nieuwe maan 15 mei
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Zon en maan vallen weer samen en nieuwe maan verschijnt. Met nieuwe maan is er telkens weer een stukje nieuwe lei op het thema van het teken waarin de maan valt. Weten (zon) en voelen (maan) vallen samen en dit in het teken stier. Stier is het tweede teken (verbinding, dualiteit), volgens het element aarde en staat voor gezelligheid, huiselijkheid, betrouwbaarheid, familiemens, praktisch, realisme en een traag op gang komen, maar wel een volhouder. Deze energie weet dat je je materieel leven opbouwt, stap per stap, net zoals je een huis opbouwt, steen per steen. Als we het huis als metafoor voor je leven nemen dan is de steen je ervaring of liever gezegd het resultaat van je ervaring. Het is de bedoeling dat je van elke ervaring een bouwsteen kan maken, zodat je ziel heel veel plezier hier op aarde kan beleven. Sommige ervaringen zullen zijn bruikbaar en gebruik je om verder op te bouwen en andere zullen onbruikbaar zijn omdat ze niet goed voelen voor jou.

Met de maan in stier kan je zeker de nodige kriebels voelen om je huis te verfraaien, je oude kledij weg te doen, van haarsnit of stijl te veranderen, wil jij maar wat graag herschikken, herinrichten, opfrissen, mooier en waardevoller maken.

Stier vraagt zich af: wat is waardevol en bruikbaar voor je

Het brandpunt van deze energie zal dus zijn werking kennen in alles waarvoor de stier energie staat. Je mag wel het idee hebben dat je nu wat wil op je gemakje nemen maar zolang jij je waarde laat afhangen van iets buiten je zal de onrust snel toeslaan. Zeker vanaf 16 mei kunnen bepaalde dingen als een fikse optater aanvoelen. Hou er rekening mee dat je snel in een franse colère ( toornig, opvliegend, red) kan schieten, je om niks ongeduldig zal worden en al zeker als je merkt of denkt dat anderen geen rekening houden met wat jij belangrijk vindt. Je communicatie zal behoorlijk kortaf en ongezouten zijn. Je zal de ander willen duidelijk maken dat hij dient rekening te houden met je waarden stelsel. Wordt daaraan voorbij gegaan kan je als een buskruitlontje gaan losknallen en koppig gedrag vertonen.nieuwe maan 15 mei In deze stier energie kan het een tijdje duren voor dingen echt volledig doorsijpelen bij je en een pijnpunt waar je zeker rekening mee mag houden zal een gebrek aan tolerantie zijn. De pijlen zullen gericht zijn op het 9de huis, het huis van je visie, je hogere waarden en wijsheid. Wanneer je waarden negeren of in vraag gaan stellen hmm, neem het dan niet te persoonlijk maar vertel rustig en duidelijk waarom dit voor je belangrijk en waardevol is.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Uranus verlaat ram en valt stier binnen om er 7 jaar zijn ding te doen

Uranus staat voor vernieuwing en stier wijst aan dat dit zal gebeuren op je financiële thema”s en op je fundamenten binnen de materie (lichaam, geld, natuur, ..) . Vanaf 16 mei en de rest van de volgende 7 jaar, zal jij volop de kans krijgen om je je eigen waarde uit te drukken en zichtbaar te maken in geld en de materiële schoonheid waarmee jij je omringt. Ja lieve mensen, de 7 vette jaren lijken als een knipperlicht je aandacht te vragen. Als jij bereid bent om een dagtaak te vervullen vanuit je eigen potentieel en levensvreugde mag je groot succes en vreugde verwachten. Meer nog, stier nodigt je uit om elk moment dat je wakker bent, te beleven vanuit je buikgevoel. De uitdaging ligt in de kans om je eigen waarde te (h)erkennen en hard te maken. Wanneer jij op deze manier leeft is alles wat je doet verrijkend, wordt werken een woord zonder lading en zal er enkel nog het genieten, proeven en je beleving zijn.

Een voorbeeld van perceptie en waarde systeem. Veel mensen vinden dat ik een zware job heb, dat ik veel “moet” opgeven, ascetisch leef en dat ik teveel werk, namelijk 7op7. Het is mijn potentieel en trilling die ik vervul waardoor ik geniet van elk moment. Van mijn passie heb ik mijn leven en dagtaak gemaakt met andere woorden, ik heb een droomleven. Het is waardevol en verrijkend voor mij dus mijn zieleopdracht is op die manier volbracht. Ik zou niet weten hoe ik me anders leuk en waardevol kan bezighouden. Dit ben ik en daar geniet ik van. Dat is wat veel lichtwerkers me komen vragen en dat is waar jij en de mensheid collectief, nu de volgende 7 jaar naartoe evolueren.

Uranus in stier zal zich als een stier met een rode lap gedragen, als jij blijft vastklampen aan oude valse zekerheden waarmee jij jezelf pijnigt in plaats van jezelf plezier te geven en te gunnen.

Herken jij dit?

Laatst had ik een klante op coaching en vertelde ze me: “kijk ik doe mijn job niet graag maar om 16u trek ik daar de deur achter me dicht en heb ik nog ruimschoots de tijd om echt mijn ding te doen” Dat idee, dat ze dacht ruimte te hebben om haar ding te doenwas haar excuus om werkt te blijven doen die tegen haar goedvoelen inging. Dat het er niet van kwam daar stond ze niet echt bij stil. Dus wat was dan haar ding? Naar huis haasten, bekomen en ontstressen van het dingen doen tegen haar eigen frequentie, eten en gaan slapen en de dag erna weer opstaan en zichzelf wijsmaken dat ze tijd heeft om haar ding te doen vanaf 16u. Het lijkt wel op het verhaal van de ezel en de wortel! Zit de man lekker op de ezel met een lange stok, met aan die stok een wortel. Dolt die man dolleuk met de ezel door de wortel buiten zijn bereik te houden en hem af te leiden van wat hij echt wil.

Neem eventjes rustig de tijd lieve mens om jouw wortel zichtbaar te maken. Noteer al je ‘ ja, maar’s & ‘ wat als’ & excuses waarom jij niet doet wat je graag zou doen, waarom jij je leven vult met moeten en plicht in plaats van met vreugde en licht. Noteer ze gewoon en lees ze af en toe. Dat zal al veel voor je in beweging brengen.

Wat geeft waarde aan je leven?

Wist jij dat jij via jouw energie de waarde en schoonheid van de materie rondom jou bepaalt? Daarom is het zo ontzettend belangrijk om te leren ontdekken wat echt belangrijk en waardevol is voor jou en WAAROM. Als je je deze van komische drijfveer bewust bent de volgende 7 jaar; zal jij je proces enorm kunnen versnellen. Bijvoorbeeld, je plaatst een schilderij of ornament in je huis, omdat de maker ervan een grote naam is, dus denk je dat het waardevol is. Jouw waarom of motivatie is je ingegeven door de buitenwereld en is geen onderdeel van jezelf. Het zal je bijgevolg geen echte meerwaarde en schoonheid schenken en een gevoel van leegte geven. Echter de volgende maand zie je iets in de brocante voor 50€ waarvan je hart gaat zingen van blijdschap. Wees er dan maar zeker van dat dit “goedkoop” ornament jouw bezoekers zeker zal opvallen. Ik had een prijzig kastje gekregen wat niet echt mijn stijl was, en ik heb dat vervangen door een goedkoper (120€) kastje uit de brocante. Maar ik word er zo blij van en kan dagelijks genieten kijken naar dat kastje en merk dat als mensen bij me thuiskomen, ik heel vaak spontane verwijzingen krijg naar dat speciale kastje. Waarom valt het wel op, om de eenvoudige reden dat het opgeladen is met mijn vreugde en plezier. Het straalt letterlijk iets uit. Je merkt lieve mensen dat alles wat je doet in je leven een uitstraling heeft, het geeft je waarom weer. Wordt jij je nu bewust van het feit dat je eigenlijk hoofdzakelijk dingen doet uit plicht mijmer dan eens hoe je dit vanuit eigenwaarde gestalte kan geven. Hoe het je meer schoonheid en vreugde kan opleveren. Je mag rekenen op de komische steun van uranus.

Reminder: waarde en schoonheid in je leven hangen af van het WAAROM jij iets doet.

Uranus

Staat voor vrijheid, authentiek zijn, flitsen van inzicht vanuit een wetend voelen, vernieuwend, breekt verstarring af. Het is een electrische planeet dus bouwt op, krijgt piek momenten en dan de flits. Wie deze energie niet begrijpt kan er zich zeer overweldigd door voelen. Deze energie zal dus inspelen op je waardensysteem, het hoe jij naar geld kijkt, hoe jij kijkt naar hoeveel en wat jij waarde bent.Ontmoeten vanuit hartverlangen

Het mens-zijn krijgt vorm in stier

In deze energie zal het contact en het aanvaarden van je lichaam ook een zeer belangrijke rol spelen. In ram werd je je bewust van de materie maar in stier verbind je je met je fysieke potentieel. Dat wil zeggen dat lichamelijk contact belangrijk zal zijn, intimiteit, seksualiteit, het je verbinden met de ander gewoon voor het plezier van te kunnen aanraken en aangeraakt te worden. Door te leren te genieten van je lichaam, zal je ook leren warmlopen voor de materie en krijg jij een stevig fundament en energie. Groeien in verbinding. Voor veel lichtwerkers is het leven op aarde moeilijk omdat ze het lichaam, de materie afwijzen.

Kan jij jezelf al toestemming geven ,om van je lichaam te genieten. Weet dat je lichaam voor je ziel een fantastische meerwaarde is. Je ziel voelt niet en kan proeven van wat voelen betekend dankzij je lichaam. Is je lichaam een vies, onrein lastig onding of sta jij al open om het wonder van je lichaam te ontdekken.

Zwarte maan Litith en vesta conjunct 5de huis

Lilith zijn je onderdrukte wezenlijke wensen en vesta je innerlijke maagdelijke vlam. In het 5de huis toont het dat je vlammend verlangt naar een relatie van toewijding, een gezin waar vreugde en plezier de plak zwaait, waar intimiteit vervullend i.p.v. dwingend is. Een zelfexpressie dat helder en vol respect is. Maar ook het tijd maken om terug tot jezelf te komen en jezelf terug op te laden.

8 REACTIES

 1. Dank Isabelle , ik kan er niet genoeg aan herinnerd worden hoe belangrijk het is hoe je naar de dingen kijkt . Dank u wel.
  Ik wens je veel liefde ,
  Maya Van Dyck

 2. Ik besef wat hierboven in het artikel staat de nagel op de kop is maar ik blijf het moeilijk vinden om voor jezelf de waarden te herkennen. Neem nu op werkgebied, ik zit al jaren vast in mijn job, heb al verschillende therapieën gevolgd om mezelf te vinden, wat wil ik, loopbaan begeleiding en nog steeds weet ik niet wat ik wil of waar ik voor sta. Moeilijk om je leven dan te veranderen of komaf te maken met wat ik niet meer wil doen.

 3. Dankjewel Isabelle voor wederom een super resonerent artikel ^_^ Vandaag heb ik een Theta Healing gehad en haast alles wat je hier beschrijft is aan orde gekomen. Des te fijner om dit hierna te lezen. Op naar de komende 7 jaar! Warme groet, Barry

 4. Alweer de nagel op de kop. Dank je wel voor je schitterende artikel… wanneer komt het vlg. Kijk er nu al naar uit…

 5. Isabelle op haar best. (H)eerlijk en to the point (z)ingeven. Het komt binnen. Nu nog de wilskrachtspier stap voor stap ont-wikkelen. Dank je!

 6. Jij bent mijn favoriete schrijver van artikelen, Isabelle
  Ze zijn excact de betekenis en de motivatie van de naam Isabelle
  De Krachten van wijsheden en inzichten , geven mij een behouden vaart, waar ver-leden , heden en toekomst een geheel zijn.
  Mijn dank , is Groot

  • Je laat me blozen francesca hihi. Dank voor je waardering. Zo blij dat ik wat licht in de wereld mag laten schijnen. Ik hoop nog lang te mogen schijnen en samen met je te groeien en te bloeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in