Leestijd: 3 minuten

We weten al dat er met nieuwe maan “gerommeld” wordt in de innerlijke wereld. Dat wil zeggen dat bepaalde emoties zullen proberen het zand van hun rug te schudden. Ze hebben lang genoeg in het duister mogen sudderen.

De maan in stier in het 9de huis

De maan in stier denkt dat stabiliteit gelijkstaat aan veiligheid en bescherming. Je zal gevraagd worden om je geloof, dat onwrikbaar kan zijn, te herbekijken. Ook mondiaal kunnen posities ingenomen worden vanwege geloof. Vecht niet voor je geloof, want dat wil zeggen dat het ongefundeerd is. Wie een geloof heeft gedragen door het hart, weet en is zelfzeker, zonder het te moeten of te willen bewijzen.

De maan in stier geeft echt een praktische, materieel ingestelde energie. Voorspelbaarheid troef en wat bekend is, is bemind. De valkuil is dat materiële zekerheid verward wordt met emotionele zekerheid. Hierdoor kan deze constellatie soms het bulldozer effect geven. Voorspelbaar en consequent, waarbij 1 + 1= 2; daarmee bedoel ik dat mensen op die manier onbedoeld emotioneel de ander platwalsen.

Het werkpunt hier is eigenwaarde. Zolang je niet zeker bent over jezelf, zolang jij je eigen waarde nog niet kan zien, poog jij hardnekkig een soort van uiterlijke waarde op te bouwen. En de stier kan daarin heel ver gaan, want het is een kracht die moeizaam op gang komt, maar éénmaal op gang, is het als een lekkere dieselmotor die heel lang kan blijven lopen.

Omdat deze maan de nieuwe maan betreft, heeft ze ook betrekking op je schaduw-ik of je blinde vlekken. Het leuke aan nieuwe maan is, dat jij makkelijker kan afdalen en kijken naar je blinde vlekken.

Een krachtige oefening:

Neem een persoon of situatie (X) in gedachten waarbij jij je geblokkeerd voelt. Pen het verhaal gewoon neer, want je woordgebruik zal je ook veel leren over je blinde vlek. Laat je maar eens goed gaan en probeer NIETS te verbloemen. Wanneer je klaar bent neem je een rode balpen en vervang je ik door de naam van (X) en (X) vervang je door je ik. Lees dan opnieuw wat je geschreven hebt en wees bereid om de boodschap te aanvaarden. De woorden die je gebruikt hebt geven extra lading en informatie. Dat wordt dan: hij (IK) laat mij (HEM) altijd in de kou staan. Kijk dan waarom je hem in de kou laat staan. Dan kan je bijvoorbeeld ontdekken dat je bang bent om afgewezen te worden, of dat er bindingsangst in je leeft… Zoals gezegd zeer confronterend, maar als je echt jezelf wil bevrijden, is het de enige manier om klaarheid te scheppen in je blinde vlekken. Want je kan enkel oplossen wat kenbaar is! Logisch toch?

De stier is een sensuele energie

De stier zal je ook laten kijken hoe het staat met je emoties (tijd om onkruid te wieden) en hoe het is met je sensualiteit. Oeps, pff amaai, sensualiteit, wat is dat juist? Voor veel vrouwen staat het gelijk aan seks, maar niks is minder waar. Echte sensualiteit is een vorm van puur genieten omdat je 100% bewust bezig bent met je handeling. Je gaat erin op met je hele wezen en het zijn trage bewuste handelingen . Dames en heren, sensualiteit is de ZEN-kunst van het verleiden vanuit een speelse ingesteldheid waar bij je je kunnen en schoonheid met de ander deelt. Uitdagen en prikkelen in de zin van het bloed laten stromen. Het is ook zelfverzekerdheid waardoor je de zinnen kan prikkelen met dat stukje van jezelf dat een zekerheid is, omdat het authentiek is. Elke mens is hier op zoektocht, dus gooi je direct alles bloot, dan is de zoektocht snel ten einde. Oeps, game over. Nee, lekker prikkelen met een klein stukje, nieuwsgierig maken, plezier maken, de fun van de zoektocht.

Leiderschap

De stier zal je helpen bewust worden van hoe het voelt om weer leiderschap aan te nemen in je eigen leven. Ook collectief zal je zien dat leiders zich extra zullen manifesteren, normaal op een meer gevoeligere wijze, daar de maan (gevoel en emotie) de stier zal kleuren. Maar mondiaal kunnen bepaalde leiders zich stellen en als ze geen contact hebben met hun gevoel kan het een onverzettelijke stelling worden. De vaste sterren Hamal en Schedar kunnen hier roet in het eten gooien omdat ze echt wel de duistere kant versterken. Leiders aan deze energie ten prooi kunnen gewelddadig uit de hoek komen, vanuit hun honger naar macht.

Mercurius en uranus in ram in 8ste huis

De maan zelf maakt geen aspecten maar de samenstand van mercurius en uranus zorgen voor totaal vernieuwende ideeën die oude structuren helemaal op hun kop kunnen zetten. In ram kan dat behoorlijk vurig en abrupt gebeuren, figuurlijk en letterlijk opblazen.. Gesprekken kunnen dus korte lontjes zijn waarbij je op de details of kleine lettertjes moet letten.

Tot de volgende.

Isabelle Lambrecht

3 REACTIES

  1. Mooi artikel. De beschreven oefening doet mij denken aan Byron Kate. Zij gebruikt ook de omdraaiing en dat is heel confronterend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in