nieuwe maan 18 december
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

2017 sluiten we af met een nieuwe maan. En we sluiten niet alleen 2017 af, maar een heel intense periode van dooreengeschud te worden. De vingerwijzing van nieuwe maan in het eerste huis in Boogschutter is een knipoog naar waar het de laatste jaren om gedraaid heeft, wat zich via jouw persoonlijkheid wou manifesteren.

Maan in boogschutter

Ja, dit wordt een knaller, want het is alsof er een zegel geslagen wordt (bezegeling) op je idealen, verhoogde visie. Boogschutter heeft je met Saturnus drie jaar lang het vuur aan de schenen gelegd. Pijlsnel schoot hij de ene na de andere pijl af om je bewustzijn te verruimen, verbanden te leggen, spontaan en flexibel te leren reageren, zette je wereld op zijn kop, wipte je uit de vaste routines van je oude denkpatronen, leerde je impulsief te zijn en vanuit jezelf te handelen.

Maan in boogschutter maakt nogmaals duidelijk dat je ziel zoekende was en hongerde naar die hogere visie van “Er is meer dan wat we zien en denken”. Maar ook de zoektocht naar de zin van je leven, zodat je leven zinvol werd. Het waren zware jaren.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Met Jupiter als heer, die in het 12de huis in Schorpioen staat, toont het dat het over iets heel essentieels en diepgaands ging, namelijk over je eigen authentieke essentie, je bron, je kern. Schorpioen is echt een waterteken, dus: emoties. Voelde jij je als een vis in het water of deed je er alles aan om je emoties te onderdrukken, bang van hun kracht en de eventuele pijnlijke ladingen die ze voor je vasthouden? Ja, de emoties hebben gestuiterd.

Een emotionele rollercoaster

De laatste jaren waren een gigantische rollercoaster waar we zowel collectief als individueel binnenstebuiten gekeerd werden. De innerlijke vervreemding en afwijzing van de eigen wijsheid en waarheid werd letterlijk in ons gezicht gesmeten via IS (de afkorting alleen al is zo veelzeggend) die het liefst alles zou opblazen. De westerse wereld heeft zich lang niet meer zo onveilig gevoeld. Militairen op onze vliegvelden, nooit gedacht dit bij ons mee te maken. De vervreemding en de vreemdelingenproblematiek en dat iedereen er zijn zegje over meende te moeten doen. Ook in je eigen leven zal dit mechanisme waarschijnlijk zichtbaar gemaakt zijn.

Het verhaal van de laatste drie jaar ging over: wie ben je, kleur bekennen, een vreemdeling in eigen huis/leven en huid? Dit danken we aan Saturnus, die in december 2014 in het teken Boogschutter aan de slag ging en deze maand verlaat hij het teken om op 20 december in Steenbok de knuppel in het hoenderhok te gooien. Ja, Saturnus is de strenge huisvader en leermeester, van de discipline en de structuur en van wie niet horen wil moet maar voelen. Dus Saturnus ‘geselde’ je vooruit, door je te dwingen in de praktijk te brengen en te ervaren wat je gelooft en preekt, om je eigen waarheid te ontdekken, te verfijnen en er loyaal aan zijn.

Jij mag, nu met deze nieuwe maan, kijken of jij erin geslaagd bent om een eigen waarheid te vormen de laatste 3 jaar en of je ernaar leeft. Neem nu de tijd om dit nogmaals te bekijken. De hamvraag is dus:

is wat je gelooft, je huidige visie, een reflectie van je eigen authentieke zelf?

Intrekken in je nieuwe huis

Dit is heel belangrijk voor je toekomst, want nu Saturnus in Steenbok gaat uitwerken wil dat zeggen dat jij nu je leven verder zal (uit)bouwen op je huidige visie. Ergens zal de wereld in rustiger vaarwater komen, want de krijtlijnen zijn uitgezet en zullen nu gewoon worden uitgevoerd. De vorige jaren heb jij de plannen getekend en hertekend van het huis waarin je wil wonen. Steenbok laat het uitkristalliseren, structuur krijgen, maakt het tastbaar. Het is een aards teken dus materie vormen.

De realisatie start op 20/12/2017, dan gaat Saturnus naar Steenbok. Als je wil weten hoe het zich een beetje zal uitwerken in jouw leven, kijk dan wat er in 1990 de rode draad was? En deze rode draad mag jij nu weer uitwerken maar vanuit een verhoogde visie. Want het leven beweegt zich in spiralen omhoog. In 1990 ging jij een spiraal binnen en deze is nu uitgewerkt en gaat over naar de volgende spiraalronde. Je bent namelijk volwassen geworden en je kijkt nu anders aan tegen vragen als: wat is geluk echt voor jou? Wat is essentieel en belangrijk in jouw leven? Wie ben jij?

Mijn tweede leven

Bij mij is het wel echt symbolisch want in 1990 ben ik bevallen van mijn enig kind en zijn we verhuisd naar onze nieuwbouw woning. Dus voor mij was het de start van mijn gezinsleven en het genot van een eigen zelf ontworpen woning. Mijn structuur was moeder/huisvrouw. Ik wist heel goed wat ik wou maar inderdaad vielen tien jaar later de schellen van mijn ogen en zo ben ik in 2000 gescheiden. Als ik nu kijk naar wie ik toen was, had ik maar een klein, angstig perspectief. Mijn perspectief heeft zich zo ontzettend verruimd dat ik nu inderdaad het gevoel heb van: “Ik ben bezig aan mijn tweede leven, ik leef eindelijk!”. En ik heb vorige maand besloten om mijn huis te verkopen en te verhuizen naar het buitenland. Ik kan duidelijk de lijn trekken met 1990. Ik ben moeder van velen (mijn werk is mijn structuur) en zelfs het idee van de bevalling komt terug, want een idee is een geestelijk kind.

Dus Saturnus zal je nu weer drie jaar lang bezighouden met structuur, structuur en structuur. De krijtlijnen en plannen van de laatste drie jaar tastbaar maken. Voor wie nog vanuit weerstand, angst en verwachtingen in het leven staat, wordt het flink aanpoten. Saturnus zal je steeds terugbrengen naar wie je wil zijn, zoals je de laatste drie jaar ontdekt en bepaalt hebt. Wees dus heel zorgvuldig nu met je gedachten, want deze neem jij straks mee om ze echt uit te werken.

Mercurius retrograde

Mercurius loopt nog tot 23 december tegendraads, dat zorgt mogelijk voor meer verwarring en problemen op gebied van communicatie, leveringen, contacten, internetverbinding, afspraken en contracten, verkeer, auto, fiets, trein. Maar hierdoor krijg jij wel contact met de lading van de woorden, bijvoorbeeld als iemand je zegt: “Hé, ik vind je tof!”, terwijl die persoon eigenlijk gewoon aan het slijmen is, dan zal jij reageren op zijn werkelijke communicatie en kan jij hem vertellen dat hij liegt. Ook krijgen hierdoor onafgewerkte zaken uit het verleden de kans om naar boven te komen, want Mercurius retrograde wil zeggen: terugspoelen. Ook oude vrienden van lang geleden kunnen weer boven water komen.

En, sluit jij deze nieuwe maan af met vuurwerk?

 

14 REACTIES

 1. Dag Isabelle. Eigenlijk laat ik nooit reacties achter, alleen vind ik je artikel zo treffend dat ik je op deze manier echt hartelijk wil danken voor deze inzichten. Take care. Karin

 2. In 1990 was ik drie jaar en werd mijn leven zwaar en moeizaam. Ik kreeg eczeem en heb daardoor veel moeite gehad met warmte en geborgenheid. Nu ben ik 30 en heb ik het gevoel mijn leven onder controle te hebben mijn eczeem is nog minimaal aanwezig en ik kan het leven aan. Ik ben benieuwd wat er komen gaat

  • hallo lianne, eczeem heeft te maken met een scheidingsconflict je ergens je willen van loskoppelen of contact willen vermijden met. Misschien dat dit enige licht kan werpen op het probleem. Wees zacht met jezelf als herinneringen naar boven komen, die kan jij nu wel aan.
   Groetjes isabelle

 3. ‘De westerse wereld heeft zich lang niet meer zo onveilig gevoeld. Militairen in onze vliegvelden, nooit gedacht dit bij ons mee te maken. ‘

  Dat vindt ik wel een mooie Hoe je dat zegt..

  IS wordt gewoon door Amerika en Europeanen aangestuurd.
  Het zijn niet eens de Moslims of de vluchtelingen!

  En de gene die er misschie nog goed voor stonden voor de tijden van deze barbaren, voelde het veilig, maar voor een grote groep ook in de Westerse wereld was er geen voldoende veiligheid te vinden.

  Verder vindt ik je artikel toch nuttig en goed geschreven , alleen dat stukje klopte niet.

  Doe ook uw rechearche , IS is niet zo maar gekomen!

  • je hebt gelijk “vrede”, ik had beter belgie/nederland/frankrijk gebruikt ipv de westerse wereld

 4. voor mij ook heel herkenbaar. En bepaalde dingen lopen synchroon met wat jij meemaakte 🙂 Ik kreeg in 1990 eindelijk het werk dat ik graag wilde doen en in 1991 mijn eerste dochter. En ben gescheiden in 2000. En heb nu zeker 7 jaar een enorm angstige en verwarde periode gehad waar ik nu uitkom, na het overlijden van mijn 2e man. Ben nu veel meer weer in vertrouwen en rust aan het komen. Leuk dat dit werkelijk nu de tendens is!
  Dank je voor dit bericht, groetjes Titia

  • hallo titia ja blijkbaar loopt onze cyclus synchroom. 7 jaar terug ben ik weggegaan van mijn 2de relatie (ik ben niet meer opnieuw gehuwd). Laat ons dan nu maar genieten de volgende jaren van onze nieuw verworven zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in