nieuwe maan-supermaan
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Deze nieuwe maan in kreeft, is een super maan, niet zo krachtig als deze van in mei maar er wel mee verbonden. Beide manen hebben een web geweven waarin je je gedragen wist en veilig zodat je je grenzen kon verleggen. De nieuwe maan van mei was deze in schorpioen, waar je diep in jezelf afdaalde met de bedoeling echt contact te maken met je diepste hartewensen.

De huidige kreeftmaan brengt je in contact met issues uit je verleden waardoor jij ooit dichtgeklapt bent omdat jij je onveilig voelde. Het werkpunt voor jou met deze nieuwe maan is het kijken naar wat jij nodig hebt om je veilig en geborgen te voelen. Waarom voel jij je onveilig? bijvoorbeeld omdat je het gevoel had vroeger onwelkom te zijn, hierdoor worstel jij met een gevoel van waardeloosheid en durf jij jezelf niet te tonen of een stem te geven. Als je het waarom van je onveiligheid ontdekt hebt, heractiveer dan dat stukje kracht en eigenliefde in jezelf dat jij toendertijd afgewezen hebt uit angst om door de buitenwereld afgewezen te worden.

De tijd van het in je schulp kruipen en je hardnekkig vast te klampen aan iets in de buitenwereld, is voorbij. De hogere frequenties kunnen zulk liefdeloos gedrag niet meer ondersteunen. Maak van je handen geen grijpgrage kreeftscharen, zorg dat je handen het verlengde zijn van je liefdevol gevend hart.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Een open deur naar grote verandering, nieuwe lei en transformatie

Het zal aanvoelen alsof jij, op de één of andere manier een volledig nieuw hoofdstuk begonnen bent in je leven, met zijn aanvang in mei. Oude, diepzittende angsten kan jij plots spontaan loslaten. Ik kon deze wonderlijke energie al aan het werk zien bij mijn moeder. Ze is een echte kreeft en wordt 70 jaar op 27/6, en heeft zij 2 weken terug niet haar levenslange vliegangst, ZOMAAR losgelaten. Tot op het laatste moment geloofde ik niet dat ze echt het vliegtuig opging. Ik kreeg weer een mooie les in: “zeg nooit, nooit want alles is mogelijk”. Tot je laatste ademsnik op aarde kan jij hemel en aarde bewegen. Wat een machtige wezens, zijn wij mensen toch.

Het leuke aan de huidige energie is dat je NIKS moet overwinnen. Je MAG gewoon loslaten die diepzittende angsten en dat mag nu vanzelf gaan. Net zoals bij mijn moeder, van de ene op de andere dag, kon zij de omslag maken.

De kreeftenergie werkt uit in het 10de huis, tijd dus om in de “spotlights” te komen en je talenten ten dienste te stellen van de buitenwereld. Je kreeg je talenten om er hier actief mee aan de slag te gaan. De kreeft is een waterteken dat zeer creatief is en graag zorg draagt, op voorwaarde dat ze zich veilig voelt. De maan voelt zich in haar nopjes in de kalme, verzorgende energie van de kreeft.sterke moeder

Je persoonlijke pad zal ook duidelijker worden. Het is tijd om samen te zijn met je familie, om te ontspannen, om de angstige controle los te laten en je laten dragen door het leven. Zijn er sluimerend problemen kan je die nu gemakkelijker oplossen op voorwaarde dat je uit je hoofd en analyseren blijft en je je voelen gebruikt.

Spreek, geef jezelf een stem

De typische kreeft is als een gesloten mossel. En voor de kreeft mens is het een beetje beetje buigen of barsten. Ooit al eens een meeuw aan de slag gezien met een mossel? Ze pikt de mossel, vliegt de lucht in en laat de schelp vallen. Ze herhaalt dit totdat de schelp openbarst en ze bij de lekkernij kan. Laat je dus gewoon vallen en openbarsten. Moeiteloos meestromen met de zwaartekracht (met dat wat zich nu in je leven aandient). Maak het jezelf gemakkelijk en spreek uit wat je een onveilig gevoel geeft en zeg wat je te zeggen hebt zodat de innerlijke genezing zich kan verderzetten. Je zal nu de moed hebben om actie te ondernemen en jezelf een stem te geven. Neem deze kans met beide handen.

Maan en mercurius zorgen dat de communicatie zal draaien rond het gevoelig thema veiligheid en geborgenheid. Met mars dicht bij hen zal de communicatie wel sporen van een zachte assertiviteit dragen. Probeer niet teveel de moederkloek uit te hangen of een te defensieve houding aan te nemen. Het is nu het super goeie moment om door de zure appel heen te bijten. Gebruik je gevoel ipv je lange tenen. Je bent stilletjes,je verstikkende structuur aan het omvormen tot een structuur waarbinnen jij jezelf de nodige zuurstof kan geven.

Dicht bij jezelf blijven

Het gelukspunt staat bij je ascendant. Je zal ontdekken dat spreken vanuit je buikgevoel dwz een dicht bij jezelf blijfven, je een diep gevoel van vreugde en geluk zal bezorgen. Hierdoor zal jij elke vorm van verdedigend gedrag kunnen loslaten en zal je communicatie gedragen zijn door liefde, vreugde en respect.

Het is zo verrijkend als je actief meewerkt met de thema’s die via vrouwe maan aangereikt worden.

Isabelle Lambrecht

6 REACTIES

  1. De maan heefd op iedereen invloed of je nu een olifant bend of een vlieg bij wijze van spreken alleen er voor open staan dayt is groeien .natuurlijk niet altijd even leuk.mvg mvc

  2. En ik vraag mij telkens af: het is toch elk jaar 12 keer nieuwe maan! wat maakt dit jaar dan zo speciaal? waarom is het vorig jaar niet gelukt om te vliegen of alle jaren ervoor? Er speelt veel meer mee, denk ik, dan in dit m.i. enigszins oppervlakkige artikel staat.

  3. Wat herken ik dit hele verhaal. Het is zo’n beetje hoe ik me de afgelopen weken heb gevoeld. Alleen wat vreemd dat het nu pas zou moeten komen, naar aanleiding van de nieuwe maan.

  4. Hallo
    Ik vraag mij telkens af als ik dit lees, of de inhoud van de tekst toepasselijk is voor alle horoscopen of is deze tekst, enkel voor kreeft? Het is toch voor iedereen toepasselijk als het volle maan is??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in