Nieuwe maan 21 augustus 2017
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Als we naar de natuur kijken, staan de laatste weken volop in het teken van oogsten. Dat betekent dat wij als mens innerlijk een zelfde proces doormaken. Verder was er tijd om op vakantie te gaan, plezier te maken en tot rust te komen. Hopelijk heb je veel plezier geoogst?

Hoe heb jij de laatste drie weken benut? De dingen eens anders aangepakt, meer leuke dingen gedaan, eens iets voor jezelf, of het op je eigen wijze geprobeerd? Heb je daardoor helder gekregen hoe jij je voelt en of je tevreden bent met de stand van zaken in je huidig leven? Kon je contact maken met wat je hier in essentie het liefst zou willen vormgeven en waarom je dit nog niet gelukt is? Kortom, het thema vreugde, belicht in al zijn facetten.

De zonsverduistering is een intens moment, waarop je ego, of kleine ikje, het zwijgen opgelegd wordt, zodat je helemaal tot jezelf kan komen. Je ego kan je verblinden en verschroeien, net zoals de fysieke zon. De nieuwe maan en verduisterde zon geven je een zachte bedding om hart en ziel samen te brengen. Alle gidsen en etherische helpers zijn dan overvloedig aanwezig, vraag hen zeker om hulp en inzicht.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Nieuwe maan in de zonnige, spontane leeuw

Het is echt wel een unieke maand:

 • we hebben 2 aansluitende nieuwe manen (23 juli & 21 augustus), beide opkomend in hetzelfde teken: Leeuw
 • de tussenliggende volle maan van 7 augustus was verduisterd en op 21 augustus hebben we ook een zonsverduistering

Het laat zien hoe belangrijk dit thema vreugde is, want er is zelfs een kosmische reset (de verduisteringen).

De maan van 23 juli gaf de opening en aanzet om de dingen anders te doen, meer bepaald: op jouw eigen unieke wijze. Liefst op een spontane, speelse manier (de invloed van de zonnige Leeuw). De maan van 21 augustus zal je helpen om deze fase af te ronden en te integreren. De maan staat dan in 28° Leeuw dus in een afrondende fase. En omdat het moeilijk is om alles alleen klaar te spelen, kan de kosmos nu mensen op je pad zetten die je diep zullen raken. De mensen die op je pad komen de volgende week, zullen een zeer diepe impact op je hebben en je daardoor heel dicht bij je ware kern brengen. Met Leeuw in het spel kan het over gewone vriendschappen gaan, maar ook over verliefd worden en dan meer overvallen worden door de liefde. Cupido krijgt de vrije teugel. Weer een kans om, als jij echt ja zegt tegen jezelf, je tweelingziel aan te trekken.Nieuwe maan 21 augustus 2017

Het is een echte wake-up call om je valse veiligheden en maskers los te laten, om spontaan te leven en vreugde als leidraad te nemen. Op die manier kan jij als individu een meerwaarde zijn voor het geheel en het versterken met licht in plaats van met angst. De Leeuw is creatief, wil laten zien wat hij in zijn mars heeft en wil boven alles een gemakkelijk en leuk leven. De Leeuw is op een bepaalde manier honkvast omdat hij graag zijn eigen plaatsje heeft. Maar de nieuwe maan in Leeuw verwijst meer naar het vinden van je eigen plaats in deze wereld.

Maan en noordknoop staan knus bij elkaar

De Drakekop of noordknoop, toont waar nu je grootste persoonlijke en spirituele groei ligt. Gezien zijn samenstand met de maan gaat het over thuiskomen in jezelf, je eigen plek vinden, kiezen voor de mensen, plaatsen en werk waar jij je goed bij voelt. En ergens ook met in het reine komen met je verleden en moeder. Partners, vrienden, therapeuten, dokters die nu deel uitmaken van je leven, zouden als kenmerk moeten hebben dat je je er goed bij voelt.

Het is de bedoeling om echt thuis te komen in jezelf, je bewust te worden van de plaatsen en de mensen waarbij jij je goed voelt. Maar ook om eindelijk je zelfexpressie of je talenten een stem te geven, zonder erbij stil te staan hoe het overkomt bij de ander. Het gaat over jouw authentieke zelfexpressie.

Mars staat dicht bij de noordknoop, dus je zult je daadkracht en actie daarop moeten laten aansluiten. Een beetje baas worden in eigen huis/vel en leven. Op een positieve manier assertief zijn.

Plotselinge meevallers

Het sextiel met Jupiter toont dat er geschenken en meevallers te verwachten zijn als je echt ja durft te zeggen tegen jezelf. De vorm van zelfexpressie waar je nu mee bezig bent, mag groeien en uitbreiden. Let wel, vechten voor jezelf is niet hetzelfde als ‘ja’ zeggen tegen jezelf. Vechten gebeurt vanuit angst en pijn, een ‘ja’ zeggen tegen jezelf is je eigen visie respecteren en een stem geven.

Er is ook een positieve samenwerking tussen Uranus, zon en maan, wat zorgt voor bevrijding van oude pijnen. Ook hier zijn weer onverwachte leuke meevallers en een spontaan weten wat te doen aan de orde. Laat maar los, het pleasen en behagen. Wees ‘gewoon’ jezelf, dat is meer dan uniek en speciaal genoeg.

Mercurius tegenover Neptunus en beide retrograde zal zorgen voor de nodige verwarring. Berichten kunnen verloren gaan, misverstanden, vertragingen, dus verwarring allerhande op het gebied van communicatie. Hou dus het hoofd koel en wees creatief terwijl je liefdevol en vanuit acceptatie deze uitdagingen het hoofd biedt. Schiet je in boosheid, dan ben je ‘gezakt’ voor deze speelse test.

De kosmos is een speelse energie en deze helpt de mens om zijn menselijkheid minder serieus te nemen en de dingen in een ander licht te zien. We zijn hier om te groeien en te spelen, terwijl de onbewuste mens denkt hier te zijn om zichzelf te bewijzen. Niks is minder waar. Hoe jij bent, is oké op elk moment. Je hebt als mens de keus, tussen gemakkelijk en moeilijk. Dit heeft niks te maken met goed of kwaad. Het zijn gewoon keuzes. Het klinkt confronterend, maar wie het concept begrijpt, snapt wat ik bedoel.

Je mantra mag zijn: gemak, eenvoud en vreugde.

Vorig artikelWat is de functie van het ego?
Volgend artikelChristendom en bewustzijn
Isabelle Lambrecht
Isabelle Lambrecht is healer (energie overdracht vanop afstand) en life coach en zal met haar artikels bijdragen aan een evenwichtige levensbalans waarbij de emotionele en fysieke gezondheid voorop staat. Haar specialiteit is het wegnemen van emotionele en fysieke pijn door healing en door coaching op alle domeinen. Sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan een leven dat 'vierkant' draait. Klanten feedback en meer kan je vinden op haar website www.zichtbaar.be

12 REACTIES

 1. Ik ben blij met wat ik heb gelezen. Het komt op het juiste moment mijn leven binnen. Ik sta aan de rand van een nieuw begin, dit proces is al een paar maand aan de gang en krijgt steeds meer vorm. Onbewust kom ik steeds vaker op sites die te maken hebben met de maan en ik praat maar niet meer over toeval. Alles past als een puzzel in elkaar. Ik hoop en vertrouw erop en probeer van dit alles te genieten.

 2. Hard aan mezelf gewerkt om mezelf terug te krijgen. Jaren geleden mezelf volledig verloren. Dit artikel is nogmaals een bevestiging dat werken aan mijn innerlijke werkt.
  Ik ben terug bij mezelf en bezit veel innerlijke rust, zalig om terug te zijn. Deze nieuwe maan zal ik volledig ontvangen.
  Dank u

 3. Fijn, om dit artikel juist vandaag tegen te mogen komen en lezen. Toeval bestaat niet. Ik probeer ook meer en meer trouw te blijven aan mijn eigen inzicht, geweten, gevoel en intuïtie (niet persé in deze volgorde).
  Lisette Elsenburg

 4. Wat een prachtig hoopvol stukje positiviteit! Groeien & spelen kan zo easy zijn, go with the flow, whilst underway… don’t forceren to smile ☺️ Heaven is watching & smilin’ back at you! ♥️

 5. Afgelopen weken ben ik gaan in zien dat ik de gene ben die alle macht heeft over mijn bestaan. al heel lang ben ik bezig met stoppen met een verslaving en 2 weken geleden ben ik simpelweg gestopt. sindsdien focus ik mij alleen op dingen waar ik positief op reageer. de rest schenk ik geen aandacht aan.

  Zelfs mijn gedachten kies ik bewust uit, wanneer ik negativiteit herken vorm ik dit om en draai mijn mindset naar de juiste richting. Ik geloof dat ik nog nooit zo veel werk heb afgerond als deze 2 weken puur omdat ik alleen keer op keer de dingen uit kies waar ik op dat moment zin in heb. In de weerstand gaan is geen optie.

  De flow op gang houden is het belangrijkste. Dit artikel sluit mooi aan op wat ik dacht dat er aan het spelen was daarboven bij onze sterrenvrienden.

  Heeel erg bedankt voor het mooie artikel.

  Groeten van Joris Schweppe

  • knap joris van je want het vraagt heel veel moed en wilskracht…….nog eventjes volhouden want je zal merken dat deze houding jouw nieuwe patroon en gewoonte zal worden en dan gaat je leven veel gemakkelijker verlopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in