect met Maan waardoor je je gemakkelijker zal kunnen bevrijden van zelfbeperkende mensen en meningen. Het zal heel gek zijn, maar het zal lijken alsof je door een boek of tekst of film, je leven een nieuwe draai kan geven. Ik merk het ook in de coachingen van de laatste dagen dat de klanten bijna direct de nieuwe informatie kunnen integreren en toepassen. Meestal is het zo dat mensen tijd nodig hebben om een nieuw patroon aan te pakken, maar nu niet. Dus gebruik deze huidige energie, ze is zeer krachtig, om oude informatie te overschrijven met nieuwe.

26 REACTIES

 1. In contact met de zon kom ik spiritueel via Venus – als ik leef vanuit liefde – en langs Mercurius. De zonkant hiervan staat in brand en de schaduwkant ijst.
  Wat ik ook mee krijg vanuit mijn licht, het is oké.
  Denk ik dan maar.

 2. Interessant stuk. Met plezier lees ik Isabelle haar artikelen rondom de maan cycli terug. Nog interessanter in deze vind ik de reacties. Ik hoop dat eenieder ook bij zichzelf te rade gaat waarom hij/zij op een bepaalde manier door Isabelle haar woorden geprikkeld wordt. Persoonlijk ben ik het ook niet eens met de man/vrouw-verdeling die Isabelle zo rigide neerzet. Anderzijds denk ik ook dat het misschien wel beter is om terug te gaan naar ‘het spel’ wat betreft relaties. Maar of dan idd sec de man de jager moet zijn en de vrouw de achtervolger betwijfel ik. Zeker in homoseksuele relaties en met mijn eigen gedachten over het heilige huwelijk vind ik dat ik eerst de ware liefde in mezelf zal moeten vinden voordat ik me weer lichamelijk, spiritueel en/of psychologisch bloot aan iemand geef. En of dat die persoon nou een m of een v op zijn/haar id-kaart heeft staan, is mij om het even.

  • Mooie en doorvoelde reactie JC. Zou het allebei kunnen? En sexueel actief zijn En jezelf niet identificeren met het mannelijke of het vrouwelijke??

 3. Hallo Isabelle, ben blij met jouw artikel en de wijze hoe jij alles verwoord. Duidelijke taal, confronterend maar dat is soms nodig is mijn ervaring. Het zet je aan het denken en werkt als een spiegel. Ik herkende veel over mezelf in het verhaal. Door meditatie, regressietherapie, healings en andere bewuste keuzes tot persoonlijke ontwikkeling heb ik oude overtuigingen, gewoontes los kunnen laten zodat ik nu wel van mezelf hou, mezelf respecteer en weet dat ik van waarde ben, waardoor het wegcijferen, pleasen, afhankelijk maken en mezelf weggeven GEHEEL VERLEDEN tijd is. Toen ik de negatieve reacties las kwam bij mij op ” is het mogelijk dat deze personen nog niet in zichzelf (h)erkennen? Voor mijn gevoel is het wel een onderdeel van het collectieve geheel waar we met elkaar nu de kans voor krijgen om het te transformeren. Alles is goed, ieder heeft zijn eigen pad, tijd en vrije wil!

 4. Wil nog toevoegen over het stukje in jou
  Tekst. “Waarom zou je als man niet de vrouw gebruiken
  Als ze zich als een idioot gedraagt”.o.a
  Vind ik echt bizar. Waar heb je het over? Weet je dat zelf wel. Het komt duidelijk echt vanuit je eigen persoonlijke definitie.

 5. Ik vind het jammer om te lezen dat je woorden zo veroordelend zijn. Ik ben halverwege je artikel afgehaakt, want ik kan mij hier totaal niet in vinden. Jammer

 6. Hey Isabelle, dat er zo verschillend naar jouw woorden gekeken kan worden, moge blijken uit de reacties. Jouw woorden zijn voor mij helemaal helder en duidelijk. Ik houd ook van kort maar krachtig, heldere communicatie en niet schromen om ‘het beestje bij de naam’ te noemen. Al lange tijd geleden heb ik voor mijzelf uitgemaakt dat ik als vrouw niet gelijk wil zijn aan een man, wel gelijk-waardig! Het lijkt alsof deze woorden dezelfde betekenis hebben, ze konden niet verder van elkaar verschillen. Het ene creert vrouwen die zich teveel met de mannelijke kracht identificeren en daarmee hun vrouwelijkheid vergeten en het andere creert vrouwen die vanuit hun vrouwelijke kracht ‘hun mannetje’ staan.
  Als inmiddels ‘volwassen/oudere’ vrouw kan ik alleen maar zeggen dat ik nu meer van mijn vrouwelijkheid geniet, minder onzeker ben en dus ook het ‘spel’ met meer ease kan spelen. Ik geniet van de rijkdommen van ouder worden. Alleen in deze maatschappij heeft een ouder wordende zelfbewuste vrouw niet echt een plek (nog) /wordt nog te weinig ‘gezien en erkend’, want moet niet alles jong, strak en flitsend eruit zien? (even een knipoog naar de heren).
  Wees blij met jezelf, houd van jezelf dan houdt de wereld van je terug…..man en vrouw.

 7. Ik ben het met Lotte eens. Jammer van de woordkeuzes die vrouwen beschrijven als ….. en voorschrijven hoe ze zich zouden moeten gedragen ten opzichte van mannen. Zowel de mannelijke als vrouwelijke energie kan kiezen om te wachten op de liefde en de seks uit te stellen als ze dat willen. Het rollenpatroon dat jij beschrijft, bevestigt de oude norm, niet de zielsbeleving tussen mensen die aanwezig zijn en elkaar leren aanvoelen. De veronderstelling van een mannelijke en vrouwelijke rolverdeling binnen elke relatie en zo te meer in een homoseksuele relatie is weer een aanname waarin ik en velen anderen zich niet herkennen. Jammer dat je jouw mooie spirituele bevindingen vermengt met dogmatische en zelfs stigmatiserende opvattingen. Je had ook kunnen schrijven dat mensen zich niet hoeven te haasten in de liefde maar mogen genieten van de lange kennismaking. Dat was een sjiekere versie geweest van jouw jaren 50 opinie.

 8. Het is niet de taak of verantwoordelijkheid van de vrouw om de man te laten zien wat liefde is..( of andersom)dat is een ieder zijn eigen bewustwording proces.Het intergeren van de mannelijke en vrouwelijke aspecten in jezelf daar gaat het om.. Wat is gewillig weg geven ?een man doet dat op zijn beurt Ook precies het zelfde.. Daar zit geen verschil in.. dat stukje vind ik niet goed voelen en kloppen .Een oordeel en niet juiste bewoording over de vrouw die vanuit een gedachte komt. Jou eigen geachte . En waar op gebaseerd?. Alles is ervaren en leren en bewustwording met niet ( oude) hokjes gedrag. Waar een vrouw moet laten zien wat ze waard is ( ze is al waardevol in essentie) zodat de man dan kan inzien wat liefde is… nee een ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid.

 9. Soms lees ik hier een artikel en haak ik na 3 zinnen of iets meer, af. Maar iedere keer als ik een artikel uitleest en het gevoel hebt dat ‘t zo ooo klopt dan kom ik tot de conclusie dat jij ‘t hebt geschreven… Zo’n ohja moment…. Van Isabelle afkomstig…. Dank voor alle kennis en wijsheid maar vooral de moeite om dit te delen.

 10. Mooi stuk Isabelle. Het stuk over ware zelfexpressie komt op mij alleen wat dubbel over. Aan de ene kant heb je het over de vrijheid en aan de andere kant gebruik je termen als idioot en zich prostitueel gedragen. Vanuit het begin zijn in mijn optiek vrouwen vrij, ook seksueel en juist seksueel in de expressie. Termen als “op zich laten wachten”, niet weggeven,, past voor mij in de stramme vrouwonderdrukkende kerkelijke en door machts-mannen gestuurde kerkelijke gedachte. Niet in de oeroude positie waar wij als vrouw in mijn optiek horen te zijn. Wij zijn vrij en gelijkwaardig. In alle opzichten. Dat betekend dat een vrouw die er voor kiest vrije seks te beleven naar mijn overtuiging nooit in termen als idioot en in een negatieve “prostituee” vorm beoordeeld zou mogen worden. Hierdoor gaan we weer terug naar de kuisheidsgordel.

 11. Dan reageer ik nu maar even als man. Ik lees nooit horoscopen omdat ik er weinig betekenis in zie, maar mijn aandacht werd getrokken toen ik het kopje voorbij zag komen met de woorden ‘De ware liefde’.
  Aangezien ik op ‘t moment ‘een crush’ heb op een leuke vrouw, om het zo maar eens uit te drukken ging ik lezen, en het is natuurlijk altijd leuk om te lezen dat het een gunstige tijd is voor dit soort aktiviteiten.
  Maar wat mij trof was de beschrijving -door een vrouw- van hoe ‘wij mannen’ zijn. Ik kan alleen maar zeggen dat het klopt wat ik hier lees en dat voelt als een bevrijding. Wij worden inderdaad altijd instinkt matig aangetrokken tot schone kontjes en decollete’s, wel of geen relatie, dat maakt niet uit. Maar wij kunnen inderdaad ook erg trouw zijn als een vrouw dat op waarde weet te schatten en er geen bedreiging in ziet maar het spel meespeelt (want mannen willen spelen!).
  Ik vind er niets ouderwets aan als vrouwen en mannen ‘het spel’ weten te spelen. Ik als man ben niet geinteresseerd in vrouwen die ‘te makkelijk’ zijn maar wil eerst een tijdje kunnen ‘jagen’ en ik ben in het dagelijks leven beslist niet een stereotype macho, maar dat instinct is er wel degelijk.
  Ik heb door ervaring geleerd mezelf als man te accepteren wat dit betreft want in de omgeving waarin ik ben opgegroeid leerde ik dat iedereen gelijk is. Echter ik verwarde gelijkwaardigheid van man en vrouw met ‘hetzelfde zijn’.
  Kortom, ik vond dit een leuk artikel om te lezen, dank! Isabelle en ik denk dat als wij mannen en vrouwen ‘het spel’ weer leren spelen de wereld er een stuk gelukkiger en spannender op kan worden. (en voor alle duidelijkheid dit geld ook als het twee mannen of twee vrouwen betreft Lotte..please geen spijkers op laag water zoeken..)

 12. Isabelle, je denkt altijd precies hetzelfde over alles, zoals ik denk. We hebben sowieso veel hetzelfde zag ik toen ik ooit je site las.
  Ben steeds verbaasd hoe het kan dat sommige mensen iets heel anders in jouw teksten lezen, dan wat jij schrijft. Ik ben blij met je artikelen! Bedankt.

 13. Hoi Isabelle,
  Het stukje over de klaagzang snap ik niet helemaal. Hoe kan ik mijn eigen mercurius begrijpen? In hoeverre ondersteund deze volle maan deze stukken?

  Verder een fijn en mooi stuk. Ik kan me wel vinden in de stukken van de mannelijke en vrouwlijke energie. Met de komst van vrouwen eMANsipatie is de rolverdeling en energiestroom uit balans geraakt. Jammer dat we er steeds meer streven om als vrouw de mannelijke energie neer te zetten om onszelf een plaats in de maatschappij te geven en dat we daarmee de kracht van onze vrouwlijke energie verliezen terwijl die juist meer gewaardeerd zou moeten worden. Maar ik snap dat iedereen zo in zijn eigen stukken zit en hier dus een andere visie op kan hebben.

 14. Jammer dat er zo kortzichtig word gekeken naar relaties, het gaat over de mannelijke EN vrouwelijke energie die je in jezelf hebt. Het lijkt bijna alsof hier gesteld word dat hier alleen een balans in kan zijn bij een man-vrouw relatie.
  Waar is de vrouw-vrouw en de man-man relatie??
  Ik vind dit zo misselijkmakend en kortzichtig bekeken.

  • hallo lotte, jammer dat jij zelf nog oordeelt over relaties en er zo kortzichtig naar kijkt. Een relatie bestaat altijd uit 2 polen een mannelijk pool en een vrouwelijk pool. Ik heb een paar homo koppels als vrienden maar ik kan je verzekeren dat daar duidelijk een man en vrouw aanwezig is. My god, de vrouwelijke pool die is zelfs vrouwelijker dan ik, echt niet te doen, soms tot in het hilarische toe. Als jij zelf lesbische bent dan weet je dat maar al te goed, dat er een duidelijke rolverdeling is. Maar het zou zeer kortzichtig zijn om dat dan ook weer enkel te betrekken op homo koppels want ik ken heel veel hetro koppels waar de vrouw de man is in de relatie dus, aub lezen met open mind. Het gaat over relaties en in elke relatie zijn er 2 en een relatie kan maar bestaan als de 2 polen aanwezig zijn. Je hebt mannelijke en vrouwelijke vrouwen en je het mannelijke en vrouwelijke mannen.

   • Elk mens heeft vrouwelijke en mannelijke energie is zich, het is van belang dat die energie bij je zelf in balans is.
    Het gaat er helemaal niet om wie de man en wie de vrouw is, als je het vanaf een hoger doel bekijkt is het hele man-vrouw zijn absoluut onbelangrijk. Het gaat om een verbinding tussen twee zielen met hun eigen energie. Jammer dat er zo in hokjes gedacht moet worden.

    • Ben het helemaal met Lotte eens! Er wordt in het stuk over de mannelijke en vrouwelijke relaties inderdaad te veel in hokjes gedacht en te kortzichtig bekeken, jammer.
     De opmerking dat er in elke lesbische of homoseksuele relatie een duidelijke rolverdeling is, is pure onzin. Bij mijn vrouw en ik zijn onze eigen mannelijke en vrouwelijke energieën volledig in balans, dus niet 1 het mannetje en 1 het vrouwtje. Daarnaast hebben wij elkaar als Soulmates, tweelingzielen volledig gevonden. En wij zullen echt niet de enige zijn.

    • Ja, helemaal eens. Deel van bewustwordingsproces, dat iedereen zou moeten ervaren dat ie half man/vrouw is. Dan zou de wereld er een stuk beter uit zien.

 15. Jammer dat je zo denegrerend schrijft over mannen . Ik werd er onpasselijk van . Voor de rest : intressant atikel ! Dank je .

  • Hallo manon eigenlijk ben ik heel benieuwd waarover jij viel in deze tekst of waar er degenerend verwezen werd naar de man. In het feit dat ik hen gelijk geef dat ze vrouwen gebruiken omdat vrouwen zich zo gewillig aanbieden? Of dat ik de vrouwen duidelijk maakt dat mannen van nature blijven lonken maar heel trouw zijn als de vrouw dat wil begrijpen ipv er drama over te maken? Zo heb ik al menig relatie kunnen redden door de vrouw te laten begrijpen dat de instincten van de man ongevaarlijk zijn als je ze als vrouw juist kan inschatten en begrijpen.
   Best wel gek, want normaal hoor ik van mannen dat ik als vrouw een verademing ben omdat ik zo direct en duidelijk ben en dat ik hen zo goed begrijp, daar zij de meeste vrouwen totaal onbegrijpelijk vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in