Leestijd: 4 minuten

Vernieuwing, verandering en groei

Nieuwe maan is altijd weer een quick start voor vernieuwing, verandering en groei. Dat komt omdat zowel buiten als binnen (zon en maan) samenvallen. Ze verhouden zich vanuit dezelfde positie ten opzichte van de aarde en het lijkt alsof de maan onzichtbaar is. Dat wil zeggen dat je op het exacte moment van de nieuwe maan, je zowel weet als voelt en je gewoon puur ‘zijn’ bent.

De vorige cyclus is afgesloten en de nieuwe nog niet begonnen. Een soort blanco lei waar alles mogelijk is. In dat moment krijg je nieuwe input die je dan in de volgende 2 weken verder mag uitwerken. Voor bestaande situaties ligt dat dan in het verleggen van de klemtoon of in het afronden ervan. Soms ligt de sleutel gewoon in het anders bekijken van de zaak om ze tot een goed eind te kunnen brengen.

Nieuwe richting

Met nieuwe maan valt je drive wat weg, want de vorige cyclus is afgerond en dan zweef je in het veld van potentie waar je jezelf weer gaat opladen met kosmische input. Je nieuwe richting of ‘opdracht’ komt eraan. Pas drie dagen na nieuwe maan komt er weer schot in de zaak en is er het onbewuste ‘aha-moment’.

Heb je echter al dingen op je verlanglijstje staan die energie zullen nodig hebben en die je goed wil laten verlopen zoals operaties, iets inzaaien, haar knippen, belangrijke meetings etc… dan kun je die het beste na nieuwe maan doen, zodat ze kunnen meesurfen op de opgaande, voedende energie van de maan.

Nieuwe maan in weegschaal in het 5de huis

De weegschaal is een luchtteken, dus gelinkt aan communicatie, maar ook een hoofdteken wat wil zeggen dat er initiatief genomen zal worden. Wat je daarvan merkt: energie en enthousiasme om harmonie te scheppen in je relaties. Je zal de behoefte voelen om veranderingen aan te brengen in je contacten en relaties.

Er zullen wel twee grote uitdagingen zijn:

Uranus in ram tegenover de zon en maan

De radicale Uranus staat in Ram tegenover Zon/Maan in het 11de huis. Ram is verre van diplomatiek en kan grof overkomen omdat hij enkel met zichzelf rekening houdt. Hij kan ook heftig reageren en dat wordt versterkt door de explosieve kracht van Uranus, waardoor heel wat bommetjes kunnen ontploffen. Verwijten en scheldpartijen kunnen de lucht vullen, terwijl Weegschaal juist de lucht wil klaren met harmonie en het naar elkaar toegroeien.

Het probleem zal zich situeren in het 11de huis. Je wil je vrij vechten of meer vrij voelen in je relaties en dat probeer je te bereiken door meer je authentieke zelf te zijn. Met Uranus kan je hang naar onafhankelijkheid extreme vormen aannemen, ook ten opzichte van je omstandigheden. Die vallen evenzeer onder het 11de huis, omdat je met omstandigheden ook een soort relatie onderhoudt. Het is je kijk op of aandacht voor een situatie die je ermee blijft verbinden.

Probeer zeker NIKS te forceren en NIKS erdoor te rammen. Blijf niet over dingen drammen. Het zal slecht uitpakken. Probeer de energie van de Weegschaal te gebruiken, te geven en te nemen en onthoud dat elke munt (situatie) uit twee zijden bestaat. Jij als middelpunt bent het die beide integreert en tot één uiting maakt.

De as van Ram en Weegschaal staan in onderschepping

De as van de vurige individuele Ram & luchtige relationele Weegschaal, staat net als vorige volle Maan nog steeds in onderschepping. Tekens die onderschept zijn, kunnen hun energie nergens in kwijt, wat gegarandeerd voor onrust, onmacht en frictie zorgt. Laat je dus door de vulkanische druk van Uranus niet van de wijs brengen.

Je kan je hierdoor snel geconfronteerd voelen door de situatie/relatie en je Weegschaal zal zich willen aanpassen terwijl Ram zich juist zal willen onderscheiden. Vanwege de onderschepping zal de klemtoon meer liggen op je innerlijke patronen, de subtiele ketens van je overtuigingen, die ervoor zorgen dat jij handelt vanuit je ego-denken in plaats van uit je authentieke hartgevoel.

Het vijfde huis is het huis van zelfexpressie, je mentale en fysieke kinderen/creaties die je uitwisselt met het elfde huis, namelijk je vrienden/de wereld. Het kaf wordt hier van het koren gescheiden. Doe jij wat je doet omdat het je ding is en je het gewoon leuk vindt of doe jij wat je doet om erkenning en roem te krijgen?

In het laatste geval zal je ontdekken dat je het deksel op je neus zal krijgen. Collectief is de mensheid meer en meer aan het verschuiven naar meer authenticiteit en de oude ‘heilige’ huisjes worden nu opgeblazen.

Venus zonder uiting

Venus krijgt het hard te verduren want ze maakt geen enkel aspect en staat bovendien nog eens in de onderschepte Weegschaal. Ze staat dus klaar met haar potentieel en haar gaven en kan het nergens in kwijt. Veel mensen zijn blasé geworden, waardoor hun eigen schoonheid niet tot uiting kan komen. Deze Venus zal je bewust maken van hoe belangrijk acceptatie is en bewustwording van de unieke schoonheid van elk wezen aanwezig op aarde.

Het is het masker van waaruit gehandeld wordt dat weerzin kan oproepen. Deze geïsoleerde Venus-energie zal je laten voelen hoe kil je wereld is zolang jij je blijft aanpassen aan andere “schoonheidsidealen”. Het ogenblik dat JIJ jezelf als uniek wezen accepteert zal jij van binnenuit beginnen te stralen en zal jij echt oogverblindend worden.

Je hart, dat hunkert naar harmonie en verzoening, zal hierdoor meer haar stem laten horen. Venus is een vrouwelijke energie dus de mensen met veel vrouwelijke energie zullen deze energie zeer sterk voelen.

Vrijheid en authenticiteit

Wie al in het reine is met wat vrijheid en authenticiteit is, zal er verder over mogen nadenken; wie er nog geen enkel idee van heeft, zal zich sterk gefrustreerd voelen en hun partner laten weten hoe verdrukt ze zich voelen in de relatie, en dat de partner nooit luistert.

Onthou dan, lieve mensen, dat een ander je slechts kan onderdrukken zolang jij jezelf onderdrukt. Wat je de ander verwijt, is wat jij jezelf aandoet. De enige die jou gelukkig of ongelukkig kan maken ben jij zelf.

Je bent maar een gedachte verwijderd van je geluk 😉

Gebruik deze nieuwemaansenergie wijs en neem de tijd om na te denken over wat jij echt nodig hebt om je vrij en gelukkig te voelen. Wat vind jij mooi, leuk en authentiek aan jezelf?

Neem de moeite om het op papier te zetten en maak het tastbaar!

 

 

4 REACTIES

 1. Hoi Suzanne, ik zou graag op jouw berichtje willen antwoorden als je dat goed vindt. Wat jij omschrijft – daar hebben heel veel mensen moeite mee. Zo ken ik het ook heel goed van mijzelf en om dan niet gefrustreerd te worden over dat je niet ‘weet/merkt/inziet’ wat je kan doen om het te voelen, is dan heel lastig. Vooral – zoals je zelf ook zegt – als de omstandigheden je nog verder van dit gevoel afbrengen.
  Dat je wilt ‘durven’ geeft aan hoe krachtig je al bent. De mooie wijsheden, video’s, artikels die je hebt gezien en gelezen, zijn niet voor niets geweest. Probeer dit nu even los te laten zodat je kan ontdekken wát hetgeen is wat écht voor jou resoneert.

  Durven betekent niets anders dan de moed hebben om te accepteren. Accepteren dat we onze ogen dicht hebben geknepen voor bijvoorbeeld onderbuikgevoelens. Dat het niet is gegaan zoals we dat wilde(dachten) ondanks er zo hard voor gewerkt te hebben (meditaties, lezen,…). Accepteren dat je alles zelf veroorzaakt hebt, zónder jezelf de schuld te geven. Accepteren dat je de emoties hebt de je op dat moment hebt en durven te laten zien dat je je voelt zoals je je voelt (ontdek je authenticiteit). Moed hebben om JA te zeggen tegen jezelf. Op dat moment sta je open om te vertrouwen op dat wat ‘het leven’ heet en gun je jezelf het mooiste pad (niet snelste 😉 ) naar vooruitgang.

  We zijn meer dan alleen…
  Er zijn heel veel gepassioneerde mensen die jouw kunnen helpen. Zo heb ik erg veel baat bij een holistische coach of EFT (Emotional Freedom Therapy) waarmee ik oude wonden kan helen. Dat helpt mij de liefde voor mijzelf – en zo ook voor iedereen – bij me te houden, me niet in verwarring terug te trekken. Kijk goed naar een coach/therapeut die bij je past; die dicht bij jouw verhaal kan staan. Des te mooier worden de sessies :-).

  Natuurlijk hoor ik het graag als je wat wilt aanvullen – ik spreek enkel uit persoonlijke ervaring en ieder proces is uniek 🙂
  Liefs Farah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in