Nieuwe maan 28 januari 2017
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

In de donkere maanschoot van de nieuwe maan, ontwikkelt nieuwe energie, zodat het zich met de volgende volle maan op volle kracht kan manifesteren. Zo krijgt de mens, maandelijks de kans om zich weer te hernieuwen. Nieuwe maan, is een bewust focussen op dat waar je vernieuwing wil aanbrengen. Nieuwe maan ontgift, maakt het gemakkelijker om ballast los te laten. Geestelijk loslaten is heel belangrijk, maar fysiek is het even belangrijk. Gebruik de dag van de nieuwe maan om fysiek ook te ontgiften en las eventueel een vastendag in.

De zekerheid van de vernieuwende cyclus in ons leven

Wanneer je deze maancyclussen heel bewust volgt, zal je merken dat je groeien gerichter vorm kan aannemen en sneller gaan. Wij mensen zijn ons er nog te weinig van bewust, dat de maancyclus niet zomaar iets is. De maan en de natuur tonen ons steeds weer dat vernieuwing de constante is in het leven. Elke 8 maanden zijn onze lichaamscellen volledig vernieuwd. Welke vorm ze aannemen wordt bepaalt door onze manier van denken en de hoeveelheid vertrouwen. Als healer en coach zie ik genoeg wonderen gebeuren enkel omdat ik mensen kan helpen anders denken en het vertrouwen in zichzelf te herstellen. Het enige wat we kunnen doen is volhouden, zolang we hier op aarde zijn groeien we. Van het oude denken naar nieuw denken, van ego persoonlijkheid naar lichtwezen, altijd weer zijn we aan het verfijnen tot we de volledige subtiliteit meester zijn en terug bij de bron komen.

De maan in waterman test je vertrouwen in het leven

WatermantijdperkDe kracht van de waterman zal je testen en je helpen zien hoe groot en onvoorwaardelijk je vertrouw in het leven is. Kan jij bij elke beproeving de zin ontdekken, vanuit een onvoorwaardelijk weten en vertrouwen dat alles zinvol is in dit leven. Kan jij je vertrouwen behouden ook al zie je niet direct de zin of het grotere plaatje? Met de kracht van de waterman zal jij een voorsmaak krijgen van hoe het is om krachtig te blijven, ondanks onvoorziene of vervelende situaties. Put uit het optimisme dat een sterke kracht is van de waterman. De waterman blijft altijd hoge verwachtingen houden, waardoor hij het nu kan accepteren. Hij is zich ervan bewust dat verandering een constante is en hij surft graag op de golven van vernieuwing. De waterman is zeer creatief en houdt van sereniteit. Niks is statisch, de waterman weet dat het leven als water is. Het stroomt altijd van hoog naar laag en is steeds in beweging. De waterman hecht zich niet, houdt van onafhankelijkheid zodat hij zijn te gekke verbeelding kan laten stromen. Loop je vast in de eerstvolgende 2 weken, onthoudt dan dat je nog steeds een levende energie bent. Gebruik je verbeelding, weet en vertrouw op de kracht van je verbeelding. Let op: deze kracht werkt enkel als je ze aanwend voor het hoogste goed van jezelf en de ander. Gebrek, oplossen op die manier werkt niet, je kracht (=liefde) versterken via je verbeelding zal je magische vleugels bezorgen.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Maan in het 3de huis: vertrouwde omgeving

Je hebt nood aan communicatie met gelijkgestemden, maar je zal jezelf enkel onvoorwaardelijk openstellen op het moment dat jij je veilig voelt. Gedeelde intimiteit is voor jou heel waardevol, begrepen worden, thuiskomen zonder jezelf te verliezen. Waterman zal je laten kijken naar die relaties waarin jij je onveilig voelt en je zal de kans krijgen om het vertrouwen in het leven en in jezelf te herstellen. Switchen van vechten naar verbinden.

Hoe leg jij contacten? Vanuit openhartigheid of vanuit zelfbescherming?

Kan jij het grotere geheel zien, of blijf jij hangen bij de kleine details?

Waar/hoe,  remt je opvoeding nu je verbeeldingskracht?

Vrijheid en een grote verbeelding kan angstaanjagend zijn, als je geleerd bent om klein te denken. Nee de wereld zal niet op je hoofd vallen als je probeert te reiken naar het oneindige. Verzink alleen niet in een utopia denken. Blijf je gezond verstand bewaren, omdat je weet en vertrouwt op het levensmodel.

Wat is zinvol?

Niks is zinloos, alles wat is is zinvol anders zou het hier niet aanwezig zijn. Is pijn zinvol? Als mens vinden we van niet, doch er is een hoger weten, dat pijn als zinvol (h)erkent. Zolang je de zin niet ziet van wat je in je leven overkomt, hou dan tenminste je vertrouwen in het leven, totdat de wijsheid je geest volledig kan verlichten.

Persoonlijk ontleen ik heel veel steun, in het behouden van mijn vertrouwen, aan het verhaal van de vlinder. Je kent het mss al, maar druk het af en hang het op en herlees het regelmatig.

De les van de vlinder.

transformatieOp een dag ontstond er een klein gaatje in een cocon. Een voorbijganger, bekeek urenlang de noeste arbeid van de vlinder, die uit dit kleine gaatje probeerde te kruipen.

Het gaatje bleef onveranderd. Toen het leek, alsof de vlinder niks meer kon doen en opgaf, besloot de mens om de vlinder te helpen en opende de cocon. De vlinder kwam er meteen uit. Maar zijn lichaam was mager en versuft, zijn vleugels onontwikkeld en onbeweeglijk.

De mens keek vol verwachting uit naar het moment, dat de vlinder de vleugels ging uitslaan. Maar de vlinder bleek geen kracht te hebben om zijn eigen lichaam te dragen. Hij bleef zich gedurende de rest van zijn bestaan, voortslepen over de grond met zijn magere lichaam en zijn verschrompelde vleugels. Hij heeft nooit kunnen vliegen.

Wat de (medelijdende) mens, met zijn vriendelijk en behulpzaam gebaar niet begreep, is dat de doorgang door het smalle gaatje van de cocon een noodzakelijke inspanning is voor de vlinder, om de vloeistof vanuit zijn lichaam in zijn vleugels te doen stromen om te kunnen vliegen.
We hebben wrijving nodig om energie en kracht te ontwikkelen. Een leven zonder hindernissen, zou ons als mens beperkt houden. We zouden nooit kunnen aansterken, we zouden nooit kunnen vliegen.

Je krijgt altijd wat je nodig hebt, daarom niet wat je vraagt

Ik heb kracht gevraagd .. het leven gaf me moeilijkheden om me sterk te maken.
Ik heb wijsheid gevraagd … het leven gaf me problemen om op te lossen.
Ik heb voorspoed gevraagd …het leven gaf me hersenen en spieren om te werken.
Ik heb gevraagd te kunnen vliegen …het leven gaf me obstakels om te overstijgen.
Ik heb liefde gevraagd …het leven gaf me mensen die hulp nodig hebben.
Ik heb gunsten gevraagd …het leven gaf me mogelijkheden.
Ik heb niets gekregen wat ik heb gevraagd …maar ik heb alles gekregen dat ik nodig had.
Alle redenen dus om ondanks alle shit in de wereld, onvoorwaardelijk te blijven vertrouwen.

Isabelle Lambrecht

7 REACTIES

 1. Je bent precies je naam, isa-belle / ik ben mooi zuiver.
  Veel stein en kracht, ondergaat mijn ziel, door het innemen van je energie
  Het leven is een groot voorrecht voor ons ieder, door de samenhang van het geheel, verleden, heden en toekomst, maakt het ons rijp voor de uiteindelijk reis.
  De vlinder is daar het voorbeeld van
  Dank je wel, liefs Francesca

 2. Isabelle, wat een prachtig en ondersteunend artikel. Beland in een diep verdriet geeft dat wat je schrijft me zoveel kracht en vertrouwen. Er zitten allemaal pareltjes in jouw tekst. Ik heb ze opgeschreven als ook gevoelsmatig omarmd. Dank je wel, Monique

 3. Heel mooi! Zeker het stukje " Je krijgt altijd wat je nodig hebt, daarom niet wat je vraagt.". Dat ga ik bewaren en veelvuldig terug lezen. Dankjewel.

 4. heb gisteren geleerd dat ik een sollicitatiegesprek nodig om oude stress los te laten. nu begrijp ik wat er gebeurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in