DELEN
NIEUWE MAAN 2 AUGUSTUS-2016-bestemming

Begin augustus de tijd van oogsten en een tijd van het bereiken van je/een bestemming. Welke nood in je leven dringt zich op, wat onderdruk je? In welke situatie/relatie is een bestemming bereikt en dien jij af te ronden of te consolideren? Waar vecht jij tegen windmolens?

GROEIPROCESSEN ZIJN NIET TE STOPPEN

De enige constante is de constante verandering. Hoe graag ook mensen (hun kleine ikje) bij het oude vertrouwde willen blijven, het groei proces is een niet te stuiten gegeven. In mijn bloemenperkje heb ik eergisteren al volop zaad genomen van de vele uitgebloeide bloemen. Hoe graag ik ook die uitbundige bloemenweelde wou behouden, ik dien te accepteren dat een fase afgerond wordt. De bijen zie ik nog gretig de bernagiebloem induiken om hun bestuivingsopdracht af te ronden. Op de velden bereiken de gewassen hun bestemming, de fruitstruiken in mijn tuin geven hun laatste lekker, volgerijpte bessen af. De appels zijn nu ook bijna klaar om te plukken.

De natuur heeft een duidelijk pad, een duidelijke bestemming. Elke soort in de natuur heeft zijn duidelijk aanwezig pad en uniek moment van rijpheid en plukdatum. De hele zomer door zorgt de natuur dat we kunnen plukken en ons voeden met die voeding die op dit moment heilzaam en versterkend is. In mijn tuin mocht ik starten met de aardbei, super lekkere roze en gele framboos. Ondertussen waren de rode, roze aalbes en de blauwe bes hun uiterste best aan het doen om van zuur naar hun volle zoetheid te rijpen. De blauwe braambes is de volgende die me onder zijn bekoring zal weten te krijgen. De natuur heeft voor ons elk wat wils, van zuur naar zoet. Maar niet alleen de smaak ook de kleur heeft zijn betekenis. De eerste fruitsoorten zijn de rode, oranje en gele om onze behoefte aan actie en stimulatie te voeden. Nu de voltooiingsfase eraan komt geeft de natuur ons weer wat nodig hebben door ons kalmerende en evenwicht brengende energie te schenken met groene en blauwe vruchten. De donkere kleuren, paars of indigo(donkerblauw) helpen je om je hersenen te voeden en te ondersteunen.

JE BESTEMMING VINDEN

Voor de natuur is het allemaal eenvoudig. Het proces verloopt automatisch, spontaan en vanzelf. Geen gekwetste ego’s met verborgen agenda’s. Geen spiegelende buitenwereld met “lastige” mensen en situaties nodig, om terug contact te maken met het zielepad. Nee puur het aanwezige potentieel zijn gang laten gaan. De kracht van de natuur is zijn overgave aan het proces, de volmaakte vorm van accepatie.

Kan dit ook bij ons de mens? JA. Als je bewust in het NU bent en bewust leven tot je nieuwe automatische patroon maakt, zal je merken dat ook jij spontaan en gemakkelijk kan groeien en bloeien. Dat is toch wat ik mocht ervaren de laatste 2 jaar in mijn persoonlijke leven. Een eenvoudig trucje om je te helpen om bewust te leven is om alle moeten te vervangen door mogen/willen. Voorbeeld ik moet nu beleeft zijn, wordt dan ik mag nu beleefd zijn OF ik mag authentiek mezelf zijn en eerlijk. Mogen houdt in dat je het mag doen MAAR ook dat je de keus hebt om het tegendeel te doen.

Wanneer je denkt beleeft te moeten zijn, handel je vanuit je gekwetste ego dat erkenning wil. Resultaat zal altijd een terugkerende kwetsing zijn.

Wanneer je de moet verandert in mogen, geef jij ruimte om te kiezen en te handelen vanuit je gevoel en ware zelf. Je geeft dan ruimte aan jouw aanwezige groei en bloeiproces.

DE NIEUWE MAAN IN LEEUW

Zoals je al weet uit vorige posten ligt de klemtoon bij de nieuwe maan op het innerlijke. Op je gevoel, op het wat-doet-iets-met-je. De energie van de Leeuw zegt: “kijk naar mij! Ik ben de baas, de koning van de jungle (= je leven).

De stand van deze nieuwe maan zal je dus helpen om de klemtoon van moeten naar mogen te verleggen. Om je authentieke stem te laten horen. De leeuw draagt de vuur energie in zich. Vuur wordt altijd gevoed door je innerlijke stem, je intuïtie. Dat wat jouw drijfveren zijn, wat je passie is, wat je de nodige kracht geeft om tot iets tot verwezenlijking te brengen. Doen wat je graag doet, is doen wat in jou als potentieel spontaan tot uiting wil komen.

Deze nieuwe maan nodigt je uit om alle dwang en moeten los te laten om contact te maken met dat wat spontaan in jouw aanwezig is. Zolang jouw moto is : “ik moet” kan dat wat al aanwezig is geen ruimte krijgen en blijft je ware bestemming onbekend tot onbereikbaar. Verleg je, je klemtoon naar “ik mag”, zal je merken dat spontane krachten het van je zullen overnemen. Je zal verstelt staan van je bestemming die zich duidelijk zal kunnen laten voelen en die tot manifestatie zal willen komen.

De leeuw staat symbool voor kracht, vastberadenheid, daadkracht en moed. De kracht van een leeuw is verbazend groot. Met een enkele slag van zijn poot kan hij gemakkelijk een paard de kop inslaan en hij kan een paard of os voortslepen. Weinig dieren zijn tegen hem bestand.

‘Driemaal brult de leeuw’ zeggen de Arabieren, driemaal kondigt hij zijn komst aan en waarschuwt alle dieren uit de weg te gaan’. Als de oproerverwekker, brult ontstaat er de grootste paniek onder de dieren. Onbeschrijfelijk is de impact van de koning der dieren op zijn onderdanen. Het gehuil van de hyena verstomt, het gegrom van de luipaard houdt op, de apen klimmen vol vrees in de hoogste takken, de antilopen ijlen in razende vlucht door het struikgewas, de blatende kudde houdt zich doodstil, het paard steigert en snuift, blaast de neusgaten op en neer en wil terug.

Ben jij bereidt om wakker te worden? Om je zonnekracht en potentieel dat in jou ligt te sluimeren tot leven te wekken? Net als de leeuw heb jij het perfecte lichaam om neer te zetten wat je ziel hier wil beleeft en ervaren zien. Deze avond brult de leeuw voor de derde maal en brengt terug orde in zijn rijk. Ben jij bereidt om ook deze avond orde te scheppen in je geest? Om alle angstige, verwarde onderdanen (= je gedachten) weer tot orde te roepen zodat je rijk (= je leven) stralend gezond wordt? Wijs je angstige ego zijn juiste plaats door je zonnekracht te voeden met je gevoel en je zal jouw bestemming kunnen ontdekken.

Isabelle Lambrecht

1 REACTIE

  1. Joke

    Dank je wel voor de mooie en duidelijke woorden.
    Ik hoop dat we allemaal onze zonnekracht en potentieel tot leven kunnen wekken.

    Groetjes Joke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in