Nieuwe Maan 19 augustus

Dit is het artikel over de nieuwe Maan in Leeuw, waarin het proces voor de komende maand beschreven staat. Deze Maan(d) is het thema hoe je op een nieuwe manier, vanuit het hart, de juiste grenzen kunt stellen in je leven, verschillen in waardesystemen kunt gaan zien en dat we de verschillen mogen vieren in plaats van strijden om ieders gelijk. We krijgen deze maand de mogelijkheid om het Kosmische Hart op een praktische manier aan het roer te zetten van ons leven. Ik wens je veel leesplezier…

Afstand nemen

Door de lockdown in de eerste helft van 2020, zijn de omstandigheden rondom inkomen en werk voor veel mensen zo enorm gaan verschuiven, dat alle structuur en begrenzing tussen werk en vrije tijd verdwenen lijken te zijn. Om te compenseren wat er verloren is geraakt, jakkeren velen alsmaar door met hun werkzaamheden en vervagen de grenzen. Deze nieuwe Maan laat zien dat er van ons gevraagd wordt om even afstand te nemen en om dus te stoppen met jakkeren en jagen. Wat dit oplevert is een verrassende nieuwe kijk op situaties, vanuit geniale nieuwe invalshoeken, inzichten en informatie en dan weet je welke veranderingen nodig zijn. Als bonus komen er dan nieuwe lagen van het Kosmisch Hart op een praktische manier tot leven. Hierdoor kun je veel effectiever handelen.(Cheiron conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan conjunct Zwarte Maan, conjunct Mars 10de huis Ram.)

Spontane activiteit

Het overlevingsmechanisme van deze nieuwe Maan(d) gaat over het niet in beweging en in daadkracht kunnen komen. Op een praktische manier is de situatie rondom het coronavirus daarin een aanjager, samen met vele andere omstandigheden die ons uit ons ‘gewone’ doen halen. In deze omstandigheden heeft iedereen zijn of haar eigen visie en mening. Als de daadkracht en frisse spontaniteit om in beweging te komen missen, dan is er te veel aanpassing en rekening houden met elkaar. We hangen dan als het ware aan elkaar en komen niet tot een eenduidige richting en visie. En vervolgens is er dus helemaal geen beweging en blijven we thuis. Probeer in het hier en nu te voelen wat jij zou doen als je geen rekening hoeft te houden met anderen en kijk wat er dan kan ontstaan in het moment. Dat kan hele spontane frisse korte tripjes opleveren met verrassende invalshoeken, maar het gaat om steeds korte spontane actiemomenten waarin dit tot stand komt, omdat de visies steeds bijgesteld moeten worden. (Cheiron conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan conjunct Zwarte Maan, conjunct Mars 10de huis Ram oppositie Priapus in Weegschaal in het 4de huis.)Nieuwe Maan 19 augustus

Overrompeld

We zien in het openbare leven dat er veel strijd is rondom het kiezen van de juiste visie met betrekking tot het coronabeleid. De eerste scholen starten deze week weer op, dus is het neerzetten van goed bestuur en beleid van belang. We zien absurde regels en tegenstrijdigheden in de regels en visies van bestuurders. Maar ook in je directe omgeving heb je misschien gemerkt dat er soms keiharde meningsverschillen zijn, waarin men elkaar verkeerd begrijpt en agressie de kop opsteekt. Als je goed bij jezelf bent, dan kun jij wel jouw visie en standpunt verwoorden. Maar met deze stand van Cheiron is het zeker ook mogelijk dat je overrompeld en overspoeld wordt door de agressieve visie van de ander en dichtklapt. (Cheiron 9de huis conjunct MC in Ram ingaand gecorrigeerde Zwarte Maan.)

Opgejaagd wild

Het overlevingsmechanisme van dit moment kan ook heel intens ervaren worden, alsof je opgejaagd wild bent en zelfs of er constant jacht op je gemaakt wordt. Dit komt omdat er verbindingen zijn in je leven van waaruit je nog leeft en die je niet echt dienen of Wezenlijk bij je horen. Dat wordt in deze fase enorm duidelijk. Om werkelijk jouw eigen stroom te kunnen gaan leven, moet je loskomen uit situaties van misbruik en slachtoffer-dader patronen. Als je dieper in verbinding met jezelf kunt komen, in verbinding met de voeding die jouw eigen kosmos-aardeverbinding jou altijd zal geven, dan zal er inzicht zijn over de waardesystemen die niet kloppen voor jou of aansluiten op elkaar. De verschillen zijn dan te groot en dan kan het voelen alsof jij steeds jezelf ontkent om in verbinding te blijven met de ander. Als je nog erg in projectie en slachtoffer-dader principes vastzit, dan ervaar je waarschijnlijk dat de ander jou iedere keer niet ziet, ontkent of afwijst. Dan is het tijd om afscheid te nemen of om heel helder jouw visie te delen, vanuit wat voor jou van waarde is. (Cheiron conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan conjunct Zwarte Maan, conjunct Mars 10de huis Ram oppositie Priapus in Weegschaal in het 4de huis. Zon, Maan en Mercurius in Leeuw in het 2de huis.) 

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Nieuwe Maan 19 augustus

Geld versus universele waarden

De één leeft volgens universele waarden, zoals liefde, en de ander wil alleen beloond worden met geld. Geld is een ruilmiddel, maar mag volgens mijn bescheiden mening universele waarden die ook een uitwisseling van waarde vertegenwoordigen, niet vervangen. Universele waarden die naast uitwisseling met geld staan, zijn bijvoorbeeld liefde, een fijne samenwerking, groeien in helderheid, die je bevrijden uit patronen en thuisbrengen bij je Wezenlijke Zelf. Ook het uitwisselen van diensten aan elkaar of iets anders wat heel waardevol is voor jou en de ander, kan universele waarden uitdrukken. Dit kan bijvoorbeeld een geweldig kristal zijn of iets waar de ander enorm blij mee is of een ander ‘hulpmiddel’ of een herinnering, waardoor de ander uit zijn of haar oude overlevingsmechanisme kan blijven en blijvend thuis komt bij zijn of haar Wezenlijke Zelf. Werkelijke universele waarden zijn soms zo enorm waardevol, dat ze niet uit te drukken zijn in geld. Deze Maan(d) is dit thema zeer actueel en wordt het tijd om ook op een praktische manier op te schuiven van waarden van de dualiteit van de Matrix naar universele waarden. (Cheiron conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan conjunct Zwarte Maan, conjunct Mars 10de huis Ram oppositie Priapus in Weegschaal in het 4de huis. Zon, Maan en Mercurius in Leeuw in het 2de huis.)

Vier de verschillen

Het is niet nodig om allemaal dezelfde waarden en visies te hebben. We mogen de verschillen ook vieren. Maar dat betekent ook dat sommige verbinding veranderen, omdat ze niet meer passen en situaties en mensen verstoort of op slot zet. Als we naast elkaar willen leven, dan is het vieren van de verschillen een groot gemeengoed. Als we naast elkaar staan, los mogen bewegen in de richting waarheen ons leven ons leidt, kunnen alle verschillen een aanvulling worden, in plaats van concurrentie of verstoring. Maar daarin is het allereerst van groot belang dat alle deelnemers in een samenwerking op eigen benen staan, zichzelf dragen en hun zaakjes ook praktisch goed hebben geregeld. Ik verwacht dat in deze Maan(d) nieuwe samenwerkingen tot stand zullen komen die gebaseerd zijn op universele waarden en het kosmisch Hart. (Noordelijke Maansknoop in Tweelingen 11de huis. Zwarte Zon conjunct Venus 12de huis. Zon, Maan, Mercurius samenstand in Leeuw 2de huis.)

Loskomen van dualiteit

Het kan zijn dat je nog vastzit in oude mechanisme en verbindingen die je niet dienen en niet stromen. Dan vragen de huidige situaties om te kiezen voor jezelf en om afstand te nemen. Daardoor komt alles even tot stilstand, maar dit helpt jou om weer helemaal in de belangrijkste verbinding te komen, namelijk de energetische verticale kosmos-aarde verbinding in jezelf. Dit brengt je weer helemaal bij jezelf in verbinding met je multi-dimensionale Kosmische Hart (Godsvonk). Ook het oorspronkelijke autonome veld waarin we leefden in de tijd van Lemurië en Avalon, opent zich dan weer en is steunend aanwezig. Voor wie eraan toe is om de dualiteit te verlaten, is dit authentieke oorspronkelijke IK-veld al een tijdje aan het integreren in ons, met het Matrixveld. In het Matrixveld waren we gevangenen in de wereld van de dualiteit. Wanneer deze energievelden integreren, komen we helemaal los van dualiteit van de Matrix en daardoor worden we helemaal autonoom. Als mens vallen we dan samen met ons multi-dimensionale Zelf, met het kosmisch Hart als centrum. Van daaruit manifesteert alles zichzelf, gewoon door aanwezigheid. (Zon, Maan, Mercurius samenstand in Leeuw 2de huis. En uiteindelijke kristallisatie van de Zwarte Maan achtbaan in de Diamant conjunct Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok 6de huis.)Hooggevoeligheid: Moet jij ook altijd zoveel van jezelf?

Praktische leven van het Kosmische Hart

Deze horoscoop van de nieuwe Maan laat zien dat de komende maand het Kosmisch Hart het helemaal gaat overnemen, als wij het maar de ruimte en de stilte geven. En hiermee bedoel ik heel concreet dat het Hart dan alles wat je moet weten of doen, als vanzelf ontvouwt. Dus waar je bent opgejaagd, aangevallen en waar er misbruik van je gemaakt is, corrigeert alles zichzelf en weet je wat er niet klopt. Daardoor kun en weet je hoe je situaties kunt corrigeren of op je eigen koers kunt blijven en weet je waar het voor je resoneert en waar niet. Dit ontvouwt alleen als je loslaat en afstand neemt en in verbinding met de rust en stilte van jezelf komt. Dan, vanuit deze immense rust, neemt het Kosmisch Hart het over en kristalliseert het leven uit in een organisatie, gedragen door synchroniciteit. Met het Hart aan het roer kun je de hemel op Aarde manifesteren, gewoon door aanwezig te ZIJN en dan begint het nieuwe gouden tijdperk ook in jouw leven vorm te krijgen. (Zwarte Zon conjunct Venus in het 12de huis oppositie Diamant, Jupiter, Pluto en Saturnus in het 6de huis.)

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in