Nieuwe maan 26 februari 2017
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Met deze nieuwe maan is ook een zonsverduistering gemoeid. Er zijn nog niet echt lentekriebels maar de kiem van de lente is al aanwezig. Ondergronds is er al volop actie. De zonsverduistering toont, dat ook al zie je de actieve, werkende kracht niet, dat ze daarom niet minder werkzaam is.

De kracht van het leven en licht, is altijd werkzaam.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Duw jij deze nog weg in jouw eigen leven of zet jij deze al bewust in? De lente komt eraan, ben jij voorbereidt of zit je nog vast in je gemopper en geklaag?

Je kan je systemen voorbereiden op de lente door naar afbeeldingen van bloemknoppen te kijken dartele en speelse kinderen,veulens, welpen …….

Nieuwe maan in het gevoelige vissen teken

Nieuwe maan, die altijd de klemtoon legt op het innerlijke, zal gevoelige snaren raken. De vis is bij uitstek het teken van het innerlijke leven. De vis is één en al gevoel. Zijn kracht (als hij die goed begrijpt) is de pure empathie uit mededogen. De vis kan volledig opgaan in het geheel en zal je helpen invoelen, wat jij diep in je hart wil laten groeien. Vissen staan onder de heerschappij van neptunus, die meesterlijk is in visioenen en voorgevoelens. Let op de (voor)tekenen, op de dingen die je in het oog springen. Neem tijd om stil te staan bij een mogelijke knipoog voor jou. Neptunus laat je terug herverbinden met je dromen en zal je onvermijdelijk in contact brengen met wat jij nog niet duidelijk (wil/kan) zien en waar je kwetsbaar bent. Tot zolang jij niet bereidt bent om je kwetsbare plek te (h)erkennen zal jij nooit je dromen kunnen waarmaken.licht en donker

Vissen in combinatie met het 8ste huis, ‘ le petit mort’ , of de kleine dood sterven

In het frans betekend le petit mort, het orgasme. In elk orgasme sterf je een beetje, omdat je op dat moment je ego loslaat en als het ware explodeert en enkel nog de zijnsstaat van energie belichaamt.

Vissen flirten graag met deze subtiele grens van er zijn en volledig opgaan in. Als rasechte vis ken ik dat gegeven maar al te goed. Lang benoemde ik deze kracht als mijn zwakte en ziekte, totdat ik begreep dat ik ze kon omturnen tot een grote kracht als,  ik vanuit mededogen handelde, ipv uit medelijden. Kleine nuance met echter een wereld van verschil.  Deze kracht is uitermate geschikt voor transformatie. Deze stand zal zijn, als een vlinderpop die transformeert tot zijn ware potentie. In deze stand vraagt je ziel je zonder omwegen:” ben jij bereidt?” Zeg jij: “ ja, maar “ oeps dan zeg ik: “ een gemiste kans.”

Ben jij bereidt om je ego een stukje te laten sterven ten voordele van jezelf. Hier zijn maar 2 antwoorden mogelijk namelijk ja & nee. De ja-maar valt onder het nee antwoord.

Uranus zorgt voor sensatie en verandering

Verbonden met de maan in vissen, 8ste huis kan hij je ook weer laten wegdromen over de ware liefde, de roep om je tweelingziel. Laat je niet weglokken door deze Lorelei. Verbindt je eerst met jezelf voordat je je kan verbinden met de andere helft in de buitenwereld. Uranus werkt zeer diep verbindend. Hij bind je gevoelsleven, met je houding in het leven en met wat jij hier diep in je hart wil komen verwezenlijken op deze aarde. Dat wat je naar buiten zou willen brengen. Het jouw eigen unieke ding op jouw eigen unieke wijze.

Je kan je speciaal voelen in deze energie, waardoor je contact kan maken met je wezens essentie. Plotse momenten van grote helderheid, die de puzzel voor jou plots duidelijk zichtbaar maken. De kracht van uranus kan voor gevoelige ophef zorgen,  zowel in je zakelijke als familierelaties als in de relatie met jezelf. Zie het als een zegen, want zolang er stinkende wonden zijn kan er geen genezing zijn. Net omdat deze constellatie op alle lagen zal werken, zal ze veel in beweging kunnen brengen voor wie bereidt is om in acceptatie mee te stromen. Weerstand kan hier voor een stevige griep zorgen. Er is een grote (op)kuis aan de gang op collectief niveau en wie tegenwerkt valt ziek.

Griep, je vriend? Ja, want op onbewust niveau hunker je naar een rustpauze, de stress op stop drukken. Dankzij de griep heb je het excuus om je eventjes terug te trekken. Griep en koorts, is ook de ideale manier om ongeuite spanningen en emoties letterlijk uit je lichaam te branden. Griep gaat vanzelf over na een weekje, hier heb je geen medicijnen voor nodig. Het is gewoon een reiniging. 

Uranus in het 9de huis conjunct met mars kan voor een soort van bekering zorgen? Anderen vinden nu de kracht om de knoop door te hakken en de reis van hun leven aan te vangen en naar de diepere lagen van hun innerlijke leven te reizen.

De maansknoop en je ware bestemming

Diep in ons hart kennen we onze bestemming, ons (war)hoofd leidt ons daar echter maar al te graag vanaf. Maar deze maan, vangt de maansknoop in haar stralen en hierdoor kan je plots flitsen van inzicht krijgen die verband houden met hoe je echt kan thuiskomen in dit leven. Thuiskomen omdat je weer voeling kreeg met je levensbestemming, of je voelde hoe het is echt jezelf te kunnen zijn. Je zag ook bij wie jij echt jezelf bent en of kan zijn. Want leven is thuiskomen in jezelf. Is jezelf omarmen, je passie delen. Wees niet te over enthousiast, want mars conjunct uranus in de vurige ram in het huis van inzicht, kan een beetje teveel van het goede zijn. Als je plots jubelt dat je het nu allemaal weet en begrijpt, besef dan dat je de bal misslaat. Koppeke loslaten en voelen is de boodschap. Opgaan in het weten en het niet benoemen, ermee versmelten dankzij de vissenkracht.

De zonsverduistering

De zonsverduistering van 15.54u is een triggermoment, het is het moment waarop je letterlijk je ogen sluit voordat je de sprong waagt.

Benieuwd of jij de sprong naar jezelf durft te wagen. Heb jij genoeg vertrouwen nu, om je ogen te sluiten en te springen op je eigen unieke pad?

Veel plezier, want dat wil je ziel in essentie.

Tot de volgende,

Isabelle Lambrecht

4 REACTIES

  1. Dankbaar voor wederom een cadeautje op deze zondagochtend. Fijn dat jij ook de exacte tijd aangeeft .
    Dank Isabelle, voor het delen van je wijsheid.

  2. Zeer goed artikel. Klopt op vele punten. Twee flinke griepaanvallen zetten bij mij de grote schoonmaak in, letterlijk! :). En rust! Rust die ik zo broodnodig heb/had….
    Graag toch wat kleine correcties. In het Frans is 'mort' nl. vrouwelijk = 'la mort'. De correcte schrijfwijze is 'la petite mort'. Voorts mochten enkele 't' gerust de prullenmand in…. 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in